Podrick coby ženich pro Sansu

upraveno 5. října 2010 v Spekulace
Z diskuse k Game of Thrones na csfd vzešel nápad vyslovený v názvu tohoto tématu. Protože hrozí těžká spoilerizace, na návrh se diskuse přenáší sem.
245

Komentáře

• upraveno 29. září 2010
    Čtenářově fantazii se samozřejmě meze nekladou. Nicméně já jsem v tom spíš než vztah milenecký viděl vztah přátelský - a čistě platonický (prostý smyslných žádostí). Asi neumím tak číst mezi řádky a slyšet trávu růst, jako někteří. To už bych spíše Lorase podezříval z targaryenské náklonnosti ke své sestře Margaery, když už. ;-)

A co se týče Podricka, je až příliš nevyjasněnou a slibnou postavou (stejně jako Brienne), než aby je Martin nechal takhle banálně umřít. Ne, s těmi má jistě ještě nějaké plány.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. září 2010
    Až na to, že o téhle náklonnosti tam není ani náznak. Nic co by vybočovalo z dobrých sourozeneckých vztahů :o))

A co se Podricka týče, taky si myslím, že se z toho s Brienne dostanou. Tipuji, že se tam objeví Tarlyho vojáci, možná dokonce Tarly osobně.
  • upraveno 29. září 2010
    Tak pokud by se z toho nedostali nebo aspoň Brienne, tak by to bylo od Martina dost hloupé. Já třebas pořád doufám, že i Sandor je živ a zdráv:-)
  • upraveno 29. září 2010
    Že by byl Tarly až takovej rychlík?! :-) Pokud je z toho někdo dostane, tak Cat. Brienne z posledních sil vykřikne něco jako "snížím nezaměstnanost a státní dluh" a všichni ji za všeobecného jásotu odříznou (snad ne i s hlavou). :-D
  • upraveno 29. září 2010
    Sandor je podle všeho na tom ostrůvku jako řeholník. :-) Alespoň to tak vypadalo.
    upraveno 29. září 2010
    Olorin píše:
    Že by byl Tarly až takovej rychlík?! :-)

Napadlo mě, že by skupinka vojáků mohla jet kousek za Brienne a spol. Že Hyle je ve skutečnosti pořád ve službách Tarlyho a odchod od něj jen předstíral, aby mohli Brienne kontrolovat pro případ, že by uspěla. Pro Tarlyho by byla osobní ostuda, kdyby našla Sansu na území, které spravuje, zatímco on sám to nedokázal.

Olorin píše:
    Sandor je podle všeho na tom ostrůvku jako řeholník. :-) Alespoň to tak vypadalo.

Tak to zase uniklo mně. Z čeho tak usuzuješ?

Byla bych ráda kdyby Sandor přežil. Pořád jsem doufala, že zabije svého bratra.
  • upraveno 29. září 2010
    Nevada píše:

Jo, tohle se hodně nabízelo. Víc viz. Hostina.

Nevada píše:
    Jak už tady zaznělo a říkala jsem i na ČSFD, je navíc nízkého původu.

Nooo, někteří vidí v Podrickovo onu třetí hlavu draka, protože on věkově odpovídá malému Aegonovi - ale to jen tak na okraj, já zrovna tuhle teorii moc nežeru (kdysi na fóru k tomu myslím padly docela dobré protiargumenty). Ale jak koukám, bylo to tu už zmíněno.
  • upraveno 29. září 2010
    Olorin píše:
    Ten ostruvek byl super pripominal mi Jmeno ruze ;-)
  • upraveno 29. září 2010
    Nevada píše:
    Napadlo mě, že by skupinka vojáků mohla jet kousek za Brienne a spol. Že Hyle je ve skutečnosti pořád ve službách Tarlyho a odchod od něj jen předstíral, aby mohli Brienne kontrolovat pro případ, že by uspěla. Pro Tarlyho by byla osobní ostuda, kdyby našla Sansu na území, které spravuje, zatímco on sám to nedokázal.

I kdyby v jeho službách pořád byl, tak jak by mu asi dával zprávy, kde zrovna je? A skupiny vojáků, jedoucích za Brienne by si povstalci asi všimli (když to tam znají ze všech nejlíp). :-)

Nevada píše:
    Tak to zase uniklo mně. Z čeho tak usuzuješ?

Byla bych ráda kdyby Sandor přežil. Pořád jsem doufala, že zabije svého bratra.

