Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1321322324326327581

Komentáře

• @Achileus Ještě jsi zapomněl, že nám nebe padá na hlavu a soudný den se blíží, takže bychom si všichni měli oblíbit nějakého toho spasitele.
  • upraveno 21. září 2015
    @Denebola: Zajímavé je, že do včerejších Střepin toho syrského velvyslance nikdo nepozval. Místo toho se k syrským uprchlíkům "odborně" vyjadřují dva nekompetentní žvanilové, že v porovnání s nimi i takový Zaorálek působí relativně příčetně.

Čímpak to asi bude? Že by tím, že ty zásadní informace o tom, jak Západ pomáhal rozbít Sýrii nechce nikdo slyšet? :-k Pan velvyslanec říká pravdu, včetně toho poměru nákladů na financování jednoho uprchlíka tady a tam. Akorát to bude prd platné, protože to nezapadá do mediálního obrazu, který je zde pracně udržován.

• Nejnovější zprávy z Chorvatska :roll:

http://www.theguardian.com/world/live/2015/sep/21/refugee-crisis-eastern-europe-foreign-ministers-to-meet-in-luxembourg-live

V pondělí ministr vnitra Ranko Ostojic přivítal nově příchozí. Řekl jim, že budou nakrmení a do 24 hodin odvezeni do Maďarska. Ministr později reportérům řekl, že uprchlíkům nebyly vzaty otisky, "protože je to děsí".

Jako Chorvaty jsou nikdy neměla ráda a tohle můj dojem fakt nevylepšuje. Neměli být v Unii a myslím, že ostatní státy V4 klidně podpoří Maďary (kteří se na rozdíl od Chorvatů aspoň snaží dělat práci velkých kluků), pokud budou skutečně chtít zablokovat nějaký budoucí vstup Chorvatska do Shengenu (pokud tehdy ještě bude existovat). Asi se fašouni chtějí svým liberálním přístupem zalíbit Němcům či co.
  • @Ugla No tak jestli očekáváš, že zrovna Střepiny budou fungovat jako reprezentativní žurnalistický pořad... ČT sice má svoje značné novinářské nedostatky, ale v porovnání s Novou to jsou profesionálové a absolutní špička v oboru =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mno, nevím jak Nova, ale včera jsem se po dlouhé době kouknul na Partii (nebo jak se to teď jmenuje) na Primě, protože tam byl Robejšek, a líbilo se mi minimálně to, že tam moderátorka jen pokládala otázky, neskákala do řeči a nečekala od hostů, že jí odkývají její vlastní názory...
  • Myslím, že v tomhle dokumentu je ukázáno naprosto jasně, kdo má zájem se přizpůsobit a kdo ne.

Naprosto souhlasím s tou ředitelkou, policistou, soudcem a dalšími oficiálními činovníky. Také je tam otevřeně přiznáno, že z Kanady ty nepřizpůsobivé jednoduše zase vyhostí.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Denebola Takže chceš tvrdit, že USA a EU nepodporovali Arabské jaro?
    Takže letouny NATO nebombardovali Lybii? Na tom bordelu co je teď v Severní Africe a na Blízkém Východě má Západ nemalý díl viny, ono demokracie je sice hezká myšlenka, ale její násilné roubování na kulturu Islámu nic dobrého nepřineslo viz Irák a Afghánistán
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. září 2015
    @Ugla Když v tom dokumentu mluví ti mladí smradi, co si myslí že jejich světonázoru patří svět, docela zapomínám na svou vrozenou mírnost... =D
  • @Achileus To tvrdit nechci, jenom jsem si říkala, že ti to do toho pesimistického výčtu chybělo :)
  • Něco z jiného (uprchlíků prostého) soudku:
    Nedávno jsme tu polemizovali nad přínosem elektromobilů pro životní prostředí a jak je to s jejich šetrností k životnímu prostředí v porovnání s klasickými automobily.

U těch již delší dobu EU předepisuje emisní normy, o jejichž plnění v reálném provozu mělo dost lidí oprávněné pochybnosti. Již před pár měsíci unikly informace, že u většiny výrobců jsou tyto normy překročeny v lepším případě alespoň třikrát a někdy také třeba dvacetkrát.

A jak už to tak bývá, ti "pružnější" usoudili, že než přiznat barvu, bude lepší ovlivnit samotné výsledky měření. S tím však koncern VW minimálně v USA narazil. Nečekám, že by se něco zásadního změnilo v Evropě, kde jsou politici ve vleku automobilové lobby.

