Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
11516182021172

Komentáře

• upraveno 26. září 2011
    Chmur: sice jsem většinu tich rpg nehrál, ale ty co jsem hrál bych takle nějak postavil jako v tom žebříčku. Plus bych ještě hodně vysoko přidal Mount and Blade ( Warband ). Podle mě jedno z nej RPG poslední doby a hlavně s kopicí módů
  • upraveno 26. září 2011
    Ve všech videích, všech plakátech i všech prezentacích je Shepard prezentován jako muž v té své základní podobě. Je to tudíž už vlastně kánon podoba. Nevidím důvod proč by měl být najednou prezentován jako žena.
    V Mass Effect 3 dělají i ženskou promo podobu. :-)

Alespoň, že v některých hrách si člověk může vybrat. V Risen (jestli mě paměť neklame) nedali tomu chudákovi ani jméno, natož aby šel nějak upravit.

Jinak, co se týče ženských akčních hrdinek, nevidím důvod, proč by ve filmu nemohla nějaká být. Ale normální ženská, ne prsaté lákadlo pro puberťáky, co tam bude dělat salta. Něco jako Janeway ve Voyageru. Akorát to byla zrovna kráva. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. září 2011
    Problém s ženskejma v podobnejch rolích je ten, že je tam většinou (čest výjimkám) jako "žena", ne jako plnohodnotná postava. Tudíž zpravidla zastupuje linii politický korektnosti, ne osobu z masa a kostí, podobně jako když je v nějakym filmu součástí party typická postava morálního černocha apod. Takový postavy pak kážou, resp. jejich ústy promlouvá "požadavek doby". To nesnášim.

BTW když v tomžebříčku nejsou vůbec Wizardry VIII, nemá pro mě hodnotu :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. září 2011
    Proč je v tom žebříčku Heroes?
  • upraveno 26. září 2011
    Proč je v tom žebříčku Heroes?
    Nejspíš, že je to fantasy a vybíráš z žebříčku skillů. :-)

Hm, Fallouty jsem vůbec nehrála...
  • upraveno 26. září 2011
    K tomu Mass Effect: já bych tam třeba někoho jako Starbuck z BSG bral. :)
    upraveno 26. září 2011
    Jen to ne, to je v BSG po prezidentce nejotravnější postava.
  • upraveno 26. září 2011
    Sice nevím jak se tam dostal mass effect 1/2 ze svým "three way" story a Deus ex, kde jediná možnost je až na konci ale jinak je to docela i OK.....

Ben Nevis: Ano tak to je v každý hře od PB že hrdina je bezejmenný a nejde upravit...

Čuju že Mass Effect je docela dost oblíbený... Asi nenásleduju Mainstream protože ani jedna z těch dvou her mne moc nebavila :-D Ten příběh mi přišel strašně provařenej..

Já teď hraju Hearts of iron III za GB a docela je depresivní sledovat jak je polovina světa proti tobě jedinému. Čekat až se zapojí Sověti a USA. A sledovat jak ti Itálie dobývá Libyi.
    Do války jsem šel už v 1938 kdy jsem se postavil na stranu Československa, což se moc nevyplatilo... Československá armáda byla zničena během dvou měsíců a potom Itálie prorazila s pomocí Německa na jihu v Alpách (kdo by to sakra čekal). Aspoň že Maginotova linie na hranici s Německem vydržela do konce Francie, po kterém severní Francie připadla Itálii...
  • upraveno 26. září 2011
    asi si to HOI 3 zahraju taky. Dřív jsem hrával dvojku a pak jak vyšla trojka tak sem jí zkusil. Jenže čeština na to ještě nebyla tak jsem s tím marně válčil. Teď už cz je tak se do toho večer asi pustím.
    Zase se hákový kříže budou rozprostírat od Kamčatky až po Bretaň :-))
  • upraveno 26. září 2011
    Amaroun: Co se tyce toho, zda je Mass Effect oblibeny a mainstreamovy... zahodis ted vsechny knihy od Martina, protoze se z toho stava mainstream?

Jinak, mne se pribeh ME opravdu libil. Byl napinavy, a dobre vypraveny. To, ze zaver mel hapáč je sice smutny, ale porad je to velmi kvalitni pribeh.
    Deus ex neni primo RPG, stejne tak System Shock. Ale jde o vypraveni a podani kvalitniho pribehu. A to, ze jsi ruzne situace mohl resit ruznymi zpusoby. To, ze to nemelo tunu tabulek neni ani spatne, ani dobre a nepatri to do definice rpg.
  • upraveno 26. září 2011
    Martin je možná větší mainstream než Mass Effect, protože ten už má knihy, seriál a hru. :-)

Co se týče ME, tak druhý díl byl poznamenán, že je to prostředek trilogie. Každá hra musí končit hapáčem, teda nezažila jsem moc takových, co by skončila špatně (vyjímkou je jedna výborná česká adventura). Ale u ME bych to brala jako vyhranou bitvu. Něco jako když Robb vyhrál všechny bitvy a stejně prohrál.
  • upraveno 26. září 2011
    Aqwarty: Jenže u Mass Effectu cítím ten líbivý mainstream, který se nesnaží být moc složitý, nikoho nemá urazit. Má prostě přilákat spoustu lidí... Doopravdy takový masový efekt :-D
    Martin si to vydobyl na jiných věcech... Mass effect už má taky knihy mám pocit co říkal Známý....

