TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
15152545657362

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. července 2012
    Nevada napsal(a):

Kolikokoli napsal(a):

flanker: jo, tohle přesně nesnáším. Amerika nikdy nebyla a už z principu pravděpodobně nikdy ani nebude nejlepší zemí. Zajímalo by mě, kdy byla nejlepší. Když vraždila Indiány? Když válčila sama proti sobě? Když válčila proti různým dalším státům okolo? Když pod různými záminkami kradla ropu odevšad?
    Dejte mi příklad, kdy Amerika (USA) byla nejlepší zemí. Státem, který šel všem příkladem. I ten jejich vesmírný program, který tam v tom proslovu zmiňuje, je k smíchu - jasně, byli první na Měsíci, ale kdo byl první na oběžné dráze, v kosmu, bez tíže, kdo první obletěl Měsíc?
    A ta jejich pseudodemokracie a rádoby svoboda je taky k smíchu.

Kdy? Když ovládli většinu dění v západní civilizaci. Je úplně fuk jestli to udělali mírovou nebo válečnou cestou. Roli starověkého Říma taky nikdo nezpochybňuje. Americký patriotismus mi v přehnané míře taky leze na nervy. Ale na druhou stranu to musím svým způsobem i obdivovat. Tahle vlastnost by nám (v ČR i v Evropě) jen prospěla.
    Tady ale nejde o mocenský hledisko. Pro tohle by se dalo použít adjektivum nejsilnější, nejvlivnější. Ale nejlepší? To je hodnotová kategorie. Dalo bys e samozřejmě mluvit o statistickejch ukazatelích, který můžou zemi činit nejlepší, ale co vlastně má zemi nejlepší dělat? Jakej ukazatel, nebo nějakej jejich soubor?
    Pokud bychom se bavili o nejlepším jako o tom, kdo je za nejlepšího odhlasovanej, pak jsem stoprocentně přesvědčenej, že nikdy v lidskejch dějinách, přesněji nikdy v dějinách US, nebyla situace, kdy by většina světový populace odhlasovala, že USA je nejlepší země na světě.
    Třeba pro mě bude vždycky nejlepší žít doma, kde jsou lidi mluvící stejným jazykem, myslí podobně, mají podobnej smysl pro humor. A to naprosto bez ohledu na politickej systém, protože ty statistický ukazatele nejlepší zemi pro člověka nedělají.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Vždyť se na USA podívejte. CO tam mají? 90% lidí tam je naprostý odpad společnosti. Vymyté mozky nejhorší kategorie. Pořád tam plácají o jakési svobodě, ale to je možnost svobodně mluvit ne svobodně něco dělat. Dokud lidé mohou mluvit neudělají nic. Když se v USA dostanete do jakéhokoli problému NIKDO vám nepomůže. Jsou to sobečtí nevychovaní idioti se sklony k megalomanství a absolutismu. USA je nejhorší země na světě která zničila celý (více méně)funkční model společnosti. Jen se na ně podívejte. A na chvíli se zamyslete co kdy JÚESEJ udělali dobrého. Nic. Chcete říct že se přidali k válce proti Hitlerlandu? Přidali se až po vybombardování Pearl Harbor. A ty jejich vlastenecký kecy? Humus. I tak debilní země jako Francie je lepší než USA.
  • upraveno 17. července 2012
    Jestli ten patriotismus není tak silný v USA jenom proto, že se zemi (sice iluzorně, ale stále) daří. Jsou na špici vývoje a mají být na co hrdí. Něco jako Británie v době kolonizace, kdy Angličan byla vysněná národnost. Nebo za Hitlera se vyrojilo taky plno německých vlastenců, bránících svou nadřazenou rasu.
    Ten seriál je o tom, že věci se dají dělat lépe. To je jeho hlavní poselství.
    Ne to, jestli je Amerika tou nejlepší zemí na světě.
    Tak proč to tam tolikrát ta ženská jedna idealistická opakuje? Nejsme nejlepší zemí. Ale mohli bychom být. To tam zazní víckrát než je zdrávo.
    Přece se nenecháš ovlivnit jednou ženskou, jdi ty. ;-)
    Mimochodem, co se ti na té myšlence nelíbí? Myslím, že platí univerzálně pro všechny země, nejen pro Ameriku. Nebo myslíš, že ne?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    flanker: Jistě, je to otázka měřítka. Asi se neshodneme v názoru co je dělá/nedělá nejlepšími. U mě je to tak, že nejúspěšnější = nejlepší. V tomhle směru USA nemá konkurenci.

