Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
27. dubna 2011 - Kong je mrtev!

Číst celý článek zde
1161719212249

Komentáře

• upraveno 28. dubna 2011
    Toho už mám za sebou, teď jsem pod Horčičkou. ;-)
  • upraveno 14. května 2011
    No tak konečně nějaké pořádné info stran Tance! GRRM prozradil jednu POV a vy ji jistě uhodnete díky této upoutávce na pátý díl seriálu.

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. května 2011
    Super! Zrovna jsem si před pár dny říkal, že není jeho postava pro vývoj událostí v prvních dílech ságy moc důležitá. Proto jsem se trošku divil, že tvůrci neosekali tuto prostoru ve prospěch jiné. Naopak se mi zdálo, že v seriálu má daleko víc prostoru než v knize. Tak jsem si říkal, že k něčemu takovému je mohl donutit snad jen sám Martin, protože má s touto postavu do budoucna velké plány. A bum! Teď přišla tato zpráva :)
    O důvod víc se těšit na Tanec! ;-)
    No já jsem zrovna v týdnu četl kapitoly ze Hry o trůny a ta jeho klíčová scéna z první knihy je dokonalá, zatraceně se na ní těšim.

Hlavně jeho POV může přinést zajímavá svědectví, co se týče Aeryse, Rhaegara, Arthura, Lyanny a spol.
    hehe, tak jsem se právě dočet ve Střetu králů, že nápad propustit Barristana byl Varysův - hezký paradox ve světle budoucích událostí...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. května 2011
    Já tu pasáž četla v týdnu. IMHO to byl od Varyse geniální tah, aby dostal hrdinu a zároveň "vychovatele" k Daenerys.
    Jaká klíčová scéna? Před seriálem jsem začal číst celou ságu znova od začátku, abych si to osvěžil, ale teď už si to zase nevybavuju...
    Klíčová scéna z pohledu Barristana - jeho „odchod ze scény“, který je dalším ze série chybných kroků Joffreyho, potažmo Cersei.

Nevada: Hmm, já teda pocyhboval, že to Varys plánoval až takhle, ale vlastně proč ne. Někdo musel Barristanovi pomoci s úprkem...
    alek, musel to plánovať. pretože prepustiť barristana a ešte ho nahnevať pokusom o zabitie, to bola fatálna chyba. to by Varys neurobil.
    Jo, máš pravdu, vyprávěno z pohledu Sansy. Splynulo mi to s druhou knihou.
    Mimochodem, u sera Barristana další castingový palec nahoru.
    jj, pravděpodobně nikdy nehrozil jeho přechod k Robbovi, Renlymu či Stannisovi, jak se bál Tywin a Tyrion. Varys je opravdu zázrak, jak řekl trochu sarkasticky Tywin :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. května 2011
    Jj, přesně tak. Jak se objevil u dračí dámy, tak jsem si ho s Varysem automaticky spojila. Sice ta intrika trochu smrdí Malíčkem, ale řekla bych, že to byl Varysův záměr. A i kdyby se Selmy nerozhodl pro Daenerys, tak každopádně pryč od Lannisterů a s tím i další pokles sympatií obyčejného lidu k nim. Pro Selmyho by jediná další volba byl snad jedině Stannis.
    Jinak než přes Varyse by se k Illyriovi asi nedostal, takže ano. Ale když jsem to četl poprvé a už podruhé zaznělo jestli se k někomu náhodou nepřidal, tak že by to mohla být Daenerys mě v tu chvíli vůbec nenapadlo.
  • upraveno 20. května 2011
    Z nejnovšího GRRM-ova blogu: "The next largest chunk o' chapters belongs to an old POV character who has been missing for a couple of books, but now returns to us... rather the worse for wear."

O koho myslíte, že může jít? Můj tip patří Theonovi, ale slyšel jsem i názory, že by Martin mohl nějakým způsobem oživit Neda. (Ne, prosím!)
    Článek o tom už jsem upachtil, takže pokračujme pls tam.

http://www.icefire.cz/informace-o-tanci-s-draky
    Pardon, nevšiml jsem si. :) Post přesouvám tam, tady ho klidně můžeš smazat.
  • upraveno 2. června 2011
    chysta sa niekto z vas do Polska potriast si ruku s GRRM?
    Kde to má být?
    Nějaký oddych si zaslouží, ale pak hybaj zpátky do USA psát další knihu :-)
    June 16-19, 2011 Miêdzynarodowy Festiwal Fantastyki (XVIII Festival of Fantasy & Science Fiction), Nidzica, Poland
    Uf, to je dálka... jsem zvědavá, jestli se najde nadšenec.
    Nějaký oddych si zaslouží, ale pak hybaj zpátky do USA psát další knihu :-)
    Jo, tak to pochybuju, viz jeho seznam. Bude rád, když se k Vichrům vůbec letos dostane :-(
  • upraveno 3. června 2011
    tak sem si precet prvni review/recap - a vim 3 zapletky: dany, jon, tyrion - kua ja se tesim
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. června 2011
    Review? On už to někdo četl? Nějací recenzenti.
  • upraveno 4. června 2011
    jj, několik lidí kolem grrm a nakladatelství to četlo. Mimo jiné tam třeba píšou, že se nemáme moc těšit na nějakou velkou akci, tempo je spíše podobné Hostině, sic tedy se zajímavějšími postavami. Akce se očekává ve Vichrech zimy. A taky se objeví mimo jiné pár vlákének ke kruciální otázce Jonových rodičů.
    A taky se objeví mimo jiné pár vlákének ke kruciální otázce Jonových rodičů.
    Konečne! :)

Nejaký link? Btw, sú tam spoilere?
    Link.
    Spoilery jsou pouze takové, že asi deseti slovy opíšou základní směr dějové linky Tyriona, Dany a Jona.
    V tak malom texte tak veľa informácii :), dik za link
    Mně nejvíc znepokojuje ta část: More characters are revived than killed off
    Žeby se opravdu na Neda ještě dostalo? :P
    Tu si môžeš prečítať officiálne FAQ s pozbieranými otázkami na GRRM, kde nájdeš aj odpoveď ohľadom Neda, že je definitívne mŕtvy aj dopodrobna rozobraté ďalšie teórie a hypotézy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.