TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1299300302304305362

Komentáře

• @Nevada Mě u všech startreků iritovala ta epizodnost. Rád bych aby se tady pokusili o nějaký ucelený příběh skrze sezonu :)
    Ale jinak v dobrém to na mě působí docela tradičně, což je v dnešní době TV špíny a hnusu celkem sympatický.
  • upraveno 21. května 2017
    Už se nemůžu dočkat nového dílu. Jednoznačně je to můj oblíbený TV seriál. Divým se, že ještě nevznikli žádné dobré online hry na motiv Hry o Trůny, když má i seriál takový úspěch. To RPG z roku 2014 bylo dosti podprůměrné. :)
  • upraveno 21. května 2017
    @lexoun V roce 2012 bylo oznámeno MMO od Bigpointu http://cs.bigpoint.com/gameofthronesmmo/, už je to 5 let a kromě 5 let starýho trialeru nic novýho nevyšlo je dost možný, že projek je u ledu nebo je mrtvý.
  • Tak som sa nechal priateľkou prehovoriť a pozreli sme si 13 Reasons Why. Sám by som to určite nepozrel celé keďže obe hlavné postavy (Clay a Hannah) boli pre mňa neuveriteľne nesympatické. Hannah bola neskutočná drama queen image

Clay bol zas nudný. Seriál pre mňa ťahali vedľajšie postavy. Vždy som sa nahlas rozosmial keď sa Clay náhodne otočil a uvidel v aute Ghost Ridera Tonyho. Ak by sme nestretli jeho otca vážne by som premýšľal či Tony nie je Anjel Strážny/Diabol s jeho nekonečnou morálnou podporou a schopnosťou teleportovať sa na miesta kde je Clay v ohrození.
    Určite najsympatickejší mi bol Jeff
    Aj keď bolo hneď jasné že sa nedožije konca keďže sa nikdy neobjavil prítomnosti
    to bola možno najväčšia chyba seriálu - veľa vecí, ktoré asi mali predstavovať WOW moment sa dali ľahko predpokladať.
    Ďalšou sympatickou postavou bol pre mňa Alex
    aj keď u neho mi bolo tiež jasné že on je ten kto si strelil do hlavy aj keď sa to tvorcovia "snažili" zakryť tým, že si niekoľko iných postáv zadovážilo zbraň, prezradila ho však uprataná izba a ta náhla zmena správania pri rozhovore s otcom

Mal som rád aj Sheri aj keď ta nemala veľa priestoru. Určite mi vadili red herring s
    tvrdením, že Hannah klame a Clayovim mentálnym stavom. Tá časť kde mal Clay niekoľko audiovizálnych halucinácií mi neskutočne liezla na nervy a to, že bol v ďalšej časti úplne v pohode mi nedávalo zmysel.
    Veľmi ma sklamal záver. Pravdu povediac som to vydržal pozerať do konca len preto že som si prečítal niekoľko recenzií, ktoré sa zhodli v tom že seriál stráca v strede tempo ale posledné 3 časti to vynahradia a neubránim sa slzám. No ja som sa ubránil a to som typ človeka, ktorý sa nechá ľahko dojať. Priateľka si trocha poplakala ale obaja sme určite viac plakali pri Inside Out. Niektoré časti seriálu mi prišli zbytočne naťahované a tak som očakával že finále to všetko uzavrie. No čo už chystajú season 2 takže možno tam?
  • upraveno 22. května 2017
    @JoeGyry ona bude druhá série, to bude nahrávat kazety Clay nebo ta jeho potetovaná kámoška? :roll: téma bylo vyčerpáno zhruba ve čtvrté epizodě, nechápu, kdo má dostatek sebemrskačských sklonů, aby to dal ještě dalších 13 epizod.
  • @Dreamer druhá séria má byť o inom old school médiu (možno polaroidy?) hlavná postava už nebude Hannah, ale seriál bude znova rozdelený na prítomnosť a minulosť čiže Hannah sa bude objavovať vo flashback sekvenciách.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jojo, je to zbytečně dlouhé. Nejvíc mě štvalo poslouchat jak Jíl pořád něco nemůže, jak to nedává a podobně. V jednom kuse čumí jak sůva z nudlí někam do prázdna atd. Taky nevím, jestli je to v americe běžné, nebo jen scénáristé neví jak zahájit dialog, ale každý druhý rozhovor začínal větou: Are you OK? a podobně. Ne, nic není OK. Všichni jsou v prdeli, ale pořád se musí někdo někoho ptát jestli je všechno OK.

