TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1319320322324325362

Komentáře

• SagartSagart Amo ergo sum
    @Nevada
    Haha, no...
    U fantasy adaptací s tím fakt problém nemám. Aragorna ať si klidně hraje Eskymák a Gimliho třeba Filipínec.
    :D :D Pobavilo
    Ale uvědom si, že se to dá aplikovat i na jiné fantasy. A co na to afroamerický Ned Stark? :-k
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Sagart napsal(a):

@Nevada

Haha, no...
    U fantasy adaptací s tím fakt problém nemám. Aragorna ať si klidně hraje Eskymák a Gimliho třeba Filipínec.
    :D :D Pobavilo
    Ale uvědom si, že se to dá aplikovat i na jiné fantasy. A co na to afroamerický Ned Stark? :-k
    Myslím, že Neda by měla hrát Zoe Saldana. Je třeba skončit s předsudkem, že jen muži mohou hrát mužské role. Konečně, pohlaví je přece sociální konstrukt :twisted:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Opět něco pro fandy dramat z produkce BBC. První díl mě zaujal. Doufám, že ty další laťku udrží.
    https://www.serialzone.cz/serial/press/
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @flanker.27 a samozrejme treba trvat natom, ze to je presne podla predlohy ani o pismenko inac.
    upraveno 13. září 2018
    A mimochodem, majore Gagarine, tak jsme se konečně dočkali:
    https://bonusweb.idnes.cz/serial-zaklinac-ciri-hry-08n-/Novinky.aspx?c=A180911_101257_bw-novinky_srp
    "Důležitější než barva kůže bude především samotná herečka, kterou nakonec tvůrci vyberou."

To zní tak krásně, že na rase nezáleží, když jedna rasa je dopředu vyloučená, pochopitelně ta jediná co dává smysl =D
    Tím víc jsem rád, že nejsem fandou Zaklínače, alespoň nemůžu být zklamaný.
    P. S. Ne že by to mělo smysl, ale kdo chce, může podepsat petici: https://www.change.org/p/lauren-s-hissrich-don-t-limit-ciri-s-casting-call-to-bame-only/u/23243953
  • No, vzhledem k tomu poprasku začínám věřit, že to bylo cílené rozvíření vody ze strany televizní stanice.
  • JoserJoser persona non grata
    Na Zaklínači je nejlepší to pozadí. Temná doba plná lidí bez vzdělání ale s fůrou předsudků, ochotných někoho upálit jen proto, že je jinej. Má to takovej realistickej feeling. Některý věci se zkrátka nikdy nezmění. A jak tak na to koukám, autoři té petice musí mít v hlavě děsný peklo. Zaplaťpánbůh za mojí sociální bublinu, kde se ještě pořád můžu těšit na seriál a pak se rozhodnout jestli se mi líbí nebo ne, aniž bych si dopředu drásal žíly z toho, kdo bude mít jakou barvu kůže nebo jestli to celé rovnou není iluminátská propaganda. Doporučuji, velice příjemné!
    upraveno 13. září 2018
    Správně. Zde je průkopník nové tvorby, muzikálová Popelka s Whitney Houston coby kouzelnou kmotřičkou. Princ má otce bělocha, matku černošku, sám je Asiat. Popelka je černoška, její otec běloch. Zlá macecha má dvě dcery, jednu zcela bílou, jednu zcela černou. Zkrátka báseň. Proč si zatěžovat mozek nějakou rasou, vždyť můžeme být tak multietnicky happy jako v téhle pohádce, vše v zájmu toho, aby se nové rasy cítily vítané, jak nám bylo vysvětleno politickým komisařem:

Varování ministra zdravotnictví: sledování tohoto díla může poškodit vaše zdraví... =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Hlavně tohle podle mne ukazuje, jak se doba za posledních 7 let změnila. Vždyť si vemte první sérii Hry trůny, kdy 99% bylo bílejch a nikdo proti tomu neřekl ani slovo. Vážně je až absurdní, kam jsme to dostali. A jako že ten vývoj můžeme pozorovat i na GoT, která v posledních sériích také přešla do plněho SJW módu.
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

No, vzhledem k tomu poprasku začínám věřit, že to bylo cílené rozvíření vody ze strany televizní stanice.