Samozřejmě žádnej přímej důkaz, jako ostatně u všech "teorií", nemám, ale byl tam ten jeho kůň, kterej každýho kromě Ohaře kousal a kopal, takže jak jinak by se tam asi dostal. Pak tam byl ten mnich-hrobař, co byl chromý (zranění Ohaře, co měl, když ho opouštěla Arya) a nějak podezřele moc toho o Ohaři věděl.
  • upraveno 29. září 2010
    Alek píše:
    Nooo, někteří vidí v Podrickovo onu třetí hlavu draka, protože on věkově odpovídá malému Aegonovi - ale to jen tak na okraj, já zrovna tuhle teorii moc nežeru (kdysi na fóru k tomu myslím padly docela dobré protiargumenty). Ale jak koukám, bylo to tu už zmíněno.

Pockat pockat neuniklo mi neco? Nezabil tohle skvrne nahodou velevazeny "gentleman" Gregor Clegane?
  • upraveno 29. září 2010
    Gregor nějaké škvrně zabil, to ano, ale byl to opravdu Aegon? Dodej k tomu oblíbenou soutěž Západozemí hledá třetí hlavu a roztoč kolo :-)
    upraveno 29. září 2010
    Alek píše:
    Jo, tohle se hodně nabízelo. Víc viz. Hostina.
    Olorin píše:
    Samozřejmě žádnej přímej důkaz, jako ostatně u všech "teorií", nemám, ale byl tam ten jeho kůň, kterej každýho kromě Ohaře kousal a kopal, takže jak jinak by se tam asi dostal. Pak tam byl ten mnich-hrobař, co byl chromý (zranění Ohaře, co měl, když ho opouštěla Arya) a nějak podezřele moc toho o Ohaři věděl.

Jo ták, toho chromého novice jsem zazdila. Úplně mi vypadlo, že Sandora zranili nejen na hlavě, ale i na noze. Moje chyba.

Alek píše:
    Nooo, někteří vidí v Podrickovo onu třetí hlavu draka,

Tak tohle se mi taky nezdá. Ale je fakt, že u Martina jeden nikdy neví :o)

Olorin píše:
    I kdyby v jeho službách pořád byl, tak jak by mu asi dával zprávy, kde zrovna je? A skupiny vojáků, jedoucích za Brienne by si povstalci asi všimli (když to tam znají ze všech nejlíp). :-)

Nemyslela jsem těsně za nimi, ale tak den jízdy třeba. Hyle může nechávat nějaké značky. Ale jen fantazíruju ;o)
    upraveno 29. září 2010
    Je tady ke třetí hlavě nějaká konkrétní diskuze nebo je to rozkouskované v různých debatách kde na to zrovna náhodou přišla řeč? To bych si ráda přečetla.
  • upraveno 29. září 2010
    Nevada - Spíš je to tady rozházený, ale neptej se mě, kde přesně. :-) Na starém foru by to mělo bejt přímo, ale to už není tak navštěvované.
  • upraveno 29. září 2010
    Alek píše:
    Gregor nějaké škvrně zabil, to ano, ale byl to opravdu Aegon? Dodej k tomu oblíbenou soutěž Západozemí hledá třetí hlavu a roztoč kolo :-)

Taky pravda.... zajima mne jestli to Martinovy bude porad tak pekne vychazet nebo jednou zacne taky prehanet.... BTW takze hlavni diskuze, ted probiha jenom zde? Stare forum je nepouzivane? :)
  • upraveno 29. září 2010
    Já nevím, jeho lesk a slávu jsem už nezažil. :-) Občas to prý admini zkontrolují (Alek a spol.).
  • upraveno 29. září 2010
    Nevada píše:
    Je tady ke třetí hlavě nějaká konkrétní diskuze nebo je to rozkouskované v různých debatách kde na to zrovna náhodou přišla řeč? To bych si ráda přečetla.

Tady na webu si podobnou diskuzi nevybavuju, to spíš na fóru a ještě před fórem, Drak má tři hlavy.

Amaroun píše:
    BTW takze hlavni diskuze, ted probiha jenom zde? Stare forum je nepouzivane? :)

Ano, to je současný stav. V poměrně blízké budoucnosti (tzn. snad letos :-) by ale tahle dvojkolejnost měla být odstraněna.
  • upraveno 29. září 2010
    Hele pokud nekdy vyjde v blizky dobe ( pocitam 1-2 roky) Dance of dragons ... hodla to nekdo cist anglicky ? :-)
  • upraveno 30. září 2010
    Nevada píše:
    Až na to, že o téhle náklonnosti tam není ani náznak. Nic co by vybočovalo z dobrých sourozeneckých vztahů :o))

I když o Cerseině příčetnosti lze úspěšně pochybovat, v jejích kapitolách tyto náznaky jsou.

Margaery se hodně podobala svému bratrovi, Rytíři květin. Královna si říkala, jestli mají společné i jiné věci. Naše malá růže má spoustu dam, čekajících jen na to, aby jí mohly být k službám, ve dne v noci. Byly s ní i teď, téměř tucet. Cersei pozorovala jejich tváře a říkala si: Která je nejbojácnější, nejzlovolnější, nejvíce lačnící po přízni? Která má nejupovídanější jazyk? Bude si muset zapamatovat, že si to má zjistit.

