TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1307308310312313362

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 9. ledna 2018
    Druhá série Stranger Things
    Jako většina pokračování vsadila Stranger Things na víc všeho, větší monstrum, více Demagorgů a více dívek se zvláštními schopnostmi. Ale kdo by se kvůli tomu zlobil, když je to naprosto fantastické, začnu jednotlivé
    - zprvu první skvělá dvojice, kterou tvůrci vytvoři podle Martinovského zákona, že nesourodé dvojice mají jiskru Hopper a Jedenáctka, moc se mi líbí, že prakticky dvě nejsilnější a nejvíc badass postavy Stranger Things universa měli mezi sebou takovou dynamiku, veškerá dramata jako Hopperova role jako otce, který musí nějak vychovávat dítě a Elevin střet s minulostí fantastický, tenhle arc hodnotím hodně dobře neboť předně si El, konečně uvědomila, že není monstrum, jak tvrdila v předchozí sérii, což jasně prokázala, když odmítla zaškrtit toho chlápka, potěšil ten malý detail, že se tak rozhodla ještě předtím než tam byli děti, což je první zdvižený prostředníček jednomu klišé a druhý jak odhodila Osmičce tu zbraň, čímž zabránila druhému klišé to jest good guy nezabije, tak to za něj dorazí někdo jinej a celkově i to jak se nakonec poprala s minulostí a použila negativní emoce k porážce finálního bose moc pěkné a také jak si nakonec vše vyjasnila s Hopperem
    - Willův arc byl dost podobný tomu minulému a přitom v mnohem odlišném, přestože i tentokrát spadne do pěkných s*aček, opět potěšilo jak tvůrci obrátili úplně naruby radu Řekl jsem ať jde pryč, která se Willovi šíleně nevyplatila, tohle bylo moc pěkné, stejně jako vizuální fantazie, co se vytvoření žíl týče, taky to jak vlastně nic už není jako dřív a leze mu na nervy neustálý dohled moc pěkné a Jonathanův proslov a podivínech vynikající, stejně tak jeho dialogy s Miakem o starých dobrých časech, potěšilo jak tvůrci propojili Mike tesknoucího po El s WIllem, Jestli oba zešílíme bude šílet společně
    - Dustinův arc je zajímavý v tom, že v mnohém připomíná příběh Willa a Eleven, protože stejně jako Will poskytl tajně přístřeší El, tak Dustin poskytne Dartaganaovi (zkráceně Dart, zajímalo by mne jestli je to narážka Vadera lol) a navzdory radám svým přátelům se o něj stará, což se mu nakonec krutě vymstí a jeho kočce taky :D. Každopádně mne fascinovalo, že i když musel mít od začátku nějaké podezření o tom, že to je Demagorgon, že ho nezabil, i když mu to radili v čemž vidím opět krásné poselství a tedy, že bychom neměli soudit podle jednotlivce celý druh a myslím si, že to jak se Dustin zachoval k Dartovi hodně vypovídá o jeho charakteru a to mne též potěšilo a taky mne potěšilo, že nevytáhli s Dartem E. T. scénář, přestože se nakonec známost s ním náramne hodila. Velice mne taky potěšilo, že po Hopperovi s Eleven vytvořili tvůrci další nesourodou dvojici a to jest Steve a Dustin a to se mi taky moc líbilo, jak potom, co ho Nancy odkopla, projevil o ty kluky zájem a stále se takříkajíc Dustinův ochránce a učitel, což je pěkne cool a tím se dostávám i k
    - Arc Steve a Nancy hrozně mne potěšilo, že Nancy cítila vinu za smrt Barbary, dodnes se mrazením na hlavě vzpomínám na ten děsivý sestřih Steve Nancy píchají, zatímco Demagorg zabijí Barb, takže i potěšilo, že tohle byla nakonec příčina rozpadu jejich vztahu (nic nemůže být takové jako dřív) a tím pádem se Nancy mohla dát dohromady s Jonathanem (přece jen v první sérii bylo dost divné, že po tom, co zjistí, jaký je Steve hňup a všem, co prožila s Jonathanem se ke Stevovi vrátila) a tím se dostávám k jedné z nejlepších, ne-li nejlepší scéně celé sezóny s nesmírnou hlobkou a to je scéna "musíme to naředit" ta byla naprosto vynikající a ten novinář taky sympatický týpek
    - spousta otázek byla zodpovězena, spousta zase ne, potěšilo, že tvůrci ukázali, že ne všechny ostatní speciální děti mají úplně stejné schopnosti jako El, doufám, že Kali uvidíme v příští sérii znovu (ta její parta taky nebyla k zahození) u spousty otázek tvůrci stále mlží viz Brenner, který se neukázal, ale mohl by pořád ještě dýchat a v neposlední řadě samozřejmě další záhady ohedně Upside Down celkově jsem hrozně hypnutý, protože bude velice zajímavá série o dospívání ve velmi ale velmi netradičním prostředí a závěrečný polibek třešnička na dortu, nejsmutnější scéna samozřejmě smrt Boba
    - také Mad Max a její rodina byla příjemné zpestření hodit do mezi všechny ty "obyčejné" maneželské páry rozvedný bylo příjemné zpestření

