Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
turecká armáda dokonce útočí na pozice Kurdů, bez nichž by sever Iráku a Sýrie padl do
rukou právě ISILu. A takový stát jako Turecko je v NATO a měl by být součástí EU
:wall:
Zajímavé. Taky by mě zajímalo, co bude Rusko chtít za rozumnou spolupráci za Blízkém východě. Aby to třeba neskončilo tak, že Rusko bude mít za spojence rozumnější Sýrii a Irán a západu nezbyl rozmrdaný Irák fakticky bez armády a mordorské království Saudské arábie. Nemyslím si ale, že půjde o to, aby se západní země přestali snažit přetahovat Ukrajinu k sobě nebo uznání samostatnosti "Novoruska". Spíš bych to tipla na odvolání ekonomických sankcí a uznání statutu Krymu a gruzínských odtrhnutých území.
Ptám se sám sebe: Mělo ta válka vůbec smysl?
Co se týče Afghánců, spravedlivé by IMO bylo, kdyby tři čtvrtiny uprchlíků přijaly Spojené státy (které kdysi tak vyzbrojily a vycvičily Taliban pro boj se Sověty). V Evropě, kde má dost zemí nezaměstnanost víc než deset procent, je čeká tvrdé rozčarování. Pokud ale Ahmed, negramotný pouliční prodavač chleba z Kábulu, touží zametat ostravské chodníky za minimální mzdu, tak prosím.
I kdyby na Ukrajině nějakým zázrakem přestali vládnout zločinci, Krym se stejně bude hlásit k ruskému kulturnímu odkazu a ne nějakému neexistujícímu "evropskému". Krymské Tatary, které se Západ snažil svého času prezentovat coby utlačovanou menšinu, už raději nikdo nezmiňuje (abychom si od nich náhodou nevyslechli něco napatřičného) :D
Chaos na Ukrajině Rusku zcela jistě nevyhovuje, neboť rozkradená Ukrajina bude vytvářet akorát další a další dluhy, než aby splácela ty stávající, ale nějak "napravovat" ji při dané konstelaci rozhodně nebude.
Rovněž pochybuji, že by se Rusko v Sýrii více angažovalo nad obvyklý rámec dodávek zbraní a výcviku Asadovy armády. Ono to nejspíš ani nebude potřeba. Až místním dojde, že oficiální režim představuje jedinou šanci na jakž takž normální život, dokážou si s přítomným ksindlem poradit sami.
z nejvyšších míst v Ankaře a Rijádu (kdovíkdoví jestli ne přímo z Washingtonu).
Obavám se, že ISIL se natrvalo etabluje a bude eskalovat napětí ve východním Středomoří
a na Blízkém Východě.
Tak myslím, že německo-rakouské vztahy budou mít... určitá problematická téma. Orbán se teď musí culit a čekat na telefon z Chovatska a Slovinska, kde že objednat ty žiletkové dráty.
@Achileus Ty informace máš odkud? rád se poučím :-)
bojovníci že Západu a zbraně? Navíc turecká armáda útočí na pozice Kurdů.
Závěr ať si každý udělá sám
@Dreamer Přesně :-)
Sestra uz v Berline zije vic nez rok, a taky rikala, ze nemela s imigranty jediny problem (a to podotykam, ze je na holky a casto se se svoji pritelkyni drzi za ruce, i vecer samozrejme). Taky rikala, ze byla nedavno v Malmu ve Svedsku a prej je to super mesto.
Takze jsem jeste vice presvedcen, ze se neni ceho na imigraci bat, prave naopak.
Erdogan hraje nesmírně chytře, na jednu stranu předstírá, že zuřivě bojuje s ISILem a na straně druhé poslal armádu, aby se vypořádala se starým nepřítelem Turecka- Kurdy
Navíc v řadě evropských měst proběhly velké nepokoje, vyvolané právě imigranty: Paříž 2005, Londýn 2011 a Malmö 2013.
