Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1326327329331332581

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

WORLD OF THRONES :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Stejně nejlepší je medovina
  • @Achileus Nebo zelená :twisted:
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @brbr kombinace obojího :twisted:
  • upraveno 3. října 2015
    Opravdu si nedovedu představit se zhulákat po medovině.. Medovina jsou prostě vánoční trhy.. jiná asociace k medovině neexistuje... A zelená.. tohle punkový období už mě naštěstí minulo a zakotvil jsem u rumu. V podstatě mě neurazí žádná forma této kapaliny - od tuzemáku k havaně.. Pak je tu tequila, ten rituál mě nikdy moc nebavil, nechápal jsem proč bych si měl v hospodě volizovat ruce, potažmo jiné části někoho jiného.. Takže tequilu bouchanou, což je rychlá smrt a už ji nevyhledávám. Pokud chci být hodně snobbish, tak si dám koňak, whisk(e)y mě nikdy nijak neuchvátila v jakékoliv své formě či značce.
    Pak jsou tu ještě typicky české (=moravské) destiláty, když je dobrá domácí slivovice, tak si rád dám, ale pokud je výběr, tak radši meruňku či třešeň. Ale jak říkám musí to být domácí, bohužel tyto výrobky koupené obvykle za moc nestojí. Pak jsou tu likéry, fernety, bechery, lemondy, jablíčka, hruštičky.. k tomu se nevyjadřuju, to jsou tlamolepy, střevolepy :)
  • @Achileus: O, tak co se medoviny týče, tak po té jsem se nikdy nezlískal, ale ochutnáno mám tolik druhů, že myslím, že mě nikdo jen tak netrumfne... Z těch běžně dostupných mě nejvíc oslovila Benátecká a Hřebečská...
    Jinak třeba Hromčíkova je takový standard dobrý tak na Thorovo kladivo...
    @sfik: Doteď to vypadalo, že piješ "vše krom medu a asfaltu, protože ty tečou pomalu..." :o) Jinak z míchaných nápojů na zahradní párty mě fascinoval (ale pro nezletilé nutno dodat tohle doma nezkoušejte, zletilí by mohli mít dost rozumu, aby to nezkoušeli... :o)) nápoj autory pojmenovaný "Godžra" (nikdy jsem nevyzkoušel, takže vše je jen z vyprávění) - míchá se (doplna) ve várnici na nápoj známé ze školní jídelny - 1:1 jablíčko (dá sílu) a bohemia sekt (dá bublinky), prý se to pije výborně a všichni pak spali, kde padli a připomínalo to prý toho Japonce, kterému na začátku filmu Godzilla (ne ta nová) mávají tím zapalovačem před očima (z toho pojmenování)...
  • Ono celkově co se míchá se sektem, tak na to se musí opatrně.. Taktéž existuje otázka pro začínající barmany "proč se zásadně míchané nápoje se sektem nepřipravují v shakeru" :D někteří si nedokáží představit následky a tak to zkusí :D
    Jinak největší smrťák je long island ice tea, nevinný název pro velmi náročný drink :)
  • @sfik: Tam ta várnice byla o objemu,... což je principiálně trochu jiný zádrhel, než ten shaker. :o)
    Nevím, sekt do shakeru snad nikdo nacpat nezkusí, vždyť by přišel o to nejdůležitější (bublinky)... eeeh a možná o ruce, když mu to bouchne, ale jestli by měl tak jalový nápady, tak by stejně zasloužil ty ruce urazit... :o)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Se sektem je moc dobrá kombinace: 1 sekt, 0,5-1 vodka (dle chuti a odvahy), 1 juice (dle chuti). Moc dobrý, ale poněkud smrtelný :).
  • Docela dobrý je taky rum s top topicem, jako fakt. A jeden z těch nevinně vyhlížejících drinků je peruánské pisco sour.
    @sfik Ha, já to mám kupodivu opačně, od rumu k zelené. I když posledně jsem pila čaj s rumem a docela stačilo (jak jsem ho dělala do termosky, tak jsem to neodhadla a upadla mi tam ruka s rumem).
  • @sfik long island ice tea taky velmi neškodně chutná, člověk by tenhle drink ani nepodezříval z toho, že je v něm nějaký alkohol, když poprvé ochutná :D
  • upraveno 4. října 2015
    @brbr Myslím že ta pohádka o tom, že ti "ujela ruka" je zbytečná :D :D :D
    @Dreamer Přesně, napřed jsem ochutnal a velmi mě to zaujalo, pak jsem si přečetl složení... No a pak jsem platil, to bylo nejhorší :D