Takže...directed and written by Rian Johnson :twisted: :-P
    upraveno 13. září 2018
    Jednou za čas je dobré udělat si radost a tahle chystaná netflixovská adaptace mi rozhodně radost udělá. Komiksová Hilda vyšla i v česku a ačkoliv to tak nevypadá, na své si přijdou úplně všichni i strážci rasové čistoty fiktivních postav, Hilda má totiž tu správnou barvu kůže.
    Jeden těžce demagogický článek to nezmění :)
    @flanker.27 Stejně jako jedno těžce demagogické video, které se hned po patnácti vteřinách vytasí s výrazem jako vystřiženým z náckovského redditovského slovníku :-)
  • @Joser Hlásím se k Hildiným fanouškům, komiksy jsou super (v říjnu vyjde nový :dance: )
    Á, potrefená husa zakejhala :twisted:
  • upraveno 14. září 2018
    Som na strane tých,ktorým sa dianie so Zaklínačom vôbec nepáči.Aby som nadviazala na Tyriona, tak už v Hre o tróny sa stalo,že postavy opísané v knižke ako "biele" boli stvárnené černochmi(tuším to boli Xaro Xhoan Daxos a Salladhor Saan),ale tam sa to dalo nejako okecať s tým,že majú korene na Letných ostrovoch... :-k Netuším,ako to vyriešiť vo svete inšpirovanom slovanskou a severskou mytológiou... vôbec mi nebude vadiť,ak pridajú nejakú čisto seriálovú postavu ako v pôvodnom poľskom seriáli(Clovis a Gascaden) alebo urobia Teu a Veu(tie zerrikánske amazonky) ako mulatky,ale pokiaľ je Ciri v knižke opísaná ako bledá, zelenooká a popolavovlasá dievčinka, tak by som sa na mieste tvorcov radšej držala tejto podoby, ak nechcem,aby ma skalní fanúšikovia zlynčovali. ;-)
    Netflix sa snaží byť "ultra politicky korektný", ale v tomto prípade to pasuje asi ako keby som nasypala steakové korenie na jablkový koláčik. :-)
    upraveno 14. září 2018
    @Joser
    Joser napsal(a):

@flanker.27 Stejně jako jedno těžce demagogické video, které se hned po patnácti vteřinách vytasí s výrazem jako vystřiženým z náckovského redditovského slovníku :-)

Jestli pojem SJW má být z redditovského slovníku nácků stejně jako banda zfetovanejch zoufalců má tvořit údajnou teroristickou organizaci, tak to potěž p*del :twisted:
  • Já nechápu tvůrce, že si obsazením Ciri vlastně vyrábí problémy. Můžou to brát podle Cavilla. Hrál hru Zaklínač III. líbila se mu přečetl ságu a kvůli tomu chtěl zájem hrát Geralta. Alespoň co jsem četl. Spousta potencionálních divaků seriálu hrála hru a budou očekávat Ciri podle předlohy, protože ve hře tak vypadala. Navíc, že ten "moderní " přístup nefunguje ukazuje třeba film Král Artuš legenda o meči. Film byl propadák, i když měl dobré recenze. Diváci nechtějí Artuše, kterýho v londýnském bordelu učí asiat kung-fu - jaké překvapení. Diváci nechtějí černého Achillea, Dia a nesmyslně přidané silné bojující ženské postavy - Amazonky v seriálu Troy Fall of a City. Na ČSFD má 20 % což je až nespravedlivý, třeba poslední díl nebyl špatný a Ilias se drží seriál více než velkofilm Troja. Nezachytili jste co vlastně na plánované obsazení Ciri říká Sapkowski ? Docela by mě zajímalo, jak se k seriálu postaví až bude natočen. Ke hrám se postavil dost macešsky, přestože tvůrci ukázali ohromnou úctu k předloze. Když to srovnám s Martinem a Hrou , jak podporuje seriál, který spousta z čtenářů ( včetně dosti z vás) podrobuje drtivé kritice.
    @derfel Sapkowski uplatňuje přístup cca "koupili jste si práva, tak si dělejte co chcete, ale nechtějte, abych vám to chválil." O původním seriálu i o hrách se vyjadřoval dost negativně. Trochu pak nechápu, proč to dál prodává - teda chápu, že pro peníze, ale proč si po blbých zkušenostech víc neohlídá přístup. Anebo ho to prostě nezajímá.
    upraveno 14. září 2018
    @derfel S obsazením Ciri mají problém jenom latentní rasisté, přečti si komentář, který jsem sdílel výše, celý ''problém'' dokonale vystihuje. A jenom bych doplnil, že v původním Homérovském eposu, pokud si tedy dobře pamatuji, se Amazonky jaksi vyskytují, takže pedanti by v tomto ohledu měli být spokojeni, nebo je snad za tím něco úplně jiného?? S ''blackwashingem'', jak říkají náckové z redditu a 4chanu, problém nemám. Epos je epos a adaptace je adaptace, dvě absolutně nesouvislé věci které se nijak vzájemně nevyrušují a navíc, jak říká Slavoj Žižek, vše je relativní. Ale to už jsem zde psal mnohokrát.
    Mnohokrát opakovaný nesmysl zůstává nesmyslem.
    upraveno 14. září 2018
    Znovu myslím, že je to jen na oko. Ale mne neoklamou. Hermionu by měla hrát kvadruplegická MTF osoba stižená downovým syndromem, jinak jde o předsudek vůči sexuálním menšinám a lidem se zdravotním postižením. jen tak se tvůrci vyvarují, abych je obvinil z předsudků :twisted:
  • Amazonky pomáhaly obraně Troje, moje chyba já jsem o to neslyšel. Že má seriál špatné hodnocení je fakt. Takže s černochy - to asi jeden z problému seriálu byl. Jestli jsou fanoušci Zaklínače latentní rasisté ( myslím že to tak není ) stejně chyba tvůrců, vyrobili si zbytečný problém.
    @derfel S politicky korektní Trójou je problém hlavně nechápání starověkého řeckého světa. Na jednu stranu si autoři můžou vytrhnout kousek některé báje (podotýkám, že spousta toho, co si obvykle s obléháním Tróje spojujeme, vůbec není z Homéra. Včetně těch amazonek. Pozdější autoři si přidávali a přidávali.), na druhou stranu změní co se jim hodí (tím neříkám, že by se to dřív nedělo zase z jiných důvodů). Tak třeba bohové a polobohové. Řekové měli v drtivé většině tmavé vlasy, světlé pro ně byly nesmírně vzácné a byly proto spojené s božstvím. Proto si bohy a polobohy (vč. Achillea samozřejmě) představovali světlé a světlovlasé - z tohohle hlediska bylo ztvárnění Achillea Bradem Pittem docela v souladu se starořeckou představou. Že by si Řekové představovali boha či poloboha jako nebělocha je samozřejmě naprosto absurdní, asi jako tvrzení pokvikávačů politické korektnosti, že demokracii vynalezli subsaharští Afričané a Řekové jim tuto myšlenku ukradli a podobně.
    Když bude ochotnický sbor v Tanzánii chtít nastudovat Richarda III., tak je rozhodně nebudu kritizovat za to, že drtivou většinu postav hrají černoši. Když tu samou hru bude dávat divadlo v kterékoli evropské zemi, pak pochybuji, že nemají z čeho vybírat tak, aby vzhled alespoň rámcově odpovídal zobrazované postavě.
    Pokud se v případě Zaklínače rozhodli nějací lidé o jeho adaptaci, pak by měli adaptovat Zaklínače a ne stvořit něco jiného, co není Zaklínač. To platí ostatně o všech adaptacích. Pokud mají nějaké představy o rasovém složení, pak si jistě můžou najít jiný příběh, kde se jim jejich představa bude hodit. A to se přece netýká jen rasy, to se týká jakékoli změny reálií a pravidel takového světa. když budu adaptovat Pána prstenů, tak nebudu dávat Mordor na severozápad Středozemě.
    @flanker.27
    když budu adaptovat Pána prstenů, tak nebudu dávat Mordor na severozápad Středozemě.
    Teď jsi mi připomněl, jak v Bitvě pěti armád kdosi říká, že Starosta utekl po řece Anduině :twisted:

