TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1296297299301302362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Na tohle se fakt těším :-) Doufám, že to nějak nepodělají :-D Ale podle trailerů se mi to zatím dost líbí...
  • Fakt dúfam, že to bude pecka.
  • upraveno 20. března 2017
    Making a Murderer 3. epizoda...to není možný, to není možný :wall:
    ten výslech mentálně zaostalého synovce Averyho, to je tak...tihle policajti si po práci fakt dokážou říct "Dneska jsme odvedli skvělou práci,"?! Naprosto neuvěřitelný průběh výslechu, člověk si říká, že to nemůže být realita.

A dost mě zaráží, že nikdo neřeší motivy obžalovaného a ani žádný psychologický profil, na tohle se v USA nehraje?
  • @Dreamer Jsem říkala, že tam bude zvratů jak v telenovele :D
  • @svoa00 už jsem se dostala k soudnímu procesu a ještě to ve mě posílilo pocit, že soudy s porotou z lidu jsou neuvěřitelná fraška a metoda, která patří do středověku a v 21. století nemá co dělat.
  • @Dreamer Především je ten porotní systém založený na emocích a schopnosti ovlivňovat názor druhých. To první by nemělo mít s rozhodováním o vině nebo nevině nic společného, to druhé jenom v určitých případech a do určité míry. Soudce je samozřejmě taky ovlivnitelný (nebo předem zaujatý, jako v Averyho případu), ale aspoň se o něm dá většinou říct, že je profesionál.
  • @svoa00 právě to divadýlko a hraní na city je to, co podle mě naprosto vylučuje tenhle "spravedlivý" systém z dnešní doby. Už v The People v. O.J. Simpson mě to neskutečně rozčilovalo...no nic, jdu si dát dnešní dávku naštvání a deprese :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Nějak mě poslední dobou chytají ty dobové britské seriály. Teď jsem se dostal k The Crown:
    http://www.csfd.cz/film/437677-the-crown/komentare/
    Viděl jsem první díl a hodně dobrý.
  • @flanker.27 The Crown sem vyděl celý vynikající seriál těším se na druhou řadu a jestli se ti líbí britské dobové seriály tak doporučuju http://www.csfd.cz/film/330877-peaky-blinders-gangy-z-birminghamu/prehled/ pokud jsi nevyděl
  • upraveno 26. března 2017
    Making a Murderer....dokoukáno. Tak to vypadá, že americký justiční systém zamrznul někde pár set let v minulosti u čarodějnických procesů. Upřímně, snažila jsem se dohledat ta fakta, která měl dokument vypustit a která by vyvracela naprosté selhání systému, ale nejsou, obhajoba správně vyvrátila všechny ty zdánlivě neprůstřelné důkazy a celek nemůže rozumnýmu člověku dávat smysl. Proces se 17-letým mentálně zaostalým klukem, to už je pak žumpa úplně jiného kalibru. Doufám, že ta knížka, kterou se chystá sepsat pan žalobce Kratz na základě zaručené pravdy (jako jedna paní povídala a zbytek jsem si domyslel) vydělá balík. Ze začátku jsem si myslela, že pan žalobce má pár kamarádů, které možná kryje, ale podle jeho argumentace během procesu je to nejspíš jen velmi hloupý člověk, který skutečně věří své pravdě.
    Tak mám za sebou čtyři díly The Crown. Zapomeňte na všechny Malíčky a Tyriony, zapomeňte na Francise Underwooda a další vyfabulované jakože mistry zákulisí a politických intrik. Winston Churchill, liška ryšavá a podšitá, politik, který složil závěrečné zkoušky na škole intrik a mazanosti, to je skutečný mistr reálné politiky. Ne že by přitom spřádal překombinované plány jako autoři politické fikce či fantasy, on jen umí dokonale využít situace.
  • To zní dobře.
    @Aviv Trailer (i když moc nevystihuje celý seriál, ten není zdaleka zaměřený jen na královnu):

• Na první pohled to připomíná spíše distopický svět z ranku Hunger Games a podobných teenage sérií...má smysl se vůbec pídit po předloze?

