TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1237238240242243362

Komentáře

• @brbr podle všeho to bude točit víc režisérů, já furt doufám, že si to scénárista pohlídá a bude to pecka, počítám s obratem atmosféry i tempa vyprávění o sto osmdesát stupňů, ale herecké obsazení je tak super, že u mě převažují spíš naděje než skepse :)
  • @Dreamer Já jsem skeptik, abych pak byla příjemně překvapená. Radši tak než naopak.
  • upraveno 14. května 2015
    Tak jako odreagovačka dobrý. =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    LOL. Rory odišiel od Doctora, aby sám cestoval časom :D
  • @Gepeto =D Master z východního Londýna.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Trikové efekty ve třetí sérii Ripper Street. Poněkud jednotvárné, ale přesto působivé.
  • Sledujete niekto druhú sériu Penny Dreadful? Respektíve je tu niekto kto dopozeral prvú sériu?
  • @JoeGyry Já dokoukal první sérii. S druhou jsem ještě nezačal neboť nebylo moc času, ale určitě až bude venku celá, případně až skončí nějakej aktuálně běžící seriál, tak s tím začnu.
  • Já jsem sledovala a sleduju znova. ;-)
    upraveno 18. května 2015
    @JoeGyry Prvú dopozeral, z druhej som videl prvý dosť pomalý diel (ešte keď unikol) tak mi to skazilo chuť (hlavne jedna wat? scénka - scenáristicky perfektná, logicky mierne mimo). Teraz ani nemám moc času, takže počkám na viac dielov.
  • Oplatí sa ten seriál pozerať z iného dôvodu ako Eva Green? Už dlhšie po tom pokukujem, ale slečnu zelenú veľmi nemusím.
    @Arutha Nuž, je to v pohode seriál, ale úprimne má nejaké tie diery. Prvá séria bola zaujímavá, ale naozaj by som to odporúčal skôr, že ak nemáš fakt čo robiť a chceš sa pozrieť na niečo netradičnejšie. A ak ti to nesadne štýlom, tak to bude strašná nuda.
  • @Arutha jediná linka, která se mi líbila byla právěta Evy Green, jinak je to nekonzistentní guláš všeho možného, co postrádá atmosféru a originální příběh, dost mě zklamalo, že tvůrci sází spíš na rádoby šokantní detaily (litry krve, sex, prsa Greenové) než na silný příběh, který sem tam nikde nenašla. Po třech nebo čtyřech dílech mě ten wtf chaos přestal bavit.
  • No, prvních dva tři díly Penny byly nadějné, ale pak se to začalo rozpadat na deset tisíc trsátek na kytaru. Ke své škodě tvůrci přidali i výjimečně otravnou píchačku Doriana Graye.
  • Mně to právě stylově docela sedlo, sice Dorian byl na facku, ale naštěstí se tam neobjevoval zase tak často. :twisted:
  • upraveno 20. května 2015
    Dívám se na poslední díly Mad men a je mi to líto (že jsou už poslední).

P.S.: Já zírám, ono to skončilo tak, aby se mi to líbilo. To se jen tak nestane. :-)
  • Tak jo, jak čtu ohlasy a spoilery na Hru o Trůny tak jsem rád, že jsem to odpískal :)
  • 6. séria Community je mimoriadne našľapaná, najmä posledných pár dielov. Ak to niekto po mizernej štvorke a päťke vzdal, vysoko odporúčam dať šestke šancu. :)
  • Bez mučení přiznávám, že letošní sérii GoT dávám dost na frak, u tří dílů jsem už usnula (2., 4., 6. kdyby to někoho zajímalo :-) ) Ale pro sebe jsem si objevila Most/Bron.
  • Arutha napsal(a):

6. séria Community je mimoriadne našľapaná, najmä posledných pár dielov. Ak to niekto po mizernej štvorke a päťke vzdal, vysoko odporúčam dať šestke šancu. :)

ja som to vzdal po prvom dvojdiely, veľmi ma to neťahalo. Zlepší sa to? Respektíve, ak sa mi nepáčili prvé 2 diely 6. série oplatí sa mi pozerať zvyšok?

• @brbr Bron/Broen (1. sérii) jsem shlédl vloni komplet během 2 večerů a byl jsem nadšený, ihned jsem ho zařadil do své top 10 seriálů - nejen pro tu netradiční ústřední dvojici (Kim Bodnia patří už hodně dlouho k mým oblíbeným hercům) a místo děje (Kodaň, Malmö a tudíž i ten most znám z první ruky, což je pro příznivce dánských a švédských detektivek docela výhoda :-) ), ale i pro ten myšlenkový přesah - než se ukáže, jaká je skutečná motivace hlavního padoucha, divákovi (a vlastně ani policii) nezbývá, než dát jeho zdůvodnění zločinů docela za pravdu...
    Ve své filmotéce si šetřím 2. sérii (prý je stejně skvělá jako ta první) a také americký remake, který se pro změnu odehrává ve dvojměstí Ciudad Juaréz - El Paso a vypadá také velmi nadějně.
  • @JoeGyry Myslím, že určite. Sú tam samozrejme aj slabšie kúsky, ale 6. séria má podľa mňa jednu z najlepších paintballových epizód, a zatiaľ poslednú (12.) by som asi zaradil medzi top 5 epizód vôbec.
  • @Crocuta On je snad i fr.-ang. remake odehrávající se v tunelu pod průlivem.
    Na druhou sérii toho původního Mostu jdu dneska.
    upraveno 31. května 2015
    Taky je US verze, odehrávající se na hranici mezi USA a Mexikem. Ale mělo by jít o téměř přesné kopie.

V té anglické verzi hraje "Stannis".
  • @brbr Tu 2. sérii si pořád šetřím, ale každopádně očekávám parádní zážitek :-) . O té fr.-ang. verzi jsem slyšel, ale nic lichotivého...
    @Nevada Jo jo, tady výše se o té US verzi zmiňuji, mám ji už nějaký čas ve své filmotéce a výhledově ji chci shlédnout, zatím jsem ji jen tak v rychlosti projel a připadá mi, že bude stát za ten čas , co u toho strávím - mexický policajt a texaská policajtka... jsem na to zvědav :-) .
  • Mám za sebou prvé dva diely Sons of Anarchy a mám zatiaľ rozpačité pocity, najmä z toho že je veľmi ťažké tam niekomu fandiť. Jax je síce sympaťák, ale pôsobí na mňa ako čistá Mary Sue (existuje k tomu mužský ekvivalent?), pochybujem že pritom ako sa správa by v gangu vydržal tak dlho. Zatiaľ najsympatickejšie na mňa pôsobí tá sestrička, ak som pochopil správne, Jaxova bývalá.

Dúfam, že sa to rozbehne, chcem tomu dať šancu, lebo to má celkom dobré ohlasy.
  • @Arutha Jo, první série je taková zvláštní, ale pak se to rozjede hodně brutálním způsobem. Tvůj názor na Jaxe se bude předpokládám s postupem času dost měnit.
  • @Arutha Dej vědět, jestli ten seriál zvládneš. Já nějak nezvládnul první díl. Už si to ani moc nepamatuju a teď jak končí sezóna seriálů, tak bych nějaký staronový seriál zvážil. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.