TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
14546485051362

Komentáře

• upraveno 14. června 2012
    Já jsem viděl naposled začátek tý série, jak tam byly Jack, Kate a Sawyer chyceni v kleci u Jiných, nevím kolikátá to byla. Ale nebyl to špatný seriál, to určitě ne, jen měl tendenci vymýšlet pořád nové zápletky a staré neřešit. :)
    Blackfish napsal(a):

Mě se u lost líbila pouze a jen první serie, pak už to bylo o ničem a nikdy jsem se na to nedodival do konce.

no první WTF přišlo myslím na konci 4. série, pak mi přišlo líto zahodit ty 4 roky a chtěl jsem vědět jak to dopadne...no po poslední díle jsem to nevěděl, až teda po tom vysvětlujícím komentáři jednoho uživatele
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. června 2012
    Tomee napsal(a):

Blackfish napsal(a):

Mě se u lost líbila pouze a jen první serie, pak už to bylo o ničem a nikdy jsem se na to nedodival do konce.

no první WTF přišlo myslím na konci 4. série, pak mi přišlo líto zahodit ty 4 roky a chtěl jsem vědět jak to dopadne...no po poslední díle jsem to nevěděl, až teda po tom vysvětlujícím komentáři jednoho uživatele
    Pošli mi prosím do zprávy odkaz na to vysvětlení, nebo vysvětlení samotné ve zkratce. Zajímalo by mne, zda jsem to pochopila :)
    A mně to sím pošli kopii toho, co pošleš krise. :-)
    LOST: bohužel komentáře a celá databáze je na lost.cz smazána, tak jsem pohledal na netu toto je tak nejblíže, co se té "neoficiální" teorii blíží

Vše se reálně stalo..Letadlo se zřítilo. Oceanic 6 se z ostrova vrátili na pevninu. Cestovatelé v čase cestovali časem a pokusili se odpálit vodíkovou bombu, ale toto jejich řešení nefungovalo.

Časová linie odehrávající se na ostrově byla jediná skutečná. Zemřel tedy Sayid, Jin i Sun. MIB si přivlastnil Lockovo tělo. Jack se stal nástupcem Jackoba. Po jeho smrti jej nahradil Hurley s Benem, který se stal novým Richardem. Jack navrátil ostrov do jeho původního stavu se zářícím světlem, viděl vzlet Ajira letadla s Lapidusem, Richardem, Milesem, Sawyerem a Kate na palubě a se psem Vincentem po svém boku umírá v bambusovém háji tam, kde celý seriál před šesti lety začal a kde také nyní končí.

Nově zavedená časová linie bokovek (LA) v poslední sérii představuje posmrtný život všech hlavních postav. Nebyla to tedy žádná alternativní realita, která by nastala úspěšným odpálením vodíkové bomby na konci páté série. V bokovkách si každá z postav prožívala období „mezi“ smrtí a tím, co má po ní přijít. Jack byl poslední, kdo si uvědomil, že je mrtvý.

Ve chvíli, kdy se to stalo, se všechny postavy z ostrova, ze kterých se postupem času stali blízcí přátelé, shromáždily v kostele, aby mohly (jenom všichni společně) postoupit do další fáze, což podle závěrečné scény před titulky může být cesta za světlem = do nebe. Neboť nebe je to místo, kde se opět shledáme se všemi, které jsme milovali a měli rádi.

oficiálně po atacích fanoušků tvůrci potvrdili jen, že seriál je spíše o lidech než tajemstvích a mytoligiích, což potvrzuje dost emoční poslední (vztahy, shledání, smrt) epizodu a fakt, že tak 3/4 tajemství nebyla nikdy odhalena..
    upraveno 14. června 2012
    Tomee: To přece není vysvětlení, ale popis poslední série, ne?
    no určitě ne, to že objasnění přichazí logicky v poslední sérii, je jasné že se bude psát o 6. sérii...
    ale, z ostrova se dostali ve čtvrté série, cestování časem, vodíková bomba byla pátá série...a když chceš ukončit seriál, tak to většinou bývá v poslední sérii ne?

