TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
15455575960362

Komentáře

• upraveno 23. července 2012
    ja zásadne neaktualizujem takéto softy, diakritiku mi kedysi rozbil, ale vyriesilo to nastavenie jazyka, alebo nieco podobne.
    Miss U: To je přesně to, co teď řeším. Musíš editovat titulky a přepnout kódování na nějaké, co z hlavy nevím.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. července 2012
    A ještě budu otravovat s jedním teaserem, tentokráte jde o Červeného trpaslíka X. To, že Kocour vypadá stále stejně považuji za velkou nespravedlonost světa :)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    To je zajímavé číst si názory ostatních lidí. To se pak není čemu divit, že se avi stále používá (není to jen chyba Microsoftu, který na to má asi největší vliv), přitom jde o naprosto zastaralý formát. AVI např. není konstruován pro přehrávání komprimovaného videa, takže ve výsledku je 3 GB avi soubor = 1 GB matroška, co se týče kvality obrazu. Titulky se musí leda vypálit na obraz (což mě neuvěřitelně irituje :)), no a je celkově totálně na hovno. Matroška už se vyvíjí okolo 10 let (mp4 možná ještě déle), takže neříkejte, že ho vaše přehrávače nepřehrají -- pokud ano, tak je to jasný signál na změnu.

Pokud jde o přehrávač, tak používám mplayer (moc lidí ho nezná, ale na Linuxu je nejpoužívanější a nejdéle a stále vyvíjený), dále je hodně dobrý VLC (je multiplatformní, takže ho můžou používat i Linuxáci), protože jednak je dost lightweight (takže si myslím, že i na starších počítačích je rychlý) a používá vlastní kodeky. Řešení aktualizací softwaru na Windowsu je kapitola sama o sobě. V kódování titulků je taky bordel, kdyby každý používal utf-8, hned by na světě bylo lépe :).
    Krisa: uaaa... už se nemůžu dočkat :D.
    paul-cz: Co je matroška? Mkv?
    Kolikokoli: Já též :)
    Nevada napsal(a):

A jenom pro jistotu - titulky na Newsroom 1x04 jsou hotové.

díky za zprávu :-)

Když jsem ještě používal Win, tak mojí jedničkou byl taky GOM player.
    Krisa: nejlepší na tom je, že se vrátili do starých kolejí. Natáčeli před živým publikem, mají skutečné rekvizity (ne jako v BtE) atd. Taky jde vidět, že na sobě zapracovali, vypadají mladší než v BtE :D.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nevada napsal(a):

Nad "novým" formátem mp4 jen prskám vztekem. Jednak si s ním neumí pořádně poradit můj oblíbený BSplayer a jednak to ani s tou menší velikostí souboru není tak horké. Některé seriály jsou jen o něco málo menší, některé dokonce stejně velké jako avi.

Ben Nevis napsal(a):

Na plazmě už avi holt vypadá blbě a navíc mě baví počítat herečkám vrásky. :-)
    Pokud máte rychlý internet, tak doporučuji pořizovat si (;-)) ty full HD verze.

Já sleduju stahované seriály na notebooku, takže mi taky stačí jen ty obyčejné blbé avička.
    Takže to neblbne len mne? :D Som skúšal Newsroom a nešlo :/
  • paulczpaulcz zima se blíží
    Krisa: jo mkv

btw ten rozdíl velikosti většinou nikoho moc nezajímá (pokud to není film v HD, tam avi nabírá exponenciálně na velikosti), ale ten rozdíl kvality obrazu už jo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. července 2012
    Teaser na desátou sérii Červeného trpaslíka
    Ale nějak nevím...
  • upraveno 24. července 2012
    flanker: už tu je (stránku do zadu). Už jsem to komentovala (2 příspěvky nad tím tvým) :D.
    Jo, to mám z toho, že po delších přestávkách přeskakuju :(
    Juhůůů, konečně jsem někoho předběhla a ne naopak :D
  • upraveno 24. července 2012
    Alek napsal(a):

