TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
12829313334362

Komentáře

• upraveno 8. února 2012
    anooooooooo Twin peaks patri do úplnej top!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 8. února 2012
    No jo, Twin Peaks, na to jsem úplně zapomněla. To jsem taky jednu dobu strašně hltala, dokonce jsme se kamarádem chtěli podívat na všechny díly v kuse, ale to fakt nešlo (jak fyzicky, tak hlavně psychicky) :)
  • upraveno 8. února 2012
    Držela jsem se zadání - poslední dva roky, takže Twin Peaks se tam nevešel. Kdysi jsme měli i víkendový Twin Peaks maratón, ale myslím, že jsme všechno nestihli (ne že by bylo málo času, ale chyběla motivace). :-)

Líbí se mi, že seriály už nejsou filmařská okrajová záležitost a že vídávám v seriálech i filmové hvězdy.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. února 2012
    Tak původně byla řeč o seriálech viděných v posledních dvou letech, ne? Twin Peaks bych uvedla, kdybych ho poprvé neviděla už na střední škole, což je už... hrozně dávno :)
  • upraveno 8. února 2012
    1) Sherlock
    2) Community
    3-4) Breaking Bad
    3-4) Game of Thrones
    5) Boss

Zahrnul jsem pouze to, co se vysílalo v posledních dvou letech. Jinak by pořadí bylo jiné. Ale lifetime žebříčky se sestavují strašně těžko.
  • upraveno 8. února 2012
    Zabijte mě, ale jednu dobu mě strašně bavila i Ally McBealová. Jsou tam nejen skvělé hlášky. A ten díl s jednorožcem byl úžasný.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. února 2012
    Nezabiju tebe, ale měl jsem chuť zabít Ally i s celým osazenstvem. V zájmu duševního zdraví jsem nesledoval.
  • upraveno 8. února 2012
    U mňa vedú z videných za posledné dva roky GOT, Sirens (všetci štyria hlavní protagonisti sú výborní a to sa nestáva často, za mňa seriál určite odporúčam), Misfits a The IT Crowd. Rada si pozriem The New Girl, hlavne kvôli Zooey Deschanel, inak to nie je až tak geniálne. Moje guilty pleasure bolo Glee, ale niekedy okolo VIanoc som to vzdala, prišlo mi, že scenáristi už fakt varia z vody. Zo starších vecí je moja obľúbená Battlestar Galactica a navnadili ste ma na Sherlocka a Once upon a time, na to sa chystám.
  • upraveno 8. února 2012
    Jak to všechno stíháte? :-)
    Jinak bych tipy na seriály zakázala, mám hromadu práce a místo toho jsem se začala dívat na Once upon a time.
    A k těm oblíbeným......jak to, že nikdo nezmínil Vraždy v Midsummeru? :)
  • upraveno 8. února 2012
    Za poslední 2 roky to bude zřejmě Miranda, Midsomer a GoT.Z českých jsou nejlepší asi Expozitura, Comeback a třetí Okresní Přebor.
    upraveno 8. února 2012
    brbr: Protože Vraždy v Midsomeru jsou strašně nezáživný seriál.
  • upraveno 8. února 2012
    Poslední 2-3 série ne, ale ty dřívější se mi docela líbily.
  • upraveno 8. února 2012
    Nojo, Midsomer a Columbo. Jediné seriály, co občas vidám v TV.
    Za scifi zklamání posledních dvou let považuji V a The Event.
  • upraveno 8. února 2012
    Zabijte mě, ale jednu dobu mě strašně bavila i Ally McBealová.
    Docela by se mi to líbilo, kdyby tam nebyla postava Ally. Tento typ člověka, který se do všeho s prominutím sere a každému říká, jak by měl žít, ve mně probouzí ty nejhorší vlastnosti. Ale zase dvojice Cage a Fish mě bavila a taky jsem měl slabost pro Nelle.
  • upraveno 8. února 2012
    Negativní emoce ve mně Ally - aspoň co si vzpomínám - nikdy nevzbuzovala. Na tom to bylo tak trochu postavené, že se plete do života jiných lidí, ve snaze jim pomoci, i když ve skutečnosti potřebuje pomoc spíš ona sama. :-) Je zajímavé, že někteří lidé jsou na toto až alergičtí. Mnohem víc by jim asi vyhovovalo, kdyby se k nim jejich okolí chovalo lhostejně a přezíravě, a kdyby byli všem ukradení. Mně Ally připadala legrační, roztomile zmatená - "příjemná, mladá, osamocená, duševně mírně narušená, vždy si sama sobě vystačující - ale přesto neustále hledající lásku - žena, která občas vidí jednorožce..."
    To, že některým citlivějším divákům připadá spíš nesnesitelná, přičítám tomu, že byla tak dobře napsaná a zahraná. Bez ní by ten seriál byl úplně o něčem jiném.
    Ona to myslela vždycky dobře, Chmure. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 8. února 2012
    Tohle sice není seriál z posledních 2 let, ale jako malí jsme s bratrem sjížděli Doktorku Quinnovou, protože Byron Sully nejlíp na světě hází tomahawkem (je to frajer)
    upraveno 8. února 2012
    Já mám Ally taky moc ráda. Hlášky, kolektiv, praštěné kauzy, svérázní soudci (v tomhle úspěšně pokračuje The Good Wife), Fish, Cage, a samozřejmě Ally. To všechno ve čtvrté řadě korunováno úžasným Robertem Downey, jr... Jeden z mých celkově nejoblíbenějších seriálů. Jediné co mi na tom vadilo, že některé Allyiny trapasy šly moc do extrémů - tenhle v Americe zřejmě oblíbený typ humoru já nemusím. Jen u páté série předstírám, že neexistuje.

