TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
17172747677362

Komentáře

• upraveno 10. října 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Tak začínám taky s OUaT (zatím jsem viděla jen 1x01 :D) a je to opravdu dobré. Připomíná mi to Desáté království (<3)</p>

ja zacnem, az ked to pobezi v tv...uvidim, ci mi to stoji za tu obrovsku namahu to stahovat :)
    Nestahuju, koukám online :D
    ...tak potom za tu obrovsku namahu vyhladat to online :)
    aj ked prvu cast som videla asi ako prva z vas, ked to este nebolo ani v US TV - na imdb bol pilot online este pred vysielanim...a akosi ma to nezaujalo...mozno mi len chybali titulky :))
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 10. října 2012
    Hildegarda napsal(a):

Kolikokoli napsal(a):

Tak začínám taky s OUaT (zatím jsem viděla jen 1x01 :D) a je to opravdu dobré. Připomíná mi to Desáté království (<3)</p>

ja zacnem, az ked to pobezi v tv...uvidim, ci mi to stoji za tu obrovsku namahu to stahovat :)
    Čoskoro na JOJke a oplatí sa to sťahovať lebo určite skazia Rampelnícky hlas a smiech :D
    Nevím, co mi hrabe, ale koukám na OUaT a prokládám to Glee :D. (konkrétně epizodami 3x05 The First Time a 4x04 The Break-up. Žádné jiné díly jsem ještě neviděla - a ani se nechystám, leda by to byl Klaine speciál :D)
  • upraveno 11. října 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Nevím, co mi hrabe, ale koukám na OUaT a prokládám to Glee :D. (konkrétně epizodami 3x05 The First Time a 4x04 The Break-up. Žádné jiné díly jsem ještě neviděla - a ani se nechystám, leda by to byl Klaine speciál :D)

To je ovšem drsnej koktejl. :-)
    Viděla jsem první dva díly OUaT a připadá mi to jako klasický příklad nastavované kaše. Když se dobrý nápad roztáhne do 12 epizod seriálu, je to jako taková delší minisérie. Má to nějaký logický dějový oblouk a pointu. Jenže, když je to úspěšné, prostě se udělá druhá série, kdy se dobrý nápad rozředí a vaří se z vody. Stejné to bylo i u Prison Break nebo Heroes. První sériesuper, plná nápadů, zbytek odpad. Takhle byla perfektní i Revenge, první díly nadupané, jenže pak to začalo být moc populární a oni se rozhodli nastavit už první sérii dalšími deseti díly... Takže nastavovaná kaše, přestala jsem se dívat.

To se mi už víc líbí, když to pojmou jako American Horror Story a druhou sérii udělají ve stejném duchu, ale zas o něčem jiném, takový spin off.

Teď koukám na 666 park avenue. není to tak temné, jako AHS, ale vzhledem k mé posedlosti strašidelnými domy, se mi to líbí.
    Tyna napsal(a):

Viděla jsem první dva díly OUaT a připadá mi to jako klasický příklad nastavované kaše. ..... kdy se dobrý nápad rozředí a vaří se z vody. Stejné to bylo i u Prison Break nebo Heroes. První sériesuper, plná nápadů, zbytek odpad.

presne tak. je mi veľmi ľúto, že zo super nápadu neurobia super vec, ale ju rozriedia na kašu, len nech je dlhšie istota. myslím, že tej tvorivosti je dostatok, ale žiaľ producenti vždy radšej idú na istotu, než by mali z toho vyžmýkať max. kvalitu.
    Nejlepší jsou seriály, kde má producent/řežisér nějakou vizi, jak by to mělo končit. Nebo seriály inspirované realitou, kde si nemohou moc vymýšlet a Anna Boleynová MUSÍ být popravena, jinak je průšvih. :-)
    Většina produkce mi přijde, že je prvotní nápad, ten se natáhne na první sérií, mezitím se udělají odpočinkové díly a v dalších sériích se vaří z vody úplně.
    A jde vidět, jak málo scénáristů je opravdu talentovaných a umí udělat příběh, který má hlavu a patu. Anebo jim do toho kecají přemoudřelí producenti. :-(
    Jsem u 1x18 a moc se mi to líbí. IMHO tyhle poslední díly mi přijdou nejlepší (hlavně ten díl s Bellou u Rampelníka a Červená karkulka).
    A ano, taky preferuju kratší seriály, které mají jasně dané CO se stane, jen se občas může změnit JAK se to stane. Proto se mi tak líbí Merlin nebo zmiňovaní Tudorovci.
    Ale např. nová série Trpaslíka začala skvěle. Vždycky když si vzpomenu, jak pojmenovali poslední díl, tak je mi do pláče...
    Kolikoli: Merlina sem netahej, to je zrovna příklad scénáristicky špatného seriálu. Od začátku to byla Xena ve světě artušovských legend a odpočinková zábava, ale během třetí série se mi ten seriál už začal svojí pitomostí zajídat a po prvních dvou dílech té čtvrté (nebudu spoilerovat, co se tam stalo) jsem to vzdala úplně. Podrtrhnul to i fakt, že zničili tak nadějnou postavu, jako byla Morgana.
    Ben Nevis: Tak ona mívá ta první série jasný dějový oblouk. Rozpracovává se nápad a vede se k pointě (útěk z vězení, prolomení kletby, záchrana světa) a pak v druhé sérii co, žejo... vaříme z vody.