E.Y.: to je silně zkreslené, generalizující a tudíž nepřesné.

A heavy má samozřejmě pravdu. Snaha o dosažení cíle být nejlepší není nic špatného. A znovu opakuju, že u nás by takový způsob myšlení jen prospěl.
    A já si naivně myslela, že na špici vývoje je Nippon.
    Já chci, aby moje země byla dobrá, aby mi zajistila dobrý místo pro život, pro práci, nebyla moc chudá, aby v ní vzdělání za něco stálo.

Když budu mít pocit, že něco nedělám dobře budu to chtít dělat lépe než to dělám, ne lépe než to dělají jinde na světě, měřítkem je mi spíš soutěžení sám se sebou když nejsem se sebou spokojen. Nejlepší země na světě, to je tak pitomý, že se to příčí lidskýmu rozumu.

Nevada: zase ale nejúspěšnější v čem? Ve sportu? Ve vzdělání? Ve vědeckým pokroku? V délce života? V nákladech na zdravotnictví? V míře chudoby? V míře korupce?

BTW ve filmu Děkujeme že kouříte narazí Aaron Eckhart na podobnej problém a krásně odpoví, proč je taková otázka nesmyslná.
    Hlavní problém s americkým seriály bude asi ten, že nejsme američané. Nejsme cílová skupina. Takže jim nepřejeme jejich úspěch, protože je to náš neúspěch. Všichni na světě nemohou být úspěšní, bohatí a slavní.
    Země, kde můžete mít plnej barák zbraní a chodit do práce s pistolí v ruce (i když pracujete jako zametač ulice), ale zavřou vás za bokové kalhoty pro pohoršování, nebude už z principu nejlepší. Mi se stačí podívat na Borata, Crash nebo i toho Bruna a vidím, jak rasističtí a homofobní jsou. Jistě, ne všichni, ale většina jo.
    Nejlepší neznamená nejsilnější ani nejmocnější, jak už bylo řečeno. Řím byl vskutku mocný, ale nebyl nejlepší. Žádná země nemůže být nejlepší. Jen se tomu může trošku přibližovat a to budou vždy malinké země jako San Marino, kde je málo lidí (=méně sporů, menší mocenské ambice...) a ne takovéto obrovské země.
    Co mě rozesmálo bylo, když Mac řekla: "Je to v naší DNA." Opravdu? V DNA? Koho? Vždyť Američani ani nejsou pořádný národ. Sdílí jen stát, ale ne DNA, historii (těch pár set let není žádná historie), dokonce ani jazyk nebo náboženství. Nevím, jakou DNA měla na myslí.. Možná DNA přistěhovalců, kteří většinou byli vyděděnci nebo zlatokopové, a proto se vydali do Nového světa.
    Ben Nevis: A přitom já každýmu jednotlivě to přeju. Ať se tomu člověku daří. Ale nesmí mi začít říkat něco jako "je to proto že jsem Američan" (jako v tom vtipu je to proto že jsem Rom). Ten pocit vyvolenosti, samozřejmýho úspěchu od přírody se mi příčí. Američan coby jednotlivec není o nic úspěšnější nebo neúspěšnější než příslušník jinýho porovnatelnýho národa, přesto to má potřebu prohlašovat (stejně jako že je s bohem, i když se ho na to nikdo neptá).
    Moc zajímavá debata, řeknu vám. Ano, nadávat na USA je na mnoho hodin, ale tak zase to berte tak, že kdyby nebyla Amerika, nebyl by GRRM. A Stephen King. A William Gibson. A vůbec. Taky se mi nelíbí jejich expanzivní manýry, jenže to se mi nelíbí ani direktorská politika EU. A řecká černá díra. A taky ta španělská, irská a tak dále. To už jsou problémy nám bližší. S tou suverenitou Čech, potažmo Československa či České republiky je to ovšem trochu obtížnější. Z historického hlediska jsme byli suverény v kontextu běhu dějin jen na okamžiky. Jinak jsme byli vždycky pod něčími křídly. Rakousko-Uhersko, protektorát, rudý bratr a teď eurozóna. Souhlas s flankerem, jako jedinci můžeme být lepší sami u sebe, ke své rodině, přátelům a práci, i když nás třeba moc nebaví. Neříkám že se občas necítím jako kretén, když nekradu, nelžu a můžu se svým blízkým podívat do očí, když je výnosnější pravý opak, ale já jsem tím zase hodnotnější pro lidi, kterým věřím a kteří věří mně a to je pro mne velmi důležité. Ostatní nechávám koňovi.
    Kdo byl za Habsburků pod čími křídly je na debatu :)
    A suverenita od roku cca 900 do minimálně 1526 (spíš až 1627) neni okamžik, tolik má česká hrdost... :)
    flanker.27 napsal(a):

