TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Vše se reálně stalo..Letadlo se zřítilo. Oceanic 6 se z ostrova vrátili na pevninu. Cestovatelé v čase cestovali časem a pokusili se odpálit vodíkovou bombu, ale toto jejich řešení nefungovalo.
Časová linie odehrávající se na ostrově byla jediná skutečná. Zemřel tedy Sayid, Jin i Sun. MIB si přivlastnil Lockovo tělo. Jack se stal nástupcem Jackoba. Po jeho smrti jej nahradil Hurley s Benem, který se stal novým Richardem. Jack navrátil ostrov do jeho původního stavu se zářícím světlem, viděl vzlet Ajira letadla s Lapidusem, Richardem, Milesem, Sawyerem a Kate na palubě a se psem Vincentem po svém boku umírá v bambusovém háji tam, kde celý seriál před šesti lety začal a kde také nyní končí.
Nově zavedená časová linie bokovek (LA) v poslední sérii představuje posmrtný život všech hlavních postav. Nebyla to tedy žádná alternativní realita, která by nastala úspěšným odpálením vodíkové bomby na konci páté série. V bokovkách si každá z postav prožívala období „mezi“ smrtí a tím, co má po ní přijít. Jack byl poslední, kdo si uvědomil, že je mrtvý.
Ve chvíli, kdy se to stalo, se všechny postavy z ostrova, ze kterých se postupem času stali blízcí přátelé, shromáždily v kostele, aby mohly (jenom všichni společně) postoupit do další fáze, což podle závěrečné scény před titulky může být cesta za světlem = do nebe. Neboť nebe je to místo, kde se opět shledáme se všemi, které jsme milovali a měli rádi.
oficiálně po atacích fanoušků tvůrci potvrdili jen, že seriál je spíše o lidech než tajemstvích a mytoligiích, což potvrzuje dost emoční poslední (vztahy, shledání, smrt) epizodu a fakt, že tak 3/4 tajemství nebyla nikdy odhalena..
ale, z ostrova se dostali ve čtvrté série, cestování časem, vodíková bomba byla pátá série...a když chceš ukončit seriál, tak to většinou bývá v poslední sérii ne?
nicméně znova, oficiální vysvětlení není! :) pouze toto objasnění těch dějových linni + hlavní podstata seriálu. lidské vztahy
já mě linii v LA za alternativu, něco jako co kdyby se letadlo nezřítilo, určitě né že je to posmrtný život..
halvně v tom nehledat víc.....a těch nasraných fanoušků:D
je to jak to píše i Nevada, je úplně jedno kde se vzala Dharma, lední medvědi, čtyř prstá socha, co je reálná nebo alternativní linie..nikdy se to nedozvíš, byl to jen takový doplněk pro vztahy, lidi, smrt..
toto, když mi bylo vysvětleno, přestal jsem ty záhady a mytologii rozebírat....otázkou zůstává zda to opravdu tak tvůrci původně věděli nebo nevěděli kudy kam...já myslím že to byl útěk, že to takhle skončit nemělo...po všech těch rozhovorech, kde neustále opakovali jak vytváří celou mytologii atd..
U Lost bylo aspoň sympatický, že to dojení přiznali a defakto se tak omluvili. Naštěstí mě ta mánie okolo toho minula, takže jsem byl v klidu.
Protiklad tomuhle je Breaking Bad. Na podzim poběží pátá série a od začátku je to promyšlený, má to logický vývoj a ví se, že to bude definitivně končit. Tomu fandím.
První série PB se mi líbila moc, druhá ušla, třetí představovala utrpení, zvládla jsem asi dvadíly. Ovšem hlavní hrdina byl fakt fešák...
Ochotu dovést dějový oblouk k finále a nenechat se navnadit prachama knastavování jsem ocenila u American Horror Story (to, že finále patrě točil někdo s půlkou mozku, je smutné, ale to už je věc jiná)
nastavování mě otrávilo u seriálu Revenge. Ani nevím, kdy to dokoukám. Ze začátku švih a spád a najednou strašlivá nuda, to když autoři zjistili, že to jedobře sledované a z třinácti dílů začaly psát 22