TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1297298300302303362

Komentáře

• @Monte Karstark nevím jak daleko zajdou, ale asi nás čeká sledování osudů více generací rodiny Poldarků.
  • Dreamer napsal(a):

@Monte Karstark =D když, jsem to začala kupovat mamce k narozeninám, myslela jsem si, že je to trilogie...

Dítě léta... :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Dreamer napsal(a):

@Monte Karstark =D když, jsem to začala kupovat mamce k narozeninám, myslela jsem si, že je to trilogie...

Ke každým narozeninám jeden díl? =D Tak to máš docela dobře pořešený. Jak by řekl Forrest Gump: "O starost míň :-)"
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Monte Karstark V knihách poněkud viditelněji plyne čas, takže poslední díl se odehrává v roce 1820. Pokud vím, je to potom už víc o potomcích původních postav. Jako třeba Sága rodu Forsythů.
  • DW 10x01
    Veľmi dobrá epizóda s uvedením novej spoločníčky. Bill sa mi páčila oveľa viac než som sa obával, má vibe veľmi podobný Lucie Miller, spoločníčke z audio príbehov Doktora. Vodné monštrum bol klasický Moffat, vziať niečo prirodzené a zmeniť to niečo v desivé (dlho budem na kaluže pozerať nedôverčivo).

Som zvedavý, akým smerom sa bude sezóna uberať, má byť Capaldiho posledná, tak dúfam, že najlepšiemu Doktorovi nového behu doprajú dôstojný odchod. :) A že nový bude minimálne rovnako dobrý.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Arutha Ak sa Moffatovi splní želanie tak "A že nová bude rovnako dobrá" :twisted:
  • @Gepeto Je mi to v zásade jedno, ak to obalia dobrým príbehom, nech je Doktor kľudne žena. :)
  • V princípe je zázrak, že ešte stále neskončil ako niečo také. Čo si pamätám zo starších dielov, tak výsledok regenerácie môže zahŕňať aj iný počet končatín a tak. Či si to pamätám zle?
  • @Aviv Tak všichni Pánové času jsou humanoidi (dvě ruce, dvě nohy, jedna hlava) :) Čili určitá omezení pro jejich novou podobu jsou. Kánon v tomhle jasný není. Obecně samozřejmě víme, že Pánové času si novou podobu nevybírají, ale v miniepizodě s Osmičkou si na druhou stranu Doktor vybere být Válečným Doktorem (John Hurt). Docela se mi líbí teorie, že Pánové času se můžou změnit jenom do podoby někoho, koho už někdy viděli.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Pro zajímavost. Provedu! Přijímač. O nástupu zelenáčů do armády.
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11179134780-provedu-prijimac/215562260400001-celem-vzad/
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @svoa00 Ale Osmičke tuším pripravili nejaký elixír, ktorý mu tu zmenu umožnil, či?
  • Hej. Boli to akési kňažky.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Začali vysílat The White Princes, volné pokračování The White Queen.
  • @Nevada White Queen stačila :D už nikdy víc
  • DanielSvatoš napsal(a):

@Nevada White Queen stačila :D už nikdy víc

Co se nelíbilo?
  • @undefined Vzdala jsem po prvním dílu. Myslela jsem, že to bude cosi historického a ony čarodějnice. (Sorry, že odpovídám, ač netázána.)
  • @Aviv @brbr no já jsem taky čekal historický seriál (jako třeba Tudorovce) a dostal jsem takovou podivnost :) navíc byla hlavní herečka strašně nesympatická
  • brbr napsal(a):

@undefined Vzdala jsem po prvním dílu. Myslela jsem, že to bude cosi historického a ony čarodějnice. (Sorry, že odpovídám, ač netázána.)

