GRRM řekl...

upraveno 1. září 2010 v George R.R. Martin
Posbírané informace z rozhovorů s Georgem R.R. Martinem o Písni ledu a ohně a všem, co se jí týká.
Aktualizace, tentokrát z Finnconu a návštěvy Talinu.Červenec 2009 Finsko, EstonskoTanec s draky hodlá GRRM dokončit na přelomu září a října 2009, aby mohl v USA vyjít v únoru 2010. Tanec s draky bude mít více jak 1200 stránek (v jeho DOSovském editoru). Také řekl, že na Winds of Winter a Dream of Spring si vyčleňuje pokaždé asi tak 3 roky....

Číst celý článek zde
11415161820

Komentáře

• @Hildegarda to možná, ale zabíjet skřety (př. Joffrey) a podobný obludy se hodí víc ne? ;)
  • čo sa týka arwen, tak everet trochú mieša jedno cez druhé, každopádne aragorn bol tiež veľmi dobrý šermiar, ale asi nie excelentný. (a tú dýku mal vo filme, nie v knihe. v tom filme v ktorom evereta hnevá arwen)

monte urobím ti stručný sumár. daj mi 20 min
  • @Everett_Young Tomu sa hovori rozsirovanie portfolia postav - nemozes mat dve Arye, na to musis zavriet oci a chvilu si posniva ;-)
  • Kolikokoli napsal(a):

Ninkwen: Proč vtip?
    „Toužila jsi po lásce Pána Aragorna. Protože byl vznešený a mocný a ty sis přála mít proslulost a slávu a chtěla jsi být vysoko vyzdvižena nad ubohé tvory, kteří se plazí po zemi. A jako veliký kapitán mladému vojínu se ti zdál obdivuhodný.“

Tak jak to řekla Dreamer. Zamilovala se do svého ideálu - ta věta se mi zdá vytržená z kontextu.
  • nemozes mat dve Arye
    Já nechci dvě, už jedna je víc než dost a navíc je naprosto neovladatelná. A Sansa by si taky mohla doplnit vědomosti co se likvidace Malíčků a jiných prstů týká. Klidně by se mohla přiučit od Ramsaye a malíček, pardon Malíčka stáhnout z kůže. A nebo mu dopřát prvotřídní vyhlídkový let jen za 999kč. Ale na ten by musela čekat do jara :(
  • Eowyn je asi takový mix Aryi a Sansy.
  • Kde je ta "Sansa" část? :)
  • Aragorn vs Jaimie:
    - Jaimie s rukou alebo bez ruky?
    - S rukou.
    - Tak Jaimie. Aragorn by bol dosť vážny súper, ale plnofunkčný Jaimie bol jeden z najlepších šermiarov Westerosu.

Šmak vs Balerion

Šmak, pretože rozprával a bol inteligentnejší. Mal síce slabinu na bruchu, ale aj tak. Balerion bol iba veľký.

Saruman vs Melisandra
    Saruman je skutočný čarodej. Melisandra nie je. Takže jasné víťazstvo čarodeja mnohých farieb.

Wargs vs Zlovlci
    Wargovia sú asi prefíkanejší. Nie sú to skutoční vlci, ale zlé hybridné stvorenia.

Ľad vs Glamdring
    Asi ľad. Glamdring vlasnte nemal žiadnu špeciálnu vlasnosť, okrem toho že žiari v blízkosti orcov. A žiadní orkovia nebudú nablízku, iba ktosi, kto drží v ruke Ľad. A viete, nič neobstojí v strete s valyrijskou oceľou, glamdring by sa zničil v tom súboji.

Frodo vs tyrion
    Tyrion (bez váhania, so smiechom), bez pochýb. Neviem, či by som Froda vybral ako víťaza proti Samovi. Jednému či druhému.

Nazgul vs Iní
    NAzgulovia. Majú krídla.

Cave troll vs Mocný Mag
    Jaskynný trol. Bol väčší. Omnoho.

Gimli vs Hora
    To je zaujímavý súboj. Fakt ťažký. ...uvažovanie. možno gimli...

