TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Take Two - taková milá náhrada za Castla. Stejný tvůrce, stejný model. Rozkošná bývalá hvězda krimiseriálu se pověsí na krk cynickému soukromému detektivovi. Nemá to tu jiskru, která vdechla život Castlovi, ale jako zábavná oddechovka postačí.
Condor - seriálové zpracování špionážního thrilleru Šest dní Kondora. Z toho jsem měla strach, protože filmové zpracování mám moc ráda, ale po dvou dílech je to zatím příjemné překvapení. Jsem zvědavá, jestli tuhle laťku udrží celých 10 dílů.
Ale už vidím ten jekot, až diváci neznalí předlohy uvidí mocnou krásnou nezávislou ženskou postavu, která dává hlavnímu hrdinovi pravidelně zabrat, a po které on pořád marně touží. Až uvidí ty menšiny, které si násilím dělají prostor. A nedej bohové, když pak do jedné z výraznějších rolí obsadí černocha... Náhodou bude prča si z nich pak utahovat.
Tmavé bych vyřešila jednoduše. Nějakého nilfgaardského intrikujícího šlechtice by hrál Idris Elba a bylo by hotovo.
Co takovej Viggo Mortensen? :)
Ale v zásade by bolo asi najlepšie, keby tvorcovia Witchera urobili niečo podobné ako tvorcovia GoT a vybrali by pomerne neznámych hercov, ktorých si väčšina bežných divákov nespája so žiadnymi inými postavami. Lebo, úprimne, keď vidím Vigga v akomkoľvek filme, prvé čo sa mi vybaví je Pán Prsteňov. A keby napr. aj hral Geralta (čisto hypoteticky), nebol by to pre mňa Geralt, ale Aragorn.
Knižná predloha je podľa mňa super, ságu radím k tomu najlepšiemu, čo som kedy prečítala. Jediné, čo ma mierne sklamalo bola Búrková sezóna, kde tá kvalita trochu kolísala, ale ako oddychovka bolo dobré aj to. Temnú vežu mám rozčítanú a zatiaľ som nadšená, akurát tá prvá kniha je taká nemastná neslaná, ale ďalšie sú už stokrát lepšie.
A seriálová Stredozem...nieee.