Co jsem tak pochopil z konce seriálu. Tak druhá řada bude asi o tom klukovi co fotil. Možná vytáhne doma z bedny ty bouchačky co tam má a půjde si do školy trochu zastřílet.
  • upraveno 22. května 2017
    @Monte Karstark pokud to tak bude, tak nevím, co budou vymýšlet dál, když už si vyplácali většinu klišé ze středoškolských dramat. Mrzí mě, že seriál nevyužil potenciál a místo, aby člověk donutil klást si nějaké zajímavější otázky, hodili to scénářem do zajetých kolejí a natáhli to do příliš mnoha epizod na to, aby ten koncept (kazeta na díl) mohl dávat smysl.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Dreamer napsal(a):

@JoeGyry ona bude druhá série, to bude nahrávat kazety Clay nebo ta jeho potetovaná kámoška? :roll: téma bylo vyčerpáno zhruba ve čtvrté epizodě, nechápu, kdo má dostatek sebemrskačských sklonů, aby to dal ještě dalších 13 epizod.

Keď sa chce dojiť, tak to ide.
    Kde bolo tam bolo napríklad teraz šikovne reštartuje sériu tým, že Henry je dospelý a má vlastnú dcéru, ktorá príde za ním, aby asi zachránil Storybrooke =D
  • To ešte furt ide? 8-O
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Po dlouhé době konečně znělka seriálu, která se mi líbí hudebně i vizuálně.

• Pôsobivé.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    11. června, píši si... :)
  • @Nevada Sice jsem zatím neviděla ani 2. sérii, ale beru na vědomí a těším se.
    Já zatím pořád ani tu první :)) Ale snad se k tomu v létě konečně dostanu.
    Koncem července Amazon uvolní první sérii The Last Tycoon. Kdo rád dobovky, tak podle pilotu doporučuji velmi.
  • Tam hrá Mitchell z Being Human? Žeby som skúsil? :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jupí, to už je za pár!
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 6. června 2017
    Dokoukám Wolf´s Rain a už chápu, proč se to Everettovi tak líbilo :D Nádherná depka Rád bych tedy na oplátku doporučil jedno anime, i když ono to vlastně není anime :D, které se odvážím by zde na fórum mohlo zklidit úspěch a tím je ThunderBolt Fantasy. Myslím si, že než plýtvat superlativy, raději sem hodím první epizodu z Youtube a koho to zaujme, ať pak napíše své dojmy
  • @Nevada jsem zvědavej na casting :twisted:
  • @Nevada ale to už přece existuje...jmenuje se to Firefly :-k
    @Mikke To jsme dva :)
    Doufám, že odolají pokušení nasadit tam bandu šampónků...

@Dreamer Nj, mně taky nikdo nevymluví, že Whedon Bebopa před natáčením Firefly viděl a mohutně se z něj inspiroval ;)
    Tak jsem viděl první díl nové řady Poldarka. Zase se nám to krásně komplikuje :twisted:
  • Poldark je u mě taky pořád dobrý. V první díle se samozřejmě dotahovaly některé věci z minulé řady a v Poldarkovské tradici tvůrci přesně věděli, že některé věci už nemá smysl protahovat. A ano, samozřejmě tu máme nový pár, který všechno zkomplikuje, když po sobě začne házet očkem. Nejvíc mě potěšil doktor Enys a jeho bohatá nevěsta. A taky Geoffrey Charles Poldark - dobře vychovaný a chytrý kluk s vlastní hlavou, kterého bych na rozdíl od George klidně ráda adoptovala :D
    @svoa00 Jen jestli Geoffrey Charles (Francis? :) ) Poldark nebude
    žárlit na svou novou guvernantku, která házela očkem po Demelzině bratrovi :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak první díl Poldarka super! Už jsem se chvilku těšila, že
    se konečně zbavím Elizabeth, ale že by to fakt klaplo, jsem nečekala, takže zklamaná z toho nejsem :D.

Geoffrey Charles Poldark je frajer a George snad nakonec zhyne bídnou smrtí.
  • http://www.edna.cz/knightfall/videa/templari-utoci-v-prvnim-traileru/

Na tohle bych se teoreticky mohl i těšit, ale mám z toho nějaký divný pocit až strach :D Bojím se nějaké mystery zápletky se Svatým Grálem :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.