Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...

Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.

A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
1299300302304305354

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Krisa napsal(a):

Modlení mi nikdy nepomohlo, učení pod polštářem mělo 100% účinnost :D

To u mne nikdy nefungovalo. V čem je ten fígl? Spát s otevřenou pusou, aby měla písmenka kudy naskákat do hlavy?
  • NA učení je nejlepší prostá difuze (kniha-oči). Nic účinějšího neznám :D
    upraveno 9. února 2016
    @Mellien To jsem taky zkoušel. To je ale dost zdlouhavá a namáhavá metoda, ze které jen bolí oči a výsledek není zcela stoprocentní. Kdybych si měl vybrat jestli budu hodinu čumět do popsaných papírů, nebo na tohle:
    image
    zvolím raději druhou možnost :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Monte Karstark Já mám malý a tenký polštář, takže se to v něm nezasekává, jako v normálním velkém polštáři :)
  • @Monte Karstark Tak je to otázka priorit... ale byla by to bitva =D
  • @Monte Karstark pokud se má člověk učit nějaký ten telefonní seznámek, tak nakonec musí přijít na řadu několika hodinové zírání do knihy, propiska a několik nepopsaných sešitů :)
  • @Dreamer přepisovat ve velkém nemá smysl. To jde tak u 100-200 stran... A jen nárazove. Jinak by mi odumřela ruka =D Nebo aspoň neznám nikoho, kdo by to dělal. Na učení zpaměti je lékem opakování, opakování a opakování.
  • upraveno 9. února 2016
    @Mellien já si musím dělat výpisky, nestačí mi si to číst, to mě nedonutí nad tím přemýšlet. A u těch seznamů, si holt musím přepsat celý ten seznam, pak to ještě barevně podtrhat, zarámečkovat, nakreslit šipky, vykreslit šipky...jinak by můj mozek dělal tohle
    image

a uměla bych kulový :D
  • @Dreamer Jasný, chápu. Znám dost lidí, co se takto učí. Ale jít takhle na anatomii, to by asi byla moje smrt =D Já využívám prosté zvýrazňování asi 4 druhy barev a ty skripta pak vypadají jak omalovánky. Ale jinak to nejde... Jediné, co si dělám vlastní, jsou schémata. třeba takové schéma močového mechýře považuji za umělecké dílo, ale ne každý by to asi ocenil =D

• @Mellien tak můj vrchol byla kostra žáby, z nouze, když už jsem nevěděla jak trumfnout zírání do zdi :D ale kdybych se měla učit skutečné telefonní seznamy (z medicíny nebo veteriny), tak se svým šnečím tempem studuju minimálně do čtyřiceti =D
  • @Dreamer Mozek si přivykne na vyšší obrátky, i když mu to chvíli trvá. Nebyl jsem z gymplu naučený se učit, a kdo ví, jestli jsem se to již naučil. Ale sledovat ten pokrok je přinejmenším zábavné. Nejdřív jsme nechápali, jak se máme za týden naučit osovou kostru, teď nad tím kroutíme hlavou. Pak přišel GIT a jeho 60 stránek za 6 dní, taky to šlo atd. Už ti pak přijde divné, když se pár dnů neučíš, cítíš nutkání a máš pocit, že stále na něco zapomínáš, že bys měla jít něco dělat.. :D

Ta tvoje poslední věta mi připomněla Flynna Carsena a jeho studijní maraton =D
  • upraveno 9. února 2016
    Hodne desivé =D
  • @Dreamer: "A paní, čím bude ten váš syn, až dostuduje?" "...Nejspíš důchodcem."
  • Já jsem nikdy neobjevil nějaký sólo způsob na učení teda. Pro mě nejefektivnější způsob bylo povídat si o tom s někým, učit se ve dvojici třeba. Bohužel jsem byl jediný komu tento přístup vyhovoval :D :D
  • Mellien napsal(a):

Abych nevypadal jako bezbožný buran, před zkouškou jsem se modlil k bohům Olympu, hlavně k Athéně :D

U maturit jste si na ni ani nevzpomněli, a teď by vám na vejšce měla pomáhat. Tůdle :3eyed:
  • Já se jednou modlil k Babičce (té od Němcové) (před maturitou), ale pak jsem zjistil že to je jenom babička a žádná bohyně.. Za bohyni jí považují jenom učitelé češtiny a sentimentální tvorečkové. Spíš je to satanská bible.. o babiččině truhle.
  • sfik napsal(a):

Já se jednou modlil k Babičce (té od Němcové) (před maturitou), ale pak jsem zjistil že to je jenom babička a žádná bohyně.. Za bohyni jí považují jenom učitelé češtiny a sentimentální tvorečkové. Spíš je to satanská bible.. o babiččině truhle.

jo to je pravda :D ale naštěstí na střední jsme měli mladou češtinářku a ta babičku jen tak okrajově zmínila (s dodatkem, že to není její šálek kávy) a nestavěla jí pomník jako ta na základce, která nás také nutila učit se zpaměti básničky od Bezruče :-?
  • @Ugla U nás to problém nebyl. Aspoň u většiny. Mě Řecka mytologie a starověké řecko obecně vždy přitahovalo...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer Chceš říct, že neznáš Ostravu?

