Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1262263265267268581

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Lara Angelina Jolie Lakatoš :twisted:
  • Hildegarda napsal(a):

Kurz svajciarskeho franku k EUR je dnes jedna k jednej

Já jsem zvědavý, jak to v Polsku dopadne s těmi hypotékami v CHF. Včera na těch informačních panelech v metru psali, že se v tom hodlá jejich vláda angažovat. Mám v Krakově kamaráda (Čecha), kterého se to bohužel týká.
  • upraveno 22. ledna 2015
    @Ugla Vacsinu uspor mam vo frankoch, ale aby som bola taky caaavo, ze si fixujem hypoteku na ne....to bolo vzdy velke riziko. Hypoteka je totiz zavazok a to dlhodoby.
    Uvidime po vikende, kolko bude pomer.
    Kedy si ju bral? Ked pre 2008, tak sa to este ako tak da pochopit...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Hildegarda: Myslím, že zrovna někdy kolem toho roku 2008. Vůbec brát si hypotéku v měně, kterou člověk nevydělává, je obrovský risk a už před touhle poslední změnou kurzu to bylo značně ztrátové. Polsku tím vznikl obrovský problém, proto se tím také zabývají na vládní úrovni.
  • Jinak na Kose je pár informací ohledně té norské sociálky (obecně, nikoliv ke konkrétnímu případu).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Lara Já jsem zcela fascinována jménem André Rosol :D
  • http://www.novinky.cz/komentare/359590-glosa-o-posvatnych-symbolech-jiri-pehe.html

Krátké, výstižné a stručné. Jenom mi tak ještě chybí otázka, jak se máme stavět k posvátným symbolům náboženství, jehož vyznavači (a to nemluvím o fundamentalistech) mají respektu k posvátným symbolům jiných náboženství velice málo. Ale to by bylo asi moc jedovaté :twisted:
  • @svoa00: Já myslím, že přeneseně tam ta otázka je... Jinak co se humoru týče, tak pravda je, že ten nejkontroverznější nejvíc provokuje právě proto, že trefuje do černého... a čím přesněji tím lépe... Vtip mluvící o Hinduistech vyhlašujících křížovou výpravu bude vtipný maximálně svou dadaičností.
    A pak jsou tu vtipy, kde ovšem často není zřejmý cíl (nebo někteří se jej snaží mylně vykládat)... Klasika: Dva největší politické úspěchy Rakouska - dokázali přesvědčit zbytek světa, že Mozart byl Rakušan a Hitler Němec. - Fajn a dělá si to legraci z Rakouska, politiků, Hitlera, Mozarta? Podle mě ne, vše tam vystupuje, ale předně to často ukáže na (byť jen pocitovou) neznalost posluchače...
    A já mám trochu pocit, že karikatury ChH nejsou ani tak o Pokrokovi, ani o Knize a ani o víře jako takové, ale o obraze, který vrhají současní slimáci (to jsou takoví ti šneci bezdomovci)
    (Samozřejmě se nechci dotknout ničí víry, proto používám zcela nenávodná slova, pod nimiž si každý může představit cokoli)
  • Huuu a Praha znovu šaší ohledně Clozetkarty... pravděpodobně návrat k papírovým kupónům...
    Já nevím, nebylo by jednoduché řešení, aby DP měl nějakou interní databázi platných "jízdenek na jméno" s omezeným přístupem a revizor si jen pípl QR kód (a kdybych neměl QR, tak vyhledal dle čísla OP, jména a příjmení) nebo podobnou blbost a vyjelo mu "webovou stránku" obsahující:
    Foto:
    Jméno: JAY
    Číslo OP: 123456
    Jízdenka platná: 1.1.2015-31.1.2015
    Kontrola: OK (a ještě jim to může zaznamenat, že mě zkontrolovali pro kontrolu kontrolorů)
    Tohle se dá zavést přes mobilní telefony a není k tomu potřeba skoro nic... A ve vlaku metra jsem je stejně neviděl ani nepamatuju...
  • Dva dobre clanky

Mlady Grek a student politologie vysvetluje, preco volil Syrizu
    ...clovek pri citani trosku pochopi, aku velku cast problemu predstavuje grecke myslenie

Zaujimavy pokus (simulovanie vyvoja spolocnosti na mysiach)

A dnes som zistila, ze som asi zila na inej planete, ked som nevedela, co je Bubbleology :D

• ani to nezjišťuj, v Rakousku to prý byl tak před dvěma lety velký hit a dnes už po tom pes neštěkne :-D
  • @Jitka u nas su na to rady ako na chleba. Dokonca ani muz neodolal a na virozu mi kupil nieco zazvorove s gulickami, cim som si este viac donicila hlasivky :)
  • můj muž se pleskl do čela, div mu hlava neupadla, když jsem si ten čaj jednou koupila. Na mou obranu, měla jsem to hned vedle místa praxe a asi měsíc jsem chodila kolem :-)
  • Hildegarda napsal(a):