"Ale jde o vypraveni a podani kvalitniho pribehu" to například Half-life 2 taky má :-) RPg není hraní role. Rpg je o vytváření role. Tato role nesmí být hráči předhazována, nýbrž hráčem tvořena. Technologické a vývojářské omezení vede k nasměrovávání hráče do určitých scénářů, ale svět musí být dostatečně "hluboký" . Hráč má být omezován co nejméně. Čím méně je ve své svobodě konání omezován a čím širší dopad na herní svět konání hráče má, tím více je hra RPG.
    upraveno 28. září 2011
    upraveno 29. září 2011
    Zdá se, že herně ani graficky se to od pětky moc neliší (což je dobře). Jenom jsem zvědavej, jak to bude s těmi hrady.
  • upraveno 29. září 2011
    Co jsem četl, tak to nevidím moc dobře. Asi to nebude takovej propadák jak čtyřka, ale to je jen malá útěcha. Navíc mi budou chybět mágové (akademie) z trojky a pětky:-(( a elfové. Co jsem viděl, tak jednotky svatyně mi přijdou vyloženě trapné (asi nějaký gender tahGDN_(
  • upraveno 29. září 2011
    náhodou mě se Herous 4 hodně líbil. Třeba pětka se mi nelíbila vůbec. Pro mě jednoznačně nejslabší díl. Ale vím, že jsem jeden z mála co to takle vidí :-)
    upraveno 29. září 2011
    Chcete-li tedy nepříteli zabrat nějaký důl, musíte obsadit jeho hrad, protože jinak to udělat nejde.
    Grrr.

Čtyřka mě nudila a nedohrál jsem jí. To nebyla dobrá strategie, to bylo špatný RPG.
  • upraveno 29. září 2011
    Já se těším na novou kampaň. Pětka mě bavila, ale nebavily mě ty nové frakce s vlastními kouzlícími systémy.
    Ohledně dolů - stejně po obsazení za pár tahů si je nepřítel znovu objel, takže tuhle vychytávku přežiju. :-)
  • upraveno 29. září 2011
    Čtyřka byla pro mě nehratelná. Pětka považuji za velmi dobrou hrou....Nemá kouzlo dvojky a trojky, ale hratelnost je velmi vysoká....
    upraveno 29. září 2011
    Ben Nevis: V tom to právě bylo, že je člověk musel objíždět, dovývat a hlídat. Tohle znamená, že postup po mapě se bude orientovat jen na dobíjení hradů.
  • upraveno 29. září 2011
    Mě v šestce budou hrozně chybět města(hrady) a jejich management, úplně to skrouhli a zjednodušili, přitom to byl takřka trademark téhle série. A dále mi bude chybět ten tradiční systém zlepšování a levelování hrdiny, který je taky úplně překopaný. A v betě se mi zdálo, že ty bitevní pole byly strašně mrňavé a i s tou nejpomalejší jednotkou byl člověk během mrknutí oka na druhé straně. Dost jednotek se v pohodě přiblížilo k soupeři už v prvním tahu.
    Prostě se to jako téměř každou zavedenou herní sérii v dnenší době snaží zjednodušovat, aby si to mohly zahrát i 80ti leté babičky nebo 3.leté děti.
    upraveno 29. září 2011
    No uvidíme.
    upraveno 29. září 2011
    Tak jsem si prošel seznam jednotek.
    1. Žádný drak.
    2. Trpaslíci? Elfové? To všechno bude evidentně v datadiscích.
    3. Nekomanti bez zombíků?
    upraveno 29. září 2011
    1. Draci budou až v datadisku, společně s elfy a dračí utopií. Tady jeden drak je. Bude to Boss. Ale zatím není oficiálně zveřejněn. Svatyně má jednu jednotku, která by se dala napůl počítat jako drak.
    2. Ve hře je dost odkazů i na ostatní národy. Artefakty, jednotky, stavby na mapě... Takže až datadisk. Klidně bych se vsadil, že jeden z datadisků se bude věnovat elfským válkám a době kdy vznikli temní elfové.
    3. Místo Zombíků je tam nějaký Ghůl nebo co. Ale to mně vůbec netrápí. Necromanty jsem neměl nikdy rád. Nejčastěji budu při hraní poslouchat tohle a tohle.
  • upraveno 29. září 2011
    jak to tak čtu, tak mě děsíte. Pětku jsem hrála nejraději za nekromanty a elfy.
    upraveno 29. září 2011
    Mě nekromantský jednotky moc neseděj, nějaká hnijící sfinga, co to je, kde jsou ty krásný zjevení, dread nighti a podobný krasotinky. Ve svatyni chybí hydra a vůbec mám dojem, že jednotky klasickejch měst přeorali docela zbytečně.
    Líběj se mi slovansky znějící jména některých hlavních postav a dokonce je tam Sandor :))
    upraveno 29. září 2011
    Tvůrci kampaně přiznali, že se inspirovaly v Písni: Hodně postav. Zvraty, Intriky a zrady,..

Ti necromanté v té době ještě žili někde mezi mágy. V pouštích. Jsou dost laděni do egyptského stylu. Takže sfinga mi přijde fajn.

Co by dělala hydra ve svatyni?
  • upraveno 29. září 2011
    Hydry byly nejlepší ve dvojkách. V trojkách i pětkách se mi už tak nelíbily. Svatyně má simulovat japonskou kulturu, takže hydry celkem nemaj šanci:-) Necromanty mám hodně rád stejně jako většina fanoušků.
    Mě v šestce budou hrozně chybět města(hrady) a jejich management, úplně to skrouhli a zjednodušili, přitom to byl takřka trademark téhle série.
    To je zlé.
    upraveno 29. září 2011
    Mě to přišlo tim ještěrkoidním prostředím nejpodobnější pevnosti z trojky. Ale taky by to mohlo zastupovat mágy, čili by tam mohl bejt titán. Kterej tam vlastně taky není.
    upraveno 29. září 2011
    Svatyně má simulovat japonskou kulturu
    To jsem si všimnul. Holt je to teď víc in než orient a akademii to vytlačilo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.