Neva. Každá odpoveď dobrá.
  • Nuž, viem si predstaviť, že zručný filmár by to dal, ale nedá sa povedať, že by Vojna ruží potrebovala ešte nejaké abrakadabra.
    upraveno 19. dubna 2017
    The White Queen není o válce růží. Ne primárně. Je to prostě romantické drama z historie o ženách, které se snažily tahat za nitky, zatímco si jejich otcové, muži a synové vyřizovali účty na bojištích.
    Nevím, jestli to čarování bylo už v předloze, nebo jen invence scénáristů, ale hezky si to pohrálo s tím, z čeho byla Alžběta Woodvillová obviňovaná :)
    Seriál sám o sobě není žádné veledílo, ale ani nic zavrženíhodného. Mě to bavilo. Pravda je, že hlavní hrdinka mohla být výraznější. Když jsem ji pak viděla Mission: Impossible 5, tak jsem si až doma na netu musela ověřit, odkud ji znám. Nemohla jsem té proměně uvěřit. Další velká výtka patří nezvládnutí skoků v čase, hlavně v posledních dílech.
  • Tak mě se na White Queen líbila romance Richarda a Anny Nevillové. Začali jako pubertální zlatíčka a skončili jako zahořklý pár, kdy se on víc věnuje neteřince a ona by ráda vrátila dobu, kdy její manžel byl "jenom" vévoda. Taky je seriál k historickému Ríšovi na rozdíl od Shakespeara celkem férový, i když bych nevsadila kalhoty, že přece jenom prťavého královského synovce "v zájmu Anglie" neodstranil sám. Jinak je to seriál... koukatelný, pokud nečekáte historickou věrnost.
  • Tak jsem dala na zdejší doporučení a podívala se na 13 reasons why. Celkově je to emotivní zážitek a postavy hezky a v rámci možností realisticky napsané, prostě seriál, kde jádro tvoří romance Claye a Hanny. Přesto bych měla několik výhrad.

Hannah je divná postava. Chápu její problémy se spolužáky, ale pořád ještě měla aspoň jednu kamarádku, které mohla svoje problémy vylíčit - i když jenom přes internet. Nebo to se nepočítá? Věděla taky, že Clay je do ní zamilovaný a že je to hodnej kluk. Najednou mu ani v dalších dnech nemůže nic říct o tom, proč ho vyhodila z ložnice? Tohle funguje jenom proto, že seriál přímo říká, že za část problémů si Hannah může jedině sama.

Musím taky podotknout, že Hannah z toho vychází jako celkem krutá ženská. Clay od začátku řeší, co tak hrozného Hanně udělal, že si zasloužil být na záznamu, aby se nakonec až skoro na konci od Hanny dozvěděl, že vlastně nic hrozného neprovedl. Svoje rodiče vystavila pohledu na jejich jediné dítě v krvavé lázni, aniž by dostali aspoň dopis na rozloučenou.

Nakonec jsem byla ráda, že se Tony (možná ta nejsympatičtější postava) rozhodnul za sebe a dal Hanniným rodičům odpovědi. Některým divákům asi vadilo, že se nedozvěděli, jak to dopadne s Brycem, ale spolupracující divák si snadno domyslí, že díky Clayovi a Tonymu bude z toho znásilnění přinejmenším obviněný.
    White Princess 1x01

Líbilo se mi to ještě o něco víc než 1. díl White Queen. Jindřich VII. je nečekaně sympatický. Ale je to asi způsob, jak ho budou sbližovat s princeznou Alžbětou.
    Michelle Fairley coby Markéta Beaufortová dala své postavě další rozměr (baba jedovatá). Troše čarování se nevyhnuli ani tentokrát, ale na druhou stranu sama Alžběta Woodvilleová to komentovala ve stylu "možná je to jen mé přání, které prostě někdy vyjde". Hezky je to ukázané na následující scéně se špatnými sny - bylo to prokletím, nebo kvůli špatnému svědomí?
    Samozřejmě jsou tam některé scény a postavy přizpůsobené dramatizaci seriálu, ale jako celek za mě zatím palec nahoru.
    (Nicméně je to pořád jen seriál, a ne dokumentární zpracování historie.)

