Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
11213151718172

Komentáře

• upraveno 19. července 2011
    A hlavně, takhle nějak mělo vypadat Diablo 3, a ne ten jejich duhový, plyšáčkový, příliš barevný a podivně tvarovaný World of Warcraft styl a design.
  • upraveno 19. července 2011
    Expendable - na tieto videa som narazil uz pred dvoma tyzdnami a tiez ma hodne sklamalo, ze je to len Online...chcel som si tym skratit cakanie na Diablo3...ale presne ako ty som sa nakoniec rozhodol, ze si to zahram :)))), teraz uz len najst cas...
  • upraveno 26. července 2011
    Dohrál jsem NWN HOTU a rozhodně tenhle datadisk byl z celé jedničky bezkonkurenčně nejzábavnější. Hrál jste někdo NWN II? Jestli jo, jak vám vychází porovnání z NWN ?
    Hraju teď IWD ale je to zatím dost nezábavné...jen samé souboje, nějak to postrádá šťávu jako BG...
    NWN II jsem hrál ale nehrál jedničku, ale pro mne je to asi nejlepší hmmm jak bych to nazval koridorové rpg... Ikdyž později sjem se začal trošku ztrácet v příběhu... Ale to bylo zaviněno spíš že byl zdlouhavý.....
    koridorovým RPG myslíš, že nemáš možnost voleb a ve své podstatě se musíš ubírat jedním směrem? Jaká jsi ještě hrál, podle tebe, skvělá RPG?
    Hrál jste někdo betaverzi HEROES VI?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2011
    NWN II má hezkej příběh, dobře vymyšlený vztahy s partou, hodně pěknej začátek a výbornou atmosféru. Kazí to akorát jak už jsem napsal poněkud dementní chování kouzlících postav v boji (samej fireball pod nohy). Je jistější ovládat je ručně.
    Chmur: No v podstatě jo.... Fallout1 a 2,3 a Fallout New Vegas, Oblivion jsou takzvaný sand-box rpg... Otevřený svět, kde máš víc možností voleb co dělat, jaké úkoly vynechat, můžeš se potom světě jen tak potulovat a vykašlat se na hlavní příběh. Plnit jen vedlejší úkoly či prostě chodit na potvory do katakomb....
    koridorovým RPG je třeba NWN II, či DAO, Drakensang - postup je většinou vymezen určitými prvky... Pohyb na mapě je možný dost často jen vpřed a vzad někdy s drobnými odbočkami a vše se ti odemyká či otevírá ve správný čas... Možností voleb v NWNII bylo hodně, ale vždy je to dosti svázané....
    Nejlepším RPG za posledních 5 let jsou podle mne Zaklínač 2 a Fallout New Vegas
    Zaklínač 2 vytvořil dost slušný prostředí konsekvencí na tvé činy.... Tvůj výběr pak velice ovlivní pokračování hry a při druhém hraní tě tvé rozhodnutí můžou dovést úplně jinam...
    FNV je zase sand-box rpg, ale velice ukecané rpg s promyšlenými úkoly a vícery možnostmi jak je vyřešit... Tam je dost kladen důraz na promyšlených textech....
    No a skvělá RPG kromě těchto dvou? Gothic 1, Gothic 2, Risen, Drakensang, Fallout 2
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2011
    Otevřeností se NWN I a II celkem nijak nelišej.
    Tak pro mě je pořád absolutní jednička sága BG. Fallouti jsou skvělé vytvořená RPG, ale já vždy dostávám časem deprese a nemůžu je hrát. Je to sice divný, ale prostě to tak mám. Stejně se třebas nemůžu koukat na některý typ filmů.
    Zaklínače neznám, ale možná ho časem zkusím. Sice mi vadí, že tam asi není výběr povolání (vždy hraji za kouzlící postavy), ale uvidím...
    I když má spousta lidí ráda otevřené RPG tak mě hry jako Oblivion nebo Morrowind prostě nebaví...:-(
    Morrowind mám hrozně rád...
    allouti jsou skvělé vytvořená RPG, ale já vždy dostávám časem deprese a nemůžu je hrát. Je to sice divný, ale prostě to tak mám.
    To je škoda :-( Ono v podstatě jde o takovou satiru.... Sice jde většinou o černý humor, ale ten někdy je dokonalej... Pravda ale že spousta lidí má s toho silné zážitky... S tý hudby, depresivního prostředí....
    Sakra asi zase zkusím rozehrát jedničku, která mne nikdy moc nebrala...
    No, NWN 2 rozhodne neni otevreny. Rozehral jsem nedavno znovu, a skoncil jen o kus dale, nez poprve. Ta hra by mela mit papent na nudu. A korridorove RPG je presne: vsechny lokace, dungeony, vsechno, je proste jedna dlouha snura, ktera se ruzne klikati, aby se za a) vesla na mapu a za b), aby to vypadalo, jak moc je to rozlehly dungeon. Priznam se, ze kdyz jsem se "ztratil" v horach, tesil jsem se, ze se to konecne otevre a ono nic. Hadam, ze je to na ukor toho, ze grafika je fakt hezka. Ale kdyby se s prominutim vykaslali na super duper grafiku, mohlo z toho byt pekny rpg. Uz po druhe jsem se presvedcil, ze to je proste nuda. A tesim se na vanoce, az memu pracovnimu notesu pribude (doufam, ze do te doby uz budu pracovat, a budou penizky) herni pc. Tesim se na Zaklinace 2 jako male decko:) Docela jste mne nadchly, ze bych zkusil FNW. Fallout 3 byl pro mne docela zklamanim, tak jsem na Fallouty od Bethesdy trochu resignoval. Ale FNW musim zkusit.
    A nejak moc casto se mluvi o Drakensangu a Hard to be God. Kdyby jste to meli prirovnat k Temple of Elemental Evil, BG 2, Arcanum, Zaklinac, Risen, ... nebo k DAO, NWN2. Kam by to inklinovalo vic?
    FNV je od Obsidianu (tedy část grupy black Isle) na enginu od Bethesdy (na něm jel Oblivion, F3) a v podstatě je to jedna z nej rpg co jsem hrál.... Souboje jsou sice podobny jako ve F3, ale přibilo spoustu pěkných featur, ale zásadní je příběh, questy, dialogy a smysluplnost světa, které jsou fakt parádní... Když jsi jen vzpomenu jak jsem poprvý procházel Vault 11 a koukal co zase vymysleli za šílenosti :-) Paráda!
    Drakensang je hra sama o sobě... Co si pamatuji tak se tam pohybuješ po větších mapách... Ale není to koridor... Takový DAO, ale s pěknějšíma a rozsáhlejšími mapami....
    Obsidiani dělají jedny z nejlepších rpg datadisků - FNV, SW:KotOR II atd.
  • upraveno 27. července 2011
    Drakensang bych taky přirovnala k DAO, ale je to víc harcore RPG odkazující na starší hry. Nad questy se musí přemýšlet, ne jako v nových hrách, kdy si ani nepřečtu, co po mě chtějí, jdu na označené místo a tam někoho pobiju.
    Olorin: zrovna u KOTORu mi první díl od Bioware připadal lepší. Měli zajímavější zápletku s velkým dějovým zvratem. Obsidiani nestíhali termín, a tak hru sprostě ořezali. Fanoušci zkoušeli ořezaný obsah doplnit, ale nakonec to uvázlo na mrtvém bodě.
    Je pravda, že KotOR II nebyl zrovna dost konzistentní a, jak říkáš, trpěl nedodělaností, ale jeho příběh měl daleko větší hloubku a ten slavný dějový zvrat v jedničce se dal předpokládat - indícií na to bylo dost. Celkově byl KotOR I více typicky starwarsovský, zatímco dvojka byla výrazně temnější.
    Tak to já jsem byla blbá a do konce nic netušila. :-) Zajímavé na tom bylo, že tvoje postava není typický bezejmenný hrdina z ulice, co se vypracuje, ale někdo důležitý, kdo už zasáhl do děje.
    Škoda, že neudělali trojku, ale jsem zvědavá na The Old Republic (akorát MMORPG zrovna nehraju).
    Jo, KotOR III by byl dobrej, konec dvojky k tomu přímo vybízel - takhle se Revanův a Exilův osud dozvíme asi jen zprostředkovaně, ale asi to moc šťastně nedopadlo, když se praví sithové vrátili dobýt Republiku. :-) MMORPG taky zrovna nemiluju. :-))
    Mne se dvojka zdála s těch všech SW příběhu nejmíň klišé... Já si pročítal celou historii SW a je to pořád o tom samém a jak říkal Olorin dvojka fakt jde do hloubky... III by se mi taky líbila... Zvlášt neni moc jasný co se stalo s Ravenem a MMORPG se odehravá už nvm kolik set let po....
    OK, takze mam na seznamu DrakkenSang:) A co Hard to be God? Predlohou byla kniha od Strugackych. To by mohlo byt dobre... Zatim jsem cetl jen recenzi od Dobrovskeho, ktera je trochu rozporuplna v zaveru.
    Aqwarty: dej tomu šanci, moc ti k tomu nemůžu říct, protože už je to poměrně dlouho co jsem Hard to be a God hrál a moje paměť je dost chabá, ovšem pamatuju si, že jsem se dost bavil a bylo to opravdu zajímavé, pojetím, atmosférou, tím prostředím, i hratelnostně. Myslím, že se do toho brzy po delší době opět pustím :)
    Drakensang doporučuji oba dva díly. Je to skoro jako datadisk, žádné velké změny ve hraní. Ten druhý předchází dějově tomu prvnímu.

