Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...

Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.

A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
1140141143145146354

Komentáře

• @Branislav_Gepeto Ta to musis urobit ako my - vyfakturovat zamestnavatelovi ako pracovny nastroj :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Hildegarda napsal(a):

@Branislav_Gepeto Ta to musis urobit ako my - vyfakturovat zamestnavatelovi ako pracovny nastroj :)

:D :D Tak tak to teda je...
    Škoda, že by som to mohol poslať akurát tak Ministrovi školstva a ten ma momentálne plné ruky práce tým z nás spraviť dobytok a otrokov... Treba uznať, že je to ťažká a vyčerpávajúca práca...
  • @Branislav_Gepeto Co sa stazujes? Nemate buduci tyzden volno? :)
    Hildegarda napsal(a):

@Branislav_Gepeto Co sa stazujes? Nemate buduci tyzden volno? :)

Pán Debilster sľúbil, že ak bude štrajk dlhý a vláda mu to schváli, sa vlastné zdroje predĺži šk. rok aj cez letné prázdniny... A ten týždeň voľna 1. nie je istý, 2. môže skončiť skôr
  • Tento rok maturujem, čiže končím v máji tak či tak :D
    (ach, občas si zatrollovať je super) :D
  • Ale je zas pravda, že naša škola neštrajkuje(ale zas dôvody chápem, keď odborári chcú brať peniaze cirkevným školám, je jasné, že sa tie na nich vykašľú) :/
    Andži, ty si na cirkevnej škole? To vysvetľuje tvoju zanietenosť.
    Inak toto je vtipné. Kresťani sú strašne pacifistickí a stále hovoria, že pomstou sa nič nevyrieši (viď Ježiš => učenie Miluj aj nepriateľa => jeden zo základných rozdielov medzi učeniu Judaistov a Kresťanov). Ale na štrajk sa vykašlú a odborárom nepomôžu. So... Pomsta. Ale tým na nikoho neútočím, len poukazujem na paradox zvaný Vodu káže, víno pije. A musím podotknúť, že pri Cirkvi to platí toľkokrát, že už musí byť opitá.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Kolega v práci dělá vedoucího v turistickým oddíle. Mají tam kluka, co byl nejdřív členem, teď už je náctiletej a přešel taky do pozice vedoucího. A ten chodí na nějakou katolickou střední školu v Praze. Sám je sice úplnej ateista (a národností Žid), ale ta škola je prej dost prestižní a kvalitní, takže na ní chodí řada nevěřících. No a jednou jim přišel naštvanej do oddílu. Ve škole mají před vyučováním mše, který jsou oficiálně nepovinný. Tak on tam samozřejmě nechodil, ale pak za to dostal sníženou známku z chování...
    flanker: Veď to je tá ich sloboda. Ako na jednu stranu chápem ich podmienky, je to ich škola, vyučujú tam to náboženstvo. A na druhú keď to už robia nech aspoň nekážu slobodu. Alebo Cirkev - hlása, že každý z nás má právo mať svoju vieru, ale v podobenstvách tých ostatných označujú za "stratené ovečky". To je veru tolerancia na úrovni -_-
  • No, Gepeto, keby si chodil na našu školu, tak by si veru moju zanietenosť nechápal. Pretože z niektorých vecí, čo sa tam deje, je aj mne zle a to som praktizujúci a presvedčený kresťan(čiže nie som kresťanom preto, lebo som tak bol vychovaný(čo je síce tiež pravda), ale preto, lebo som sa tak sám rozhodol).
    Ale ako pomsta to nie je. Je to skôr také, že nebudeme sa pridávať k niekomu, kto nám chcel a neustále chce odobrať veci(a to cirkevné školy sú už aj tak financované menej ako štátne). Ale sú cirkevné školy, ktoré sa k štrajku pridali.
    A flanker, toho, čo mu tu známku dal, by som nakopal(ale aj u nás v meste je ten cirkevný gympel čo sa týka vzdelania oveľa lepší, aj keď na štátnom tak podvádzajú, že minulý rok boli na ASlovensku najlepší z maturít zo slovenčiny). Jasné, že keďže je to cirkevná škola, tak je tam povinne náboženstvo, na cirkevné sviatky sa ide do kostola(čo je inak povinné(u nás), keďže je to namiesto školy) a sú tam omše každý deň. Ale spraviť niekomu niečo také len preto, lebo je neveriaci, tak to je nechutné.
  • Gepeto: Každý má právo žiť svoju vieru a rozhodnúť sa pre čo chce. Ale my kresťania veríme, že tá naša je správna a aj sa snažíme presvedčiť ľudí na ňu. Na tom nie je nič zlé. Bolo by, keby sme ich chceli nútiť alebo by sme ich odsúdili za to, že sú iní.

