Historie vojenství, od kyje k pušce

upraveno 12. ledna 2011 v Rozličný pokec
Máte oblíbené období co se vojenství týče? Starověký Egypt a válečné vozy převzaté od Hyksósů, řecké a makedonské falangy, římské legie či nahé Kelty, Germány pijící víno z lebek zabitých nepřátel, středověké rytíře, anglické lučištníky, husity s jejich rozvojem palných zbraní, arkebuzy a muškety, španělské tercie třicetileté války, 18. století s vojáky v pestrých uniformách pochodujících proti sobě za dělové palby, nebo moderní armádu s automatickými zbraněmi?
12829313334126

Komentáře

• Mě osobně individuální šerm kopím připadá dost mimo sám o sobě.Přece jenom to byla "masová" zbraň (často těžkooděné) pěchoty bojující v početných,sevřených formacích. Hlavním cílem pěšího kopiníka nebyla žádná šermířská finta,ale prosté udržení řady.
    Střet kopiníků ve třetí minutě:

• upraveno 6. září 2013
    @NesijícíKraken tohle mi připomělo.V tomhle filmu jsem hrál komparz (jako voják s kopím/halapartnou nevm co jsem měl zrovna v ruce) jsem tam i na sekundu vidět =D .

Ve předu s mušketema a ocelí jsou kaskadéři komparz dostal kopí dřevo,halapartna guma,meč guma,
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @M1on Kterou sekundu?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @NesijícíKraken Tohle jsou píky. Ale jinak ano, kopí byla hlavní zbraň masy.
  • @Krisa 7:08 ale teď už vypadam úplně jinak =D
    @M1on A který z nich?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    podla mna asi ten najmladsi, tak pribzne v strede zaberu
  • CO říci na diskuzi...

Když klacek se přecejen shání líp :)
  • @Tom V horší kvalitě to nebylo?
  • @M1on Co mi YouTube vyhodil, to jsem postnul.
  • TomTom
    upraveno 9. září 2013
    @M1on Tak k vyjádření mého názoru je to postačující i v 244p :D

Ale že jsi to ty...

@M1on Řekni, vždyť už teď vypadáš úplně jinak, takže tě stejně nebudu moci případně najít a zabít :P
  • @Krisa aké krvilačne chutky ("zlokrisa") ;D :twisted:
  • @Krisa tss zabít ne něco horšího :twisted:
    @M1on To je pravda, já dělám daleko horší věci, než je vražda :spike:
    Tomuhle neodolám. Před časem jsem sem dával video A-týmu "svobodné syrské armády" (to jsou ti, co jsou podle české televize hodní). A pro velký úspěch mají kluci šikovní pokračocání...

• upraveno 15. září 2013
  • upraveno 15. září 2013
    btw. Linkáreň :
    excellent blog & comments :
    http://frankkrejci.blog.idnes.cz/c/361067/Prosty-clovek-ztratil-rozum-nebo-se-boji-uz-ozvat.html :o !! :king:
    + diskuze !!!
    :other: :weirwood: :3eyed:
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell právě že k etnickým čiskám začalo hromadně docházet po stažení sil MUP a vstupem NATO do země.
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell To víš, že vím. Největší legrace na tom je to, že v první válce v zálivu USA naopak popírala, že by v Iráku chemické látky byly, protože až 100 000 vojáků jimi bylo zasaženo a armáda naprosto nedostatečně reagovala. Bylo okolo toho hodně hromadných žalob a svého času se to i dost silně probíralo v médiích.
  • ´´( @flanker.27 nj, tak ´apparently´& evidentne asi to je ten "syndrom války v Zálivu), z toho..z vysokou pravdepodobnosťou.. )
  • Patří to tu sice vzdáleně, ale když si jeden vezme tenhle sestřih, a pak si uvědomí, že dva záběry dráčků nás stáli bitvu na Pěsti Prvních lidí..
    Sestřih z japonské minisérie Saka no Ue no Kumo, který se odehrává během Rusko-Japonské válce v letech 1904-1905.
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Já jsem bral konkrétní situaci, že důvodem pro bombardování Srbska měli být etnický čistky Albánců v roce 1999. Co jsem četl dodnes nikdo neobjevil masové hroby na uzemí Kosova a občanská válka v Jugoslávii ( ve která docházelo k etnickým čistkám) skončila v roce 1995. Jinak řečeno dodnes nikdo neprokázal že by docházelo v masovém měřítku k vraždám kosovských albánců - civilistů před leteckými údery NATO
    @skelet Jsou v tom přimíchané záběry z ruského filmu Admiral. Zajímalo by mě, jestli se objevují i v té minisérii, nebo je do toho sestřihu přidal jeho autor.
  • @derfel hmm ahso, :-k to berem, tajkto
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.