Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ehm, možná by teda pro příště bylo lepší předem mírnit tón a nebít se do prsou? Nebo zase jednou doufají, že na to voliči zapomenou? Ten Babišův argument o dotacích je ale opravdu úsměvný (když tedy jejich omezení je právně nevymahatelné).
Mimochodem mi přijde vtipné, že Sobotka Lisabonskou smlouvu hrozně chtěl :roll:
"Chcete to s tatarkou nebo kečupem?" PS: obrázek neobsahuje ani tatarku ani kečup!
@Dreamer: Nedávno jsem kladl dotaz, co znamená udělení azylu a podle odpovědi z toho neplynula povinnost dát občanství. A stejně tak mám pocit, že kvótované "přidělení uprchlíka" automaticky nedává povinnost dát mu azyl, ne?
@Everett_Young Já nejsem proti kvotám ale ani proti tomu aby odešli kam chtějí. To je prostě pak jejich problém. Když tady zůstanou, tak z toho nejsem odvázaný, ale v zásadě mi to nevadí. Ono by asi spousta tu klidně zůstala, ale to hysterčení s kombinací populismu Zemana je prostě odradí. Když tady byli uprchlící z Bosny, tak si toho nikdo moc nevšímal. Po šedesátém osmém do Rakouska uteklo 180 000 Čechů před Ruskou invazí a Maďárů tam bylo ještě víc ( 320 000 snad) po Maďarském povstání. Nechápu co zase Češi blbnou. Až se Syrští sunnité začnou vztekat, že je na Staromáku vanoční stromeček, pak mne to bude zneklidňovať, ale zatím se hasí požár, který vůbec nenastal. Jinak spousta těch uprchlíků je už zavřená třeba na Sicílii - asi to pro ně nebude změna....
Símtě, 99 ze 100 ani neví, co je Česká republika natož kdo je Zeman, nebuď naivní.
Kolik těch Bosňáků neodešlo dál západ, aby si jich teda někdo u nás všímal? To samé Česko nabídlo Čecencům, ze kterých tu taky skoro nikdo nezůstal.
Tvoje srovnání té bandy odevšad z třetího světa, která hází kameny po policajtech, balkánské země jim jako "uprchlíkům" nejsou dost dobré, s uprchlíky z evropských zemí, kteří v nové domovině nedostávali státní podporu, ubytování zdarma nebo placený jazykový kurz, je urážlivé. Čísla českých uprchlíků do Rakouska (kde navíc zůstala jenom část) se rovnají asi tomu, co do Evropy při současném tempu přichází za měsíc.
To je hezké, že by tě začalo zneklidňovat, až když by tu bylo tolik muslimů, že by si dovolili naco takového navrhnout. Myslíš si, že něco takového až moc bizardní nápad?
https://www.change.org/p/city-of-munich-ban-the-intolerant-and-anti-islamic-event-of-oktoberfest
Většina z nás jsme velcí kluci a holky a víme, že prevence je dobrá věc. Shodneme se snad ale na tom, že v Česku (naštěstí) jenom teoretizujeme, protože tu nemáme arabská gheta a štědrý sociální systém, což je přesně to, za čím většina z těch migrantů jde. Kdyby to dostali u nás, věř, že by je nezastavil ani odpor většiny ani držkování Zemana.
"Tvoje srovnání té bandy odevšad z třetího světa, která hází kameny po policajtech" - Na policajty hází kamení mnoho Evropanů a za triviálnější záležitosti než je dosažení lepšího života.
Naopak já si myslím, že mnohem větší nebezpečí hrozí, pokud se téma uprchlíků bude démonizovat. Pokud se sem budou chtít dostat, tak se sem dostanou. Už teď vymýšlejí cesty přes polární kruh. Žádná zeď ještě nikoho nezastavila. Stačí se podívat na příliv hispánců v USA. Společnost neuchráníš tím, že ji uzavřeš před světem, ale tím, že je připravíš na tu proměnu, která má přijít. Několik tisíc uprchlíků je jako nic a upřímně se spíš obávám to co přijde až nadejdou ty velká sucha, jenž prorokuje OSN a další organizace. Už tahle nejspíš hlavním katalyzátor války v Sýrii je nedostatek vody v povodí řek Eufrat a Tigris a pokud má v roce 2030 trpět 1/3 populace nedostatkem vody tak je se na co těšit.
