čo sa týka arwen, tak everet trochú mieša jedno cez druhé, každopádne aragorn bol tiež veľmi dobrý šermiar, ale asi nie excelentný. (a tú dýku mal vo filme, nie v knihe. v tom filme v ktorom evereta hnevá arwen)
Neustále se o ní mluví jako o vznešené "Bílé paní Eowyn". Což taky je. Přijde mi v knížce víc Sansoidní než Ary...dní :D. Ve filmu je to naopak. Každopádně se "chová podle konvencí" a to sebeovládání, ladnost atd., to je od Sansy. To, že v skrytu duše touží vyjet do války (a to spíš za slávou než aby někoho jen tak mydlila) je zase něco jiného.
čo sa týka Eowyn, tam išlo o to, že bola osamelá, vystrašená. Jej blízky a vzory padli. strýko chátral, brat utiekol, bratranec zomrel. bola obkľúčená grímom a jeho plánmi. Aragorn jej prišiel ako vykupiteľ a veľký záchranca. chcela aby ju zachránil. obdivovala ho.
@Kolikokoli Mě naopak moc "konvenční ", nepřijde, spíš si drží tvář, chladnou masku, ale uvnitř chce křičet a bouřit se. K tomu Sansa zatím tak úplně nedošla, v jejím myšlení jsem doteď nespozorovala žádnou jiskřičku rebelie. Ale věřím, že se nakonec vzbouří, ale úplně jiným způsobem než Eyowyn. :)
Hmm.. mne sa z ľudí v Tolkienovy páčil len Hurín... a z elfov Lúthien... ale Galadriel bola tiež moc dobrá... a Sauron v dobách Numerónu mal niečo do seba...
Gardien: to jo, v Silmarillionu je víc takových postav. Ale v Lotrovi asi moc ne. Jsou takoví hodnější, vznešenější. Představa Tyrionovy návštěvy Středozemě... no... :D.
Já bych ho taky nejraději kopla. Chabou útěchou budiž, že si aspoň vybírá zajímavé alternativy. Zrovna Tanec draků mě hodně zaujal a snad se tam dovíme víc podrobností.
Komentáře
monte urobím ti stručný sumár. daj mi 20 min
chcela aby ju zachránil. obdivovala ho.
A myslela jsem, že 4. Dunka už má hotového :(