TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
15354565859362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. července 2012
    Jj, taky jsem dnes sledovala "postup". Doufala jsem, že se večer podívám a nic :o(
    Ale pořád je to pohoda proti několikaměsíčnímu čekání, i to už jsem párkrát zažila :))
  • upraveno 22. července 2012
    jj, taky znám. Třeba Everwood roky nebyl přeložen, páč nebyly anglické title. Tak aspon že to dali nedávno s dabingem v ČT.
  • upraveno 22. července 2012
    Hej, scènku mccann je najhorší som videl, ale od júla som v novej agency, takže neva ;)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 22. července 2012
    Narazila jsem na trailer/teaser (nevím, jak se to od sebe pozná) poslední série Spartaca a vypadá to parádně. Už se na to moc těším a myslím, že to bude skvělé zakončení mého oblíbeného seriálu. Jenom mne mrzí, že to bude bez Unomause (na toto zkomolení jména Oenomaus jsem narazila na Edně a strašně se mi líbí)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. července 2012
    Ale pořád je to pohoda proti několikaměsíčnímu čekání, i to už jsem párkrát zažila :))
    Takovej Flashpoint má u dílu 4x08 už půl roku stav 56 % :)
  • upraveno 23. července 2012
    Ještě že u .MKV už mají většinou ENG titulky u souboru. České titulky mě štvou, protože musím překódovávat češtinu. :-(
    Neznáte lepší program než VLC player, kde fungují titulky, jak jsou od výrobce?
    GOM player
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já všechno přehrávám v KMPlayeru a jsem spokojená :)
    Á, formáty. Nevim, proč teď najednou musej dělat všechno v mp4 nebo mkv, avi mi vždycky úplně stačilo :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ben Nevis napsal(a):

Ještě že u .MKV už mají většinou ENG titulky u souboru. České titulky mě štvou, protože musím překódovávat češtinu. :-(
    Neznáte lepší program než VLC player, kde fungují titulky, jak jsou od výrobce?

Ja používam BSPlayer. Jednoduchý a zadarmo. Skvelo a bezproblémovo mi prihráva .AVI a pritom používa aj .STR titulky, navyše ti to aj ponúkne a vyhľadá všetky kódovania a takéto prkotiny, ktoré budú k filmu vyžadované. Ja som s ním zatiaľ spokojný.

Len pri druhej sérií Hry (tú som si sťahoval, pretože som ju chcel kuknúť s eng titulkami) mi to sekalo, asi pretože to bolo v HD a ja mám slabú grafickú kartu. A neviem či je to len mojim počítačom alebo BSPlayerom, ale nechce to správne spustiť .MP4 formát. Inak ho ale odporúčam.
    flanker.27 napsal(a):

Á, formáty. Nevim, proč teď najednou musej dělat všechno v mp4 nebo mkv, avi mi vždycky úplně stačilo :)

Podobne...

-----------------------
    Začal som pozerať Downton Abbey... Je to naozaj zaujímavé... Celá tá dejová línia toho, že sa môže to sídlo rozpadnúť pri jednej možnosti alebo prísť o dedičstvo v druhej, charaktery a aj tá naviazanosť na skutočné udalosti - Titanic - má veľmi zaujali. Navyše aj to, ako dokážu ukázať život a strasti sluhov.

BTW: Až pri sledovaní som si všimol, že to nie je DownTown Abbey ale Downton Abbey :D
    flanker.27 napsal(a):

Těch důvodů je několik, např. do mkv a mp4 lze dát víc zvukových stop nebo titulků. A především lepší komprese, ty soubory jsou menší než avi a asi by se dalo mluvit i o lepší kvalitě.
    Prostě to jsou nový formáty, se kterými se lépe pracuje. Běžný uživatel to vůbec nemusí řešit, pokud používá inteligentní přehrávač (KMplayer např.).
    Khadgar napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Těch důvodů je několik, např. do mkv a mp4 lze dát víc zvukových stop nebo titulků. A především lepší komprese, ty soubory jsou menší než avi a asi by se dalo mluvit i o lepší kvalitě.
    Prostě to jsou nový formáty, se kterými se lépe pracuje. Běžný uživatel to vůbec nemusí řešit, pokud používá inteligentní přehrávač (KMplayer např.).
    Inteligentný? Chceš tým uraziť môj prehrávač? Nononononono.... Toto si nenechám :D
    Khadgar napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Do avi jde víc zvuovejch stop taky, měl jsem třeba Insomnii s češtinou a angličtinou. V reálu je to ale celkem k ničemu. A co se přehrávače týče jsem zvyklej na mv2 player (kvuli titulkům), kterej to bohužel nedává

... BTW: Až pri sledovaní som si všimol, že to nie je DownTown Abbey ale Downton Abbey :D

A já si připadala takřka méněcenná, když mi došlo, jak to komolím. To jsem ráda, že nejsem sama. :D
    Ten GOM player umí mkv? Na plazmě už avi holt vypadá blbě a navíc mě baví počítat herečkám vrásky. :-)
    Pokud máte rychlý internet, tak doporučuji pořizovat si (;-)) ty full HD verze.

