Podrick coby ženich pro Sansu

upraveno 5. října 2010 v Spekulace
Z diskuse k Game of Thrones na csfd vzešel nápad vyslovený v názvu tohoto tématu. Protože hrozí těžká spoilerizace, na návrh se diskuse přenáší sem.
1235»

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. března 2012
    Krisa napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

überkiller napsal(a):

mě tak napadá, může Stannis legalizovat Robertovy bastardy?

Pokud bude králem tak nejspíš ano.
    Jenže pokud by je jako král legalizoval, neztratil by potom nárok na titul krále?
    Ne. On by z něj udělal jen "řadového" šlechtice, který by byl jeho vazalem.
    Dovedu si časem představit Edrica lordem Bouřlivého konce a možná i dokonce Stannisovým dědicem.
  • upraveno 10. března 2012
    Krisa napsal(a):

Jenže pokud by je jako král legalizoval, neztratil by potom nárok na titul krále?

Hypoteticky ano, tady by to asi chtělo lepší znalost konkrétních zákonů.

Pokud si pamatuji, tak ta situace (zlegalizování Edrika) tu byla někde zmiňovaná v souvislosti s tím, že de facto nemá dědice (mužského potomka). Teoreticky je na tom tedy Stannis stejně jako Daenerys (pokud je doopravdy neplodná)- na trůn si sednout může, ale po jeho smrti nejspíš nastanou další boje o trůn. Nakonec mu nezbyde nic jiného, než ustanovit nástupce "mimo" (pochybuji, že by si nakonec ještě pořídil vlastního syna) a Edric by jakožto jeho pokrevní příbuzný byl ideálním kandidátem. V případě rozporů ohledně panování "ihned" by se to nejspíš mohlo řešit spoluvládou do Stannisovy smrti.
    no, tak za krále se považuje od půlky první knihy. Ale fakt by to ztratilo význam, mě nedošlo že i Bolton na to potřeboval štempl od Tommena. Ale na smrtelný posteli by to možná Stannisovi přišlo stravitelnější než Lannisterové.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 10. března 2012
    No tak teď v tom mám ještě větší bordel než předtím :)
    Když by Stannis legalizoval Robertovy potomky, tak by po něm měly taky dědit ne? = Gendry by byl jeho nástupcem, nástupcem Gendryho by byl Edric atd. (samozřejmě bez vlastních potomků)...?
    Krisa napsal(a):

No tak teď v tom mám ještě větší bordel než předtím :)
    Když by Stannis legalizoval Robertovy potomky, tak by po něm měly taky dědit ne? = Gendry by byl jeho nástupcem, nástupcem Gendryho by byl Edric atd. (samozřejmě bez vlastních potomků)...?

Myslím, že kdyby Stannis někoho legalizoval, tak by to byl nanejvýš ten Edric, jakožto šlechtic z obou stran. Rozhodně by se vykašlal na nějakého parchanta děvečky/služky/či co to Gendryho matka byla.
    krisa - nikolivěk. Na trůn by si sedl nejstarší z bastardů a Stannis jako jeho strejda by byl nahranej.
    upraveno 10. března 2012
    überkiller: Však já myslela, že by měli dědit po Robertovi (špatně jsem to napsala) = Stannis by přišel o titul krále...
    Miss Utahraptor: To asi jo, to bylo jen "kdyby" legalizoval jeho bastardy (všechny)
    Krisa napsal(a):

Miss Utahraptor: To asi jo, to bylo jen "kdyby" legalizoval jeho bastardy (všechny)

To už je skoro jako:
    Kdyby Stannis oblíknul červaný hadry lemovaný hranostajem a zavedl Štědrý den, aby mohl, za bujarého smíchu, dětem celého Západozemí rozdávat dárky. ;D
    upraveno 10. března 2012
    überkiller napsal(a):

krisa - nikolivěk. Na trůn by si sedl nejstarší z bastardů a Stannis jako jeho strejda by byl nahranej.

Nene, i legitimizovaný bastard má pořád nižší postavení než právoplatný příslušník hlavního/vládnoucího rodu. Takže v tomhle případě jsou na řadě nejdřív plnohodnotní Baratheoni a až pak teprve povýšení bastardi.

