TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
17273757778362

Komentáře

• upraveno 12. října 2012
    Rampelník mi připomíná ty geniální zločince o krok napřed před detektivy. :-D
  • upraveno 13. října 2012
    Na vetešníka má až překvapivě velký vliv. :-)
    OUaT je fajn odpočinkový seriál, princátka, princezničky, nenáviděná čarodějnice a vyčůranej úžasnej Rampelník, do toho Henry, kterého bych občas zavřel do nejvyšší věže na milion západů a klíč zahodil... A pak konfrontace s "našim" světem... proč ne, mě se to líbí a tím, že to má co dočinění s pohádkama se zdrželi násilnických a sexuálních scén... Což chválím, spousta seriálů sází na krev, nahotu, sex (ne že bych je nesledoval), ale tohle je fakt vítaná změna ;) Člověk jim pak odpustí ty typické srdcervoucí scény, nachystá si pro příště papírový kapesníček na slzičky a večer spokojeně usne :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 13. října 2012
    Ze které pohádky je Rampelník?
    A neříkejte mi, že je ze Shreka
    Tuším, že se jmenovala po něm a byla od Grimmů. U nás známá spíš jako Rumplcimprcampr, ale těch verzí jména je víc.
    Nějaká prostá děva si vzala krále, Rampelník jí k tomu pomohl a pak si přišel pro jejich první dítě jako odměnu. Královna ho dát samozřejmě nechtěla, tak s ní udělá další dohodu- dostala tři dny na to, aby uhodla jeho jméno, pak by nadobro odešel bez dítěte. Po dvou dnech vyzkoušela vše, co znala a ve chvíli nejvyššího zoufalství přijde sluha, že někde v hlubokém lese viděl poskakovat panáčka kolem ohně a prozpěvovat si něco jako: "Královna ví kulový, děcko bude moje, protože ona neuhodne, že se jmenuji...". Takže třetí den královna zázračně uhodne a Rampelník vztekle zmizí.
    U nás máme podobnú rozprávku, ale tam sa volá ten panáčik Martinko Klingáčik.
    upraveno 13. října 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Tuším, že se jmenovala po něm a byla od Grimmů. U nás známá spíš jako Rumplcimprcampr, ale těch verzí jména je víc.
    Nějaká prostá děva si vzala krále, Rampelník jí k tomu pomohl a pak si přišel pro jejich první dítě jako odměnu. Královna ho dát samozřejmě nechtěla, tak s ní udělá další dohodu- dostala tři dny na to, aby uhodla jeho jméno, pak by nadobro odešel bez dítěte. Po dvou dnech vyzkoušela vše, co znala a ve chvíli nejvyššího zoufalství přijde sluha, že někde v hlubokém lese viděl poskakovat panáčka kolem ohně a prozpěvovat si něco jako: "Královna ví kulový, děcko bude moje, protože ona neuhodne, že se jmenuji...". Takže třetí den královna zázračně uhodne a Rampelník vztekle zmizí.

Aha, díky.
    Takže hrdinou je nějakej sluha? To je ale debilní konec. :D
    No, hrdinou ani ne. Kdyby to "vymyslel" někdo až dneska, tak by to kritika strhala, že si autor nevěděl rady, jak vybruslit z druhé smlouvy a tak tam na poslední chvíli dosadil sluhu s patřičnou náhodnou znalostí. Nejspíš by to kritici označili jako příliš velké deus ex machina absolutně kazící výsledný dojem z napínavého příběhu.... ;D
    Máme doma knížku s pohádkami a tam je zase princezna, která přede ze slámy zlato právě. Pokud by uhádla Rumplovo jméno, tak bude volná. Myslím, že jí ho pošeptal nějaký brouček či co...
    Jasně! Zlato ze slámy!!! Matka jí chtěla líp vdát a všimla si, že se králi holka líbí. Tak mu tvrdila, že umí příst zlato ze slámy. Král si jí vzal, po svatbě zavřel v místnosti plné slámy a "Drahá, vydělávej...". Holka samozřejmě nic, tak dostala párkrát vynadáno a ve chvíli nejvyššího zoufalství se objeví Rampelník a slíbí, že zlato upřede. Králi to nestačí a tak ženě nakáže "upravit" ještě dvě místnosti, každou více zaslamněnou, než byla ta předchozí. Král po třetí objeví zlato a "Ano miláčku, celou dobu jsem Ti věřil..." víckrát nic takového nežádá. Pak přijde dítě a dál už jsem psala výše.
    Jo, jo, tak to bylo. Byl tam Rumplcimprcampr, ale představa, že čtu v titulcích: "Rumplcimprcampře, co si o tom myslíš?"... :D
    Nechtěná komedie? :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. října 2012
    Montezuma3 napsal(a):