Hard to be a God na Bonuswebu :
    Pro otrlejší rozhodně stojí za zkoušku
  • upraveno 28. července 2011
    Zajímavá akce, za libovolnou cenu, pro kterou se rozhodnete. od 0.01$ až klidně po miliardu si můžete zakoupit balíček pěti zajímavých a zábavných indie her a podpoříte tím vývojaře i jednu charitativní organizaci (mužete tam i nastavit jaká část půjde komu). Určitě to stojí za to :)
    http://games.tiscali.cz/oznameni/humble-indie-bundle-3-pet-skvelych-her-za-libovolnou-cenu-56466
  • upraveno 8. srpna 2011
    Tak co už se těšíte na Genesis ? Strategie moc nehraju ale na tuhle se těším , měla by vyjít už v říjnu

http://www.zing.cz/preview/348/game-of-thrones-genesis-treste-se-legenda-prichazi
  • upraveno 8. srpna 2011
    Bohužel, podle předběžných požadavků ji nerozjedu :(. Budu si muset vystačit s Westeros TW.
  • upraveno 8. srpna 2011
    To si raději zahraju něco ze série Total War, koneckonců módů, i z fantasy prostředí (včetně SoIaF), je na ni taky plno.
  • upraveno 12. srpna 2011
    Mám prosbičku. Nemá někdo češtinu k IWD 2? Mám koupenou originálku, ale bez češtiny:((
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 13. srpna 2011
  • upraveno 13. srpna 2011
    PC verze má vyjít 17. srpna.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.