@Joser Nevím, co tě vede k tomu jen tak každého, kdo s tebou nesouhlasí, nazýváš rasistou. Nesouhlasím s tebou, ve většině bodů souhlasím s flankerem, jsem proto rasista? Vždyť proti černým nic nemám, jsou fajn, mám rád filmy kde vystupují. Ale mám právo být proti, když obsadí černého herce do role, která patří bílé postavě. Bylo tu to už x krát, je to jednoduchý argument. Stejně jako do role Aragorna (vysokého seveřana s šedýma očima) neobsadíš eskymáka, nebo inda, nebo do životopisného dokumentu o Adolfu Hitlerovi neobsadíš černošskou ženu na vozíčku. Film je odlišná adaptace, než kniha nebo historie, to ale neomlouvá, že se autor inspiračního zdroje nijak nedrží.
    upraveno 14. září 2018
    @Sagart Vážně? To jsem asi nezaregistroval proto, jak moc jsem se chytal za hlavu z toho ostatního. No, Hobit byl právě taková ukázka mimózní adaptace, a to vůbec nešlo o rasovou otázku. =D

Ještě mi to připomnělo třeba takového Jacka Reachera. Knihy jsem nečetl, ale co vím, tak hlavní hrdina je popisován jako dvoumetrový kolos a tomu prostě Tom Cruise neodpovídá. a pokud vím, tak řada fanoušků knihy taky vyjadřovala nespokojenost. A to vůbec není otázka rasy, protože je to běloch. Prostě chtěli hlavní postavu takovou, jaká je v knize a filmaři tu představu nesplnili.

Jsou filmy, kde se dá přejít i změna rasy a pohlaví, např. v Soderberghově adaptaci Solaris taky z jednoho člena posádky, který je v knize běloch muž, udělali černou ženu. Neprotestoval jsem, sice to úplně do prostředí nezapadalo, ale film to nekazilo. Snaha vyhovět politicky korektním lobby (nepřesvědčí mě, že je za tím v 90 % něco jiného) by ale měla mít své hranice.
    @flanker.27
    Vážně? To jsem asi nezaregistroval proto, jak moc jsem se chytal za hlavu z toho ostatního. No, Hobit byl právě taková ukázka mimózní adaptace, bez ohledu na rasu.
    I na rasu se tam dalo ohlížet, pokud sis všímal těch negroidních obyvatel v davu lidí z jezerního města, kteří žili spolu s ostatními bělochy na severu Středozemě :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.