Dámám doporučím Malibu se Spritem :) obzvlášť v létě osvěží, dodá i kdejakému lokálu exotický ráz :D
  • u nas sa pije len borovicka. hocico ine je zrada vlasti :)
    ja nepiju nic, len ked nahodou niekto ponukne baileys, tak si dam ako dezert :)...vcera som sice mala burciak. jeden a pol deci, ale tocila sa mi hlava riadne :)
  • Hildegarda napsal(a):

vcera som sice mala burciak. jeden a pol deci, ale tocila sa mi hlava riadne :)

image
  • @Hildegarda: Točit hlava po burčáku, no nene... Letos jsme jej na Karlštejně vyfásli každý den do průvodu asi 6 litrů (asi tak na tucet "vinařů" - hmmm, mnohem progresivnější než hrát "šlechtu" :o)) a nedělalo to s náma s nikým nic... (a to přesto, že jsme ještě doplňovali dalším pitím, třeba víno v hodovní síni...) :o)
  • @Jay jasně, ale vem si že Hilda není zvyklá nic pít, navíc taky je dost velký rozdíl v postavě a podobných věcech. Jinak to že jí bylo špatně zrovna po burčáku nemusí být způsobeno zrovna obsahem alkoholu, ale tím že to byla nejspíš nějaká doma vyrobená věc pravděpodobně dost pochybné kvality. Jinak víno ani burčák nejsou nijak extra silné, když to piješ přes den a ještě k tomu něco jíš tak by to mělo být v pohodě
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak ono když několik let (často stačí i měsíců) nepiješ vůbec nic, tak dokáže položit i 1 pivo :).
  • Everette, tak to prrrr. Kedze mam par oberaciek za sebou a viem, ako chuti kvalitny burciak, tak toto bola naozaj prva trieda. Zle mi nebolo, len sa mi tocila hlava. To vies, 5 rokov sustavneho tehotenstvo-kojenia ta na nic potom nepripravi :)
  • Sledovali jste někdy rozdíly mezi opileckymi debatami (které samozřejmě přesahují několik dimenzí) když se pije víno a když se pije pivo nebo to přijde rozdílné jenom mně? :D

P.S. z vína se dá opít celkem slušně, někdy stáčí i sklenička, každý má jinou toleranci :)
  • @Hildegarda No jo, pět let bez tréningu, to je potom špatné :-P

@Dreamer my většinou po pár pivech přejdeme na něco silnějšího, takže ten rozdíl vážně nepoznám :-D
  • @Hildegarda Jájsem se taky letos lízla burčákem, ale měla jsem ho skoro
    Iitr. Ke konci už došly petky a hrozilo, že dojde i ten burčák, tak jsme si dali každý do kelímku (půllitrového) a odebrali se s dětmi k domovu. :twisted:
    @Everett_Young Ono se to vážně nezdá, ale pár let nucené abstinence a celý SŠ a VŠ výcvik je v tahu. A dalších tak 15 roků nebudeš na něho nebudeš mít čas a pak už ani chuť.
  • Máme na zahradě několik rostlin révy, tak jsem zkusil udělat mošt a koupil jsem si vinné kvasinky. I přes mix odrůd, červeného a bílého z toho byl super burčák, nešlo to vůbec srovnat s patoky z běžné vinotéky... Akorát po několika dnech (ač v chladu) to přešlo do stavu mladého vína a musím říct že se z toho stal ukrutný Smrtihlav :D Ale co, přece to nevylejem :D Vypilo se to taky a ráno ani hlava nebolela, protože se samozřejmě víno nijak nesířilo. Teda ani jsme ho ničím nečistili, takže bylo pořád kalné.. Pražákům by určitě moooc chutnalo :D
  • těhotensko-kojící alko pauza? manžel se už dlouho těší, jak se uleví rodinnému rozpočtu, až budu v tom :-D
  • Jitka napsal(a):

těhotensko-kojící alko pauza? manžel se už dlouho těší, jak se uleví rodinnému rozpočtu, až budu v tom :-D

whiskey, gin, víno, nebo kombinace všeho? :D
  • @Jitka Nejsem si jist, ale až v tom budeš, tak si založ spoření, protože je levnější kalit než platit studia :D
  • Když už jsem si vzpomněla na ten gin, až budete mít někdy zbytečně moc peněz a času navíc...
  • Jsem to nenapsala úplně, že se uleví rozpočtu při nákupu alkoholu, myslel
  • upraveno 5. října 2015
    @Dreamer Gin je skvělej, navíc ten Bombay co používá mám nejradši (asi spíš jde o láhev a značku, ale rozhodně je lepší i na chuť než nějaký český patok). Ale než cokoliv jiného, mě udivují ty krásný nerezový věcičky... Zatím mám jenom ošklivej shaker, ale chci sadu všeho.. i kdyby mi to mělo doma ležet, jenom bych se na to chodil koukat :D

Ono ostatně to není o tom nářadí, ale spíš o surovinách.. Na nejvíc prachů přijde základní výbava drinků, protože člověk potřebuje od každého láhev + ty sirupy všemožné, i když je možné i uvařit vlastní, jak nám týpeček ukázal...
  • @sfik hlavně to udělátko na vymačkání šťávy, to nutně potřebuju a budu si pak dělat čerstvou šťávu každej den...určitě budu :D
  • upraveno 5. října 2015
    @Dreamer áááno :D :D :D nad tím jsem se taky pozastavil... Rozhodně to nebude moc efektivní a hodně v grepu zůstane, ale má to styl! :D

Až mě to úplně rozněžnilo... Právě navíc přemýšlím oč si říct jako o vánoční dárek jestli o autorádio nebo ... něco k baru, pěkně nerez :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.