Jsme hrozně rád, že novýho Hellboye bude hrát David Harbours ten chláp má prostě obrovský charisma, stačí mu jen nabýt bouchačku, zapálit cigaretu a celou epizodu si ukradne pro sebe. Jinak bych si ho ještě dovedl představit jako herce Samuela Elánia :) Jinak Millie Boby Brown bych rád viděl jako záporačku v epizodě SW IX, protože byť druhá sezóna nezodpověděla spoustu otázek, tak jednu zodpověděla zcela jasně a to, že Jedenáctka je mocnější než Kylo Ren :P
    Taky pokud se plánuje ten seriálový Zaklínač tak Ciri s Geraltem jsou pro mne jasní :D
    image
  • @Tyrion Lannister Jenom bych dodala, že u školního tance jsem si říkala, jestli se někdy v ději dostanou do roku 1987 a udělají odkaz na Hříšný tanec :D A i přes celkovou spokojenost musím říct, že epizoda Lost Sister byla první výplňková epizoda seriálu, kromě toho, že si potencionálně zadělávají na spin-off. Ty bys chtěl, aby El třeba za dvě série škrtila lidi silou mysli a uměla bojovat na meče? :D
  • Mluvíš o škrcení Sílou? :-D
    upraveno 9. ledna 2018
    @Aviv
    Aviv napsal(a):

Mluvíš o škrcení Sílou? :-D

image
    Kylo Ren: I am more powerful than my grandfather!
    Eleven: Your grandfather was my bitch.
  • Podarené. :-D

• Na první pohled by se mohlo zdát, že nás čeká opakování zápletky Sedmi statečných, ale není tomu úplně tak. Rozhodně nelze čekat ani žádný akční nářez, seriál pomalu odhaluje minulost hlavních postav, a to vůbec není na škodu, protože každý tu má za sebou nějaký zajímavý příběh, který ho dovedl tam, kde se nyní nachází. Hlavní záporák s tváří perfektního Jeffa Danielse se také nenarodil jako zosobnění čistokrevného zla, ale nějakým způsobem se k tomu čím a kým je dopracoval a občas je těžké ho nenávidět. Seriál má skvělou atmosféru podpořenou krásnými přírodními scenériemi a velmi příjemným soundtrackem. A Lady Méry to s puškou celkem sluší a člověk jí tu roli doopravdy věří :) Zároveň se tu najdou velmi pěkné dialogy a ne vše skončí tak, jak by se na první pohled dalo čekat a ani jednotlivé charaktery se nedají přečíst úplně na první pohled. Sečteno podtrženo, je to velmi povedený western a určitě ho nevidím naposledy, s některými postavami se mi vůbec nechce loučit, takže si to sjedu nejspíš ještě jednou.

Top postavy: šerif Bill McNue, Whitey a Alice Fletcher

P.S. trailer to prodává přes něco, o čem celý ten seriál doopravdy není, nedoporučuju očekávat střílečku s pistolnicemi.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    To mám brzy v plánu, teď se těším ještě víc.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dreamer napsal(a):

P.S. trailer to prodává přes něco, o čem celý ten seriál doopravdy není, nedoporučuju očekávat střílečku s pistolnicemi.

