Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
11011131516172

Komentáře

• upraveno 29. června 2011
    Potomek, stejně jako Ezio je Altaïrův. To jsem myslela.
    Byzantského orla sice mají, ale hra se odehrává v době, kdy už Byzantská říše už dávno neexistuje.
    No právě... Hlavně maj dost středověký brnění... Pokud teda ten stařec je Etzio s renesanční Itálie....
    Jo, je to trochu divné, brnění jak z období Justiniána, Ezio z období renesance... Ale přes všechnu historickou přesnost, i když jim tohle neodpustím, se tam najdou chyby, a teď nemyslím to, že tam jsou všichni buď skrytí asásini nebo templáři. :-)))
  • upraveno 7. července 2011
    Hrál jste někdo dwarf fortress ? :-) Je to docela hardcore hra
    Nehrál, ale konečně jsem podlehl tomu Minecraftu o kterém každý tak básní a už ho hraje přes 10 milionu lidí na světě :-D Nějak jsem se tomu vyhýbal, ale nedávno jsem tomu dal šanci, zjistil si pořádně o co jde, zkusil jsem to, a neskutečně mě to chytlo, neuvěřitelně návyková záležitost, a těch věcí co tam člověk může dělat a ta svoboda. Parádní myšlenka :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. července 2011
    Já teď, asi po 12 letech od vydání, jsem si prvně zahrál Homeworld :)
    Kdo z vás hraje něco kolem Mount & Blade?? Teď hraji třeba With fire and sword.
    Já hrála Mount and Blade a teď hraju Mount and Blade: Warband, hlavně ten multiplayer. A musím říct, že jsem si pohrávala s myšlenkou, že by někdo mohl udělat server na Píseň ledu a ohně :D
    To ohněm a mečem, jaký to je? Mě to přišlo jako profesionální mód, nic víc, nic míň.
    Je to normál hra, sice to vypadá jako lepší mod k warband, ale prodává se to jako normál hra. Děj je zasazen do občanské války v Polsko-litevské šlechtické republice na přelomu 40. a 50. let 17. století a invaze Švédů do Polska a válek s tím spojených. Je trochu pozměněn systém rekrutování a pár dalších detailů, ale v zásadě je vše stejné jako ve warband.
  • upraveno 8. července 2011
    Mě ten fire and sword teda moc nenadchnul. Hraju buď obyč warband nebo mód Brytenwalda. Teď má někdy vyjít další verze takže už se těšim. Na módu na motivy Písně už se pracuje a myslím že každou chvíli už bude ke stažení
    Už zase hraju zombíky - Plants versus zombies....to je věčné :-))
    Kromě WFaS jsem na M&B hrál ještě Anno Domini 1257 a Hundred years' war mody - oba perfektní, i když najdou se tam chybky.
    Jsem mimo. Tyhle hry vůbec neznám. To jsou nějaké on linovky?
    mody k Mount & Blade: Warband - to je takový jakoby simulátor středověkého válečnictví, ale už jsem viděl mody i na antiku či napoleonské války.
    Olorin: doporučuju mód Brytenwalda. Je to z Britských ostrovů někdy po pádu Říma. Zatím je to teda jen beta a chybky tam jsou, ale až to vyjde plný tak to bude pecka!
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,106886.0.html
    Koukněte na tohle video z hraní Bioshock Infinite. Pro mě rozhodně jedna z nejočekávanějších her!

Thule: Vím o něm.
    Dwarf fortress je HC budovatelská hra.... Jak již název napovídá jde o to vystavět dobře fungující pevnost a přitom nemáte žadný speciální cíl... Zakladní hra byla po grafické stránce vyřešena tak že jednotlivé políčka byla tvořena s ASCII kodu. (teď na to jsou různé grafické mody), což bylo trošku nešťastné, protože jste moc nevědeli co je co.... Tady jde hodně ale o možnosti hry, které jsou jak se zdá neomezené.... Kromne zakladního budování pevnosti, jenž obsahuje obstarávání jídla, vytváření všech možných řemeslníků, kopání do hloubky (můžete se prokopat z do pekla:-D), vytváření kuchyní, jídelen, ložnic, pastí na příšery atd atd, si tu můžete hrát s vodou. Funguje tu hydrostatický tlak, archiméduv zákon a gravitace. Jde tak vytvářet kolasální díla. Zavlažovat vodou , používat pumpy anebo vytvořit past na zaplavování gobliních nájezdů... Podobně si jde hrát s lávou a větrnou energií.... Trpaslíci navíc jsou citlivý a náladový... Zemře Trp nebo jeho domací mazlíček... Trpaslíci jenom špatně snášejí hnijící ostatky ve společenské místností.... Někdy v zvlaštní náladě vyrobí speciální předmět..... Teď jsem zrovna řešil jak se vypořádat s mrtvýma krysama,které byli uloveny kočkami ve skladištích s jídlem... V jednom patře jsem udělal odpadní díru spojil jí s talkovým kamenem na podlaze, jenž byl nastaven na váhu trpaslíka.. Trpaslík přišel s odpadem... Hodil jí na poklop a cestou zpátky šlápl na tlakový kámen a odpad se propadl o patro níž.... Srandy je tam spousty.. Jen si jí člověk musí najít... Hlavním heslem hry je Loosing is fun, neboť se hráč pořád vypořádává z novými problémy...
    Přidávám jedne pěkný komentář s http://dwarf.forumczech.com od Omnius:Tak jsem si po dlouhé době založil novou pevnost a vesele se rozvíjel. Pivo teklo proudem, řezník byl zásoben velkým množstvím koček a hluboko v podzemí duněly kovadliny. Časem jsem začal mít problém s velkým počtem gobliních vězňů, kteří mi zaplňovali skladiště a rozhodl se něco s tím udělat. Vybudoval jsem tedy hlubokou díru, která ústila až do podzemních jeskyní, kde číhalo několik natěšených Forgotten beast. Goblin, kteří přežil pád z výšky a podařilo se mu uniknout bestiím mohl volně odejít. Nikomu se to nepodařilo.

