Jiní spisovatelé

upraveno 5. února 2011 v Rozličný pokec
Martin je lemra lína (omlouvám se všem, co si z něj udělali nedotknutelnou modlu), tak je možná čas pokecat i o jiných spisovatelích a jejich ságách. Vedle Zaklínače a Písně je mojí absolutní jedničkou série Malazská kniha padlých od Stevena Eriksona.
189101113

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. února 2011
    Epic Fantasy. Krátký úryvek z 4. knihy Mojžíšovy, kapitola 31: 1. Mluvil opět Hospodin k Mojžíšovi, řka: 2. Pomsti prvé synů Izraelských nad Madianskými, a potom připojen budeš k lidu svému. 3. Mluvil tedy Mojžíš k lidu, řka: Vypravte některé z sebe k boji, aby šli proti Madianským a vykonali pomstu Hospodinovu nad nimi. 4. Po tisíci z pokolení, ze všech pokolení Izraelských vyšlete k boji. 5. I vydáno jest z mnohých tisíců Izraelských po tisíci z každého pokolení, totiž dvanácte tisíců způsobných k boji. 6. I poslal je Mojžíš po tisíci z každého pokolení k boji, a Fínesa syna Eleazara kněze s nimi; a nádoby svaté i trouby k troubení byly v ruce jeho. 7. Tedy bojovali proti Madianským, jakož byl přikázal Hospodin Mojžíšovi, a zbili všecky pohlaví mužského. 8. Pobili také krále Madianské mezi jinými, kteréž porazili, totiž Evi, Rekem, Sur, Hur a Rebe, pět králů Madianských; Baláma také, syna Beorova, zabili mečem. 9. A zajali synové Izraelští ženy Madianské i děti jejich; všecka hovada jejich, i všechny dobytky jejich, a všecka zboží jejich pobrali. 10. Všecka také města jejich, v kterýchž svá obydlí měli, i všecky hrady jejich vypálili ohněm. 11. A všecku loupež i všecky kořisti pobravše, lidi i hovada, 12. Vedli je k Mojžíšovi a k Eleazarovi knězi, a ke všemu množství synů Izraelských, i zajaté i kořisti, i loupeže, k vojsku na roviny Moábské, kteréž jsou při Jordánu naproti Jerichu. 13. I vyšli Mojžíš a Eleazar kněz a všecka knížata shromáždění proti nim ven za stany. 14. Tedy rozhněval se Mojžíš na vůdce vojska, hejtmany nad tisíci a setníky, kteříž se navraceli z boje, 15. A řekl jim Mojžíš: A což jste zachovali všecky ženy? 16. Ej, onyť jsou hle synům Izraelským, podlé rady Balámovy, daly příčinu k přestoupení proti Hospodinu, při modlářství Fegor, pročež ona rána přišla byla na lid Hospodinův. 17. Protož nyní zmordujte všecky děti pohlaví mužského, a všecky ženy, kteréž poznaly muže. 18. Všecky pak panny, kteréž nepoznaly muže, zachovejte sobě živé.
  • upraveno 1. února 2011
    podľa mňa je to čitateľné, ale nič špeci. na záver dokonca sklamanie. chlapík sa snaží písať súčasne a drsne, akože žiadne ideály, ide o moc a o sex, ale je to také trochu nedomrlé.
  • upraveno 1. února 2011
    sarven: Teď které, První nebo Starý zákon? :D
  • upraveno 1. února 2011
    Flanker.27 - Janovo zjevení je taky pěkně drsné. :-)

Colombo píše:
    Starý zákon od Boha

Od Boha? Genesis? :-D

PS: "Byla objevena nejstarší dochovaná Bible, překlad její první strany zní: "Mé milované Candy, všechna místa a postavy v této knize jsou fiktivní a jejich spojitost s lidmi mrtvými či žijícími je čistě náhodná." Církevní představitelé tuto stranu rozhodně odmítli." :-D
  • upraveno 1. února 2011
    Nevím, jestli tady už o tom nebyla zmínka, pokud ano tak se omlouvám (a předpokládám, že ano). Ale v březnu by mělo v originále vyjít pokračování knihy Patricka Rothfusse - The Wise Man's Fear. První díl, u nás rozdělen na dvě knuhy, Jméno větru. Přečetl jsem ho na doporučení zde...
  • upraveno 1. února 2011
    dobrá správa!!!!! dakujem
  • upraveno 1. února 2011
    Skvělá zpráva! Vím a psal jsem tu o tom, že byla kniha dokončena, ale ten březen slyším poprvý. Moc se těšim, až tak, že se do toho možná pustim v originále...
  • upraveno 3. února 2011
    Tak to jsem rád, že jsem vás potěšil. Narazil jsem na to náhodou. Jsem zvědavý za jak dlouho by se to mohlo objevit u nás na pultech v češtině.
  • upraveno 3. února 2011
    Viděl bych to na podzim, první část možná už v létě.
  • upraveno 3. února 2011
    A stojí ze to ten Rothfuss číst? Je teď někdo novej ve fantasy fakt dobrej. Vůbec se mi už do toho po Martinovi nechce (byť jsem to mnohokrát zkusil), tak čtu úplně jiný věci. Ale třeba Murakami v sobě má dost fantastickejch motivů.
  • upraveno 3. února 2011
    Jaime: Pod tohle se můžu podepsat. Číst Martina je síce pěkná věc, ale absolutně to ve mně zabilo chuť číst jinou fantasy, prostě proto, že vím, že nic nebude tak dobré.

ad Rothfuss: Teď akorát čtu Jméno větru, jsem asi ve třetině... Je to takové pomalé, ale není to špatné. Rozhodně lepší než většina nových věcí.
  • upraveno 3. února 2011
    Rozhodně stojí
  • upraveno 4. února 2011
    Stojí za to.
  • upraveno 4. února 2011
    Arutha2321 píše:
    prostě proto, že vím, že nic nebude tak dobré.

