Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1329330332334335581

Komentáře

• upraveno 8. října 2015
    @Krisa tobě se ta paní prostě nelíbí :) neříkám, že je svatá koneckonců o ní víme kulový, ale dovedu si představit jak to jednání se sociálkou zpočátku vypadalo a nedivila bych se, kdyby byla vydírána stylem, zkus něco a neuvidíš je ani jednou do roka, momentální kroky ze strany toho úřadu takový styl jednání spíše potvrzují.

EDIT: a pokud jim paní Michaláková zpočátku věřila a nechala se jimi manipulovat, nedivím se, že výsledkem je něco, z čeho se už jen těžko vymotá.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Krisa napsal(a):

Vidím velký rozdíl v medializaci a pózováním s Dominikem Haškem, který dá svoji zlatou medaili z Nagana tomu, kdo ty kluky dostane do ČR. To není boj za děti, to je cirkus.

Čtěte pozorně - já nemám nic proti medializaci případu v novinách, televizi, na internetech..., kde napíše svůj příběh.
    Mně přijde divné focení se do Blesků s Dominikem Haškem s americkým úsměvem.
  • @Krisa: Hmmm, a kolik znáš případů (jmen a podobně) například z jmenovaných Černých ovcí. Sorry, ale Blesk je nejčtenější médium, Nova nejsledovanější televize a když něco podpoří Dominátor nebo Jarda, tak to lidi zajímat bude. Spadá to do kategorie o které mluvím - medializace je holt cirkus (nebo opačně, je-li cirkusem, má větší šanci uspět...).
    Nebýt toho "cirkusu", tak tak po tom neštěkne pes.
  • Mimo aktuální téma...

Co je to za svět, kde lidi musí platit za ústní dohody svých pradědečků, samozřejmě se to vytáhne až v době, kdy můžeme jít zpovídat svědky akorát tak na hřbitov a najednou by rejžovaly, hyeny vyčůraný. A ještě si na drzo přiznají, že o tom výměnným obchodu věděly a smějou se člověku do ksichtu =D co na to říct, ať si na těch pár metrech čtverečných příjezdové cesty (podotýkám jediné příjezdové cesty) třeba postaví hrad, holt se trochu nachodíme, ale chlupa nepustíme :king:
    @Jay Ha, zrovna včera v Černých ovcích byla reportáž o firmě, která prodává poukázky na zážitky, ale neuskutečňuje je (jo, fakt se na to dívám, když jsem v HK, dke je TV, protože tam jsou testy z Dtestu).

Zrovna Hašek se začal angažovat až poté, co to bylo zmedializované, takže tomu imho nepomohl, jen si přihřál polívčičku.
    @Dreamer My měli v rodině zas opačný případ - smlouva neplatí, protože podepsaný zemřel. Lidi jsou zvláštní. Hodně nervů přeji.
  • @Krisa kdyby si alespoň přistoupili na rozumnou cenu, tak není problém, ale oni se tváří, že ty vyjeté koleje vysypané šutry jsou vydlážděné zlatem :D
    @Dreamer A kdybyste trochu zakopali tak najdete uhlí/diamanty/ropu?
  • @Krisa hmm :-k to asi ne, mimochodem, jsou to naše šutry, kterými jsme tu cestu zpevnili a najednou to není naše, každý den se člověk dozvídá něco nového :D
    @Dreamer Napadá mě krásný naschvál, který by to ale celé jenom zhoršil - cesta vaše, šutry naše, tak je odvezem, ať vám nepřekáží...
  • @Krisa bohužel, ta cesta vůbec nesousedí s jejich pozemkem, je jim úplně k ničemu, je to kousíček polňačky do kopečku, po jejích stranách je naše území a na jejím začátku je obecní :D jenže milým hyenám se zdá, že zavětřily zlatou žílu a teď se jim kouří z hlaviček, jak se snaží vykoumat, jak z toho neúrodného suchého kousku něco vytřískat.
    @Dreamer Aha, tak nic. V tom případě počkat až karma zaúřaduje, Earl Hickey doporučuje :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. října 2015
    Asi tam chtějí postavit lavičku dotovanou z evropských fondů :-)
  • @Monte Karstark šššš, ticho teď si to přečtou člověče :anxious: taková zvrácenost nenapadla ani mě =D
  • upraveno 8. října 2015
    @Dreamer pokud jste se o pozemek prokazatelně starali vy víc jak (teď nevím přesně, něco mezi 7 a 10 lety), tak automaticky získáváte věcné břemeno, kvůli kterému by vám to neměli úplně přehradit.......

