TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
12728303233362

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. února 2012
    Alek: Taky byl chytrej jak stádo opic (= jako Krisa) :)))
  • upraveno 6. února 2012
    Safra, ted už tomu přestávám rozumět i já, tak radši už to nebudu rozvíjet, už tak jedeme paralelně 3 témata v jednom :-)
    upraveno 6. února 2012
    Alek: Aha, já myslela, že to byla narážka na mě - že jsem trotl, páč vysvětluju něco, co je úplně jasné... Tak nic no :)
  • upraveno 6. února 2012
    Nene, to bych si nedovolil, byla to narážka na ten odkaz z Edny ;-)
  • upraveno 6. února 2012
    Once upon a time sleduji a prozatím se jim daří ty pohádky matlat dohromady rozumně. Královna je tam nejsympatičtější, a když hraje chudinku, tak ji to baštím. :-)

Grimm mi zápletkou připomíná Haven - taky se tam vyšetřuje, taky je tam nadpřirozeno a válka "rasistických" normálů proti chudákům nadpřirozeným je na spadnutí. :-)
  • upraveno 7. února 2012
    diky za tip na once upon
  • upraveno 7. února 2012
    Jak to mám já: při každém seriálu přichází zlomový moment, chvíle, kdy si řeknu - jo, tohle chci vidět až do konce. Je to maličkost, detail, kterého si třeba všimnu jenom já, ostatní ho vidí, ale projdou kolem něho bez povšimnutí. U mě tahle chvíle nastala, když ta učitelka ve škole (1. díl OUAT) vyprávěla dětem něco ohromně zajímavého, pak zazvonilo, a děti se vyřítily ven. Učitelka už věděla, že bitvu o jejich pozornost a zájem prohrála, a tak je jen smířeně vyzývala, ať se při úprku ze třídy nepozabíjejí. A vtom k ní přistoupila malá holčička a podala jí krásnou velkou hrušku. Jen tak, beze slova. Otočila se a odešla. A v té chvíli jsem si uvědomil nade vší pochybnost - ona je dobrá, děti ji mají rády. Takže za to může ta hruška :-)
  • upraveno 7. února 2012
    Kdybyste měli udělat žebříček nejlepších seriálů napříč žánry, které jste v posledních dvou letech viděli, jak by vypadal? Co byste doporučili?
    Já:
    1) Life (BBC, dokumentární, nejlepší co jsem kdy viděl natočeného o živočiších a viděl jsem toho opravdu hodně)
    2) Hra o trůny (je to ale spíš kvůli knižní sáze, než že by byl sám o sobě seriál tak dobrej)
    3) Řím
    4) Teorie velkého třesku
    5) True blood
  • upraveno 7. února 2012
    1. miesto: BBC Sherlock - dve série
    2. miesto: GOT (aj kôli knihe)
    ďalej bez poradia:
    HIMYM prvé 3-4 série
    Modern family prvé dve série
    Justified prvé dve série
    Rím - prvá séria

• upraveno 7. února 2012
    1. Odpočívej v pokoji
    2. Království
    3. Řím
    4. Hra o trůny
    5. Impérium- Mafie v Atlantic City
    Některé jsou starší, ale já jsem je objevila celkem nedávno a moc je doporučuju.
  • upraveno 7. února 2012
    Bez pořadí: hra o truny, impérium, spartakus, řím, tudorovci. Zklamalo mě: terapie (cz verze)-skončil jsem asi v půlce
  • upraveno 7. února 2012
    1. Battlestar Galactica (ta nová)
    2. GOT
    3. Teorie velkého třesku
    4. Dexter
    5. Fringe
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. února 2012
    1. Justified
    2. Game of Thrones
    3. The Good Wife
    dále bez pořadí: Whitechapel, Sherlock, FlashForward
    - tyhle u mě mají absolutní hodnocení

Pak 70-80 %:
    Suits, Crest of the Stars, Homeland, Galileo, Hawaii-Five 0, Spy, White Collar