Nevada napsal(a):

A jenom pro jistotu - titulky na Newsroom 1x04 jsou hotové.

díky za zprávu :-)

Když jsem ještě používal Win, tak mojí jedničkou byl taky GOM player.
    To 1% u stavu překladu 1x05 vypadá hodně nadějně. :-)

GOM - taky tomu říkáte packa?
    4. díl Newsroom - dobrý. Ale pořád nechápu, proč si vzájemně maj potřebu řešit vztahy a řikat si ty stupidní věty tys mi lhal, ne tys lhala mě a podobně. Jako by do toho někomu něco bylo když s někým chodí, když první nechodí právě s druhou... :)
  • upraveno 25. července 2012
    Flanker: to mě taky štve. Anebo klasika - kluk holce něco provede, třeba s ní začne chodit kvůli sázce. Zamilují se do sebe a ten pořád řeší, jestl jí to říct nebo ne. Nakonec jí to řekne a ona se s ním naštvaně rozejde. Jako by všechno mezi tím přestalo existovat.
    Je to tu samý bystrý analytik, koukám. :-) Proč někdo řeší otázku, že někdo jiný chodí s někým jiným, když sám chodí s někým jiným? Že by v tom byla jakási citová zainteresovanost, patrná už od samého začátku? Aneb tak to prostě v seriálech obvykle chodí. A nejen těch amerických. :-)
    upraveno 25. července 2012
    S citovou zainteresovaností ať se jde bodnout. Když se mnou nechodí, nota bene sama někoho má, tak jí je do toho kulový a poslal bych jí okamžitě do háje. No a pokud je to psychická zainteresovanost seriálová, tak by mohli ty mozky provětrat a učinit to trochu přirozenější. Jestli je to příznak toho, že nakonec navzdory všemu skončej spolu, tak to prokleju a smažu.
    Navíc se to samý opakuje u hlavních postav. Ona mu kdysi zahnula, má někoho, ale stejně jí štve, že on nerezignoval na scházení se se ženskejma... Maj ty lidi kapku smyslu pro realitu?
    V tom případě to urychleně smaž, dokud nepřicházíš o iluze. :-)
    Železná logika v mezilidských vztazích :-)
    Ale jo, tak se lidi chovají. Ženské i chlapi. Někoho nechtějí, ale když ten někdo si najde jiného, najednou začne být atraktivní. :-)
    upraveno 25. července 2012
    Ono nejde o jen o to, že jeden vyčítá někomu něco, po čem je mu kulový (osobně bych si nikdy takovou drzost neovolil), ale to, že se to tam pořád musí řešit a hlavně že ten komu je to vyčítáno si to nechá líbit místo aby odeslal vyčítajícího do patřičných mezí.
    Člověče, tohle není seriál pro tebe. :-)
    flanker.27 napsal(a):

Ono nejde o jen o to, že jeden vyčítá někomu něco, po čem je mu kulový (osobně bych si nikdy takovou drzost neovolil), ale to, že se to tam pořád musí řešit a hlavně že ten komu je to vyčítáno si to nechá líbit místo aby odeslal vyčítajícího do patřičných mezí.

Takhle obecně řečeno to sem tam vystihuje fungování i tohodle webu :-D
    Alek dnes hlásí dobře. :-))
    Má svůj den, tak ať se dneska všem líbí... interpret? no, ted se ukažte znalci, českých rádiových hitovek :-)
    Elton John? :-)
    len sa mihla :-) ale jo, český elton devadesátek by se mu dalo říkat.
    Alek napsal(a):

Má svůj den, tak ať se dneska všem líbí... interpret? no, ted se ukažte znalci, českých rádiových hitovek :-)

jinak je ta písnička fakt nechutná. Slyšel jsem jí minulej tejden v buse a nedával to. O sedmnáctiletý holce, co má svý dny... no fuj :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.