• @Dreamer: Pche, od gymplu umím Lorelei (německy asi 2 sloky, česky celou)...
    Jinak Bezruč,... to mi vždy připomene vystoupení matfyzáckého "komika" B'Henryho (civilně Jindřich Bečvář, který je podepsaný pod polovinou středoškolských učebnic matiky), kde mezi jinými skvosty ("paradox manžela poslaného pro okurky: Když nedostane nakládačku, tak... dostane nakládačku"... ale on jich má tak na 10 minut...) občas zařadí "Nanynku", čili jak by "Šla Nanynka do zelí napsali různí čeští klasici"... a od Březinova "Na pole chodila dívčina mladičká,..." se dostává i k Bezručovi "Sto roků na pole chodila, sto roků kradla tam zelí, až přišel z Frýdku Pepíček a plác' ji pop..." Ono to pokračuje, ale pro ukázku stačí. Ostatně, s tím jeho "údernickým" přednesem to nemá chybu...
    upraveno 11. února 2016
    Já být učitel, tak to do nich láduju horem dolem. Takový starověký fantasy komiksy jsou lepší než nějaká přemoudřelá bába z chatrče.
    Jak vysel Prometheus na skále a sup mu každý den vyžíral střeva. Jak Tyr fackoval Fenrira než mu ji ten zmetek urafnul. Jak Osiris zahejbal manželce s holkou jeho bráchy a vypadnul z toho malej nekrofilní kojot. Nebo jak nenažraná Chang'e potají vyzunkla manželovu flašku tak silný slivovice nesmrtelnosti, že ji to i s nefritovým králíkem vystřelilo na měsíc. Oni by pak moc dobře věděli ke komu se mají u maturity modlit :twisted:
    sfik napsal(a):

povídat si o tom s někým, učit se ve dvojici třeba

Jo, jenže tahle metoda se vždycky zvrhne v gůglení kokonových lidí/amorových komnat v Babylonu/nuda Mikuláše/... a běhu pro další rum těsně před zavíračkou Alberta vedle kolejí :anxious:
  • @Krisa Ale když úplně nejseš limitovaná časem, tak si prostě vygooglíš spider-doga, trochu si u toho očpočneš a jedeš dál... Ale jasně, všechno má svá úskalí. Já když se učím sám, tak se rád dívám z okna, případně pozoruju mouchu (případně si na yt najdu "fireplace 24 hours" a koukám do ohně :D )
    @sfik No jo, jenže víc hlav zná víc internetových blbin :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Monte Karstark napsal(a):

Já být učitel, tak to do nich láduju horem dolem. Takový starověký fantasy komiksy jsou lepší než nějaká přemoudřelá bába z chatrče.
    Jak vysel Prometheus na skále a sup mu každý den vyžíral střeva. Jak Tyr fackoval Fenrira než mu ji ten zmetek urafnul. Jak Osiris zahejbal manželce s holkou jeho bráchy a vypadnul z toho malej nekrofilní kojot. Nebo jak nenažraná Chang'e potají vyzunkla manželovu flašku tak silný slivovice nesmrtelnosti, že ji to i s nefritovým králíkem vystřelilo na měsíc. Oni by pak moc dobře věděli ke komu se mají u maturity modlit :twisted:

To môžeš rovno v akomkoľvek ročníku rozprávať Grimmovské rozprávky... Tie pôvodné
    :twisted:
    ,,Princ zbadal bezvládnu Spiacu krásku a urobil to, čo by na jeho mieste urobil každý správny gavaliersky muž..." *šuk šuk*
  • Dreamer napsal(a):

@Mellien já si musím dělat výpisky, nestačí mi si to číst, to mě nedonutí nad tím přemýšlet. A u těch seznamů, si holt musím přepsat celý ten seznam, pak to ještě barevně podtrhat, zarámečkovat, nakreslit šipky, vykreslit šipky...jinak by můj mozek dělal tohle

Já jsem si vyráběla úhledné minimalistické papírky. 8-) Ideální hlavně na seznamy a osnovy. Jednak to bylo skladnější (takže při dlouhém čekání před zkouškou jsem netasila skripta, ale hromádku taháků) a hlavně rychlejší na opakování - takové to ve chvíli "mám hodinu, než půjdu spát, a musím si to bezpodmínečně ještě jednou přečíst. Bez Ruchovců, ty umim. Ehm..."
    Monte Karstark napsal(a):

Jednou jsem v knihkupectví narazila na komiks se starými řeckými bájemi a nadchla se, že to je ideální pro synovce k narozeninám. Pak jsem to otevřela a začetla se do báje o Ikarovi, která končila ve chvíli, kdy oba vzlétli ke slunci a unikli vězení... A konec. Tak jsem to vrátila do regálu a dotčeně odkráčela. :hand:
    Jestli znáš nějaký kvalitní, budu ráda za tip :D
  • @CervenKa Já se klidně přiznám že jsem taháky vyráběl taky. Byla to snaha zlepšovat kvalitu taháku a vyzrát nad učitelem. Čím absurdnější tím lepší. Nejhorší na tom celém bylo, že jsem ten tahák obvykle nepoužil, protože jsem ho nepotřeboval. Je zajímavé, že když jsem se cíleně učil, efekt to nemělo, ale když jsem vyráběl tahák, látku jsem se naučil tím odvedením pozornosti od učení..
  • @sfik Tuším, že nám tohle na střední doporučovala i jedna učitelka - taháky vytvářet za účelem učení, ne použití. Člověk se u toho zamyslí nad tím, co je důležité, vyrobí koncentrovaný seznam vědění a už to zůstane v hlavě.
    Teda někdy :D
  • Nám taky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.