Hra o trůny ožívá

upraveno 2. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Temná křídla, temná slova... ale dnes ne! HBO u příležitosti finále True Blood vypustilo mimo jiné i mnoho materiálu k Hře o trůny. V prvé řadě jde o teaser nazvaný Raven, tentokrát již nefalšovaný. To ale není vše, dostali jsme i ukázku ze zákulisí natáčení, promo fotografii Daenerys a blog tvůrců.

Havran
Číst celý článek zde
1242527293035

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. dubna 2011
    :oD
  • upraveno 9. dubna 2011
    to je parádní hlavně jejich podání hry o trůny xD a co king tyrion? spoiler?:D
  • upraveno 10. dubna 2011
    zajímavé a originální, prý se úvodní znělka bude v detailech měnit takřka epizodu od epizody:

"Also, pay close attention to the spectacular opening credit sequence (backed by an infectious score) to see the landscape change for each episode, to represent the new areas of Westeros gradually seen on the show. "
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 10. dubna 2011
    To zní dost dobře, takže to bude něco jako úvodní znělky k reality show Survivor? Každá episoda bude mit jinou znělku, ale v základu bude pořád stejná.
    Len tak pre zaujímavosť - GoT ide v Amerike v nedeľu o 20:45. U nás bude vtedy pondelok, ale koľko hodín?
    Od 22 hodin, všechno je na http://hbo.cz/series/hra-o-truny-1_-70675
    upraveno 10. dubna 2011
    Řekla bych, že se Macejko ptá, kolik hodin u nás bude v okamžiku vysílání prvního dílu v USA. MyEpisodes.com mi ukazuje, že tři ráno (pondělí).
    Aha, sorry, čet jsem to napůl oka mezi psaním článku :-)

To jo, většinou udávaj čas východního pobřeží a posun je 6 hodin.
    Presne tak som to myslel, ďakujem, Nevada ;)
    upraveno 12. dubna 2011
    :o))
    http://www.westeros.org/ASoWS/News/Entry/Chuck_vs._A_Game_of_Thrones_on_Hulu/
    Hned jsem si ten kousek musela pustit. Škoda, že není vidět přední obálku a tudíž ani název knihy.

A co říkáte na tohle?
    http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/An_Unexpected_Death/
  • upraveno 12. dubna 2011
    Zajímavý, jj. Jen mi trvalo asi 5 minut, než jsem začal chápat, o co jde :-)
    Kdo by to mohl byt? Hoster? Asi to nebude nikdo z hlavnich roli, nenapada me momentalne nikdo důležitý mužského pohlaví, kdo by byl v prvím díle a ve třetím zemřel. Jedině snad ještě Starý Medvěd? Ale to by mě dost mrzelo.
    upraveno 12. dubna 2011
    Není to starší Cassel? O tom se ale psalo už dávno. Cassela vyhodí ze dveří na Orlím Hnízdě. V knize ho zabili Boltoni při obléhání Zimohradu. (To bylo ale na konci 2. dílu, takže se možní pletu)
    Ale rychlejší smrt starého Cassela by neměla nějaké opodstatnění si myslím. Musí to mít něco společného s úsporou času a zkrácení pro tv seriál zbytečného prostoru, který bude potřeba využit jinak v případné druhé a třetí sérii. Takže se nad tím zkusme zamyslet takto. Co by tvůrcům přinesla rychlejší smrt Hostera Tullyho? Ušetřila by jim spoustu relativně zbytečného času s Catelyn (pro běžné diváky)
    Možná chtějí celkově na rodu Tullyů šetřit, když už se ani Černá Ryba neobjeví v první sérii a spekuluje se, že možná vůbec.
    A u ostatních postav, které připadají v úvahu?
    upraveno 12. dubna 2011
    Tywin!!!
    upraveno 12. dubna 2011
    Ale shrňme si kdo všechno ve trojce zařval: Tywin, Joff, Hoster, Dontos, Lord velitel a kupa černých bratrů, políbená ohněm, tlupa divokých za zdí, Cat, Robb a většina jeho vazalů, Balon, Oberyn, Hora, Ohař a ta skupinka kterou zbušil v hospodě, Šae, Nějací otrokáři na východě,..
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. dubna 2011
    S ohledem na význam a logiku bych tipoval Hostera.
    upraveno 13. dubna 2011
    Jako dobrý tip mi připadne i Karstark, který je tam v diskuzi často zmiňován.
    upraveno 13. dubna 2011
    To mi tam moc nesedí, kdyby rozkol s Karstarkama začal už v prvnim díle, jak bz potom vypadalo korunování Robba králem? A ostatně i Karstarkova exekuce by nebyla to pravé.
    upraveno 13. dubna 2011
    No právě že by se té exekuce zbavili. Karstarka by nechali zahynout v bitvě - možná místo některého z jeho synů. A rozkol žádný. Stejně byl v knize v podstatě nevyužitý.
    upraveno 13. dubna 2011
    Takže by pak Robb dekapitoval třeba syna? Jako přijít o tu scénu ve trojce by bylo hodně špatný.
    upraveno 13. dubna 2011
    Ne, tu popravu úplně vypustit. Celou tu linii. Jako neříkám, že by to bylo dobře, samotnou by mě to mrzelo. Ale dovedu si představit, že by to autoři mohli pro zjednodušení udělat.
    upraveno 13. dubna 2011
    Jo Karstark mě taky napadl, jen jsem zapomněl jestli ta poprava byla ještě ve dvojce nebo až ve trojce. To by ale znamenalo, že ta bitva by byla pro Karstarky naprosto demoliční.
    mimochodem, kdo to vlastně při té bitvě dostal králokata na zem?
  • upraveno 13. dubna 2011
    som si takmer istý, že karstark línia nemá šancu prežiť v seriáli. museli by ju buť ešte rozhorať, aby dostala jasnejší význam čo je nerálne, a v pôvodnom merítku tak trochu nevedie nikam - dejovo.
    mám ju rád, ale je pre mňa jasný prípad "škola pre filmových scenáristov uvádza: čo vyškrtnúť"
    upraveno 13. dubna 2011
    A jak by pak vypadalo Catelynino osvobození Jaimeho? Vůbec by to pak nevyznělo. Fuj kolalokově limonádě.
    Naprostý souhlas se sarvenem, nemilosrdně to škrtnout a najít řešení Cat a Jaime, které lepe poslouží seriálu.
    upraveno 13. dubna 2011
    Nejlíp by seriálu posloužilo škrtnout Dany...
    upraveno 13. dubna 2011
    Ale to se přece nevylučuje. Poprava Karstarka byla až vyústěním následků propuštění Jaimeho, aby Catelyn získala zpět dcery, když ztratila syny. Jako tahle linie se opravdu dá bez problémů zrušit. V knize je to silný okamžik, ale pro hlavní dějové linky naprosto nepodstatný. I odchod karstarských vojáků vyzněl do ztracena a nemělo to (alespoň zatím) na nic vliv.
    upraveno 13. dubna 2011
    Nejlíp by seriálu posloužilo škrtnout Dany...
    Nebo ji na konci první série taky zabít :)
    To by to pak jako bylo bez hot scén? 8-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.