Kdo byl za Habsburků pod čími křídly je na debatu :)
    A suverenita od roku cca 900 do minimálně 1526 (spíš až 1627) neni okamžik, tolik má česká hrdost... :)

Díky za opravu a zvednutí té mé. :-) Ale poslední dobou se to vážně nevede. :-P
    No, Američané tak trochu musí provozovat ty hrátky s vlajkou, hymnou, a "we are the best". Kdyby to nedělali, jak by jinak jako zem drželi pohromadě? Do tří generací zpátky jsou každý odjinud, země od oceánu k oceánu, od pouští po tundru, historických zážitků, co by je jako národ stmeloval, zatím poskrovnu. Taky mi sice některé jejich projevy vlastenectví přijdou lehce legrační, ale pořád lepší, než s..ní do vlastního hnízda, které se praktikuje v některých nejmenovaných zemích střední Evropy (" jsme burani, sto let za opicemi, to děláme špatně, za ono se nám svět směje..").
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Na JOJ Plus teraz beží druhá séria Walking Dead - v reklame tam našli akéhosi mumiálneho Zombie v studni. Z reklamy to vyzeralo zaujímavo.

Na JOJ Plus teraz beží druhá séria Walking Dead - v reklame tam našli akéhosi mumiálneho Zombie v studni. Z reklamy to vyzeralo zaujímavo.

Představ si hnusnou napuchlou bledou žábu na prameni a máš to. :-) Jeho likvidace je zvráceně vtipná. :)
    Vlcacka napsal(a):

Představ si hnusnou napuchlou bledou žábu na prameni a máš to. :-) Jeho likvidace je zvráceně vtipná. :)
    Nu, dávali tam akurát tú ,,návnadu" a ako k nemu padal :P Keby som ja bol v tej studni a vytiahli by ma živého, tak ich zbuzrujem a potom ich tam pohádžem, nech si to sami skúsia

Vlcacka napsal(a):

Nu, dávali tam akurát tú ,,návnadu" a ako k nemu padal :P Keby som ja bol v tej studni a vytiahli by ma živého, tak ich zbuzrujem a potom ich tam pohádžem, nech si to sami skúsia
    Když on je Glenn tak chorobně hodnej... :-)
    Ben Nevis napsal(a):

Hlavní problém s americkým seriály bude asi ten, že nejsme američané. Nejsme cílová skupina. Takže jim nepřejeme jejich úspěch, protože je to náš neúspěch. Všichni na světě nemohou být úspěšní, bohatí a slavní.