Tabery nezklamal :-) Parádní komentář
http://video.aktualne.cz/dvtv/tabery-chovanec-sedel-pri-jednani-o-kvotach-sam-u-stolu-nemo/r~a1b0daca620511e5b440002590604f2e/
8:00 – Americký expediční sbor překročil hranice ČR
8:05 – laserem naváděné střely zničily základnu stíhaček Grippen a pivovar ve Velkých Popovicích
8:27 – Armáda ČR si všimla, že jsme pod útokem
8:35 – proti nepříteli startují bitevníky L-159
8:50 – všechna naše letadla byla zničena americkými Raptory ještě za hranicí viditelnosti
9:00 – na Obraně si mnou ruce, neboť se konečně zbavili bitevníků L-159
10:00 – americké síly zaznamenaly ztrátu šesti tanků Abrams, kterým někdo v okolí Mostu odcizil za jízdy pásy, útok na Prahu přesto pokračuje
10:30 – transportéry Pandur vyjíždějí z kasáren bránit hlavní město
10:45 – Bruntál vyhlásil samostatnost
11:00 – testeři v BIS začínají obědvat
12:30 – všechny Pandury mimo, většinou z důvodu poruch nebo utopení v loužích
12:45 – náčelník štábu buší na vrata vojenského muzea Lešany a dožaduje se nějaké funkční bojové techniky
12:47 – správce mu daroval kolo zn. Ukrajina a poté ho vyhnal koštětem
13:00 – americké jednotky doposud ztratily 12 tanků Abrams a 23 obrněných vozidel Bradley, vesměs kvůli poškození podvozku na českých silnicích
14:30 – první americké jednotky v Praze
15:40 – velitel 22nd MEU, poručík T. Taxis Taylor, byl na Žižkově udeřen cepem
16:30 – američtí vojáci vztyčují vlajku na Pražském hradě
17:00 – Clint Eastwood sleduje záběry z Evropy a píše scénář pro svůj nový film Vlajky našich synů
18:00 – oficiálně podepsáno příměří
23:30 – náčelník štábu dorazil na kole do Bratislavy a žádá o azyl
23:45 - Američané zjištují, že Čečensko je jinde.
Na začátku jsem psal, že vyvracet hrozbu terorismu je oblíbeným argumentem zastánců přijímání - a je to tady. Až na to, že mezi odpůrci tenhle argument nezaznívá téměř vůbec, takže jde o osvědčený postup "vložíme protistraně do úst nějaký blábol, a pak jej demonstrativně vyvrátíme". Stále nevidím důvod, proč takovou verbež chtít, lhostejno odkud pochází. Praktikují-li běžně házení kamenů coby prostředek k dosažení lepšího života, není divu, že to v zemi jejich původu stojí za hovno. Navíc pochybuji, že zrovna u nich je možné toto činit beztrestně. Já myslím, že ho nikdo až tak nedémonizuje. Akorát je tu většina společnosti nechce a pár jedinců je přesvědčeno, že lepší než respektovat koncenzus je vysvětlovat té většině, že si má myslel něco jiného.
Myslím, že by se vláda neměla s nikým v EU soudit, tím akorát zdůrazňuje svoji podřízenost. Měla by prostě sdělit, že na cizí rozhodnutí o našich záležitostech nebude brát zřetel, což by měla být zcela automatická odpověď ve všech podobných případech. Na to je ovšem Sobotka příliš velký zbabělec.
Navíc jak už jsem psal, a ať to klidně zní cynicky jak chce. Oni jdou sem do dlouhodobě budovaného blahobytu, se kterým oni absolutně neumí nakládat a hlavně si ho nedokáží vážit ani pochopit naše hodnoty (vážně stanovat uprostřed hřbitova??? tak bídně na tom jistě nejsou, navíc tepleji tam není (ale zase by nám umyli náhrobek)) Bohužel pokud chtějí mít to co máme my, tak si to nejprv budou muset vybojovat u nich doma. U nás tomu nebylo jinak, naštěstí v jiné době a vybojovala to za nás jiná generace. My máme relativně jednoduchý úkol a tím je udržitelný rozvoj a mám pocit že tohle je velká destabilizace celé naší společnosti. Už jenom fakt že to Evropu takhle rozdělilo. Nejsem žádný fanda konspirací, ale mám pocit že kdyby uprchlíci neznamenali příliv levné pracovní síly, tak by je tu představitelé západozemců tolik nevítali.