HPV1

Anebo:

Margaery se usmála na sera Lorase; roztomilým sesterským úsměvem, plným lásky. "Její Výsost je tak laskavá, že si o mne dělá starosti, ale můj bratr mne ochrání."

Jdi na lov, naléhala Cersei na Roberta, půl stovky krát. Můj bratr mne ochrání. Vzpomněla si, co jí lady Taena řekla předtím a ze rtů jí vytryskl smích.

HPV2

Na jiném místě Cersei při pohledu na Lorase a Margaery shledává, že jsou si mnohem víc podobni, než ona a Jaime. Taky jsou to dvojčata. Navíc Margaeřiny časté vyjíždky, modlení v Baelorově septu, její nelíčené zoufalství, když se dozví o Lorasově zranění, úplně se před Cersei, která se chce popást na jejím utrpení, přestává ovládat. A pije Měsíční čaj. Kdo jiný k ní měl tak blízko, jako její bratr-dvojče?

Myslím, že to jsou náznaky skoro stejně dobré jako to, že si Loras s Renlym hrají při svíčkách na schovávanou. ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. září 2010
    Ad Ohař: Viz moje shrnutí kapitoly z kláštěra:

Otec Meribald skupinu zavede skrz bažiny do kláštera na ostrově v ústí Trojzubce. Požádají zde o přenocování. Hned při vstupu je zaujme mohutný silný černý hřebec ve stájích. Bratři mu říkají Naplavené dříví podle toho, že voda Trojzubce je často obdarovává dřevem i jinými užitečnými věcmi (údajně i Rhaegarovými rubíny), ale z koně pro jeho nezkrotnost valnou radost nemají. V prostorách kláštera si všimnou chromého novice, mohutnějšího než Brienne, který kope hrob. Řádění psanců ve vypálených Solnopánvích, kde starý ser Quincy zůstal v hradu zatímco jeho město bylo vypáleno, dosáhlo nepřímo i sem.

V klášteře se setkají se starším bratrem, který vůbec jako starší bratr nevypadá. Je mu jasné, že Brienne hledá Sansu a ví toho pozoruhodně mnoho o Ohaři. Dítě, které s ním bylo, nebyla Sansa ale Arya, která bezmocného Ohaře ponechala na místě. Ohař zemřel na zranění, jediné, co ho drželo při životě, touhu zabít Gregora, mu vzal princ Oberyn. Starší bratr byl u jeho smrti. Kůň ve stáji je Cizinec. Údajný Ohař, který drancuje okolí, je pouze kdosi s ohařovou psí přilbou.

Sám starší bratr byl kdysi chudým rytířem, který podle svých slov zemřel v bitvě na Trojzubci.Voda jej vyplavila na ostrově, kde zůstal. Nic jiného neměl. Převědčuje Brienne, že má rodinu, k níž se může vrátit, na rozdíl od něj. Brienne však chce dostát slibu a najít Sansu dříve, než ji najde Cersei.
  • upraveno 30. září 2010
    Myslím, že momentů podporujících tezi o Renlyho homosexualitě je hned několik. Arianne zmiňuje, že do Dorne přišel bratr krále Roberta, ale třebaže se snažila ho zaujmout, nepodařilo se jí to (uznávám, že by teoreticky mohlo jít i o Stannise). Stannis pak na Renlyho vychloubání, že Margaery přišla do manželství jako panna odvětil, že s ním pannou dlouho zůstane.

Jinak bych ale neodsuzoval názory, že vztah Renly-Loras nemusel být milenecký. Díváme se na to pohledem dneška, ale v minulosti (antice, středověku, renesanci) se obsah a hodnocení vztahů jako přátelství mezi muži/homosexualita dost proměňoval a od dnešního lišil, kdežto v antice byla homosexualita normou, středověk ji odsuzoval, ale zato tam máme příklady silného přátelství mezi rytíři bez prvků homosexuality.
  • upraveno 30. září 2010
    JimJam - Ona homosexualita byla, je a bude. Byla i ve středověku, jen ji lidé z výše zmíněných důvodů tajili. Například o Richardovi Lvím Srdci se spekuluje o tom, že byl homosexuál.
  • upraveno 30. září 2010
    Olorin píše:
    JimJam - Ona homosexualita byla, je a bude. Byla i ve středověku, jen ji lidé z výše zmíněných důvodů tajili. Například o Richardovi Lvím Srdci se spekuluje o tom, že byl homosexuál.

