TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Líbí se mi, že seriály už nejsou filmařská okrajová záležitost a že vídávám v seriálech i filmové hvězdy.
2) Community
3-4) Breaking Bad
3-4) Game of Thrones
5) Boss
Zahrnul jsem pouze to, co se vysílalo v posledních dvou letech. Jinak by pořadí bylo jiné. Ale lifetime žebříčky se sestavují strašně těžko.
Jinak bych tipy na seriály zakázala, mám hromadu práce a místo toho jsem se začala dívat na Once upon a time.
A k těm oblíbeným......jak to, že nikdo nezmínil Vraždy v Midsummeru? :)
Za scifi zklamání posledních dvou let považuji V a The Event.
To, že některým citlivějším divákům připadá spíš nesnesitelná, přičítám tomu, že byla tak dobře napsaná a zahraná. Bez ní by ten seriál byl úplně o něčem jiném.
Ona to myslela vždycky dobře, Chmure. :-)
Stejně tak miluju seriál Gilmorova děvčata. Osudy i postavy tam jsou děsně klišovité, dost nereálné a vůbec přehnané. ALE je to nabité neskutečným množstvím hlášek, popkulturních odkazů a vtipů. Škorpení mezi Lorelai a Lukem je výtečná podívaná. Rozepře mezi Lorelai a její matkou (ta mi hodně připomíná moji matku) a rodinné večeře, to je kapitola sama pro sebe :)
A sledovat Ally (postavu) pro mě tortura tak trochu byla:-)
A skvěle pak na DS navázal Everwood, což je seriál, u kterýho mě vždy mrzelo, že ČT neměla koule nasadit ho v primetime. Zasloužil by si to. Proč zabíjet? Teďko to reprízujou a sem tam kouknu. Povedenej seriál - Cage/Fish jsou dokonalý, díly s Downeym skvělý (jeho podání River jednoznačně moje nej vánoční píseň). A Ally? No co s ní... pro mě byla vždycky takový tmel, pojítko k těm ostatnímu ději. Nikdy mě ani ve snu nenapadlo jí analyzovat jako ten zpruzený komentátor na CSFD :-) Nebo snad dokonce přemýšlet o reálnosti právní roviny, kauz apod. Tož popojedem...
Já mám jako guilty pleasure seriál Chuck
Ally - Downey zpívá dost dobře. Scéna se Stingem patří mezi moje nejoblíbenější. A jeho album The Futurist poslouchám docela často.
Chuck - mě hodně bavil první dvě série - hlavně tu druhou. Pak už to šlo šupem dolů a na pátou jsem doteď nesebrala odvahu ani chuť.
Já měla mnohem raději Reapera, kterého s Chuckem často srovnávali. I když na druhé sérii je znát, že to museli předčasně ukončit.
Jinak jop. Po druhý sérii to šlo rychle dolu- začalo to přecházet do roviny, kdy každý druhý uměl karate a držel zbraň... Kombinace Nerdství, nevědomosti Chuckova okolí v kontrastu s CIA profíkama vytvářela dobrou komedii :-)