Viděno už v roce 2009, ale taky plný počet si získal Life (Na doživotí).
    A pak Castle, který sice není úplně dokonalý, ale je to moje srdcovka (hlavně kvůli Fillionovi).
    A na závěr jeden běžec na dlouhé trati - NCIS. Devátá série a pořád výborné.
    upraveno 7. února 2012
    A naopak největší zklamání posledních dvou let jsou: TBBT, HIMYM, SGU a Terra Nova.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 7. února 2012
    1. - 4. GoT, Sherlock, Dexter, Doctor Who (některé díly jsou na opravdu vysoké úrovni, např. jeden z mých oblíbených -- "Blink" 3x10, kde hraje i Carey Mulligan).
    5. HIMYM (první 3 serie)
    upraveno 7. února 2012
    Bez pořadí: Game of Thrones, Spartacus, True Blood, Sherlock, Red Dwarf, Přátelé, Simpsonovi (takový ten nejlepší prostředek), Futurama, Bones, Mentalist (hlavně kvůli tomu, jak je zahrán Patrick Jane), HIMYM (první řady a poslední se taky zlepšuje), Once upon a Time
    Největší zklamáním je pro mne taky TBBT - jak to vtipně začalo, šlo to pekelně do kopru (Sheldon už není divnej, ale jenom sebestřednej, Penny mi začíná být pekelně protivná a všichni jsou k sobě hnusní a zlí)
  • upraveno 7. února 2012
    Pro mě byli největším zklamáním asi Hrdinové a HIMYM.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. února 2012
    BTW jestli chcete vidět Harry Viseryse Lloyda, podívejte se na poslední adaptaci Dickensovejch Great Expectations.
    upraveno 7. února 2012
    Jo, tak to mám taky v plánu. Spolu s "Robbovými" Sirens a Good Guys a Fixerem a Strike Back, jenže...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 7. února 2012
    Harry Lloyd hraje také jednu z hlavních rolí v seriálovém zpracování Robina Hooda.

Jinak pořadí: 1) Stargate universe ( Není špatný, je jen jiný. Vážný, temný a mnohem více o postavách)
    2) Dexter ( Perfektní hlášky, skvělé postavy a dobrý příběh - promiň Nevado, já vím jak nerada o Dextrovi slyšíš :) )
    3) Game of Thrones - Hlavně herecké obsazení, jinak jako velké mínus vidím nedotažený děj a hlavně spoustu nadbytečných scén (Vy víte co myslím)
    4) Prison Break - Vydržel sice jen 4 série ale příběh je ukončený a i když už byla s3 a s4 uměle nastavená, pořád můj oblíbený seriál
    5) Sanctuary - já vím, já vím, je to další béčkový seriál ale Jonathan Young a Christopher Heyrdahl + dobré hlášky (ano právě Youngovi) dělají ze sanctuary něco na co se rád podívám
    6) Supernatural - Flanker.27 ví proč. Hlavně novější série s M. Collinsem AKA Castielem.

Jinak velké zklamání - Terra Nova, Homeland (nevím, asi jsem měl moc velká očekávání), Nová řada Dr. House, TBBT a HIMYM.
  • upraveno 7. února 2012

1. Sherlock - jediný, který dokáže GoT sesadit, zásadní televizní událost

2. Game of Thrones - bez ohledu na předlohu, GoT dokázal uchvátit mnohem širší publikum a stal se vlajkovou lodí HBO

3. Sopranos - můj dluh z minulosti splněn

4. Justified

5. Luther

6. Dexter (hlavně Trinity série mi utkvěla)

7. John Adams - pro zájemce o politiku a historii USA povinnost

8. a abych z toho všeho neměl depku, téměř každoročně si pustím aspoň pár dílů/sérií Raymonda má každý rád

upraveno 7. února 2012
    Moje antidepresivum je New Girl. Zooey Deschanel prostě žeru.
  • upraveno 7. února 2012
    1. Simpsonovy
    2.Futurama
    3.Chuck
    4. My name is Earl
    5. Impérium- Mafie v Atlantic City
    6. Red Dwarf (asi po padesatý fakt nevím)
    7. Crimson Petal and White
    8. Borgiové