Nejde ovšem jen o samotnou nebetyčnou drzost takového jednání. Vyšší šetrnost moderních agregátů byla u nás argumentem k zavedení tzv. "ekologické daně" při koupi ojetých automobilů, pokusů o zavádění šrotovného a další cílené podpoře automobilového průmyslu z peněz daňových poplatníků.

Musím naší pravici přiznat, že tohle svévolné protěžování kritizuje, nicméně ve finále jsou jmenovaná nařízení výsledkem nikoliv politické debaty na základě odborných podkladů, ale tlaku výše zmiňované lobby.
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/381362-uprchlici-se-rozdeli-podle-kvot-cesko-prehlasovali.html

Ha, překvapení. Musím říct, že Unie mi nikdy nepřišla nechutnější (v tom, co ty kvóty v důsledku znamenají). A jestli se skutečně Česko (a přinejmenším Slovensko) nebudou právně bránit proti budoucímu demografickému inženýrství technokratů z Bruselu, tak jako fakt hlasuju pro Okamuru nebo Konvičku právě jenom kvůli tomuhle.
    @svoa00 klid stejně naše várka při první příležitosti vezme kramle do Německa
  • upraveno 22. září 2015
    @Achileus Mě je to jasné. A jasné je to těm ministrům, co v Bruselu hlasovali pro, ale holt chtěli vzbudit dojem, že něco řeší. Zítřejší reakce Sobotky mě bude zajímat, spíš to vidím tak, že se přidá k vyjádření Fica, že se bude bránit právní cestou. Ostatně jeho kámoš Babiš ví, že o unijní dotace nepřijde. A mám i svoje pochyby, že ten plán bude vůbec uvedený do praxe. Představ si ty reakce na to, jak německá policie/armáda násilím nakládá cizince do vlaků na východ (ale už mi fakt přijde, že ani takhle daleko němečtí politici nemyslí).
  • upraveno 22. září 2015
    Achileus napsal(a):

o to až tak nejde, to je jasný i těm pokrytcům co hlasovali pro, hnus je samotné tohle hlasování, nechápu jak sakra něco takové vůbec přišlo v úvahu, nebo se snad už unie neskládá ze suverénních států? Začíná mi z toho divadýlka být zle.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. září 2015
    @Dreamer ote class="Quote" rel="Dreamer">
    Achileus napsal(a):

o to až tak nejde, to je jasný i těm pokrytcům co hlasovali pro, hnus je samotné tohle hlasování, nechápu jak sakra něco takové vůbec přišlo v úvahu, nebo se snad už unie neskládá ze suverénních států? Začíná mi z toho divadýlka být zle.

image
    Samozřejmě, že do budoucna by mohl vzniknout opravdu hodně nebezpečný precedens.
    @Dreamer Možná snaha zalíbit se VB. Pokud by se kvóty neprohlasovali, tak Británie je zase o krok blíž k vystoupení z EU, která je zcela ve vleku Berlína, Francie dělá s Británii užitečného idiota a Londýn už tuhle hru hrát nechce..
    @svoa00 Andrej není kamarád Sobotky ani náhodou :-D
    Samozřejmě, že plán se do praxe bude uvádět, je to přeci zájem kancléřky..
    Navíc pokud se ČR a SR postaví proti kvótam, tak politici a tisk na Západě začnou
    vézt proti nám kampaň
  • Trochu na uvoľnenie :)
    image
  • @Achileus Jo, jasně, je to plán. Uvidíme, jak dlouho to Angele a spol vydrží, až novináři začnou zveřejňovat fotky syrských a "syrských" dětiček, jak pláčou na peróně, a slzy v očích mužů objímajících rodinu, a bude to samozřejmě působit, že jedou do otřesného, xenofóbního místa plného rozbombardovaných paneláků a že jediné místo, kde se cítí v bezpečí, je Německo. Potvrdí to samozřejmě předsudky zápaďáků o východňácích (protože mluvit tak o východňácích nebo je tak prezentovat je dovoleno, jsme totiž moc bílí). Kampaň? Doteď snad články o přístupu V4 byly plné obdivu a západní politici ty naše plácali po hlavě jako hodné pejsky?
    @svoa00 Německu se povedlo hlavně dosáhnout rozložení V4...
  • @Achileus Jestli to ale stálo za to Britům dál dokazovat, že Unie není demokratická a že s migranty si neumí nebo spíš nechce poradit, to je jiná otázka.
  • Když už tedy mám ten status morbidní, cynické svině, tak ještě trošku přitvrdíme...