Tak přesně pro trailer jsem se odmítl na to dívat, když navíc jsem si přečetl ještě nějaké info o lesbické pistolnici :twisted:

Jeden by se dneska vážně skoro ptal, kdo že to postavil domy, zoral a zúrodnil pole, rozvinul průmysl a vědy. Aneb "co nám kdy Římané dali?"
    "Akvadukt?"
  • Jo, jo. Ale to s vínom bolo mimo. Rímske víno možno chutilo príjemne, ale v skutočnosti to bol horší variant oproti lokálnemu (ktoré bolo vynájdené nezávisle od Rímskej kolonizácie), pretože doň ako dochucovadlo pridávali olovo.
    Je pravda, že dle bible vynalezl víno jako nápoj Noe (a taky se z něj stal první notor a exhibicionista: Noé pak obíraje se s zemí, začal dělati vinice. A pije víno, opil se, a obnažil se u prostřed stanu svého).
  • @flanker.27 tady u té postavy zrovna nevím jestli ji nesnášet nebo jí fandit, je to podle aktuální situace :-D ale jinak si myslím, že ostatní postavy jsou velmi dobře napsaný. Třeba černošská vesnice to není zrovna banda obětních beránků, ale vlastně jsou to nájemní žoldáci co nejdou pro ránu daleko ani pokud jde o vlastní ženu. Ženský taky nejsou out of character krom té jedné rozporuplné postavy.
  • Já jsem fanda hada Lilith. Tolik entuziazmu v propagaci edukace. :D
  • jsem u třetího dílu a docela to jde a hlavně tam je Michelle Dockery :oops:
    jen tu špekatou ošklivku mohli vypustit pak by to bylo lepší
  • @DanielSvatoš Michelle je skvělá, rozevlátá hříva jí sluší, navíc má opravdu velmi pěkný hlas, toho jsem si v Downtonu tolik nevšímala. Jinak souhlas co se týče té paní, která si připadá velmi drsně a co říkáš na Jeffa Danielse? :)
  • zatím nejsem tak daleko tak se ještě tolik nevyřádil ale začíná být zajímavý
  • tak Godless na konci strašně zklamal :(
  • upraveno 13. ledna 2018
    Já byla spokojená i se závěrem, hlavně nádherných posledních cca pět minut,
    závěrečná přestřelka v La Belle mi taky přišla v pohodě, nečekala jsem nic, po čem by se otřásly základy země,
    celkově to k celému seriálu a jeho pomalému a klidnému tempu sedělo perfektně.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 16. ledna 2018
    @Dreamer začal jsem Dark ted sledovat a dost dobrý, jen se člověk musí přenést přes tu ošklivou němčinu
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 16. ledna 2018
    První díl Godless za mnou.
    Proč
    Raye ti lupiči nerozstříleli hned u vlaku? To bylo dost divný

A proč položil ty koně? Bude to mít nějaký větší smysl, nebo to byla jen wtf scéna?
    Jinak mě to docela zaujalo, asi si dám na chvilku přestávku od Dark.
  • @Benji koně se vysvětlí a v dalších dílech se i ty vztahy kolem Roye celkem osvětlí a budou flashbacky k oné události z různých úhlů pohledu ;) Na Dark asi mrknu, docela mě to zaujalo.
  • Britannia vypadá docela zajímavě. Zítra by měly vyjít všechny díly najednou. Za mě mohli děj posunout a natočit Boudicu a její povstání. Jinak jste připravení na černého Dia a Achillea určitě dorazí Troy: Fall of the a City
    upraveno 19. ledna 2018
    Nojo, zase římský voják černoch, zase 40kilové amazonky. Podle ukázky vypadá dost mimo i římská výzbroj a vybavení. Kdyby si aspoň za základ vzali knihy Simona Scarrowa.
  • Viděl jsem dva díly a historicky přesný to není. Černoši tam jsou u toho z ukázky je vysvětleno, že je Numíďan. Ono historický přesných seriálů jsem teď moc neviděl. Když pak člověk vidí nějaké díly seriálu Knightfall nestačí se divit.
    Problém je dvojí, za prvé, Numiďani nejsou černoši, tak jako nejsou černoši Židé, Arabové nebo Koptové, to všechno jsou příslušníci semitohamitské skupiny (či dneska korektněji "afroasijské"). Za druhé v roce 43 n. l. by legionář, tedy nikoli příslušník pomocné kohorty, byl stále velmi nepravděpodobně jiného původu než z Itálie, sem tam možná Gal. Zkrátka zase PC vymejvárna.
  • To sice jo, ale alespoň nějaký třeba špatný vysvětlení než žádný. V tom smyslu, že i v ději je černý. Když hrají černoši i šlechtice ve stoleté válce - moderní verze Jindřicha V, to vysvětlit nelze.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @flanker.27 už v roce 43 n.l. byli Římané mistry redukování vlastních ztrát. =D

@Everett_Young Neposlouchám hip-hop.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.