Je fakt, že budete mít seriál radši, pokud máte Ameriku rádi. Já jí vnímám jako unikátní obdivuhodný projekt, jehož existence obohatila svět jako žádná jiná země. Ale samozřejmě se to nedá změřit, nedá se to vyargumentovat, je to prostě o tom pocitu, o historické zkušenosti...
    Skuknuté prvé dva dieli The Newsroom (titulky na HBO sú strašné, niekedy tam úplne vynechali niečo, čo povedala jedna z posátv) -> Miestami som sa začínal mierne nudiť, keď to bolo o tom istom, ale to je možno aj tým, že používali slovné obraty na moju mladosť zložité a aj ich polovicu som len-tak-tak stihol prečítať a v hlave spracovať. Inak to bolo rozhodne zaujímavé, skvelý soundtrack, zaujímavá téma aj to, že používajú pár priestorov a napriek tomu je to skvelý seriál.

Teším sa na ďalšie dva....
    amerika bola najlepšou zemou veľakrát. vtedy keď uplatnili myšlienky francúzskej revolúcie do prvej ústavy. vtedy keď ľudia z celého sveta utekali k nim. myslíte, že utekali íri, slováci, česi.... niekam kde bolo horšie?
    nerobím si ilúzie, rozhodne nie, ale niektoré predsudky sú smiešné. jasne, že ich ego hypertrofovalo, majú to v povahe a mali na to podmienky. ale vety o 90% populácie sú absolútne smiešne.
    každopádne, seriál je o ideály správneho až dokonalého spravodajstva, nie krajiny. a ja mám sci-fi rád :)
    je to prostě o tom pocitu, o historické zkušenosti...
    No právě. Já mám hodně rád především svojí zemi s její historickou zkušeností. Mám jí radši než jakoukoli jinou. Přesto bych těžko řek nejlepší na světě, řek bych prostě "moje"
    Mám rád jejich historii. BTW, doporučuju minisérii John Adams (samozřejmě HBO :-)
    vtedy keď ľudia z celého sveta utekali k nim. myslíte, že utekali íri, slováci, česi.... niekam kde bolo horšie?
    To byla jedna část té historické zkušenosti, kterou jsem měl na mysli - naše rodina měla pěkné srovnání. Dědův bratr před druhou válkou jako děcko odjel do USA, děda musel zůstat.
    Já mám hodně rád především svojí zemi s její historickou zkušeností. Mám jí radši než jakoukoli jinou. Přesto bych těžko řek nejlepší na světě, řek bych prostě "moje"
    To by řekl asi každý, ale přesto můžeme obdivovat USA, to se přece nevylučuje, je dobré k něčemu vzhlížet a USA to v mnoha věcech reprezentují. A je to dobré i pro USA, pokud si to uvědomí a pokusí se hledat něco jiného i jinde, uvědomit si svou nedokonalost. A právě v tom byl pro mě úchvatný ten prolog Newsroomu, kde totálně nabourali tu naivitu a zaslepenost vychovanou tím ranním přísaháním vlajce apod. Ale dál v seriálu jsem to už nevnímal, pak už to pro mě bylo výhradně o žurnalistice - i v té mají velký náskok.
    je dobré k něčemu vzhlížet a USA to v mnoha věcech reprezentují
    Věc svobodného názoru a ty bývají různé :)
    ;-)
    upraveno 18. července 2012
    Našiel som nejaký nový seriál Arrow. Ide prakticky o typický Marvelovský námet (hoci Marvel v tom asi nemá prsty) - hrdinovi sa niečo stane a stáva sa vlastne tým superhrdinom. Tu je to nehoda s potopením lode. Vyzerá to však skvele aj s nejakým nádychom mysteriozity a záhady.

Jeden z producentov je mimochodom Nutter
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Co tím myslíš "našel jsem"? Myslíš trailer? Protože Arrow má mít premiéru až v říjnu.
    Nevada napsal(a):

Co tím myslíš "našel jsem"? Myslíš trailer? Protože Arrow má mít premiéru až v říjnu.

Myslel som tým - len tak si behám netom a zrazu na FB Edna dá odkaz na nový sneak peek k tomuot seriáli. Našiel som myslím informácie o Nˇo, ktoré som doteraz nevidel. Samozrejme som ho nevidel keďže má mať naozaj premiéru až 10. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.