• dopoirujuču http://www.csfd.cz/film/484253-13-reasons-why/komentare/
    sfoukl jsem to za dva dny a to je něco protože jinak tyhle teen dramata ze střední nesnáším
    neměl jsem žádná očekávání a tenhle rok zatím to nejlepší (je samozřejmě brzo ještě)
  • Big Little Lies...malé velké drama z amerického snového maloměsta můžu jedině doporučit, i když závěr mě trochu zklamal. Seriál rozhodně stojí za podívání, už jen kvůli skvělému obsazení, Alexander Skarsgård a Nicole Kidman jsou k sežrání.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @DanielSvatoš boze 2 dni zivota presli ale, ked som to zacal pozerat, tak musel som to vidiet cele.
  • @Edem musím říct že už dlouho jsem si nepouštěl další díly nějakého seriálu s takovou radostí :) první den jsem nechtěl jít spát ale ráno jsem se probudil s nadšením že mi jěště nějaké díly zbývají :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @DanielSvatoš napodobne
  • @DanielSvatoš Díky za tip, právě jsem dokoukal první díl, jsem nadšenej.
  • Druhá serie Last Kingdom zatím skvělá. Hodně dějová, žádný natahování zbytečnými dialogy hodně akce. Postavy věrný - Alfréd dokáže bý manipulativní když potřebuje.
    Dobýtí Dunholmu výborný, docela se drží i románové předlohy a pokud ne úplně, tak je alespoň smysl ponechán. Třeba postava Steapy v knihách s ním Uhtred bojuje ve souboji a spíše prohrává ( což je v seriálu nahrazeno soubojem s Leofricem) , ale zůstáva že na Steapu by si jako na jednoho z mála Sasů Uhtred nevěřil
    Celkově tam kde Vikingové v poslední serii ztráceli spád Posední království zatím drží zběsilý dějový tempo.
    Konečně jsem dokoukal celé The Crown. Občas lidi v komentářích říkají, že se postupem času královna naučila prosadit svou. Můj dojem je přesně opačný. Stala se přesně tou nemyslící loutkou bez emocí, která na věci pohlíží všelijak, jen ne z hlediska toho, co je správné. Viz případ její sestry. O jaké povinnosti to mluvila, když zdůvodňovala své rozhodnutí? Naprostý nesmysl. V podstatě všichni byli pro, jen pár kreténských černoprdelnických eunuchů je proti, a přesto právě tihle kreténi zaštiťující se chabě podloženou hypotézou boží existence ji přimějí změnit názor. Je to hnus, velebnosti. Jen se těším, až na britský trůn někdy nastoupí coby hlava anglikánské církve ateista. To se asi posměju. No, abychom nezůstali jen u mých výlevů na adresu zhoubné náboženské ideologie, tak nejsilnější byl devátý díl. Až mi bylo líto, že se tak rozmáchlý a nákladný projekt nevěnoval především právě tak výrazné osobnosti jako Churchill. Já osobně bych se s ním nepochybně na spoustě věcí neshodl, ba bych se s ním do krve hádal, ale přes všechnu jeho ješitnost (nebo právě pro ni, někdo takový má proč být ješitný) musím uznat, že patřil a patří k nejvýraznějším osobnostem a mozkům všech dob.
    3. série Poldarka bude v červnu a rovnou získal objednávku i na 4. sérii.
    Mimochodem, pro příznivce historických seriálů, dnes na ČT art ve 21.15 začíná Wolf Hall.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Nevada napsal(a):

Jupííí
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nevada napsal(a):

Když jsem s tím seriálem začínal, myslel jsem si, že to budou rozumné dvě série a dost. Bohové já byl zase naivní! :wall:
    upraveno 10. dubna 2017
    @Monte Karstark Je to podle 12dílné románové série, tak s tím musíš počítat. To buď ještě rád, že si odškrtávají dva romány na sérii, ne půl románu za dvě série jako někdo :twisted:
    Já bych zas rád, kdyby předlohu u nás vydávali poněkud rychlejším tempem :)
  • @Monte Karstark =D když, jsem to začala kupovat mamce k narozeninám, myslela jsem si, že je to trilogie...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 10. dubna 2017
    flanker.27 napsal(a):

@Monte Karstark Je to podle 12dílné románové série,

image

To se tam v půlce vylodí francouzi s japoncema a vykopou hvězdnou bránu, ne? Nebo se fakt budeme 6 sérií dívat na ten trojúhelník a čekat, jestli se Ross konečně rozhoupe?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.