Asi rok poté se mi zbudování tohoto ne zrovna fér systému vymstilo. Z čista jasna se jedná mocná Forgotten beast ocitla uprostřed pevnost a já zprvu vůbec netušil jak se tam dostala. Podíval jsem se na její detail a prozřel - má křídla. Musela vyletět šachtou a dostat se mezi mé civilisty. Okamžitě jsem zavolal armádu, aby tu zrůdu zpacifikovala. Po chvilce zápolení opravdu padla mrtvá k zemi a k mému překvapení nikdo nebyl mrtev. Bestie, ale zaútočila ze záhrobí.

Při boji do okolí vypouštěla podivný plyn (nebo tekutinu?), který ulpěl na mnoha mých trpaslících. Jejich těla se začala pomalu rozkládat a hnít. V pevnosti se šířil nesnesitelný puch. I když doktoři dělali vše, co bylo v jejich silách, tak nešťastníkům pomoci nedokázali. Jeden po druhém začali umírat. Trpaslíci přicházeli o své přátele a rodinu, což je dost namíchlo. Můj mayor dokonce v záchvatu zuřivosti zabil pár trpaslíků. Dostal 400 dní natvrdo za dvojnásobnou vraždu. Měl štěstí, že jsem pevnost opustil dřív, než se do vězení dostal. Poslední trpaslík, který tam byl za napadení umřel hlady..
    Jo tohle :-)) Manžel to zača předevčírem a říká, že dobře hratelné, akorát na ně furt musí dohlížet aby nepochcípali - lumíci jedni :-))
    První muj neuspěch byl v tom že jsem nedodával Trpošům dostatek chlastu :-D Museli chodit pít k řece což je docela sralo :-D ... Potom mi jednou nějaká vodní obluda sežrala trpa a ostatní se tam báli chodit a pomřeli žízní :-D
    Jo, říkal, že jim hlavně musí dát pojest, protože vykazují jen elementární inteligenci :-))
  • upraveno 10. července 2011
    Tak jsem dohrál NWN a musím říct, že to nebylo špatné. Hra má velmi slušnou hratelnost, i když BG v ničem nepředčila, snad až na grafiku, která může někomu více vyhovovat....
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. července 2011
    Pro mě jsou NWN první dohraný RPG, takže k nim mám hodně citovej vztah...
    Chápu. Já to mám podobně s BG. NWN jsou lepší než IWD. Je to vlastně druhé nejlepší RPG co jsem hrál...
    Pro mě je srdcovka taky BG, ale spíš dvojka kvůli mému prvnímu RPG. Teď hraju NWN 2 a to je taky dobrý
    Jasně BGII je určitě lepší než BGI. Některým hráčům vadí, že tam není taková volnost jako v jiných RPG, ale klady je balduři snadno předčí. Izometrický se už asi mnoha hráčům zajídá, ale já ho mám nejradši (staromilec)...Navíc v BG si člověk užije hodně srandy a někdy i romantiky (romance:-))
    Jj třeba s Aeri (tou elfkou z cirkusu), Jaheirou a pak ještě s tou drowí princeznou z podtemna. :-))
    A na Minscovo hlášky se nedá zapomenout: Žij s mečem, žij dlouhý dobrý život :-)). Dobrej byl i ten kouzelnej mluvící meč a v neposlední řadě i Jan Jansen a jeho tuříny :-))
    Jo Lilarcor (či jak se ten meč ze stok jmenoval) je fakt neuvěřitelně vtipnej a skvěle nadabovanej, Jan je klasika a Minsc ještě větší. Romantika s Viconii je podle mě nejlepší a je nejtěžší ji dovést do vítězného konce:-)..
    Oproti NWN je BG mnohem těžší....
  • upraveno 11. července 2011
    BG má hodně silný příběh, v tom je hodně dobrý. Ale raději hraji ten typ her, kde mám partu postav a vybírám z nich 2-3 na samotné hraní. Například Knights of the Old Republic, Mass effect, Dragon age... Není tam volnost, protože pohyb je hodně skriptovaný a pořád se něco děje.
    Vždyť i BG můžeš hrát sám nebo jen s jedním týpkem v družině...
    Myšleno ten typ "enginu", ne počet postav. Třeba Morrowind či Oblivion jsou fajn, když se člověk drží hlavní linie, ale když chci mít prozkoumanou mapu, musím chodit, chodit, chodit, většinou zbůhdarma.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.