Jinak strašně rád sjíždím BBC mini-série...
  • upraveno 7. února 2012
    U mě ze serióznějších seriálů na prvním místě The Wire a těsně za ním GoT. Z guilty pleasure teď u mě jasne vede The Vampire Diaries, rád se podívám na Once Upon a Time a Life Unexpected. A v posledním tak půl roku mě fascinovaly britské sitcomy, zhltnul jsem IT Crowd a Black Books, teď koukám na Only Fools and Horses (kdo nezná, vřele doporučuji, Britové si jej zvolili za nejlepší britcom vůbec).
  • upraveno 7. února 2012
    1. BSG (2004, resp. 2003 minisérie)
    2. GoT
    3. Firefly
    4. Red Dwarf
    5. Hustle (Podfukáři)
    6. Rome (Řím)
    7. V (2009, i když původní minisérie (1983) a Final Battle (1984) byly taky výborny)
    8. Chuck
    9. The Big Bang Theory
    10. Futurama

Dále bez pořadí:
    Caprica, Castle, Reaper, SG1, SGA, Black Books, IT Crowd, Simpsonovi, Spin City, Spartacus, My Name is Earl...

A výborny seriály, které ovšem časem hodně ztratily, takže jsem to nakonec vzdal:
    Dexter, House, Sanctuary, Two and a Half Men, HIMYM

A zvláštní kolonku, jelikož to v podstatě není seriál, musím dát pořadu Mythbusters
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 7. února 2012
    z britskych su slusne serialy torchwood 1,2 a aj 3 seria a potom Doctor Who ten od 2005 tie stare som nevidel a ani netusim , kde to zohnat .
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 7. února 2012
    Ty staré jsou většinou dostupné jen v hodně špatné kvalitě (u některých dílů je puštěná jen nahrávka zvuku a nějaké snímky z dané epizody).

Ještě doplním seriály, které jsem v posledních dvou letech přestal sledovat kvůli poklesu kvality: Supernatural, True blood, TBBT, SGU (to mě spíš nebavilo od začátku -- pokles SG), Fringe.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 7. února 2012
    1. Human Planet
    2. GoT
    3. Skins (5)
    4. Borgias
    Víc seriálů jsem za poslední dva roky neviděl.
  • upraveno 8. února 2012
    súhlas s alekom, pri všetkej úcte a láske k Got jasnou jednotkou je bbc sherlock. to myslím redefinovalo možnosti a kvalitu televíznej práce. Got podľa mňa dostal zo seriálu maximum (čas na postavy a príbeh) ale sherlock išiel ešte ďalej. každopádne tieto dva kúsky a justified je vlastne normálny seriál, ale výborne napísané príbehy a hlavná postava vo westernovom štýle, tomu neviem odolať :)
  • upraveno 8. února 2012
    Fakt nikdo neuvedl Twin Peaks? Já na něm kdysi ulítával a zdávaly se mi o něm barevné sny.
    Z toho, co jsem viděl letos, můžu doporučit Once upon a time, Bosse, Grimm (guilty pleasure), již vychváleného Sherlocka.
    Ze "starších" se mi hodně líbil začátek první série Glee, Nemocnice Mercy, rád se kouknu v televizi na House, Mentalistu, Námořní vyšetřovací službu, Kauzy z Bostonu, Sběratele kostí, Castle na zabití, Myšlenky zločince atd. atd. V televizi je na co se koukat, akorát na to není ten čas, no. Ale těch pár dílů, co jsem namátkově viděl, se mi většinou líbilo.
    Musím zmínit i kultovní seriál mého dětství 30 případů majora Zemana (pro ty, kdo vědí, jak to ve skutečnosti bylo, není zdravotně závadný), na střední jsem poctivě sledoval i Beverly Hills 92010, proč to nepřiznat, že jo.
    Ale jinak jsem - oproti jiným - spíš seriálový zelenáč, a rád si nechám doporučit různé tipy, které jsem našel i tady, za což díky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.