Edit: tak je to "deset let nepřetržitého užívání v dobré víře"
  • @hodor_the_king je to zhruba padesát let :D
  • upraveno 8. října 2015
    @Dreamer tak ještě tu dobrou víru a můžeš sousedy poslat do háje :-D
  • upraveno 8. října 2015
    Pro odlehčení, právě jsem se z jednoho článku dozvěděla, že existují lidi, co překládají Němcovou do "rovnocenného" jazyka?! Ono je to asi jednodušší, než si s děckama sednout a vysvětlit v jaké době se pohádky odehrávají a jak je to dnes...budeme Němcovou, radši překládat, sláva :D myslím, že svoje staré pohádkové knížky zamknu do trezoru, chudák Němcová :wall:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer Počítám, že tam šlo o nějaké "věcné břemeno" (dnes podle moderního nového demokratického občanského zákoníku "služebnost").

Nevím sice, jak je to konkrétně v tvém případě, ale pro informaci, jak je to nyní upraveno v zákoně, třeba to k něčemu bude alespoň pro orientaci ve věci:

Nezbytná cesta
    § 1029
    (1) Vlastník nemovité věci, na níž nelze řádně hospodařit či jinak ji řádně užívat proto, že
    není dostatečně spojena s veřejnou cestou, může žádat, aby mu soused za náhradu povolil
    nezbytnou cestu přes svůj pozemek.
    (2) Nezbytnou cestu může soud povolit v rozsahu, který odpovídá potřebě vlastníka
    nemovité věci řádně ji užívat s náklady co nejmenšími, a to i jako služebnost. Zároveň musí být dbáno, aby soused byl zřízením nebo užíváním nezbytné cesty co nejméně obtěžován a jeho
    pozemek co nejméně zasažen. To musí být zvlášť zváženo, má-li se žadateli povolit zřízení nové
    cesty.
    dbáno, aby soused byl zřízením nebo užíváním nezbytné cesty co nejméně obtěžován a jeho
    pozemek co nejméně zasažen. To musí být zvlášť zváženo, má-li se žadateli povolit zřízení nové
    cesty.
    § 1030
    (1) Za nezbytnou cestu náleží úplata a odčinění újmy, není-li již kryto úplatou. Povolí-li se
    spoluužívání cizí soukromé cesty, zahrne úplata i zvýšené náklady na její údržbu.
    (2) Vlastník nemovité věci, v jehož prospěch byla nezbytná cesta povolena, poskytne jistotu
    přiměřenou případné škodě způsobené na dotčeném pozemku; to neplatí, je-li zjevné, že patrná
    škoda na dotčeném pozemku nevznikne.
    (3) Plnění podle odstavců 1 a 2 náleží především vlastníku pozemku dotčeného povolením
    nezbytné cesty, má-li však jím být dotčeno též věcné právo další osoby k dotčenému pozemku,
    poskytnou se tato plnění v přiměřeném rozsahu i jí. Další osobě, jíž bylo k dotčené nemovité věci
    zřízeno jiné právo, náleží náhrada za utrpěnou újmu proti vlastníkovi dotčeného pozemku; k tomu
    musí být přihlédnuto při stanovení úplaty podle odstavce 1.
    § 1031
    Bylo-li povoleno zřídit na dotčeném pozemku nezbytnou cestu jako umělou, zřídí a udržuje ji
    ten, v jehož prospěch byla povolena.
    § 1032
    (1) Soud nepovolí nezbytnou cestu,
    a) převýší-li škoda na nemovité věci souseda zřejmě výhodu nezbytné cesty,
    b) způsobil-li si nedostatek přístupu z hrubé nedbalosti či úmyslně ten, kdo o nezbytnou cestu žádá, nebo
    c) žádá-li se nezbytná cesta jen za účelem pohodlnějšího spojení.
    (2) Nelze povolit nezbytnou cestu přes prostor uzavřený za tím účelem, aby do něj cizí
    osoby neměly přístup, ani přes pozemek, kde veřejný zájem brání takovou cestu zřídit.
    § 1033
    (1) Obklopuje-li nemovitou věc bez přístupu několik sousedních pozemků, povolí se
    nezbytná cesta jen přes jeden z nich. Přitom se uváží, přes který pozemek je nejpřirozenější
    přístup za současného zřetele k okolnostem stanoveným v § 1029 odst. 2.
    (2) Ztratí-li nemovitá věc spojení s veřejnou cestou proto, že pozemek byl rozdělen, lze
    žádat nezbytnou cestu jen po osobě, která se na dělení podílela. V takovém případě se nezbytná
    cesta povolí bez úplaty.
    § 1034
    Při pominutí příčiny, pro niž byla povolena nezbytná cesta, aniž je na oprávněné straně
    nějaká jiná příčina pro zachování nezbytné cesty, soud na návrh vlastníka dotčeného pozemku
    nezbytnou cestu zruší.
    § 1035
    (1) Při zániku práva nezbytné cesty se úplata nevrací, složená jistota se však vypořádá.
    (2) Je-li úplata za nezbytnou cestu splatná ve splátkách nebo v opakujících se dávkách, zaniká povinnost platit splátky nebo dávky, které při zániku práva nezbytné cesty nejsou splatné.
    § 1036
    Při potřebě zřídit nezbytnou cestu jako umělou může vlastník dotčeného pozemku
    požadovat, aby žadatel do svého vlastnictví převzal pozemek potřebný pro nezbytnou cestu.
    Tehdy se cena stanoví nejen se zřetelem k ceně postoupeného pozemku, ale i s ohledem na
    znehodnocení zbývajícího nemovitého majetku dotčeného vlastníka
    .
  • upraveno 8. října 2015
    @flanker.27 noo, sice padly nějaké poznámky o vykopávání děr a umístění sloupků, ale na ty snad nedojde...takže vyčkáváme :D
  • @krisa my mame predplatne dtestu, aby sme sa nemuseli pozerat tv :)