Ned vs Boromir (obaja hraní Seanom Beanom)
    Smiech. Asi Boromir. Bol viac bojovník. Ned bol viac lord a generál, ale v súboji jeden na jedného, asi Boromir.
  • Neustále se o ní mluví jako o vznešené "Bílé paní Eowyn". Což taky je. Přijde mi v knížce víc Sansoidní než Ary...dní :D. Ve filmu je to naopak. Každopádně se "chová podle konvencí" a to sebeovládání, ladnost atd., to je od Sansy. To, že v skrytu duše touží vyjet do války (a to spíš za slávou než aby někoho jen tak mydlila) je zase něco jiného.
  • čo sa týka Eowyn, tam išlo o to, že bola osamelá, vystrašená. Jej blízky a vzory padli. strýko chátral, brat utiekol, bratranec zomrel. bola obkľúčená grímom a jeho plánmi. Aragorn jej prišiel ako vykupiteľ a veľký záchranca.
    chcela aby ju zachránil. obdivovala ho.
  • Jo, Froda jsem taky neměl rád. Ne že bych měl něco konkrétního proti němu ale Samwise byl pro mě vždycky lepší.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. listopadu 2012
    @sarven Velké Díky :applause: :-) (ještě musím vytvořit řadu smajlíků v mexické vlně)
  • Imho si zamienala lasku s obdivom, ale nakoniec jej svitlo. Esteze Tolkien sa nemohol inspirovat GRRM. Inak by Eowyn uz vonala fialky odspodu.
  • @Kolikokoli Mě naopak moc "konvenční ", nepřijde, spíš si drží tvář, chladnou masku, ale uvnitř chce křičet a bouřit se. K tomu Sansa zatím tak úplně nedošla, v jejím myšlení jsem doteď nespozorovala žádnou jiskřičku rebelie. Ale věřím, že se nakonec vzbouří, ale úplně jiným způsobem než Eyowyn. :)
  • Kolikokoli napsal(a):

Neustále se o ní mluví jako o vznešené "Bílé paní Eowyn". Což taky je. Přijde mi v knížce víc Sansoidní než Ary...dní :D. Ve filmu je to naopak. Každopádně se "chová podle konvencí" a to sebeovládání, ladnost atd., to je od Sansy. To, že v skrytu duše touží vyjet do války (a to spíš za slávou než aby někoho jen tak mydlila) je zase něco jiného.

nejela do války za slávou, chtěla tam zemřít.

• Pánové (hlavně sarvene), díky. Hned jsem vám to tady vykuchal pro http://www.icefire.cz/knihy/george-r-r-martin/martin-vs-tolkien/ :-)
  • Hmm.. mne sa z ľudí v Tolkienovy páčil len Hurín... a z elfov Lúthien... ale Galadriel bola tiež moc dobrá... a Sauron v dobách Numerónu mal niečo do seba...
  • A Túrin & Nienor boli správne "GRRM"-ovský
  • Gardien: to jo, v Silmarillionu je víc takových postav. Ale v Lotrovi asi moc ne. Jsou takoví hodnější, vznešenější. Představa Tyrionovy návštěvy Středozemě... no... :D.
  • Dreamer napsal(a):

Přeci jenom by ten konec vypadal trochu jinak, kdyby se tam Arwen objevila jednou a Aragorn by to z ničeho nic na ostatní v závěru vybalil: "Mimochodem, pokud jsem se o tom předtím zapomněl zmínit, tohle je moje životní láska, budeme se brát."

Takhle nějak to působilo v knize. Proto se ji nejspíš snažili ve filmu víc zapojit.

Jinak Píseň by měli spíš porovnávat s Posledním pánem prstenů..
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jinak Píseň by měli spíš porovnávat s Posledním pánem prstenů..
    Jo, tam je Aragorn vypočítavej parchant, zatímco velitel mordorské armády na něj útočí se slovy "braňte se, vzácný pane" :)
  • Pieseň a LOTR sa nedaju moc porovnať
  • Oni tam spíš porovnávají, která postava by nad kterou vyhrála v souboji?
  • Tyhle souboje mi připadaj naprosto ujetý a trapný. Když to jsou postavy v rámci jedné knihy či série tak super. Ale takhle?
  • vzhľadom na to, že to porovnáva jeden z autorov, tak sa to ešte dá brať akože legitímne. ale samozrejme, že je to len srandička, mtv buzz
  • Já vím, že to Martin nebral vážně, ale mohl hodit aspoň nějakej fórek...
  • Martin fórek? veď počkaj si to zapamätá a oŽivý robba
  • Jak já toho pána nenávidím... :-D
    GRRM konečně dopsal novelu pro soubor Dangerous Women, ale nebude to další Dunk & Egg povídka (ta se odsouvá na neurčito :-( ), nýbrž příběh z období Tance draků - The Princess and the Queen.
    Datum vydání ještě není určeno.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já bych ho taky nejraději kopla. Chabou útěchou budiž, že si aspoň vybírá zajímavé alternativy. Zrovna Tanec draků mě hodně zaujal a snad se tam dovíme víc podrobností.

A myslela jsem, že 4. Dunka už má hotového :(
  • @sveva Nev iem ako VFás ale mŇa štve že píše všetko len nie Vychri.. ako ok chápem že si musí dávať prestávky ale takto to nikdy neuvidíme
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.