TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Som zvedavý, akým smerom sa bude sezóna uberať, má byť Capaldiho posledná, tak dúfam, že najlepšiemu Doktorovi nového behu doprajú dôstojný odchod. :) A že nový bude minimálne rovnako dobrý.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/11179134780-provedu-prijimac/215562260400001-celem-vzad/
Nevím, jestli to čarování bylo už v předloze, nebo jen invence scénáristů, ale hezky si to pohrálo s tím, z čeho byla Alžběta Woodvillová obviňovaná :)
Seriál sám o sobě není žádné veledílo, ale ani nic zavrženíhodného. Mě to bavilo. Pravda je, že hlavní hrdinka mohla být výraznější. Když jsem ji pak viděla Mission: Impossible 5, tak jsem si až doma na netu musela ověřit, odkud ji znám. Nemohla jsem té proměně uvěřit. Další velká výtka patří nezvládnutí skoků v čase, hlavně v posledních dílech.
Musím taky podotknout, že Hannah z toho vychází jako celkem krutá ženská. Clay od začátku řeší, co tak hrozného Hanně udělal, že si zasloužil být na záznamu, aby se nakonec až skoro na konci od Hanny dozvěděl, že vlastně nic hrozného neprovedl. Svoje rodiče vystavila pohledu na jejich jediné dítě v krvavé lázni, aniž by dostali aspoň dopis na rozloučenou.
Nakonec jsem byla ráda, že se Tony (možná ta nejsympatičtější postava) rozhodnul za sebe a dal Hanniným rodičům odpovědi. Některým divákům asi vadilo, že se nedozvěděli, jak to dopadne s Brycem, ale spolupracující divák si snadno domyslí, že díky Clayovi a Tonymu bude z toho znásilnění přinejmenším obviněný.
Líbilo se mi to ještě o něco víc než 1. díl White Queen. Jindřich VII. je nečekaně sympatický. Ale je to asi způsob, jak ho budou sbližovat s princeznou Alžbětou.
Michelle Fairley coby Markéta Beaufortová dala své postavě další rozměr (baba jedovatá). Troše čarování se nevyhnuli ani tentokrát, ale na druhou stranu sama Alžběta Woodvilleová to komentovala ve stylu "možná je to jen mé přání, které prostě někdy vyjde". Hezky je to ukázané na následující scéně se špatnými sny - bylo to prokletím, nebo kvůli špatnému svědomí?
Samozřejmě jsou tam některé scény a postavy přizpůsobené dramatizaci seriálu, ale jako celek za mě zatím palec nahoru.
(Nicméně je to pořád jen seriál, a ne dokumentární zpracování historie.)
Jsem zvědavá, jestli dají prostor i skrblivé povaze Jindřicha. Mohl by to být způsob, jak přidat pnutí v jejich vztahu s Alžbětou :) Ale předpokládám, že tam bude drama primárně ve vztahu králova vs. králova matka.
Ještě bych chtěla zmínit, že to, jak se Clay nechal zmlátit kvůli spravedlnosti pro holku, která se už stejně zabila, bylo možná to nejromantičtější gesto, co jsem za poslední roky v seriálu viděla - prostě proto, že tu holku už beztak dostat nemůže.
z hodně vedlejších postav jsem měl rád Jeffa
Hannah si určitě za nějaké věci mohla sama a někdy mě vyloženě štvala
Justin, Alex, Jessica jsou taky dobré postavy a taky musím připomenout skvělý soundtrack