@dreamer
    Povodne znenie Nemcovej si asi este necitala. Ja mam Dobsinskeho z 50tych rokov a teda ten sa uz poriadne lisi od "povodneho znenia".

Kazdopadne, ked ma dcera 15 minut do zaverecnej a citam jej rozpravku, tak by sme do polnoci neskoncili s povodnym znenim. Hlavne, ked teraz ma A preco? obdobie. To radsej vytiahnem Pipi dlhu pancuchu alebo Psicka a macicku.
  • @Hildegarda já nemyslím původní znění ale takové ty nekorektní věci, jako bezbranné princezny, hloupé mlynářky a podobně :) to už se teď asi nesmí, teď je v módě fotbalistka prasátko Peppa...
    Hildegarda napsal(a):

my mame predplatne dtestu, aby sme sa nemuseli pozerat tv :)

Máma ho má předplacený též, tak si ho půjčuji. Ale já to ráda i vidím v natočené reportáži.
  • @Dreamer Že tady někdo četl článek v Dnes magazínu od J. Cíglerové? ;-) (já teda taky a děsně mě to vytočilo).
  • @dreamer tak potom som to zle pochopila

Peppu este nevidela, hoci vsetci okolo nej o nej hovoria. Nema to kde vidiet, pokial si to sama nepusti na youtube a abecedu este nepozna, takze sme safe :)
    upraveno 8. října 2015
    Článek jsem nečetl, ale už někdy před cca 15 lety vyšel v časopise Xantipa článek s názvem tuším "Cenzurované pohádky" přesně o tomhle, o upravování pohádek do nové podoby, "aby byly pro dnešní děti lépe srozumitelné". Namátkou si pamatuju, jak třeba z (tehdy) nového vydání Honzíkovy cesty vypustili veškeré zmínky o JZD i zacenu toho, že tam přidávali vpodstatě nesmyslný text, aby vyplnili mezery a pospojovali zbylý text... :)
  • @Lara jsem ráda, že nejsem jediná :D krucinál, ať se tyhle mluvčí ženského hnutí krotí, já nechci být jeřábnice a myslím, že je logické, že na stavbách jsou jeřábníci, koneckonců dámy přiznejme si kolik z nás by chtělo dělat zedníka/ci? Chápu emancipaci v tom, že každá by měla mít možnost si svobodně zvolit, co chce dělat, třeba i tu zednici. Ale cpát dětem, že je to nutnost, že takhle to běžně funguje, mi přijde jako trochu zaslepené a mimo realitu. A ta obsese s ženskými vs. mužskými rody povolání, příjmení atd. skutečně si tu sílu neumíme dokázat jinak, než lpěním na takových malichernostech, v tom tkví ona rovnoprávnost? Tyhle fanatičky by se občas mohly nad sebou zamyslet. Krucinál, já nechci být chlap a jsem ráda, že mi někdo pomůže s těžkou taškou, podrží mi dveře nebo se nediví tomu, že jsem si doma nepostavila zídku na zahradě a nevydláždila chodník :) radši upeču ty vdolky nebo dám dědouškovi jedno jabko :-P
  • @flanker.27 tam jde spíš o problémy s ponižováním žen ze strany šovinistky Němcové a jiných :)
    @Dreamer Blbost jako blbost...
  • Noo, tak já to mám spíš opačně a rozhodně jsem pro feminismus - jenomže pro feminismus, který řeší opravdové problémy nerovnoprávnosti, ne takové totálně přestřelené genderové kraviny. Kvůli takovým hloupým slepicím, které to redukují na jakousi primitivní verzi od plotny, mají potom všichni akorát pifku na někoho, kdo se vůbec vyjadřuje k ženským právům. :roll: A vůbec nechápu, proč chce přepisovat pohádky, které vychází ze stavu, jaký byl. Já jsem ten článek viděla u našich a nedočetla úplně celý, ale pořád jsem tak nějak doufala, že to z toho naklonec vyleze, že to nemyslí vážně. Ale asi to byla marná naděje, jak vidím.
    Nemluvím ani o tom, že paní evidentně vůbec nepochopila Fifinku a její život v polyandrii... :twisted: :-P (nadsázka)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.