Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...

Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.

A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
1284285287289290354

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @MissUtahraptor Toto si požičiam =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Dneska a včera jsem byl v Praze, prosím, tohle je provokace :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    image
  • GRRMovi by sa asi viac páčil Silmarillion, alebo Húrinove deti. To prvé obsahuje okrem šťastných chvíľ dosť depresívne a temné úseky (for example Feanorians) a to druhé je tragédia na n-tú.
  • AvivAviv
    upraveno 6. prosince 2014
    Last supper

image

Jasně, že Tyrion sedí uprostřed.
  • @Aviv Húrinove deti Martinovi vyhovujú viac, tam je aj incest! :-)
  • A v Númenore krátko pred potopením ľudské obete, hlavne z radov tých, čo nechceli uctievať Melkora/Morgotha.
    !!!

image
    (byť tohle ani nepatří mezi vtipy, protože je to smutný fakt)
    Zas germanizáciou bola ovplyvnená (minimálne teda slovenčina má nemecké výrazy typu "vyhodiť do luftu","špacírovať sa","pľac", v češtine som to ale asi nepočul tak často).
    upraveno 8. prosince 2014
    By mě zajímalo, jestli prostě plácneš první, co tě napadne, nebo nad tím i uvažuješ.
    Germanismy jsou samozřejmě i v češtině. Snad každá řeč má slova ovlivněná jiným jazykem, natož čeština při naší historii. Proto se tam taky píše, že germanizaci přežila.
  • Ide o to, že napriek všetkým tým vplyvom ostala češtinou a ďalej suverénne fungovala. Ale co je tak děsivého na české mládeži?
    @Nevada Veď to ani nepopieram.
    @Aviv Neumí česky.

@Gepeto Pak ale nechápu smysl toho komentáře.
  • Sožeto? Nevedia materinský jazyk? No amen tma...
  • @Nevada No, čeština germanizaci sice přežila, ale musela podstoupit transplantace všeho možného. Říct, že čeština přežila germanizaci, je zhruba stejné jako říct, že Anakin Skywalker přežil souboj s Obi-wanem. Ano, přežil, ale předtím a potom bych rozhodně neoznačil za stejnou osobu, stejně jako čeština před a po germanizaci. (Chápu že tohle přirovnání je poněkud nepřesné, ale jistě chápeš co se tím snažím říct)
  • No veď slovenčina tiež nie je to čo pôvodné nárečia či neboda jazyk Veľkej Moravy a od Bernolákovho prototypu sa tiež podstatne líši. Ruská azbuka už tiež nie je to isté, čo cyrilika. Niečo sa pozmení viac, niečo menej, ale podstatné je, že to naďalej pretrváva vo funkčnej podobe a má to zachované jadro.
    @Everett_Young (Nijak zvlášť, protože tím ohrazením se proti "přežití" to vlastně zároveň potvrzuješ, ale zase nemusím chápat všechno, žejo.)
  • Kdyby na tvrzení "ach ta dnešní mládež" něco bylo, tak už lidstvo dávno vyhynulo nebo v tomto případě asi spíš chrochtalo. Chápu že se to nemusí lidem líbit, ale jazyk není neměnný, je to organismus.. :) Ale ty teen kreténismy mě taky vadí :)
  • Uveď príklad "teen kreténizmu". Já, jakožto teen, nemám jasnou představu co osoba dospělá na vlastních nohách stojíci a íce skušeností mající považuje za "teen kreténizmus".
  • Inak, je pravdou, že už pred pár storočiami sa ktorýsi velevýznamný muž v Anglicku či kde rozčuľoval, že deti vôbec nechcú počúvať rodičov a že sú horšie než predošlá generácia. A v Mene ruže, ikeď ide o fikciu, je tiež pasáž venovaná tomu, ako sa mladí nechcú učiť atď.. Ono to asi nie je kríza doby, ale geneticky zakódovaný rozpor medzi vnímaním mladších a starších jedincov.
  • Aviv napsal(a):

Uveď príklad "teen kreténizmu".

Výrazy typu mocinkyyy mooooc, psaní velkých a malých písmen tak aby případné chyby vypadaly jako záměr, zdvojování některých samohlásek místo toho aby použily znak s čárkou. Takové ty šílenosti týkající se virtuální komunikace (bohužel i mě to někdy ujede). Pokud se přestaneme bavit o mluvě a komunikaci pak mi vadí ještě špulení rtů pro foto v zrcadle a svrašťování čelíčka, obojí se pak pojí se subkulturou říkající si SWAG, doufám že to brzy přejde a bude in zase něco jiného :)

• @pavel fotku před zrcadlem bohužel nemám, zkoušel jsem to, ale zrcadlo to nevydrželo :-(
  • @Everett_Young mě zase vadí že si vždycky vyfotím mobil... škoda že to nejde bez toho :(
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Co má focení v zrcadle společného s mrvením češtiny? :D
    Tu mládež :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.