• boh vám Žehnaj
    Anglachel napsal(a):

Gepeto: Každý má právo žiť svoju vieru a rozhodnúť sa pre čo chce. Ale my kresťania veríme, že tá naša je správna a aj sa snažíme presvedčiť ľudí na ňu. Na tom nie je nič zlé. Bolo by, keby sme ich chceli nútiť alebo by sme ich odsúdili za to, že sú iní.

Tu sa názorovo mierne odlišujeme. Akceptovať a tolerovať inú vieru znamená, že ju beriem do úvahy.

Keď mi niekto hovorí o UFO, tak beriem jeho teórie do úvahy. Je síce alibizmus tvrdiť, že ja mám dokázať ich neexistenciu, napriek tomu "Istí si môžeme byť len tým, že sme si ničím nie je istí" a ja mu nemôžem povedať, že UFO neexistuje. Nemôžem povedať, že Boh neexistuje. Nemôžem povedať, že Alah neexistuje. Ja neviem nič.

Takže tvrdiť, že má niekto slobodu veriť v to, čo chce, no na druhú stranu sa o ňom vyjadrovať ako o "stratenej ovečke" a ver mi, že niektorí kňazi vedia použiť aj iné výrazy, to sa možno nevylučuje, no ja to nikdy ruka v ruke vidieť nebudem. Ak prosto akceptujem niečiu vieru, nespochybňujem ju. Možno sa na nej pousmejem, vyjdrím svoj zdravý názor. Ale nespochybním ju.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 24. listopadu 2012
    Je síce alibizmus tvrdiť, že ja mám dokázať ich neexistenciu, napriek tomu "Istí si môžeme byť len tým, že sme si ničím nie je istí"
    @Branislav_Gepeto To jsi trošku mimo. Dokazovat musíš existenci ne neexistenci.

@Anglachel nutili jste je k tomu dva tisíce let. To nevypadá moc tolerantně.
  • image
    Lysa’s Inbox, circa AGOT, ACOK, and ASOS
    Everett_Young napsal(a):

Je síce alibizmus tvrdiť, že ja mám dokázať ich neexistenciu, napriek tomu "Istí si môžeme byť len tým, že sme si ničím nie je istí"
    @Branislav_Gepeto To jsi trošku mimo. Dokazovat musíš existenci ne neexistenci.
    Ja to chápem, preto sa s tebou (hádam, že si ateista) nehádam, chápem tvoje dôvody, avšak mne by bolo nepríjemné povedať, že Boh určite neexistuje. Zakaždým, keď odomňa ktosi čosi chce vedieť a spýta sa ma "ale vieš to nasto-pro?" tak mu radšej neodpovedám, pretože zakaždým, keď poviem, že to viem určite, tak si minimálne v tichosti nahlas poviem ", aj keď všetko je možné".
    :D :D Suuuucccckkkk iiiiiitttt :D

