Podrick coby ženich pro Sansu
Z diskuse k Game of Thrones na csfd vzešel nápad vyslovený v názvu tohoto tématu. Protože hrozí těžká spoilerizace, na návrh se diskuse přenáší sem.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Dovedu si časem představit Edrica lordem Bouřlivého konce a možná i dokonce Stannisovým dědicem.
Pokud si pamatuji, tak ta situace (zlegalizování Edrika) tu byla někde zmiňovaná v souvislosti s tím, že de facto nemá dědice (mužského potomka). Teoreticky je na tom tedy Stannis stejně jako Daenerys (pokud je doopravdy neplodná)- na trůn si sednout může, ale po jeho smrti nejspíš nastanou další boje o trůn. Nakonec mu nezbyde nic jiného, než ustanovit nástupce "mimo" (pochybuji, že by si nakonec ještě pořídil vlastního syna) a Edric by jakožto jeho pokrevní příbuzný byl ideálním kandidátem. V případě rozporů ohledně panování "ihned" by se to nejspíš mohlo řešit spoluvládou do Stannisovy smrti.
Když by Stannis legalizoval Robertovy potomky, tak by po něm měly taky dědit ne? = Gendry by byl jeho nástupcem, nástupcem Gendryho by byl Edric atd. (samozřejmě bez vlastních potomků)...?
Miss Utahraptor: To asi jo, to bylo jen "kdyby" legalizoval jeho bastardy (všechny)
Kdyby Stannis oblíknul červaný hadry lemovaný hranostajem a zavedl Štědrý den, aby mohl, za bujarého smíchu, dětem celého Západozemí rozdávat dárky. ;D
Samozřejmě mluvím teoreticky a opět vycházím z naší historie. Navíc bastardi bývali obvykle uznaní za šlechtice s dovětkem, že nemají nárok na jakékoliv dědictví hlavního rodu. Mají jen majetek, který je jim darován. Martin pravidla nikde nestanovil a třeba si je časem uzpůsobí.
A já nemluvím o manželských potomcích a bastardech, ale o bastardech a jejich strýcích.
A manželské potomky jsem myslela všechny v rodině, nejen poloviční sourozence těch bastardů - takže i strýce.
Ale nestačím zírat, mládenci. Odkdy vám tak vadí probírat jiné téma v některé diskuzi? Když jsem se před časem tohle připomínkovala, tak jste mi málem vynadali...