Zatím to na mě celé dělá dojem, že se Rusové primárně snaží odradit Saudy a jiné patolízaly USA od nějaké neuvážené akce proti Asadovi.
Osobně si ovšem nemyslím, že to ruské letecké útoky vyřeší, možná rebely (ať už ty které rebely hodnotí kdokoli jakkoli) zpomalí či stav zakonzervují, dokud nálety potrvají. Víc od toho nečekám.
Rozleželo se mi to a cítila se hrozně, zvlášť, když je naproti pekařství a sama vím, jaké to je být v cizí zemi. Honem jsem přemýšlela, kam kluka dovést, aby se mu dostalo pomoci / ALE jestli to není jen žebrák, co mě chce využít, tyhle dva pocity se ve mně pořád praly. Později jsem zašla do obchůdku s dárky a pochutinami (relativně drahé na to město) a žebrající chlapec i s matkou a malým dítětem přišel taky a chtěli rozměnit drobné. Obsluha odmítla, že má málo peněz na rozměnění. Kluk si koupil sladkost za 1,50E (asi tak 40Kč, docela dost, když není na jídlo,co) a vyšli. Prodavačkám se evidentně ulevilo. Tak jsem z toho pořád rozpocená. Když můžu pomoci, tak ráda pomůžu, ale jak? V místních mechanismech se moc nevyznám. Taky nechci být za blbce někomu, kdo využije ochotné lidi. No, co dělat příště, hmmm....?
Co uděláte tváří v tvář někomu , kdo říká, že má hlad. Ale moc dobře víte, že se tam vyskytujou prospěcháři. Ráda pomůžu, ale je to opravdu pomoc? Nebo jsem jen někomu naletěla. Není lepší ho odtáhnout za pačesy policajtům..
mimochodem jsem si taky koupila ty nové divné gumičky do vlasů, vypadají jako spirálky a je to, holky, supr
Nejlepší forma pomoci na ulici mi přijde Nový prostor. Měla jsem v HK "svého" prodejce, který časopis nevnucoval a byl hrozně milý. Po čase přestal prodávat, tak doufám, že se ze své situace dostal (jo, naivně tomu věřím a zkuste mi to někdo vyvrátit :onfire: ).
Děsně mě vysírají prodavači plyšáků na postižené děti/opuštěné pejsky, protože jim nevěřím ani nos mezi očima. A úplně nenávídím časopis Srdce (na postižené děti) - vyhmátl si mě prodejce, když jsem šla do nemocnice s vykloubeným loktem (chodila jsem na kontroly ze začátku každý den, posléze obdem a pak každý týden), poprvé jsem si ho koupila, pak mi ho nutil při každém příchodu i odchodu. Dokonce mě jeden den vyhmátl u nemocnice i u polikliniky a když jsem mu vysvětlila, že jsem si ten časopis už koupila a každý den si ho kupovat fakt nemůžu, tak mě seřval, že mi jsou postižené děti lhostejné a jsem lidská zrůda a tak podobně. Díky tomuto pánovi si časopis Srdce již nikdy nekoupím.
Známá má zase krásný zážitek, chlapík ji na zastávce požádal o stravenku na jídlo. Neměla, dala mu drobné. Děkoval, dušoval se, že to nepropije. Zaběhl do večerky a běžel ukázat že si vážně koupil rohlíky.
A pak kolují podsvětím všeljaké pohádky a legendy o dobrosrdečné Dreamer a každý malý žebráček se před spaním modlí že tě taky jednou potká. Takže když pak vylezeš na ulici, nesmíš se divit, že se na tebe hned snesou jak střevlíci na slimáka.
Plyšáky, průpisky, atd. hážu vyděračům na hlavu. Nejradši mám takové ty řeči "máte taky děti".
Nejvtipnější je ta historka, co kolovala po Pze.
Chytně revizor černého pasažéra: "Jízdenku!"
"Nemám."
"OP!"
"Nemám."
"Peníze!"
"Nemám."
"A co máte?"
"Hlad." Tak mu dal na rohlíky.