Srandovné bolo aj "If I were Sansa Stark..."
    Skoro ako "Keby tu bol Hamlet, určite by povedal..." :D Tož, hra Hamlet bez Hamleta
  • No, Everett, to, že Cirkev nútila ľudí veriť, tak to bola jedna obrovská chyba(ktorú už nerobí, ale niektorí jej členovia, predovšetkým zo staršej generácie, stále hej). Ale zas na vyjadrení svojho názoru a pokuse presvedčiť iného, aby veril tomu, čo ja nie je nič zlé(ale samozrejme ak povie, že to nechce, tak by som mal prestať). Tieto dve veci si ľudia častokrát pletú a potom obviňujú kresťanov, že sa im snažia nanútiť ich vieru(aj keď vy ateisti robíte v tom prípade úplne to isté, dokonca ste to robili aj na tomto fóre(niežeby som vás teraz chcel obviňovať, len som chcel poukázať na ten paradox)).
    Anglachel: No hej, je pravda, že aj na jednej stránke bol komentár typu "Ja vás neurážam za vašu vieru, len sa vám snažím ukázať, že to, v čo veríte, je blbosť", ktorý u mňa bol tiež taký antitolerantný ateistický komentár. Ak to berieš takto, tak potom ťa beriem, každý v čosi veríme a je jedno v čo, máme na to slobodu.

A teraz na uvoľnenie krátka pesnička.. @MissUtahraptor, tebe by sa to mohlo páčiť :D

A najlepšie, je tam aj červené tlačítko, najobľúbenejšia vec môjho spolužiaka :D
    upraveno 25. listopadu 2012
    Něco k tomu nucení:
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/284724-polak-zmlatil-kneze-ktery-ho-nechtel-vyloucit-z-cirkve.html

Leč přiznávám, k náboženství jakožto systému, který se pokouší ve společnosti nastolovat pravidla, kterými se má člověk řídit, přičemž ta pravidla vyvěrají z netestovatelného "svatého" základu, jsem skutečně netolernatní.
    Moment... Ja som si myslel, že na vystúpenie z Cirkvi stačí zmeniť názor... Ja som pokrstený, kvôli rodičom som šiel na birmovku a čas od času musím ísť do kostola, ale väčšinou pri tom všetkom myslím na niečo úplne iné alebo sa zabávam niektorými zlými výkladmi Biblie, akoby bol len jediný spôsob, ako si ju vyložiť.
  • @Branislav_Gepeto To je sladký!!!! <3 Ten tančící paňáček se zakousnutým hadem oku!!! :3eyed: Jak se tam tak hezky klinká... :dance:
    @Branislav_Gepeto Jak vidíš, v Polsku je tomu jinak.
    MU: Mne sa páčil aj ten, čo si tam pohadzuje hlavu :D Ako Ned
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image

image
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. listopadu 2012
    @Montezuma3 Ta chobotnička je rozkošná :)

@Branislav_Gepeto Na tomhle klipu jsem závislá už asi týden. Když řeknu, že jsem to slyšela/viděla asi 50x, tak nebudu ani moc přehánět. A nejradši mám "moose" a "red button" :D
    @Krisa: Hej, spolužiaka fascinuje Red Button a nie len v tomto podaní :D Dokonca je aj taká "hra", že klikáš na ten Red Button a vyhadzuje ti tam také texty ako "Veď nestláčaj ma furt" alebo "Takže teba to neprestane baviť" alebo "Poviem ti vtip... Prestal si ma stláčať" :)
  • No, vidíš, flanker ;-) Ale je zas blbosť, aby človek, ktorý chce vystúpiť z Cirkvi, tak nemohol urobiť, je to na každého osobnom rozhodnutí.
  • Krisa:to je krakatička
    @Anglachel Zásadní rozdíl je, že já ateista křesťanovi nelezu do zelí, nebombarduju ho hloupejma pravidlama a představama starejma 2 a více tisíc let a nebuduju absolutní a nezpochybnitelnou morálku. Nepřijde k tobě na rohu ateista a nezačne ti strkat do rukou brožury s názvem Prozři, než skončíš v pekle. Zatímco v pátek jsem v Praze potkal dva takové věrozvěsty :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.