AGOT hraní v Praze

upraveno 2. května 2013 v Deskové hry
Máte chuť a čas zahrát si deskovku AGOT v Praze? Dejte vědět, momentálně jsou ve hře zítřek či pozítří.

Zastřešující diskuze pro hraní deskových her v Praze.

CO: Hrajeme deskovku A game of Thrones, případně Battle of Westeros či jiné hry.

KDE: Klub deskových her Paluba, herna Outpost, čajovna Ruspina.

Pokud vám nevyhovuje Praha, zkuste projít další diskuze, hraje se i například v Brně či Ostravě.

KDY a KDO: Tak to právě řešíme v diskuzi, přidejte se! Rádi zaučíme i nové hráče.

!!! 5. 5. hrajeme. Přidáte se? Napište do diskuze. !!!
1679111228

Komentáře

• upraveno 1. srpna 2011
    Za 5 hodín sa to určite stihne :). Hore v hlavičke topicu je odkaz na čajovňu Ruspina, kde si nájdeš adresu. Diplomacia sa rieši priamo pri stole prostredníctvom gestiky, mimiky či slovom počas plánovania, teda žiadne odchádzanie od stola, či posielanie lístočkov. Spoznáš nás podľa rozloženej hry.

Aqwarty: Nechápem, čo máš proti ASoS.
  • upraveno 2. srpna 2011
    Ok. Po konzultaci s diářem to vypadá, že 16:30 možná těsně nestíhám, ale jestli tedy klasika = AGoT+ports+siege engines+fortifications+Martell, tak pravidla vysvětlovat nepotřebuju, takže by to mělo akorát vyjít. No, i když možná bych si rád nechal předvést, jak proti sobě poštvat dva protivníky, aby to navzájem nevěděli, jen pomocí gestiky, mimiky či slovem :) .
  • upraveno 2. srpna 2011
    OK, když pravidla netřeba, dáme ti trochu času k dobru :-)
  • upraveno 4. srpna 2011
    Hele, jestli dobre pocitam, je nas 5? Tak ja jeste vezmu jednoho cloveka. Pravidla zna, ale uz to asi 2 roky nehral. Takze to bude jen rychle osvezeni.
  • upraveno 4. srpna 2011
    Já myslim, že je nás 6. Alek, Aqwarty, Zapper, Poison, Lubos a Poisonin známý - pokud to stále platí...?
  • upraveno 4. srpna 2011
    platí :)
  • upraveno 4. srpna 2011
    OK. Skvele.
  • upraveno 4. srpna 2011
    Díky všem :) Jste dobrá parta, skvěle jsem se bavila. Těším se na příště a doufám, že to Zapperovi už nenecháme projít ;)
  • upraveno 4. srpna 2011
    No zase jsme ten návrat za světla nezvládli - tak třeba příště ;-)

Taky díky! Věřím, že Karel se do toho postupem dostal, i přes ty šílené našeptávače :-) A Lubos se snad taky aspoň trochu bavil, i když jsem s ním ten pakt neutvořil. Asi jsem opravdu neměl být tak měkkej a měl jsem rozdrtit Zappera když to šlo - když já jsem strašně mírumilovnej (prostě Stark :-) a vlastně mám nejradši když je to vcelku vyrovnané jako to ta první kola bylo. Ale máte recht, Zapperovi se nesmí nechat kousek prostoru :-)
  • upraveno 4. srpna 2011
    Poison: Diky, taktez:)
    Alek: No jasne, Stark je miromilovnej jako rozurenej medved, kterymu beres jidlo od huby:)
  • upraveno 4. srpna 2011
    Poison: Pekne si to zhrnula, hoci mám námietky k poslednej časti 3tej vety. :))

Nabudúce by to mohlo byť bez nováčikov. Mám chuť na svižnú partiu s koncom v 10tom kole :). Za takého Baratheona. Btw, môžme použiť nabudúce iné house karty. Tie z ASoS, alebo zmeniť balíčky I, II, III za tie z ASoS, alebo ich pomiešať dohromady a spraviť tak 20kartové balíčky.

Alek: No, bolo by to zaujímavé, ak by si nabehol do toho Seagardu. Kto vie ako by to dopadlo. Problém bol slabší Tyrell, ktorý nevedel pomôcť Lannisterovi. Navyše Alek, ty ako Stark si mal dávať raidy na Seagard, aby som nevedel podporovať z tamade Riverrun a pomôcť tak Lannisterovi v obsadení Riverrunu. Si mi tam tú podporu nevyraidoval ani raz :).

Tak ako po každom AGoTe, ďakujem Vám všetkým za účasť a príjmene strávený podvečer(či u mňa dopoludnie?), zase raz ste o niečo skúsenejší. Nabudúce, pevne verím, Vám to výjde a vyhrá niekto z Vás ;).
  • upraveno 5. srpna 2011
    Nepřijde vám ta poslední Zapperova věta vysloveně provokativní a návodná? :P
  • upraveno 5. srpna 2011
    Ale jo, Luboš se taky celkem bavil, i když tedy většinu energie dával do zírání na průběh hry (čekal jsem, že největší problém budou věci, které v praxi neznám, tj. dobývací stroje a veřejná diplomacie, ale až takovéhle zlámání vazu od nich jsem nečekal). No, když se tedy Zapper laskavě uvolil :), že příště bude s tajnou diplomacií, tak to si dám víc záležet, aby Alek nezklamal a já tedy po právu vyhrál :).