Prto oceńuju odvahu tvůrců AHS, kteří se nebáli zaříznout slepičku snášející zlatá vajíčka a pustit se do něčeho nového.
    svoa00: ah...ah... tak tohle bolelo! Merlin je naprosto úžasný seriál, jehož kvalita prudce stoupá. 4. sérii považuji za naprosto úchvatnou. 1. díl 5. série byl výborný a myslím, že nás 5. série nezklame. Vlastně se postupně v mém žebříčku dostal na 1. místo, kde bojuje s Doctorem Who.
    Takže na Merlina nešahat! :D.
    Tyna: hlavně nechtějí přijít o herce, které si diváci oblíbili, a cpou je do dalších sezón, i když jejich postava už nemá co říct. Některé díly "zachraňuje" jenom cameo herce, který tam hrál někdy v minulosti.

Svoa00: Nevím proč, ale Xena se mi líbila i přes děsné plantání všech možných legend. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. října 2012
    No more Xena please!!! :)
    Herkules a zvlášť Xena byly nesmírně vtipné seriály, protože se v nich během období jejich dospělosti objevil Homér, Odysseus, Cézar, Kleopatra, Budha a tuším, že i Ježíš :D Možná přijde i Drákula. Počkat,mise splněna!
    Kdo nikdy nesnil o Xeně, sní o ní dodnes. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. října 2012
    Každé pravidlo má výjimku. Já to měl možná ulehčené o to, že jsem viděl, co to dělá s mým spolužákem... :)
    Líbí se mi hlášky typu: "Po prvních dvou dílech... čtvrté série... jsem to zavrhla!" :-)
    heavy_head napsal(a):

Líbí se mi hlášky typu: "Po prvních dvou dílech... čtvrté série... jsem to zavrhla!" :-)

Do té doby to byl nenáročný seriál, na který jsem se dívala uprostřed pracovního týdne, ale i já mám svoje limity :)
    Stejně tvou výdrž obdivuju. :-)
    heavy_head napsal(a):

Viděla jsem, jak v seriálu Herkules putuje do království svého starého kamaráda Vlada Naražeče, načež zjistí, že místní armádu tvoří upíři... já ustojím hodně :D
    Trpaslík je opravdu zpátky, což dokazují slzy smíchu. Potěšil Kocour, který si četl časopis o mužských lidových tancích a taky klasické VHSko :D.
  • upraveno 12. října 2012
    heavy_head napsal(a):

Ženské vydrží hodně. :-)

Lost girl jsem zavrhla až po druhé sezóně, a to jenom proto, že nevím, na co se dívat dříve. :-)
    Tak musím poděkovat všem, kdo se tu zmiňovali o Once upon a time, jsem u čtvrtého dílu první řady a je to pecka. Domnívám se správně, že je Ruby Červená karkulka? Trkl mne ten skleněný vlček a červený auto. A Henry je boží.
    Vlcacka: Je.
    A Henryho jsem měla chuť zabít už od prvního dílu. ;D
    Miss U: Neblbni, fakt je sladkej. Mám pro inteligentní děcka slabost. A ti princové, ach, jak jsou chápaví...
    A čarodějnice je fakt hodně nepříjemná osoba. V obou světech.
    Vlcacka: Mně se čarodějnice líbí- jako Regina, v pohádkovém světě je to o poznání horší.
    Princové mi přišli tak nějak typicky "princovští"- připomněli mi, proč jsem jako malá dávala přednost Červené karkulce a Děvčátku se zápalkami před zachraňováním princezen. Chytrá děcka jsou fajn, ale konkrétně Henry mi prostě leze na nervy... :)
    Miss Utahraptor napsal(a):

Vlcacka: Mně se čarodějnice líbí- jako Regina, v pohádkovém světě je to o poznání horší.
    Princové mi přišli tak nějak typicky "princovští"- připomněli mi, proč jsem jako malá dávala přednost Červené karkulce a Děvčátku se zápalkami před zachraňováním princezen. Chytrá děcka jsou fajn, ale konkrétně Henry mi prostě leze na nervy... :)

Jo, jako Regina vede s Emmou dokonalou psychoválku. :-)
    Špetka princátkovštiny neuškodí... ale jen špetka... :-D
    Já jdu teď na 22. díl a moc se těším. Nejlepší postavy: Kloboučník, Rampelník, Červená karkulka, Lovec, Bella, Rejpal. Je to opravdu skvělý seriál.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.