Super! Zrovna jsem si před pár dny říkal, že není jeho postava pro vývoj událostí v prvních dílech ságy moc důležitá. Proto jsem se trošku divil, že tvůrci neosekali tuto prostoru ve prospěch jiné. Naopak se mi zdálo, že v seriálu má daleko víc prostoru než v knize. Tak jsem si říkal, že k něčemu takovému je mohl donutit snad jen sám Martin, protože má s touto postavu do budoucna velké plány. A bum! Teď přišla tato zpráva :)
jj, pravděpodobně nikdy nehrozil jeho přechod k Robbovi, Renlymu či Stannisovi, jak se bál Tywin a Tyrion. Varys je opravdu zázrak, jak řekl trochu sarkasticky Tywin :-)
Jj, přesně tak. Jak se objevil u dračí dámy, tak jsem si ho s Varysem automaticky spojila. Sice ta intrika trochu smrdí Malíčkem, ale řekla bych, že to byl Varysův záměr. A i kdyby se Selmy nerozhodl pro Daenerys, tak každopádně pryč od Lannisterů a s tím i další pokles sympatií obyčejného lidu k nim. Pro Selmyho by jediná další volba byl snad jedině Stannis.
Jinak než přes Varyse by se k Illyriovi asi nedostal, takže ano. Ale když jsem to četl poprvé a už podruhé zaznělo jestli se k někomu náhodou nepřidal, tak že by to mohla být Daenerys mě v tu chvíli vůbec nenapadlo.
Z nejnovšího GRRM-ova blogu: "The next largest chunk o' chapters belongs to an old POV character who has been missing for a couple of books, but now returns to us... rather the worse for wear."
O koho myslíte, že může jít? Můj tip patří Theonovi, ale slyšel jsem i názory, že by Martin mohl nějakým způsobem oživit Neda. (Ne, prosím!)
jj, několik lidí kolem grrm a nakladatelství to četlo. Mimo jiné tam třeba píšou, že se nemáme moc těšit na nějakou velkou akci, tempo je spíše podobné Hostině, sic tedy se zajímavějšími postavami. Akce se očekává ve Vichrech zimy. A taky se objeví mimo jiné pár vlákének ke kruciální otázce Jonových rodičů.
Tu si môžeš prečítať officiálne FAQ s pozbieranými otázkami na GRRM, kde nájdeš aj odpoveď ohľadom Neda, že je definitívne mŕtvy aj dopodrobna rozobraté ďalšie teórie a hypotézy.
Komentáře
Hlavně jeho POV může přinést zajímavá svědectví, co se týče Aeryse, Rhaegara, Arthura, Lyanny a spol.
Nevada: Hmm, já teda pocyhboval, že to Varys plánoval až takhle, ale vlastně proč ne. Někdo musel Barristanovi pomoci s úprkem...
Mimochodem, u sera Barristana další castingový palec nahoru.
O koho myslíte, že může jít? Můj tip patří Theonovi, ale slyšel jsem i názory, že by Martin mohl nějakým způsobem oživit Neda. (Ne, prosím!)
http://www.icefire.cz/informace-o-tanci-s-draky
Nějaký oddych si zaslouží, ale pak hybaj zpátky do USA psát další knihu :-)
Nejaký link? Btw, sú tam spoilere?
Spoilery jsou pouze takové, že asi deseti slovy opíšou základní směr dějové linky Tyriona, Dany a Jona.
Žeby se opravdu na Neda ještě dostalo? :P