Pc gaming(xbox, ps)
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Alespoň, že v některých hrách si člověk může vybrat. V Risen (jestli mě paměť neklame) nedali tomu chudákovi ani jméno, natož aby šel nějak upravit.
Jinak, co se týče ženských akčních hrdinek, nevidím důvod, proč by ve filmu nemohla nějaká být. Ale normální ženská, ne prsaté lákadlo pro puberťáky, co tam bude dělat salta. Něco jako Janeway ve Voyageru. Akorát to byla zrovna kráva. :-)
BTW když v tomžebříčku nejsou vůbec Wizardry VIII, nemá pro mě hodnotu :)
Hm, Fallouty jsem vůbec nehrála...
Ben Nevis: Ano tak to je v každý hře od PB že hrdina je bezejmenný a nejde upravit...
Čuju že Mass Effect je docela dost oblíbený... Asi nenásleduju Mainstream protože ani jedna z těch dvou her mne moc nebavila :-D Ten příběh mi přišel strašně provařenej..
Já teď hraju Hearts of iron III za GB a docela je depresivní sledovat jak je polovina světa proti tobě jedinému. Čekat až se zapojí Sověti a USA. A sledovat jak ti Itálie dobývá Libyi.
Do války jsem šel už v 1938 kdy jsem se postavil na stranu Československa, což se moc nevyplatilo... Československá armáda byla zničena během dvou měsíců a potom Itálie prorazila s pomocí Německa na jihu v Alpách (kdo by to sakra čekal). Aspoň že Maginotova linie na hranici s Německem vydržela do konce Francie, po kterém severní Francie připadla Itálii...
Zase se hákový kříže budou rozprostírat od Kamčatky až po Bretaň :-))
Jinak, mne se pribeh ME opravdu libil. Byl napinavy, a dobre vypraveny. To, ze zaver mel hapáč je sice smutny, ale porad je to velmi kvalitni pribeh.
Deus ex neni primo RPG, stejne tak System Shock. Ale jde o vypraveni a podani kvalitniho pribehu. A to, ze jsi ruzne situace mohl resit ruznymi zpusoby. To, ze to nemelo tunu tabulek neni ani spatne, ani dobre a nepatri to do definice rpg.
Co se týče ME, tak druhý díl byl poznamenán, že je to prostředek trilogie. Každá hra musí končit hapáčem, teda nezažila jsem moc takových, co by skončila špatně (vyjímkou je jedna výborná česká adventura). Ale u ME bych to brala jako vyhranou bitvu. Něco jako když Robb vyhrál všechny bitvy a stejně prohrál.
Martin si to vydobyl na jiných věcech... Mass effect už má taky knihy mám pocit co říkal Známý....
"Ale jde o vypraveni a podani kvalitniho pribehu" to například Half-life 2 taky má :-) RPg není hraní role. Rpg je o vytváření role. Tato role nesmí být hráči předhazována, nýbrž hráčem tvořena. Technologické a vývojářské omezení vede k nasměrovávání hráče do určitých scénářů, ale svět musí být dostatečně "hluboký" . Hráč má být omezován co nejméně. Čím méně je ve své svobodě konání omezován a čím širší dopad na herní svět konání hráče má, tím více je hra RPG.
Čtyřka mě nudila a nedohrál jsem jí. To nebyla dobrá strategie, to bylo špatný RPG.
Ohledně dolů - stejně po obsazení za pár tahů si je nepřítel znovu objel, takže tuhle vychytávku přežiju. :-)
Prostě se to jako téměř každou zavedenou herní sérii v dnenší době snaží zjednodušovat, aby si to mohly zahrát i 80ti leté babičky nebo 3.leté děti.
1. Žádný drak.
2. Trpaslíci? Elfové? To všechno bude evidentně v datadiscích.
3. Nekomanti bez zombíků?
2. Ve hře je dost odkazů i na ostatní národy. Artefakty, jednotky, stavby na mapě... Takže až datadisk. Klidně bych se vsadil, že jeden z datadisků se bude věnovat elfským válkám a době kdy vznikli temní elfové.
3. Místo Zombíků je tam nějaký Ghůl nebo co. Ale to mně vůbec netrápí. Necromanty jsem neměl nikdy rád. Nejčastěji budu při hraní poslouchat tohle a tohle.
Líběj se mi slovansky znějící jména některých hlavních postav a dokonce je tam Sandor :))
Ti necromanté v té době ještě žili někde mezi mágy. V pouštích. Jsou dost laděni do egyptského stylu. Takže sfinga mi přijde fajn.
Co by dělala hydra ve svatyni?