BSplayer jsem používala předtím, je taky super, ale jenom na avi.
    nejhorší je, když změní kodeky a pak nic nejde pustit.
    BSplayer neumí mkv ani mp4. Je na to nějaký kodek, ale ten nefunguje 100%, alespoň ne mně.

GOM by mkv měl umět.
    Miss Utahraptor napsal(a):

... BTW: Až pri sledovaní som si všimol, že to nie je DownTown Abbey ale Downton Abbey :D

A já si připadala takřka méněcenná, když mi došlo, jak to komolím. To jsem ráda, že nejsem sama. :D
    :D So I do, too...
    Nad "novým" formátem mp4 jen prskám vztekem. Jednak si s ním neumí pořádně poradit můj oblíbený BSplayer a jednak to ani s tou menší velikostí souboru není tak horké. Některé seriály jsou jen o něco málo menší, některé dokonce stejně velké jako avi.
    Ben Nevis napsal(a):

Na plazmě už avi holt vypadá blbě a navíc mě baví počítat herečkám vrásky. :-)
    Pokud máte rychlý internet, tak doporučuji pořizovat si (;-)) ty full HD verze.

Já sleduju stahované seriály na notebooku, takže mi taky stačí jen ty obyčejné blbé avička.
    Díky za tipy, vyzkouším.
    Já sleduju stahované seriály na notebooku, takže mi taky stačí jen ty obyčejné blbé avička.
    To mi připomíná, že jsme vzali na dovolenou notebook, že ho připojíme k televizi se podíváme na seriál nebo film, kdybychom se nudili. Nakonec jsme měli na ubytování televizi, která měla menší uhlopříčků než ten noťas. :-)
    Nevada napsal(a):

Některé seriály jsou jen o něco málo menší, některé dokonce stejně velké jako avi.

To pravděpodobně znamená větší rozlišení nebo lepší kvalitu streamu.
    Jak už jsem psal, zkuste KMPlayer. Funguju na něm léta (dřív BSplayer, ale ten ve srovnání neobstojí). Všechny kodeky má v sobě, nic se nemusí doinstalovávat, přehraje všechno a je rychlý a nenáročný.
    KMPlayer můžu taky vřele doporučit. Přehrává bez problémů i mp4 a nezanedbatelná výhoda je i v tom, že umožňuje mírně přečasovat titulky.
    KMP jsem kdysi měla a byl mi osobně extrémně nesympatický.
    Nevada napsal(a):

Program je ti "nesympatický"? :) Novější verzi můžeš mít v růžovým provedení. (OK, hned si jdu nafackovat :D)
    KMPlayer je poslední dobou pomalý a hrozně náročný (na paměť). GOM mi přijde lepší - je rychlejší, méně náročný a taky přehraje všecko.
    Ten gom vyzkoušim, BS jsem používal nějaký starší verze a právě jsem od něj přešel na mv2 (lepší nastavování vlastností titulků). Jinak avi soubory přehrávám běžně na plasmě s úhlopříčkou 32' a bez nejmenší stížnosti na "vrásky"
    zatiaľ som nemal dôvod nepoužiť VLC
    Poslední verze VLC mi nějak blbne s titulky, že se s některými titulky soubor vůbec nespustí.
    svoa00 napsal(a):

Nevada napsal(a):

Program je ti "nesympatický"? :) Novější verzi můžeš mít v růžovým provedení. (OK, hned si jdu nafackovat :D)
    (A teď ještě jednou! ;))
    A jenom pro jistotu - titulky na Newsroom 1x04 jsou hotové.
    Ben Nevis napsal(a):

Poslední verze VLC mi nějak blbne s titulky, že se s některými titulky soubor vůbec nespustí.

Mně zničehonic přestal brát české znaky. Z háčků a čárek se mi stávají taková ta přeškrtnutá óčka. Nic jsem nijak neupravovala, tak mě jako jediný viník napadla nějaká aktualizace.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.