Dva dobre clanky

Mlady Grek a student politologie vysvetluje, preco volil Syrizu
    ...clovek pri citani trosku pochopi, aku velku cast problemu predstavuje grecke myslenie

Myslíš tím tu představu, že si budou žít jako Berlíně nebo Stockholmu a ne jako ti malí ubožáci ze Sofie nebo Bělehradu, kterou politici populisticky využívali, a to Řecko dostalo do problémů? Řešení podle Řeků - zvolíme si extrémní levici, která slibuje dělat přesně to, co zemi dostalo do srabu. Že prý nový premiér vyjedná i odpuštění pořád astronomického dluhu...

image
  • upraveno 26. ledna 2015
    @svoa00 Prej měli v programu že vystoupí z EU tak schválně jestli to dodrží. =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @M1on z eurozóny, či?
    @svoa00 Třeba je nový premiér velmi šikovný :P
  • Tak Řekové mají Tsiprase, my máme Okamuru.. budu optimista a budu věřit že nebude mít premiérský ambice =D
  • @pavel: Což o to, ambice klidně mít může (a klidně mu je i přeju, pokud o to stojí), ale ač si o výsledcích voleb myslím svoje, tak zas takový pesimista nejsem, abych věřil, že by mu tohle mohlo vyjít... :-)
    @pavel Když měl i prezidentské ambice...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To je celá EU. Řecko si ani nemůže uspořádat volby, aniž by do toho kafrala celá Evropa =D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @M1on @Gepeto Pokud se nepletu, tak nechteji ani z EU, ani z Eurozony. Spis jsou proti skrtum a chudobe, ktere vychazeji z podminek financni pomoci Nemecka. Vysoupit z Eurozony chteji, pokud se jim nepovede s Nemeckem vyjednat lepsi podminky (coz je spis jenom vyhruzka).
  • upraveno 26. ledna 2015
    @Vena já bych jim nic nezlepšoval, celou řadu let si žili nadpoměry, ať se z toho taky vylížou. Kdyžtak, aby jim pomohli pouze ekonomický tahouni EU.
  • flanker.27 napsal(a):

To je celá EU. Řecko si ani nemůže uspořádat volby, aniž by do toho kafrala celá Evropa =D

No, pokud Řecko přestane platit dluhy, možná přijde exekutor a dá na něj samolepku a EU pak Řecko vyhraje v aukci. Proto už do toho kafraj teď, ani se nedivim však je ta země majetkem eurozóny..
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @pavel Njn, ve chvíli, kdy je dluh motorem růstu ekonomiky, se tomu nelze divit. Řekové to dotáhli do extrému (za vydatné pomoci falšování a finančních poradců z investičních bank), ale principiálně se to neliší od hospodaření ostatních v Eurozóně. Opravdu velký dluh ekonomiky je takový způsob, jak se dostat do závislosti (výměnou za pár šťastných let "růstu"), takže on ten exekutor ani není tolik potřeba, aby se celá země stala něčím majetkem.
  • @pavel: pakliže věříš tomu, že si lze kupovat lidi s jejich starostmi a radostmi, případně celé národy prostřednictvím pár prodejných zmetků..
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/359910-je-nerealne-chtit-aby-recko-dluhy-splatilo-rika-vitez-voleb.html

A pokračování. Už před pár lety jsem říkala, že Řecko mělo v té situaci podstoupit řízený státní bankrot a teď by na tom byli líp. Teď si jejich premiér představuje (v reálu předpokládám tak naivní není), že nejenže Řecko neplní podmínky, za jakých peníze dostalo, ale dluh nesplatí, protože "to není reálné"? Jinak se zhroutí celá eurozóna, lol. IMO naopak, euru by prospělo, kdyby se Řecko vrátilo k drachmě, když ostatně euro stejně přijalo díky falšované finanční statistice.

A od koho si pan premiér bude chtít půjčit příště? Čína? Rusko?

image
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @svoa00 žádný ze současných zadlužených států nemá nikdy šanci svůj dluh umořit. Ty dluhy už jsou tak zamotané a přerostlé, že jedinou cestou bude neustálé navyšování maximální výše dluhu, tak jako to udělali američané. Není reálné aby se postupně všechny státy z tak obrovských dluhů jaké mají vyhrabali, když ani nedokážou vytvořit neztrátový rozpočet. Ano, je možné zadlužování zmírnit, zpomalit ho, ale zastavit, natož pak celý stát oddlužit už není možné.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.