nicméně znova, oficiální vysvětlení není! :) pouze toto objasnění těch dějových linni + hlavní podstata seriálu. lidské vztahy
    upraveno 14. června 2012
    Tomee: To je jedno, v který sérii se to stalo, ale přijde mi, že tohle žádné vysvětlení není. To je popis děje - nebo jsem tak boží, protože tohle mi z toho seriálu vyplynulo taky :D (proto říkám, že to není žádné vysvětlení).
    upraveno 14. června 2012
    Tomee: Asi jsi mne navnadil touto větou: "po poslední díle jsem to nevěděl, až teda po tom vysvětlujícím komentáři jednoho uživatele". Protože já vím to samé, co daný uživatel, ale stejně mi přijde, že vím prd, co se tam stalo :))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. června 2012
    Oni to nevěděli ani scénáristé, takže to jde potom těžko vysvětlovat.
    upraveno 14. června 2012
    Nevada napsal(a):

Oni to nevěděli ani scénáristé, takže to jde potom těžko vysvětlovat.

Mně je to jasný, jen mě Tomee moc navnadil :)))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. června 2012
    To, co Tomee psal, bylo z nějakého rozhovoru se scénáristou nebo producentem (už si nepamatuju podrobnosti, musela bych to dohledat) a bylo to vysvětlení závěru Lostu. A to vysvětlení je, že záhady a nadpřirozeno jsou irelevantní a jediné na čem záleží, jsou vztahy mezi lidmi.
    škoda je ta, že už nelze najít ten komentář na lost. tam to bylo trochu přesněji.
    já mě linii v LA za alternativu, něco jako co kdyby se letadlo nezřítilo, určitě né že je to posmrtný život..
    Krisa napsal(a):

Tomee: Asi jsi mne navnadil touto větou: "po poslední díle jsem to nevěděl, až teda po tom vysvětlujícím komentáři jednoho uživatele". Protože já vím to samé, co daný uživatel, ale stejně mi přijde, že vím prd, co se tam stalo :))

aspoň vidíš, že s tebou tvůrci nevychcali tak jako s těma, co v tom hledali a vytvářeli kvanta teorií....:)
    Nevada napsal(a):

To, co Tomee psal, bylo z nějakého rozhovoru se scénáristou nebo producentem (už si nepamatuju podrobnosti, musela bych to dohledat) a bylo to vysvětlení závěru Lostu. A to vysvětlení je, že záhady a nadpřirozeno jsou irelevantní a jediné na čem záleží, jsou vztahy mezi lidmi.

přesně tak, i když jsem to 2x napsal :)

halvně v tom nehledat víc.....a těch nasraných fanoušků:D
    upraveno 14. června 2012
    Tomee napsal(a):

Nevada napsal(a):

přesně tak, i když jsem to 2x napsal :)
    halvně v tom nehledat víc.....a těch nasraných fanoušků:D
    Jojo, přijde mi to, jak kdyby GRRM napsal, to je jedno, jak to dopadne, hlavní jsou jídelníčky nejrůznějších měst - tady máte kuchařku :)
    Uvedu to na pravou míru, naposledy, ale zbytečně jsem to zaplantal( promin kriso :-) )

je to jak to píše i Nevada, je úplně jedno kde se vzala Dharma, lední medvědi, čtyř prstá socha, co je reálná nebo alternativní linie..nikdy se to nedozvíš, byl to jen takový doplněk pro vztahy, lidi, smrt..

