TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
14849515354362

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. července 2012
    Jojo, však to je první epizoda. Ostatní ještě neměly premiéru.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Richard II.? Nezúčastnil sa náhodou jednej z Krížiackých výprav? Tej s tými Korunovanými hlavami? Alebo to bol Richard I. Levie srdce? Teraz neviem :D
  • upraveno 2. července 2012
    Hm Richard II. se oženil s českou princeznou...víc si nepamatuji :-))
  • upraveno 2. července 2012

Richard II.? Nezúčastnil sa náhodou jednej z Krížiackých výprav? Tej s tými Korunovanými hlavami? Alebo to bol Richard I. Levie srdce? Teraz neviem :D

To si oba Richardy opravdu pleteš. Richard II. byl celkem schopný král, ale omezoval moc šlechty, což se krutě nevyplatilo. Jeho první žena byla Anna Česká, dcera našeho Karla IV., která mu ale neporodila dědice. Nestihla to ani jeho druhá žena, protože to byla ještě malá holčička. To, že neměl dědice, zatímco jeho jeho soupeř Jindřich (IV.) už měl několik synů, byl jeden z důvodů, proč ho nakonec šlechta svrhla. Umřel ve vězení, buď umřel hlady nebo ho Jindřich nechal zabít.
    Aha...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. července 2012
    Zkusila jsem Newsroom a spokojenost veliká. Pokud to půjde ve stejném duchu dál, tak mi HBO pořídila skvělou náplast na zklamání ze druhé série GoT.
    Od Sorkina jsem kdysi zbožňovala seriál West Wing.
  • upraveno 9. července 2012
    Sinbad - budete se koukat? Je to ve škatulce fantasy, a tak mě to zaujalo, ale podle fotek mi to připadá moc "orientální" (rozuměj - moc multi-kulti).
  • upraveno 10. července 2012
    Tak jsem začala sledovat poníky (ty nové - My little pony: Friendship is magic) a jsem z toho paf. Opravdu skvělé. Trošku mi to připomíná Shaun the Sheep. Spousta narážek na filmy a seriály a sci-fi atd. Star Wars konec, 10. Doktor atd. atd. A Rainbow Dash občas vypadá jako nyan cat :D.
    upraveno 10. července 2012
    :/ Not sure If trolling or kidding... or just a weirder
    Není to trolling. Tak trochu jsem byla nakažena na Festivalu Fantazie. Furt se to pouštělo a je tam opravdu kopa narážek na ty seriály a filmy. Jasně, Shaun the sheep pořád vede, jelikož nikdo nemůže porazit ovečku, která se na maškarní párty převleče za Daleka, ale i tak je to sranda.
    :D Tak želám veľa... Farebných zážitkov...
    :D No, to víš, na FFku tě lidi "donutí" žrát všelijaké nesmysly. Třeba taková "Call me maybe" tam jelo v jednom kuse :D.
    V jednom z dílů poníků zase jeden poník skákal do postele a řval u toho "Geronimooo!", což je typická hláška (a jasná narážka) na 11. Doktora (Doctor Who).
    :D Call me maybe niééééééé.... To je ako pieseň od tej z tej studne z Kruhu :D Moc lenivá, aby volala sama..
    Ono šlo hlavně o trošku jinou verzi klipu... :D
    Gepeto: MLP je náhodou prekvapivo záživná vec, samozrejme v rámci recesie. Ak si pod tým predstavuješ nezáživnú kravinu typu Barbie, bol by si prekvapený. Odporúčam aspoň pár dielov pozrieť. :-P
    Nu, nejdem riskovať, že sa niekto z rodiny prichytí, ako to pozerám .D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Kolikokoli napsal(a):

V jednom z dílů poníků zase jeden poník skákal do postele a řval u toho "Geronimooo!", což je typická hláška (a jasná narážka) na 11. Doktora (Doctor Who).

Geronimo byl taky pokrik americkejch parasutistu kdyz skákali z letadla, mimoto je to dost známej indián tak to treba tak jasny neni :-)
    Gepeto: Prečítaj si komenty na CSFD :-D Link
  • upraveno 11. července 2012
    Na Newsroom se hodně těším - novinářské prostředí, profesní deformace... :-) Snad to bude dobrý jako State of Play - btw, díky za doporučení, myslím, že to bylo někde tady.

Zatím ale jedu Mad Men, tak dávám Newsroom náskok.
    upraveno 11. července 2012
    Rádo se stalo :)
  • upraveno 11. července 2012
    já věděl, že foukalo z téhle strany :-)
  • upraveno 13. července 2012
    Prve dve minuty z novej serie Dextera tu
    Objevila jsem další seriál -Perception. Hlavní postava je celý Sherlock Holmes. Herec je dokonce podobný Robertovi Downey.
    Dexter hezky nalákal, ale můj dnešní TV zážitek přemazal právě zhlédnutý pilot Newsroomu. Bylo to zatraceně dobrý! A překvapivě zábavný.

„Seriously, do I have a blog?!“ To mě rozsekalo :-)
    Newsroom by mě taky zajímal, ale není časová kapacita na seriály. :-(
    I ten Perception budu muset nejspíš vynechat.
    upraveno 13. července 2012
    Newsroom si mě získal už v úvodu, kdy Daniels setře tu studentku úžasným monologem. Ta část, když se začnou objevovat zprávy o explozi a někteří ze štábu začnou "větřit", je prostě lahůdka. A do kolen mě dostal závěrem, když Mac otevře svůj poznámkový blok :)
    Sorkin prostě umí. Hodně od něj vychvalují i Studio 60, ale když jsem po tom kdysi pátrala, tak se mi nedařilo najít odpovídající verzi k existujícím titulkům.
  • upraveno 14. července 2012
    Já to Studio 60 snad i zkoušel, ale taky jsem to pro nějaký podobně hloupý problém utnul :-)

Úvod Newsroom je absolutně dokonalej - napsanej, nasnímanej, střihnutej... A provoz newsroomu hodně dramaticky podanej - ale já jim docela rozuměl, ten adrenalin znám. Když máte zprávu, kterou jiní nemají, čekáte, až se vám to dostane do ruky, pak to odpálíte a jen sledujete, jak to všichni jedou podle vás... :-)

Myslím, že GoT dostal dalšího brášku, se kterým bude soupeřit ve sledovanosti.
    Skvělé, jen mám trochu strach, aby udrželi nasazenou laťku prvního dílu.
    Střet idealismu a cynismu bývá vděčné téma.
    On the air je prostě adrenalin!
    A to uvolnění po bitvě...
    "Tohle není naše řídící místnost?" :-))

Tohle vážně vyrobilo HBO?
    S podobnou tématikou, ale film - znáte Vysíláme zprávy? Taky hodně dobré.
    S podobnou tématikou, ale film - znáte Vysíláme zprávy? Taky hodně dobré.
    Díky za tip.
    Tohle vážně vyrobilo HBO?
    Ale no tak. To že nám przní GoT, nemění nic na tom, že vytvářejí to nejlepší v TV světě.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.