Rád bych taky viděl ten poměr ženy,děti / mladý zdraví adidaskoví borci, co mají být na frontě. My jim tu válku vyhrát ostatně nemůže, jinak by Vojta Filip řekl, že jim dovážíme demokracii, kterou nechtějí nebo jiné moudro, ostatně by na tom bylo i trochu pravdy. Ale to radši ať jim tam tu demokracii dovezeme, než tohle hloupý nic nedělání a předstírání řešení problémů...
Samozřejmě mi jdou na nervy všichni ti lidi, kteří prostě cítí potřebu pomoci a zastat se i kameramankou pokopaného teroristy, na druhou stranu víc mi vadí primitivní opičky, které se bojí že setkání s muslimem způsobuje doživotní znechucení vepřového masa (mám odzkoušeno, nefunguje to).
A ještě nikde jsem vlastně neslyšel, proč ti uprchlíci nejdou do nějakého ropného státu na arabském poloostrově (stejné klima, stejný poloostrov, zlaté vodovodní potrubí).. Když mají šejkové na to, že stavějí neefektivní píčoviny uprostřed pouště, budují umělé ostrovy aby na nich budovali nevzhledné a kýčovité hotely, jistě by utáhli i pár statisíců uprchlíků.. máček... I uprchlíci by byli šťastnější.. Stejné náboženství, ženský ve stejných pytlích na odpadky.. Co víc si přát.
Spousta zločinců z doby války v Jugoslávii byla spáchána lidmi hlásícími se k určitému vyznání (pravoslaví u těch ze Srbské krajiny, katolicismus u Chorvatů, islám u Bosňáků). ale je úzus, že náboženství se pomíjí, když jde o hledání příčin sporů.
Nemáme ale problémy jen s teroristy. To už si nikdo nepamatuje bouře před nedávnem ve Francii a Londýně? Páchané vesměs právě přistěhovalci? Několik tisíc, co si sem pak ale mohou pozvat dalších několik tisíc příbuzných a ti dalších několik tisíc příbuzných... navíc ten prod se nezastavuje, tak co až se vyčerpají? Budou se navyšovat? A nakolik? A zase uslyšíme "to už není o tolik víc, to už nic nezmění" a za půl roku zase a zase - má to asi stejný smysl jako politika appeasementu - povolíme ještě Sársko, ještě levý břeh Rýna, ještě Rakousko, ještě Sudety... S jídlem roste chuť.
Kvóty jsou neření situace, protože vůbec neříkají co dál a jaký vlastně uprchvílík "kvótař" má mít status. Podle současné legislativy mu azyl poskytnout nelze, protože o něj nepožádal v první bezpečné zemi. Spíš nemáš tendenci chápat realitu, ve které
a) oni nemají zájem být tam, kde pánové z Rady EU rozhodnou
b) to neznámo není neznámo, ale naopak známo poměrně dobře, viz ten postovaný dokument např., nebo samotný zdroj té jinakosti, Korán:
Nechť si ti, kdož nevěří, nemyslí, že odklad, který jsme jim povolili, je pro ně dobrý; povolili jsme jim odklad jen proto, aby hříchy své ještě rozmnožili, a je očekává trest zahanbující.
Nechť si věřící neberou nevěřící za přátele místo věřících! Kdo tak učiní, nedostane se mu od Boha ničeho, leda v případě, že byste se od nich obávali nějaké hrozby. A Bůh vás varuje před sebou samým a u Boha je cíl konečný.
Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití.
Neochabujte a nevybízejte k míru, když máte převahu, vždyť Bůh je s vámi a On neošidí vás o dobré skutky vaše.
Ti však, kdož nevěřili a znamení Naše za lež prohlašovali, ti budou ohně obyvateli a budou v něm nesmrtelní. Jak hnusný je to cíl konečný!
A to je jen velmi malý výčet.
A jsou to oni co utíkají k nám, protože ta jejich jinakost, podle které žili u nich, jim to pokazila, nadělala z jejich zemí bojiště. My jsme dosáhli čeho jsme dosáhli právě tím, že žijeme po našem a ne po jejich. Oni utíkají k nám z ekonomických důvodů, ale svého světonázoru se vzdát nehodlají, a to ani v dalších generacích. Nehodlám žít vedle člověka, kterému sice moje země poskytne útočiště a bezpečí, který ale zároveň věří, že on je ten vyvolený a mně "povolil jen odklad", než se budu smažit v plameni pekelném. Vůči tomu se fakt nehodlám otevírat.
Donald Rumsfeld na přátelské návštěvě Saddáma Hussajna, 20. prosince 1983