Stejně tak miluju seriál Gilmorova děvčata. Osudy i postavy tam jsou děsně klišovité, dost nereálné a vůbec přehnané. ALE je to nabité neskutečným množstvím hlášek, popkulturních odkazů a vtipů. Škorpení mezi Lorelai a Lukem je výtečná podívaná. Rozepře mezi Lorelai a její matkou (ta mi hodně připomíná moji matku) a rodinné večeře, to je kapitola sama pro sebe :)
  • upraveno 8. února 2012
    Ona to myslela vždycky dobře, Chmure. :-)
    To prej tvrdili i dominikání, když posílali lidi k tortuře:-))
    A sledovat Ally (postavu) pro mě tortura tak trochu byla:-)
  • upraveno 8. února 2012
    Snad tě její sledování příliš nepoznamenalo. Máš ještě všechny končetiny? :-)
  • upraveno 8. února 2012
    Ach jo, tirana...
  • upraveno 8. února 2012
    nevada: chcem skúsiť whitechapel. je veľmi nutné začať prvou sériou (blbá otázka), lebo ju viem nájsť len v taliančine zatiaľ :(
    upraveno 8. února 2012
    Každá série je dějově nezávislá, každá řeší jiný (jeden) případ. Ale při absenci první série přijdeš o představení postav. Ve druhé už jsou víceméně sehraný tým a jednání některých asi bude vypadat divně.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. února 2012
    Tentokrát souhlasim s chmurem. Ally je jedna z největších krav kinematografie. Nemůžu neodcitovat z jednoho komentáře na csfd: Povětšinou zoufalé vyprávění o zoufalé ženské, která je zoufalá, že není schopná si někoho narazit, protože je zoufalá...já razím milou Ally přiškrtit a řvát přitom : "Chcípni, nebo si konečně někoho najdi, ty neschopná sebelítostivá krávo! A pokud nezvládneš ani jedno z toho, tak se aspoň nažer!" Ani její minisukně nepomohly, a že ty mě většinou vedou ke značný toleranci. Na druhou stranu není v tom sama a pokud bych někdy zjistil, že celé osazenstvo kanceláře poletí jedním letadlem, začnu studovat konstrukci časovanejch náloží.
  • upraveno 8. února 2012
    OK, dostali jsme se spíš do oblasti seriály, co máte v osobním žebříčku, ale nechlubíte se jimi :-)
    na střední jsem poctivě sledoval i Beverly Hills 92010, proč to nepřiznat, že jo.
    To pro mě byla základka :-) Na střední už jsem to povýšil na Dawsonův svět. Zatímco BH jsem nedávno viděl díl a říkal si jaká to je kravina, některý díly DS si pamatuju dodnes a i zpětně se na to dá koukat.

A skvěle pak na DS navázal Everwood, což je seriál, u kterýho mě vždy mrzelo, že ČT neměla koule nasadit ho v primetime. Zasloužil by si to.
    Zabijte mě, ale jednu dobu mě strašně bavila i Ally McBealová. Jsou tam nejen skvělé hlášky. A ten díl s jednorožcem byl úžasný.
    Proč zabíjet? Teďko to reprízujou a sem tam kouknu. Povedenej seriál - Cage/Fish jsou dokonalý, díly s Downeym skvělý (jeho podání River jednoznačně moje nej vánoční píseň). A Ally? No co s ní... pro mě byla vždycky takový tmel, pojítko k těm ostatnímu ději. Nikdy mě ani ve snu nenapadlo jí analyzovat jako ten zpruzený komentátor na CSFD :-) Nebo snad dokonce přemýšlet o reálnosti právní roviny, kauz apod. Tož popojedem...
  • upraveno 8. února 2012
    Takzvaný Guilty pleasure :-D
    Já mám jako guilty pleasure seriál Chuck
    upraveno 8. února 2012
    Everwood - víš, že to teď opakují kolem páté odpoledne? Není to primetime, ale lepší než drátem do oka :)
    Ally - Downey zpívá dost dobře. Scéna se Stingem patří mezi moje nejoblíbenější. A jeho album The Futurist poslouchám docela často.

Chuck - mě hodně bavil první dvě série - hlavně tu druhou. Pak už to šlo šupem dolů a na pátou jsem doteď nesebrala odvahu ani chuť.
    Já měla mnohem raději Reapera, kterého s Chuckem často srovnávali. I když na druhé sérii je znát, že to museli předčasně ukončit.
  • upraveno 8. února 2012
    Moje guilty pleasure je Prostřeno :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. února 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Moje guilty pleasure je Prostřeno :-)

V Prostřeno byl jeden náš učitel ze střední. Dostal nejméně bodů ze všech v historii této soutěže. :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. února 2012
    Viděl jsem dva díly "Úžasné Ally", upřímně jsem se podivil, že něco takového existuje a vícekrát jsem to nepustil. Po obrazovce pobíhala jakási pomatená káča který vypadala, jako zdrogovaná. Zápletka byla na úrovni Teleblbíz a postava hlavní představitelky byla nesympatická, místy až otravná.
  • upraveno 8. února 2012
    Nevada napsal(a):

Chuck - mě hodně bavil první dvě série - hlavně tu druhou. Pak už to šlo šupem dolů a na pátou jsem doteď nesebrala odvahu ani chuť.
    Já měla mnohem raději Reapera, kterého s Chuckem často srovnávali. I když na druhé sérii je znát, že to museli předčasně ukončit.

Reaper vypadá zajímavě.. Možná testnu.
    Jinak jop. Po druhý sérii to šlo rychle dolu- začalo to přecházet do roviny, kdy každý druhý uměl karate a držel zbraň... Kombinace Nerdství, nevědomosti Chuckova okolí v kontrastu s CIA profíkama vytvářela dobrou komedii :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.