@Krisa tak u nás na škole se maturovalo ze 4 + praktická část to bylo buď konstrukční cvičení nebo kontrola a měření a nikdo nechtěl konstrukční cvičení =D
@Branislav_Gepeto Já to tak trochu chápu- původně jsem taky měla mít chemii navíc... Ale češtinu jsem měla dvakrát (státní a školní), takže jsem se vlastně učila normálně jen na čtyři předměty...
Ja som taký kus vola, aký by ani ogr nestrávil. Už zopár mesiacov ma irituje ten blok so správou o novom IceFire a až teraz si všimnem, že sa to dá zrušiť... Nu... To okno mi ešte bude chýbať :D
@Gardien Ked je chut... Len upozornujem, ze ako sa budu blizit prijimacky na VS, tak si budes trieskat hlavu o mur nad kazdou sekundou stravenou nad predmetom, z ktoreho nie su prijimacky. Pretoze prijimacky na VS sa casto netykaju osnov. Napriklad my sme vobec na gympli nebrali imaginarne cisla.
@Hildegarda To bude asi taky hodně o konkrétní škole. Přijímačky mi zatím přišly z toho roku a půl studia na VŠ ze všeho nejsnazší- studijní předpoklady na které se nic naučit nedá a biologie normálně na SŠ úrovni. Prakticky žádná příprava nebyla potřeba. :D
Pokrytci sú TPB. Síce odtiaľ mám nejeden diel seriálu, musím sa pozastaviť nad tým, že im nebolo trápne niečo také vytiahnuť.
Organizácia jasne celú vec udala ako kampaň, účel nebol založiť vlastný web či podnikanie na základe ich kódu, ale urážka a ukázanie toho zlého a možno nechcene aj ukázanie tohto pokrytectva. Zatiaľčo TPB vo všetkom, v čom môže, ukazuje, že ignorujú autorské práva, ale zrazu sa ich dotkne, keď niekto proti nim použije ich vlastný jed.
Na druhú stranu je možno oficiálne ilegálne takto prosto skopčiť CSS a vytvoriť tak vlastnú stránku na úkor inej (ak nie ilegálne tak mierne dosť nemorálne), takže je tam trocha cítiť aj víťazstvo TPB. Ak to dotiahnu k súdu. Ak však sudca bude proti pirátom, zrejme bude mierne nadržiavať tej organizácií a bude sa viac zameriavať na to, čo TPB robí a myslím, že na to sa bude zameriavať aj právnik tejto organizácie a bude sa snažiť hodiť na TPB čo najviac špiny.
@Branislav_Gepeto Já bych nechtěla být Hobitka, já jsem vždycky chtěla být hraničárka nebo elfka - chodit na dobrodružné výpravy (= být členkou Společenstva nebo výpravy trpaslíků a úplně nejvíc jsem vždycky chtěla být ve Faramirově družině, protože to je moje nejoblíbenější postava).
@M1on ano prosím :) první snídaně, druhá snídaně, svačina .... jedinou starostí by bylo jestli si dát k večeři koláčky s medem nebo s mákem, dělat kroužky z dýmky, strašit děti před spaním hrůzostrašnými historkami, Hobiti jsou kouzelný národ, hned bych se k nim přistěhovala :D Jenom bacha na čaroděje v šedém, co se okolo potlouká s vozíkem plným výbušnin, to je známý narušitel domácí pohody.
No, moje nejoblíbenější postavy v LOTR byly Bromir - jeho smrt (není doufám spoiler že Boromir umře?) v knize mi přišla neskutečně umělá a neopodstatněná. Vypadalo to jako by si Tolkien řekl "tak, tebe už nepotřebuju tak padej někde chcípnout", Samwise, který se během knih mění z ukňouraného sluhy v odvážného hrdinu a pak samozřejmě Galadriel, silná elfí polobohyně která vládne jedním ze tří prstenů. Naopak jsem hodně neměl rád Froda a Aragorna.
@Everett_Young Hurá, konečně jsme se na něčem shodli. V knize mi to ještě tak nepřipadalo, ale ve filmu mi přišel Frodo skoro nesnesitelný a Aragorn jako nesympatický správňák. Boromir rulezzz!
@brbr Elája Vůůůůd mi přišel strašně protivný. Takový věčně otrávený ksicht tipu "co po mě zase chcete?". A Aragorn to je slušňáček až do morku kostí. Ve filmu aspoň Boromir umřel zajímavě a odůvodněně, v knížce to ale vážně působí jako by pro něj Tolkien neměl další využití a jen na něm chtěl ukázat že lidé jsou slabý. A ano mám ho raději než Aragorna protože je uvěřitelnější a celkově zajímavější.
U Boromira je zvláštní, že zajímavý je až chvíli před smrtí a leccos se o něm dozvíme až v dalších dvou knížkách. Ve Společenstvu je to především ten chlápek, co se zbytkem Společenstva věčně nesouhlasí. Ta jeho scéna s Frodem mohla ve filmu být podaná i líp, když se v knížce začala vyostřovat, bylo to vážně jak z thrilleru. Já jsem si asi nejvíc oblíbila Éowyn (zvlášť po její promluvě, že chce něco dokázat, než ji zvyk a povinnosti uzavřou v kleci)... a Gluma :twisted:
Komentáře
saozřejmě taky nepoviné předměty
Už zopár mesiacov ma irituje ten blok so správou o novom IceFire a až teraz si všimnem, že sa to dá zrušiť... Nu... To okno mi ešte bude chýbať :D
Dohromady čtyři zkoušky- dvě a dvě.
státní- dva předměty povinné
čeština + jazyk/matika
-plus možné další nepovinně (biologie, chemie...)
školní- dva předměty povinně
cokoli z těch, co škola vypíše (já měla třeba biologii a školní versi češtiny)
-plus možné další nepovinně
Češtinu jsem si dávala dvakrát, protože se mi nelíbila ta státní verse a chtěla jsem ji udělat "postaru".
Len upozornujem, ze ako sa budu blizit prijimacky na VS, tak si budes trieskat hlavu o mur nad kazdou sekundou stravenou nad predmetom, z ktoreho nie su prijimacky. Pretoze prijimacky na VS sa casto netykaju osnov. Napriklad my sme vobec na gympli nebrali imaginarne cisla.
http://www.cnews.cz/vrchol-pokrytectvi-protipiratska-organizace-zkopirovala-web-tpb-ten-ji-zaluje
Organizácia jasne celú vec udala ako kampaň, účel nebol založiť vlastný web či podnikanie na základe ich kódu, ale urážka a ukázanie toho zlého a možno nechcene aj ukázanie tohto pokrytectva.
Zatiaľčo TPB vo všetkom, v čom môže, ukazuje, že ignorujú autorské práva, ale zrazu sa ich dotkne, keď niekto proti nim použije ich vlastný jed.
Na druhú stranu je možno oficiálne ilegálne takto prosto skopčiť CSS a vytvoriť tak vlastnú stránku na úkor inej (ak nie ilegálne tak mierne dosť nemorálne), takže je tam trocha cítiť aj víťazstvo TPB. Ak to dotiahnu k súdu. Ak však sudca bude proti pirátom, zrejme bude mierne nadržiavať tej organizácií a bude sa viac zameriavať na to, čo TPB robí a myslím, že na to sa bude zameriavať aj právnik tejto organizácie a bude sa snažiť hodiť na TPB čo najviac špiny.