toto, když mi bylo vysvětleno, přestal jsem ty záhady a mytologii rozebírat....otázkou zůstává zda to opravdu tak tvůrci původně věděli nebo nevěděli kudy kam...já myslím že to byl útěk, že to takhle skončit nemělo...po všech těch rozhovorech, kde neustále opakovali jak vytváří celou mytologii atd..
    Údajně to snad bylo naplnánovaný na tři série s nějakým logickým vyústěním. Ale už během té první se z toho stal MEGAhit a šlo to do kopru. Taky jsem dokoukával asi 2 série při nemoci.
    je veľká škoda tej nenažranosti autorov. je im ľúto rozumne a včas to ukončiť, lebo nevedia kedy sa im podarí ďalšia dojná krava. podobne prison break - keby to bola 6-dielna miniséria tak je to skvelá vec.
    Prison Break měl výbornou celou první sérii. Mělo to napětí, spád, člověk se těšil. V druhý to silně skřípalo a třetí jsem po pár dílech opustil. Kamarádka (asi byla zakoukaná do nějakého herce) to dokoukala celý a prý už to pak bylo vyloženě utrpení.
    U Lost bylo aspoň sympatický, že to dojení přiznali a defakto se tak omluvili. Naštěstí mě ta mánie okolo toho minula, takže jsem byl v klidu.

Protiklad tomuhle je Breaking Bad. Na podzim poběží pátá série a od začátku je to promyšlený, má to logický vývoj a ví se, že to bude definitivně končit. Tomu fandím.
    mne už cca po 6 diely tie náhodne prekazenia plánov na ktoré bol vždy pripravený už smrdeli. dopozeral som druhú sériu ale z veľkej zotrvačnosti.
    Mjo, takže jsem ráda, že Losk jsem vzdala po první sérii, neb nemám tušení, o co tu jde...

První série PB se mi líbila moc, druhá ušla, třetí představovala utrpení, zvládla jsem asi dvadíly. Ovšem hlavní hrdina byl fakt fešák...

Ochotu dovést dějový oblouk k finále a nenechat se navnadit prachama knastavování jsem ocenila u American Horror Story (to, že finále patrě točil někdo s půlkou mozku, je smutné, ale to už je věc jiná)

nastavování mě otrávilo u seriálu Revenge. Ani nevím, kdy to dokoukám. Ze začátku švih a spád a najednou strašlivá nuda, to když autoři zjistili, že to jedobře sledované a z třinácti dílů začaly psát 22
  • upraveno 15. června 2012
    Včera jsem dokoukala Once upon a time a musím říct, že u mě vládne spokojenost. Část dílů byla vyloženě průměrná a představitelka Reginy v herectví zamrzla na úsměvu ve stylu Grinche, ale oceňuju, že někdo v dnešní době dokáže vymyslet něco tak imaginativního. Těším se na další řadu, ještě jsme neviděli Šípkovou Růženku nebo kocoura v botách a pořád přemýšlím, kdo je ve skutečnosti doktor Whale :)
    upraveno 15. června 2012
    svoa00: Jenže Reginin úsměv ala Grinch musí dostávat pánskou část diváctva do kolen. Ta paní je prostě zatraceně sexy (ne v tom špatném slova smyslu)!
    Krisa napsal(a):

svoa00: Jenže Reginin úsměv ala Grinch musí dostávat pánskou část diváctva do kolen. Ta paní je prostě zatraceně sexy (ne v tom špatném slova smyslu)!

Pánskou část diváctva spíš do kolem dostává Karkulka :D
    upraveno 15. června 2012
    svoa00: :D Jenže Karkulka je většinu času spíš seksí než sexy :)))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. června 2012
    Krisa napsal(a):

Koho máte na mysli abych věděl?
    flanker.27 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Koho máte na mysli abych věděl?
    http://www.imdb.com/name/nm0663469/
    upraveno 15. června 2012
    flanker27: Karkulka a Regina
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. června 2012
    Děkuji. Lana Parrilla vypadá na můj vkus moc jako domina, samá kůže, nic pro mě. Karkulka neni nejhorší.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.