TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1307308310312313362

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 9. ledna 2018
  • @Tyrion Lannister Jenom bych dodala, že u školního tance jsem si říkala, jestli se někdy v ději dostanou do roku 1987 a udělají odkaz na Hříšný tanec :D A i přes celkovou spokojenost musím říct, že epizoda Lost Sister byla první výplňková epizoda seriálu, kromě toho, že si potencionálně zadělávají na spin-off. Ty bys chtěl, aby El třeba za dvě série škrtila lidi silou mysli a uměla bojovat na meče? :D
  • Mluvíš o škrcení Sílou? :-D
    upraveno 9. ledna 2018
  • Podarené. :-D

• Na první pohled by se mohlo zdát, že nás čeká opakování zápletky Sedmi statečných, ale není tomu úplně tak. Rozhodně nelze čekat ani žádný akční nářez, seriál pomalu odhaluje minulost hlavních postav, a to vůbec není na škodu, protože každý tu má za sebou nějaký zajímavý příběh, který ho dovedl tam, kde se nyní nachází. Hlavní záporák s tváří perfektního Jeffa Danielse se také nenarodil jako zosobnění čistokrevného zla, ale nějakým způsobem se k tomu čím a kým je dopracoval a občas je těžké ho nenávidět. Seriál má skvělou atmosféru podpořenou krásnými přírodními scenériemi a velmi příjemným soundtrackem. A Lady Méry to s puškou celkem sluší a člověk jí tu roli doopravdy věří :) Zároveň se tu najdou velmi pěkné dialogy a ne vše skončí tak, jak by se na první pohled dalo čekat a ani jednotlivé charaktery se nedají přečíst úplně na první pohled. Sečteno podtrženo, je to velmi povedený western a určitě ho nevidím naposledy, s některými postavami se mi vůbec nechce loučit, takže si to sjedu nejspíš ještě jednou.

Top postavy: šerif Bill McNue, Whitey a Alice Fletcher

P.S. trailer to prodává přes něco, o čem celý ten seriál doopravdy není, nedoporučuju očekávat střílečku s pistolnicemi.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    To mám brzy v plánu, teď se těším ještě víc.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • Jo, jo. Ale to s vínom bolo mimo. Rímske víno možno chutilo príjemne, ale v skutočnosti to bol horší variant oproti lokálnemu (ktoré bolo vynájdené nezávisle od Rímskej kolonizácie), pretože doň ako dochucovadlo pridávali olovo.
    Je pravda, že dle bible vynalezl víno jako nápoj Noe (a taky se z něj stal první notor a exhibicionista: Noé pak obíraje se s zemí, začal dělati vinice. A pije víno, opil se, a obnažil se u prostřed stanu svého).
  • @flanker.27 tady u té postavy zrovna nevím jestli ji nesnášet nebo jí fandit, je to podle aktuální situace :-D ale jinak si myslím, že ostatní postavy jsou velmi dobře napsaný. Třeba černošská vesnice to není zrovna banda obětních beránků, ale vlastně jsou to nájemní žoldáci co nejdou pro ránu daleko ani pokud jde o vlastní ženu. Ženský taky nejsou out of character krom té jedné rozporuplné postavy.
  • Já jsem fanda hada Lilith. Tolik entuziazmu v propagaci edukace. :D
  • jsem u třetího dílu a docela to jde a hlavně tam je Michelle Dockery :oops:
    jen tu špekatou ošklivku mohli vypustit pak by to bylo lepší
  • @DanielSvatoš Michelle je skvělá, rozevlátá hříva jí sluší, navíc má opravdu velmi pěkný hlas, toho jsem si v Downtonu tolik nevšímala. Jinak souhlas co se týče té paní, která si připadá velmi drsně a co říkáš na Jeffa Danielse? :)
  • zatím nejsem tak daleko tak se ještě tolik nevyřádil ale začíná být zajímavý
  • tak Godless na konci strašně zklamal :(
  • upraveno 13. ledna 2018
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 16. ledna 2018
    @Dreamer začal jsem Dark ted sledovat a dost dobrý, jen se člověk musí přenést přes tu ošklivou němčinu
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 16. ledna 2018
  • @Benji koně se vysvětlí a v dalších dílech se i ty vztahy kolem Roye celkem osvětlí a budou flashbacky k oné události z různých úhlů pohledu ;) Na Dark asi mrknu, docela mě to zaujalo.
    upraveno 19. ledna 2018
    Nojo, zase římský voják černoch, zase 40kilové amazonky. Podle ukázky vypadá dost mimo i římská výzbroj a vybavení. Kdyby si aspoň za základ vzali knihy Simona Scarrowa.
  • Viděl jsem dva díly a historicky přesný to není. Černoši tam jsou u toho z ukázky je vysvětleno, že je Numíďan. Ono historický přesných seriálů jsem teď moc neviděl. Když pak člověk vidí nějaké díly seriálu Knightfall nestačí se divit.
    Problém je dvojí, za prvé, Numiďani nejsou černoši, tak jako nejsou černoši Židé, Arabové nebo Koptové, to všechno jsou příslušníci semitohamitské skupiny (či dneska korektněji "afroasijské"). Za druhé v roce 43 n. l. by legionář, tedy nikoli příslušník pomocné kohorty, byl stále velmi nepravděpodobně jiného původu než z Itálie, sem tam možná Gal. Zkrátka zase PC vymejvárna.
  • To sice jo, ale alespoň nějaký třeba špatný vysvětlení než žádný. V tom smyslu, že i v ději je černý. Když hrají černoši i šlechtice ve stoleté válce - moderní verze Jindřicha V, to vysvětlit nelze.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @flanker.27 už v roce 43 n.l. byli Římané mistry redukování vlastních ztrát. =D

@Everett_Young Neposlouchám hip-hop.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.