Samozřejmě. Ale v různých dobách se na ní pohlíželo různě a byla různě rozšířená, s tím jak se měnily představy o morálce, přátelství, hříchu atd. Antika v tomto byla mnohem volnější než středověk, kde se homosexualita odsuzovala a trestala, či renesance - mnozí ale propagovali pouto mezi 2 muži jako nejvyšší cit (asi i proto, že žen si tehdy moc nevážili), ale nutně v tom homosexualita být nemusela. Např. v různých verzích Shakespearova Kupce benátského interpretují Antonia jako homosexuála, třebaže Shakespeare ho tak pravděpodobně nezamýšlel.
    upraveno 30. září 2010
    heavy_head píše:
    Taky jsou to dvojčata. Navíc Margaeřiny časté vyjíždky, modlení v Baelorově septu, její nelíčené zoufalství, když se dozví o Lorasově zranění, úplně se před Cersei, která se chce popást na jejím utrpení, přestává ovládat. A pije Měsíční čaj. Kdo jiný k ní měl tak blízko, jako její bratr-dvojče?

Margaery a Loras nejsou dvojčata. Margaery je o dva roky mladší než Loras.

A promiň, ale domněnky Cersei, která má zkreslený pohled svým vlastním incestem není náznak od spisovatele, ale jen spekulace té konkrétní postavy, která přemýšlí čím by své snaše ublížila, jak by nad ní mohla získat navrch.

Zatímco o vztahu Loras+Renly je tam poznámek, vtípků a náznaků spousta.
  • upraveno 30. září 2010
    No dobře, není to náznak od Martina, je to náznak od Cersei, to je pak jiná. :-)

Dvojče = hodně podobný. Dvojník by znělo asi dost divně.

Ale tak klidně si o tom můžeme každý myslet, co chceme, já například to, že i když byl Loras Renlyho panoš a před bojem mu pomáhal s brněním (obvyklá činnost panošů, řekl bych), a že se před bojem modlili (nu což, někdo se modlí, někdo opíjí), a že se jim někdo třeba i posmíval, neznamená, že těm posměváčkům budu věřit, což je sice pohodlné, ale zároveň jaksi... laciné. Můžeš si o tom třeba myslet, že já mám názor a ty pravdu, podloženou fakty. Vlastně náznaky, abych byl přesný. :-)

Mimochodem, když už se tenhle topic zvrhl k diskuzi o všem možném, než o Podrickovi coby ženichovi pro Sansu, zajímalo by mě, co si myslíte o Joffreyho smrti. Kdo ho vlastně tedy nakonec zabil? A proč Tyrion vylil ten pohár s vínem?
  • upraveno 30. září 2010
    Já si myslím, že Tyrion vylil ten pohár jaksi nevědomky. Nic hlubšího to nebylo. Jinak za vraha považuji lady Olenu.
    upraveno 30. září 2010
    Též si myslím, že to byla Olena. Ale Tyrion asi vylil pohár schválně. Zřejmě tam viděl zbytek toho kamene, kterým Joffa otrávila a došlo mu, že z toho bude obviněná Sansa, protože je z její síťky do vlasů.

heavy_head píše:
    Ale tak klidně si o tom můžeme každý myslet, co chceme, já například to, že i když byl Loras Renlyho panoš a před bojem mu pomáhal s brněním (obvyklá činnost panošů, řekl bych)...

Akorát, že v té době už Loras nebyl Renlyho panoš, ale pasovaný rytíř ;o)

Ale jinak jasné a nic ve zlém :o)
  • upraveno 30. září 2010
    Ano, důležité je to slůvko "byl". :-)

Joff - a fakt v tom neměla prsty Melisandra? Ani malíček? ;-)
  • upraveno 30. září 2010
    U Melisandry ani u Malíčka si nemůžeme být ničím jistí. Já osobně se domnívám, že všechny ty smrti králů byla jedna velká náhoda, ale Malíček v tom zapletený určitě byl, třebaže si Tyrellové mysleli, že je to jejich nápad - myslím, že to Malíček sám říkal.
  • upraveno 30. září 2010
    Osobně si nemyslím, že Tyrion vylil pohár proto, že by si spojil otrávené víno s kamenem ze Sansiny síťky na vlasy, ani jeho POV nic podobného neobsahuje. To že Joffrey byl otráven mu ale při jeho inteligenci muselo být hned jasné.

Že vrahem byla Olena je nabíledni už kvůli oné síťce a Malíček o všem musel vědět (ostatně Sansin útěk měl naplánovaný současně s tímto incidentem). Osobně však nevím, kdo ještě z Tyrellů mohl být zapleten: Maceho by všichni jistě raději z něčeho podobného vynechali, Garlan se mi zdá velmi čestný a k Sanse a Tyrionovi se choval tak, že nevěřím, že by svolil podílet se na jejich obvinění, Loras mi přijde jako příliš horkokrevný a inteligenčně nepružný... Na druhou stranu Olena asi nejednala na vlastní pěst.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.