Jsem zvědavá, jestli dají prostor i skrblivé povaze Jindřicha. Mohl by to být způsob, jak přidat pnutí v jejich vztahu s Alžbětou :) Ale předpokládám, že tam bude drama primárně ve vztahu králova vs. králova matka.
  • upraveno 23. dubna 2017
    @svoa00 Tony mě ze začátku strašně štval ale pak na konci v autě to něj Clay vybalil přesně tak jak jsem to viděl já :D
    unhelpful yoda
  • upraveno 24. dubna 2017
    @DanielSvatoš Tak já jsem taky čekala, že aspoň něco Clayovi řekne, to je pravda. Jenom si mohli odpustit zrovna ten cliffhanger na konci jednoho dílu, kdy Clayovi odkývnul, že to on "ji zabil". Mě na něm přišlo nejlepší, jak Claye hlídal, aby a) nepřestal poslouchat pásky a b) neproved nějakou blbost, protože je to on, kdo tu situaci prožívá nejhůř. Jenom mě překvapuje, že Clay nepochopil, že ten kluk, co přišel do kavárny, je Tonyho přítel - mě to došlo hned :D

Ještě bych chtěla zmínit, že to, jak se Clay nechal zmlátit kvůli spravedlnosti pro holku, která se už stejně zabila, bylo možná to nejromantičtější gesto, co jsem za poslední roky v seriálu viděla - prostě proto, že tu holku už beztak dostat nemůže.
  • @svoa00 mě štval fakt jen ze začátku ale je to dobrá postava :) a taky jsem si hned říkal že to bude spíš přítel :D
    z hodně vedlejších postav jsem měl rád Jeffa
    když byl Clay u jeho rodičů tak i slzička ukápla

Hannah si určitě za nějaké věci mohla sama a někdy mě vyloženě štvala
    Justin, Alex, Jessica jsou taky dobré postavy a taky musím připomenout skvělý soundtrack
  • @DanielSvatoš To se mi právě líbilo, že ji k sebevraždě dohnaly i její vlastní přešlapy a někdy na kazetách neříkala pravdu - to je mnohem realističtější stav, než že byla jenom šikanovaná chudinka. S výjimkou Bryce tam nikdo není vyložený hajzl - jako všichni v tom věku dokážou ostatní využívat a drsně srážet, aby posílili vlastní imáge, ale morální kompas jim většinou ještě funguje dobře. Ty dospělé postavy byly často ještě horší lidi, zvlášť matky se ke svým skoro zletilým dětem chovaly hrozně.
  • @svoa00 mně ty rozhovory mezi středoškoláky přijdou celkem nerealistický. Je jasný, že takhle si většina dospívajících představuje, že zní jejich debaty, duchaplně, plné břitkého humoru, ale realita je míň scénáristicky vybroušená. Jen malá poznámka k tomu, co mě štve na amerických dramatech ze středních, v tomhle směru se mi mnohem více zamlouvalo Skins :) Zatím jsem na začátku, tak snad se to rozjede.
  • upraveno 26. dubna 2017
    13 Reasons Why...Hannah je fakt divná postava, hádám, že kdyby tam nepřidali ten jeden zásadní hřebíček do rakve, který se dal odhadnout tak od druhé epizody, Hannah by byla prostě další klasický dospívající, kterému nerozumí svět, dostává zabrat ve škole, ale nakonec by to přežila, stejně jako Clayův otec. Jenže k tomu, aby se seriál mohl odehrávat, tak jak se odehrával a byla tam ta potřebná dávka osudovosti, musela tam být celkem klišé postava macho fotbalisty Bryce, doufala jsem, že k tomuhle nesáhnou, nebo to nebude tak prvoplánové. Další věc, těch třináct důvodů jim asi přišlo lepší, sedm by bylo na sebevraždu málo a šestka není magické číslo, seriál začal trpět na takovou přetaženost a objevila se klasická choroba, nikdo s nikým nemluví, protože máme ještě pět epizod před sebou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.