Samozřejmě mluvím teoreticky a opět vycházím z naší historie. Navíc bastardi bývali obvykle uznaní za šlechtice s dovětkem, že nemají nárok na jakékoliv dědictví hlavního rodu. Mají jen majetek, který je jim darován. Martin pravidla nikde nestanovil a třeba si je časem uzpůsobí.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. března 2012
    Sansa je tam ta princezna na vdávání. Dobrý obchodní artikl. Arya je divoké vlče, které jí k tomu tak maximálně proklestí cestu.
    Občas jsem si říkal, že bylo zajímavý, kdyby na začátku Martin přichystal Aryi osud Sansy a naopak. Jo, chápu, že Sansa by teoreicky Aryinu anabázi nepřežila a Aryu by asi museli buď přikovat nebo zabít, aby ji v KL udrželi, ale to už by bylo na něm si s tím poradit :)
    upraveno 10. března 2012
    Zajímavá myšlenka. Chudák Arya a chudák Sansa :o)))
    upraveno 10. března 2012
    Nevada: Dík, už je mi to jasný :)
    upraveno 10. března 2012
    ???
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. března 2012
    A co kdyby si Stannis radši pořídil vlastního dědice? Krásného rudého Baratheonka s Melisandrou :) :) :)
    Nemyslím. Stannis je zásadový, až to bolí. Tvrdý na na sebe stejně tak, jako na jiné.
    Tak tady pořád počítáme s tím, že na konci bude nějakých Sedm království, kterým by někdo moh vládnout. S tím, jak sága zatím pokračuje, děj skončí někdy uprostřed zimy na Zimohradě, kterej je utopenej v desítkách metrech sněhu. V epilogu se dozvíme, že v přeplněným Králově přístavišti všechno skosil hladomor. Ale teď mluvím jako Bolestínský Ed ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. března 2012
    Ano, Bolestínský Ed, největší "smolař" ságy skončí jako nový král.... A jeho Malá Rada bude Pyp, Sam a Green :) No tak můžeme dát Sedmi královstvím sbohem... :)
    Něco končí, něco začíná.
    nevada - Deamon Blackfyre byl legitimní bastard Aegona IV, kterej vedl povstání proti Targaryenům a snažil se svrhnout právoplatnýho krále. Pokud se moc nepletu.
    upraveno 10. března 2012
    Nepleteš. Ale jak to souvisí s výše řečeným, že manželští potomci mají před "povýšenými" bastardy přednost a že bylo obvyklé, že ti bastardi obvykle nedědili (ani majetek, natož titul)?
    Jenom jsem podotknul, že on se za dědice asi považoval. A kdyby ho nevykydlili, tak podědí všechno.
    A já nemluvím o manželských potomcích a bastardech, ale o bastardech a jejich strýcích.
    upraveno 10. března 2012
    Jenže je rozdíl mezi zdědit/získat právem a prosadit se silou/vyhrát vzpouru. Kdo se za co považuje je z hlediska práva irelevantní. Pokud samozřejmě nenastane ta krajní situace, že onen uzurpátor se stane zároveň vykonavatelem práva.
    A manželské potomky jsem myslela všechny v rodině, nejen poloviční sourozence těch bastardů - takže i strýce.
    Uzurpátorství je osvědčenej způsob získání vlády. Obzvlášť u Baratheonů. Stáňa pokračuje v rodinný tradici.
    upraveno 10. března 2012
    Mám pocit, že jsme se dostali do situace "já o koze, ty o voze".
    Vskutku. Máš pravdu. Bastardi nedědí. Konec debaty.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 11. března 2012
    Nevada napsal(a):

Mám pocit, že jsme se dostali do situace "já o koze, ty o voze".

A topic o noze
  • upraveno 11. března 2012
    Hmm to co zde přibylo jsem si hodlal přečíst ale téma Sansy jako nevěsty pro Podricka se tu moc nepřibilo :-D
    upraveno 11. března 2012
    Protože Pod prostě nemá šanci :)

Ale nestačím zírat, mládenci. Odkdy vám tak vadí probírat jiné téma v některé diskuzi? Když jsem se před časem tohle připomínkovala, tak jste mi málem vynadali...
  • upraveno 11. března 2012
    Pravda. Mně to nevadilo ve době kdy jsem pročítal všechno... Teď není tolik času. Ale na druhou stranu ti spíše konstatuji - přečetl jsem si první dva a zbytek prolítl :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.