Mimochodem, už asi chápu, proč hrajete i s dobývacími stroji - protože veřejně se diplomacie nedá až tak dobře použít, tak se to holt musí řešit hrubou silou. Já bych navrhoval je pro hru s tajnou diplomacií vyřadit, ať se to musí opravdu řešit diplomacií. Stejně tak bych ignoroval Zapperův pokus zlepšit si šance výměnou balíčků karet za ty, které neznáme :).
  • upraveno 5. srpna 2011
    Ja tie balíčky nepoznám, rozšírenie ASoS som zakúpil ešte len tento pondelok. Odohrali sme len jednu partiu niekedy dávno dávno s Aqwartyho hrou. A obliehacie stroje sa rozhodne vyhadzovať nebudú. Je to aspekt hry, ktorý robí AGoT tým čím je. Tak isto ako opevnenia. Ale očakávam od Vás premyslený systém fungovania tej Vašej "neverejnej" diplomacie.

Poison: Vôbec nie ;))).
  • upraveno 5. srpna 2011
    Jaký Alek nezklamal? :-) Já prostě nehraju proti někomu, ale hraju, aby mě hra bavila a pokud možno vyhrál. A nebýt toho zbytečného útoku v předposledním kole na Seaguard, pravděpodobně bych skončil se Zapperem nastejno na body. Takže to myslím nebyla vůbec špatná strategie.
    Navyše Alek, ty ako Stark si mal dávať raidy na Seagard, aby som nevedel podporovať z tamade Riverrun a pomôcť tak Lannisterovi v obsadení Riverrunu. Si mi tam tú podporu nevyraidoval ani raz :).
    No hej - dy't říkám, že mě to vlastně vyhovovalo. Asi nejsem tak vyhranej jako vy a tak rád zkoumám různé strategie. Takže když jsem dostal Starka (hrál jsem ho poprvé), říkal jsem si, že prostě zkusím trochu jiný postup a pokusím se nezabřednout do bojů s Greyjoyem, jak se v 90% her stává (a vede to většinou jen k patové situaci).

Takže jen upozornění pro tu neveřejnou diplomacii - nemám rád škatulkování (ten se musí postarat o toho a ten ho zas musí podpořit támhle, jinak je tenhle moc silnej atd.) - to jsou pak ty hry pořád stejný, to mě neba. Ale rozhodně se tomu nebráním - nějaké ty papírky jsou v poho, odcházení od stolu by mě asi nebavilo, nevím. Jo a určitě bych zaved ty limity - aspoň na plánování.
  • upraveno 5. srpna 2011
    Alek zklamal v tom, že někdo, kdo se nikdy nedostal za tah 2, mohl v tahu 2 z nevýhodné pozice naprosto zdecimovat šampióna, a to už by stálo jen za to, ne ;) ?

Ale i vážně, podle mě to byla špatná volba i bez toho - mělo by většinou být výhodnější mít sousedy slabší a jejich sousedy silnější (podle hesla nepřítel nepřítele je kamarád) než obráceně, takže tak by jsi paradoxně zabředl do bojů v té oblasti méně a mohl jsi místo syslení armády v Moat Calin a opatrného obskakování jednoho žlutého footmana nasadit parní válec směr lady Baratheon. To, že hra skončila dřív, tě nejspíš zachránilo před Zapperovým názorným předvedením, že nastejno na body byste rozhodně nebyli. Ale to je fuk, tak vyklepeme Zappera až příště :).
  • upraveno 6. srpna 2011
    Ehm, to aby som sa nabudúce nezúčasnil, nechal Vás trošku vychladnúť :)).
  • upraveno 7. srpna 2011
    Tak čo? Kedy hráme najbližšie? Už som doma :)), škoda že sme sa nedohodli na dnešok. Môžem pondelok až streda.
  • upraveno 7. srpna 2011
    Zapper už vychladnul :P
  • upraveno 7. srpna 2011
    Poison: Spis ty nekdy?:)
    Ja jsem vicemene pro. Jeste cekam na zpravy, mel jsem jet s kamosem na motorce ven, ale vzhledem k pocasi... jen vecer mne ceka lezeni, takze to se trhnu, pripadne vyhraju.
  • upraveno 7. srpna 2011
    Poison: Nebuď zlá, nesvedčí ti to ;)).
    Aqwarty: Treba určiť dátum, aby sa to dalo do pohybu. Pravdepodobne od štvrtka som na dosť dlho preč v Košiciach :).
  • upraveno 7. srpna 2011
    V úterý jsem pravidelně v Praze, takže pro mě ideál, ale šla by i ta středa eventuélně.
  • upraveno 7. srpna 2011
    Ja muzu na 100% jen v pondeli. V utery jsem vecer na pohovoru. A ve stredu mozna budu mit obsazene dopoledne, mozna odpoledne. Nedokazu rict dopredu a uz vubec ne ovlivnit.
  • upraveno 7. srpna 2011
    No pondělí by taky šlo, když jinak nedáš :-)
  • upraveno 7. srpna 2011
    Dal bych i tak, ale takhle je to lepsi:-)
  • upraveno 7. srpna 2011
    Aqwarty: spím určitě víc, než ty ;)
    Zapper: to nebylo ve zlém, to bylo konstatování ;)

V pondělí si na vás čas ráda udělám ;)
  • upraveno 7. srpna 2011
    Žádný pracovní den tenhle týden se mi moc nehodí, ale kdyby vám jeden chyběl, tak asi pondělí dávám.

PS: Můžu zase mít Lannistery ;) ?
  • upraveno 7. srpna 2011
    Ja mam urcite jednoho cloveka.
    Ten druhy by hrozne rad hral, ale nevim, jak na tom bude s casem.
  • upraveno 7. srpna 2011
    A co Alek?

co třeba ve čtyři? Nebo chcete dřív/později ?
  • upraveno 7. srpna 2011
    Zajtra: Ja, Alek, Aqwarty, Poison + 1-2? od Aqwartyho +1? Lubos
    Začiatok kedy?

*Doplnené :P*
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.