V překladu Grimmů co mám je to Dupinožka.
    upraveno 13. října 2012
    Sakra, to zní jako docela pěkná pohádka. Až na ten konec. Nebyl ten sluha v lese náhodou nějaký dřevorubec. Takový zachránce ztělesněný v obyčejném dělníkovi by se jistě líbil rudochům.
    Každopádně mi to připomnělo ještě jinou pohádku. Pamatuji si že se mi docela líbila, ale vůbec si teď nemůžu vzpomenout jak se jmenuje a o čem přesně byla. Jen si vím, že v ní byl král. A všechno, čeho se dotkl se proměnilo ve zlato. Toužil být hrozně bohatý, ale když se chtěl najíst, neměl jak, protože všechno, čeho se dotkl bylo ze zlata a tudíž nepoživatelné. Jak se ta pohádka jmenuje?
    To je řecká báje. Král by Midás a později si za jinou hloupost vysloužil oslí uši.
    Ano, báje o Midasovi. Midas je taky v OUAT.
    upraveno 13. října 2012
    Jo jo, Král s oslíma ušima, to je ono. Mno to dokonce není ani pohádka.
    flanker.27 napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

V překladu Grimmů co mám je to Dupinožka.
    Dupynožka, jo už jsem si ho našel.
    edit: Teda ale je to pěkně sentimentální blbec co? Huláká své jméno po lese a ještě se nakonec sám roztrhne vejpůl.
    Král je teda taky pěkný vůl, nejprve jí vyhrožuje smrtí a nakonec si ji teda milostivě vezme, když mu napřede dostatek zlata:-D
  • upraveno 14. října 2012
    Ktora je vasa oblubena klasicka rozpravka?
    Červená karkulka.
    Já mám ráda Andersenovy pohádky, jsou krásně melancholické. A jinak asi Šípkovou Růženku, máme společné hobby:-)))
    Michelle napsal(a):

... máme společné hobby:-)))

Vyšívání? Kolovrátek? Zahradničení? ;D
    MU: Tak zrovna v těchto věcech nejsem moc dobrá:-D Já jsem pouze přes spánek:-)))
    Chell: teraz letia orchidee ;)
    No ja mam rada take "neotrele". Napriklad Trojruza; Finist, jasny sokol; Snehova kralovna a z tych autorkych asi skor smutnejsie - Slavik a ruza od OW
    Orchideje jsou krásné, prej i hodně vydrží, ale u mě nepřežila ani ona... Jediné, co se mi kdy dařilo delší dobu pěstovat byla bazalka, vyrostla do docela dobrých rozměrů a pak mi to mamka oškubala na polévku:-/ Potom jsem zahradničení vzdala:-D
    Sněhovou královnu miluju, to je jedna z mých nejoblíbenějších od Andersena:-) Od Oscara Wildea se mi líbila pohádka O šťastném princi.
    upraveno 14. října 2012
    Měl jsem rád Zlaté kapradí od Drdy.
    O stastnom princovi nam citali v skolke, ale vtedy som to velmi nezrala
    Mně se na nich líbilo to, že jsou mnohem realističtější než ty klasické. A ty melancholické konce taky měli něco do sebe, člověk se nad tím zamyslel víc než nad klasickým "vzali se a žili spolu šťastně až do smrti":-)
    Sněhová královna, pak taky Zlatováska od Erbena, jeho pohádky jsem měla asi nejradši, hlavně, když mi je četla babička :)
    upraveno 14. října 2012
    Šťastný rinc, Děvčátko se zápalkami apod., to jsem ocenil až jako starší.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.