Bažím po adaptaci Drákuly, která by měla aspoň něco společného s předlohou. ta sračka od Coppoly, navzdory přidrzlému názvu Bram Stoker's Dracula, to tedy nebyla. Upřímně zatím nejvěrnější asi byla česká TV inscenace z roku 1970, i když i v ní toho bylo hodně změněno nebo vypuštěno. Ale aspoň základní rozvržení příběhu a většina postav odpovídala. A v dnešní době už na věrné adaptace předloh asi můžu zapomenout úplně, klasická díla totiž v sobě obsahují příliš mnoho white (male heterosexual) supremacy.
Já kdysi viděl nějakou ještě černobílou verzi, myslím ze 30. let nebo tak. Z novějších jsem viděl akorát tu věc s Hughem Jackmanem, ale to bych asi radši neviděl.
Jo a musím souhlasit. Malo to potenciál a bolo to v rodine, tak som sa zvedavá pustila do čítania, ale výsledok bol jako když pejsek a kočička pekli dort.
@DanielSvatoš bylo by fajn, kdyby se chudáci utiskovaní roboti nakonec ukázali být mnohem většími šmejdy než jejich ďábelsky vykreslení lidští stvořitelé...
@Dreamer Hej, já tu jejich protilidskou propagandu sledovat nebudu. Pokoušejí se tady o paralelu s utlačovanými menšinami. A dělají to stejně debilním způsobem, jako když chudáci upíři v True Blood měli být odkaz na homosexuály - a byli to přesně ty sadistické svině, které od nich ti jižanští burani plní předsudků očekávali.
@svoa00 já tu jejich premisu, kdy lidstvo využije obrovské finanční zdroje na vytvoření umělé inteligence a pak ji nacpe do lidských těl v zábavním parku neberu. Stejně tak ty jejich pokusy o rádoby hloubku v první sérii a tanečky kolem známého dilematu, kde začíná u mechanické hračky vědomí a kde končí naše lidské svědomí..meh, tohle už tu bylo stokrát a lépe podané. Tahle viktimizace umělé inteligence mě teda fakt neba :D Tohle bude vždycky zábavnější verze interakce AI a lidstva:
@Edem Zachytil som to, ale odkedy som zachytil že je to natočené podľa knižnej série, tak si dám najprv tú a potom sa do toho pustím. Mimochodom, toto som naposledy urobil u Magicians od Leva Grossmana a neľutujem to absolútne, ten seriál má neuveriteľné množstvo kultúrnych vložiek a ich rendering One Day More z Les Mis z nich pre mňa urobil v súčasnosti najväčšiu guilty pleasure vôbec.
@Edem Hrozne mi sedí ten štýl humoru, ktorý tam používajú, a fakt, že väčšinou sa nedá odhadnúť ako sa to bude vyvíjať (hlavne preto, že sú to také absurdity že by to nikoho nenapadlo :D ).
Koukal někdo z vás na Stargate Origins? Já u toho málem dostal "umlať všechny v MGM sekyrou" záchvat. Pokud máte rádi SG-1 a původní Stargate lore (už podle traileru jsem poznal, že to ničí lore), tak na tohle rozhodně nekoukejte.
Komentáře
A v dnešní době už na věrné adaptace předloh asi můžu zapomenout úplně, klasická díla totiž v sobě obsahují příliš mnoho white (male heterosexual) supremacy.
Mně se Coppolovská verze líbila. Co ti na ni vadilo? :)