Sice mám Píseň moc rád, ale v životě bych se neodvážil toto tvrdit, protože jsem neměl to štěstí přečíst všechno...
  • upraveno 4. února 2011
    je to najlepšie zo "zvyšku aktuálneho sveta". znie to hrdo, nie je to zas až tak veľa, ale je čerstvé, nápadité a literárne ako máločo z dnešnej ponuky žánru
  • upraveno 4. února 2011
    "jako máloco" - to je, myslím, přesné. Píseň se u mě rozhodně řadí mezi top 5 nejlepších současných fantasy, ale to neznamená, že něco se mi nemůže líbit stejně, nebo v některých ohledech ještě víc. Samozřejmě každý jsme jiný a máme na to jiný názor. Znám dokonce lidi, co jim žánr fantasy nebo sci-fi nic neříká. Vím, je do divné, ale je tomu tak. ;-D :-D
    upraveno 4. února 2011
    Osobně mám velmi podobnej problém jako Jaime a Arutha2321. Nedávno jsem přečet Měsíční zahrady, tož špatný to nebylo určitě, ale neni ve mě takový to natěšení na další díl a nevydechnout dokud nebudu vědět, co se s postavama stane. Akorát tu a tam sáhnu po dalším dílu Zeměplochy pro zkrácení dlouhé chvíle. BTW jsem teď viděl zfilmovanou Zaslanou poštu, docela dobrý, i když jsem si představovla trochu jinou stylizaci a totálně zabili strážnici Anguu.
  • upraveno 4. února 2011
    To já Zeměploše nikdy nepřišel na chuť. Zkoušel jsem, ale nic to ve mě nezanechalo...
  • upraveno 4. února 2011
    Já vím, že jsem nečet všechno, ale od četby prvních dílů Martina uplynulo snad osm devět let a od té doby mě prostě jediná fantasy nechytla. Jo, sem tam jsem si řek: bylo to slušný. Dnes už je úspěch, že to vůbec dočtu. Tak se chtě nechtě věnuju jinejm žánrům. A čekám :)
  • upraveno 4. února 2011
    Flanker.27 - No, vidíš, a jsem už u sedmého dílu, Daně pro ohaře, a hltám to jak nejvíc to jde (vlastně už dohltal, za týden po vydání jsem to měl přečtený), prostě každý má jiný vkus.
  • upraveno 4. února 2011
    Z jiného než fantasy soudku hltám Deavera. Detektivní počtení úžasného kalibru.
  • upraveno 4. února 2011
    Flanker.27 píše:
    Akorát tu a tam sáhnu po dalším dílu Zeměplochy pro zkrácení dlouhé chvíle. BTW jsem teď viděl zfilmovanou Zaslanou poštu, docela dobrý, i když jsem si představovla trochu jinou stylizaci a totálně zabili strážnici Anguu.

Mne zase nebavila zeměplocha. Asi nemám stejný humor jako Prachett, ale Zaslaná pošta film se mi moc líbila.

Flanker.27 píše:
    pár jednodílovek a Hlídky.

Myslíš hlídky od Lukjaněnka ? :-)
    upraveno 4. února 2011
    Olorin - Vždyť to je v pořádku, já se určitě časem odhodlám do dalšího dílu (bojim se, že do tý doby zapomenu, kdo jsou T'lan Imass nebo jak se to píše a další podobný síly a kde se vzala Rudá garda a budu se do toho muset prokousávat znovu). Ale opravdu mě od Martina chytlo ve fantasy jako nová věc jen pár jednodílovek a Hlídky.
  • upraveno 4. února 2011
    Zkouseli jste mistni fantasy vyprahlici cist treba G. G. Kaye? Konkretne Pisen pro Arbonne nebo Lvi z Al-Rassanu.
    upraveno 4. února 2011
    Amaroun: Jo, právě ty.

Kibic: Neznám.
  • upraveno 4. února 2011
    ja som od neho čítal Tiganu. možno 10 rokov dozadu? a pamätám si už len toľko, že som od neho nič daľšie nehľadal... nebodaj sa zlepšil?
  • upraveno 4. února 2011
    Flanker.27 píše:
    Amaroun: Jo, právě ty.

Kromne Temný mam všechny dočtený. Skvělá originální četba. Jen jsem nikdy nepochopil proč je na zadní vazbě Noční hlídky to povídaní o tom proroctví.
  • upraveno 5. února 2011
    Re: Sarven

Tigana byla prvni z jeho knih, ktera parafrazovala historicka obdobi. Ty nasledujici jsou pry lepsi, ja nemohu porovnavat, Tiganu jeste neznam. Kazdopadne to, co jsem cetl, patri imho k nejlepsi fantasy vubec.
  • upraveno 18. února 2011
    Konečně se mi dostalo do ruky Město zlodějů, které tady někdo referoval. Až na něj dojde řada, určitě poreferuji také :)
  • upraveno 18. února 2011
    na tunajšie odporúčanie som si vypýtal MZ od ježiška. čaká v knižnici, už je takmer na rade... som zvedavý
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.