Jak znám Němce, neházel bych flintu do židta. Přeci jenom, začali shromažďovat uprchlíky v "táborech"...

image

• Poslední dvě návštěvy Německa pro mě byly v tomto ohledu dost vystřízlivěním. V Hamburku mi při jednom výletě ani jeden z dotázaných "místních" Turků nedokázal říct, jak se dostanu do sousední čtvrti, někteří sotva chápali, na co se jich ptám (německy)! Srovnání s jediným "echt" Němcem, rodilým Hamburčanem, bylo jak pěst na oko.
    No já chápu, že lidé technického zaměření dost často pohrdají divergentními vědami jako je sociologie, ale dělat si závěry z toho, že se zeptám několika lidí na ulici není zrovna moudré. To není reprezentavní průřez tureckého etnika v Německu. Stejné tak já mohu oponovat tureckými bratri Yerli, kteří založili uspěšné studio Crytek ( známe hry - série Crysis atd a především perfektní herní enginy). Cestu do nejbližíšího hampejzu v Hamburku ti sice asi taky neukážou :P, ale o vývoji videoher něco budou vědět.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. září 2015
    No já chápu, že lidé technického zaměření dost často pohrdají divergentními vědami jako je sociologie
    @Amaroun ale vůbec ne... image

image
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amaroun
    Amaroun napsal(a):

Poslední dvě návštěvy Německa pro mě byly v tomto ohledu dost vystřízlivěním. V Hamburku mi při jednom výletě ani jeden z dotázaných "místních" Turků nedokázal říct, jak se dostanu do sousední čtvrti, někteří sotva chápali, na co se jich ptám (německy)! Srovnání s jediným "echt" Němcem, rodilým Hamburčanem, bylo jak pěst na oko.
    No já chápu, že lidé technického zaměření dost často pohrdají divergentními vědami jako je sociologie, ale dělat si závěry z toho, že se zeptám několika lidí na ulici není zrovna moudré. To není reprezentavní průřez tureckého etnika v Německu. Stejné tak já mohu oponovat tureckými bratri Yerli, kteří založili uspěšné studio Crytek ( známe hry - série Crysis atd a především perfektní herní enginy). Cestu do nejbližíšího hampejzu v Hamburku ti sice asi taky neukážou :P, ale o vývoji videoher něco budou vědět.
    Čest vyjímkám, kéž by se snažili i ostatní. Inu dle čeho lze dělat závěry? Dle pruzkumů společností, které se stejně jenom snaží, co nejvíce zavděčit zájmům svých zadavatelů, kteří jim za to platí popřípadě u nich využívají lidé svých konexí? V dnešní době už ztěží existuje něco jako skutečně nezávislý průzkum. Takže zcela z toho vyndavat vlastní zkušenost také není zcela moudré.
  • upraveno 22. září 2015
    Tyrion Lannister napsal(a):

Dle pruzkumů společností, které se stejně jenom snaží, co nejvíce zavděčit zájmům svých zadavatelů, kteří jim za to platí popřípadě u nich využívají lidé svých konexí? V dnešní době už ztěží existuje něco jako skutečně nezávislý průzkum.

Bravo! Super fabulace. Nějaké reference, že už neexistují nezávislé průzkumy?
    Jestli je to ale tak, tak jsem moc rád. Podle posledních zpráv OECD totiž ženy dosahují lepších studjních výsledků než muži. To by mi ještě svitla naděje. ;-)
    Everett_Young napsal(a):

No já chápu, že lidé technického zaměření dost často pohrdají divergentními vědami jako je sociologie
    @Amaroun ale vůbec ne... image

image
    To si pleteš s filozofii. Měl by sis ten vtip připomenout. ;-)

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Amaroun ,,To si pleteš s filozofii." To znelo trošilinku pokrytencky. Každopádne: Why so butthurt?

@Everett_Young Neviem kde bol ten vtip, či náhodou aj nie tu:
    Kto by to bol povedal, že sa raz nejakí potmavší spoluobčania budú hrnúť do nemeckých vlakov do táborov.
  • upraveno 22. září 2015
    Gepeto napsal(a):

@Amaroun ,,To si pleteš s filozofii." To znelo trošilinku pokrytencky. Každopádne: Why so butthurt?

On celý ten vtip a tyhle nárážky na humanitní vědy jsou tak trošku porkytecké ( Pro zasmání ale dobrý ). Protože s aktuálním trhem práce to má málo společného. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.