TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Grimm mi zápletkou připomíná Haven - taky se tam vyšetřuje, taky je tam nadpřirozeno a válka "rasistických" normálů proti chudákům nadpřirozeným je na spadnutí. :-)
Já:
1) Life (BBC, dokumentární, nejlepší co jsem kdy viděl natočeného o živočiších a viděl jsem toho opravdu hodně)
2) Hra o trůny (je to ale spíš kvůli knižní sáze, než že by byl sám o sobě seriál tak dobrej)
3) Řím
4) Teorie velkého třesku
5) True blood
2. miesto: GOT (aj kôli knihe)
ďalej bez poradia:
HIMYM prvé 3-4 série
Modern family prvé dve série
Justified prvé dve série
Rím - prvá séria
2. Království
3. Řím
4. Hra o trůny
5. Impérium- Mafie v Atlantic City
Některé jsou starší, ale já jsem je objevila celkem nedávno a moc je doporučuju.
2. GOT
3. Teorie velkého třesku
4. Dexter
5. Fringe
2. Game of Thrones
3. The Good Wife
dále bez pořadí: Whitechapel, Sherlock, FlashForward
- tyhle u mě mají absolutní hodnocení
Pak 70-80 %:
Suits, Crest of the Stars, Homeland, Galileo, Hawaii-Five 0, Spy, White Collar
Viděno už v roce 2009, ale taky plný počet si získal Life (Na doživotí).
A pak Castle, který sice není úplně dokonalý, ale je to moje srdcovka (hlavně kvůli Fillionovi).
A na závěr jeden běžec na dlouhé trati - NCIS. Devátá série a pořád výborné.
5. HIMYM (první 3 serie)
Největší zklamáním je pro mne taky TBBT - jak to vtipně začalo, šlo to pekelně do kopru (Sheldon už není divnej, ale jenom sebestřednej, Penny mi začíná být pekelně protivná a všichni jsou k sobě hnusní a zlí)
Jinak pořadí: 1) Stargate universe ( Není špatný, je jen jiný. Vážný, temný a mnohem více o postavách)
2) Dexter ( Perfektní hlášky, skvělé postavy a dobrý příběh - promiň Nevado, já vím jak nerada o Dextrovi slyšíš :) )
3) Game of Thrones - Hlavně herecké obsazení, jinak jako velké mínus vidím nedotažený děj a hlavně spoustu nadbytečných scén (Vy víte co myslím)
4) Prison Break - Vydržel sice jen 4 série ale příběh je ukončený a i když už byla s3 a s4 uměle nastavená, pořád můj oblíbený seriál
5) Sanctuary - já vím, já vím, je to další béčkový seriál ale Jonathan Young a Christopher Heyrdahl + dobré hlášky (ano právě Youngovi) dělají ze sanctuary něco na co se rád podívám
6) Supernatural - Flanker.27 ví proč. Hlavně novější série s M. Collinsem AKA Castielem.
Jinak velké zklamání - Terra Nova, Homeland (nevím, asi jsem měl moc velká očekávání), Nová řada Dr. House, TBBT a HIMYM.
2.Futurama
3.Chuck
4. My name is Earl
5. Impérium- Mafie v Atlantic City
6. Red Dwarf (asi po padesatý fakt nevím)
7. Crimson Petal and White
8. Borgiové
Jinak strašně rád sjíždím BBC mini-série...
2. GoT
3. Firefly
4. Red Dwarf
5. Hustle (Podfukáři)
6. Rome (Řím)
7. V (2009, i když původní minisérie (1983) a Final Battle (1984) byly taky výborny)
8. Chuck
9. The Big Bang Theory
10. Futurama
Dále bez pořadí:
Caprica, Castle, Reaper, SG1, SGA, Black Books, IT Crowd, Simpsonovi, Spin City, Spartacus, My Name is Earl...
A výborny seriály, které ovšem časem hodně ztratily, takže jsem to nakonec vzdal:
Dexter, House, Sanctuary, Two and a Half Men, HIMYM
A zvláštní kolonku, jelikož to v podstatě není seriál, musím dát pořadu Mythbusters
Ještě doplním seriály, které jsem v posledních dvou letech přestal sledovat kvůli poklesu kvality: Supernatural, True blood, TBBT, SGU (to mě spíš nebavilo od začátku -- pokles SG), Fringe.
2. GoT
3. Skins (5)
4. Borgias
Víc seriálů jsem za poslední dva roky neviděl.
Z toho, co jsem viděl letos, můžu doporučit Once upon a time, Bosse, Grimm (guilty pleasure), již vychváleného Sherlocka.
Ze "starších" se mi hodně líbil začátek první série Glee, Nemocnice Mercy, rád se kouknu v televizi na House, Mentalistu, Námořní vyšetřovací službu, Kauzy z Bostonu, Sběratele kostí, Castle na zabití, Myšlenky zločince atd. atd. V televizi je na co se koukat, akorát na to není ten čas, no. Ale těch pár dílů, co jsem namátkově viděl, se mi většinou líbilo.
Musím zmínit i kultovní seriál mého dětství 30 případů majora Zemana (pro ty, kdo vědí, jak to ve skutečnosti bylo, není zdravotně závadný), na střední jsem poctivě sledoval i Beverly Hills 92010, proč to nepřiznat, že jo.
Ale jinak jsem - oproti jiným - spíš seriálový zelenáč, a rád si nechám doporučit různé tipy, které jsem našel i tady, za což díky.