Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1330331333335336581

Komentáře

• @Dreamer Heleď Němcovou bych nechal zfleku přeložit nebo vymazat. Vždyť je to nesnesitelná literatura... :D
  • upraveno 8. října 2015
    @Lara tak to jsi mě nepochopila, já toleruji feminismus jak ho představuješ ty a v tomto ohledu bych se klidně považovala za feministku :) jen já nejsem natolik ambiciózní, abych chtěla pořád s někým soutěžit a nechci být ve stresu kvůli tomu, že mě pak ty pravé feministky budou považovat za slabošku a cuchtu u plotny co doma slouží pánovi tvorstva a dehonestace a opovrhování podobných domácích prací nebo typicky ženských vlastností nebo obliby růžové barvy, mě štve a přijde mi to smutné. Každý holt máme jiné hodnoty, to jistě a souhlasím, že všichni by měli mít stejné startovní možnosti a šance je naplnit a tyhle nesmysly, co jsou schopné tyhle bojovnice za rovnoprávnost řešit mě neskutečně vytáčí a v žebříčku mých zájmů a hodnot je barva šatů Fifinky někde centimetr nad zemí.
    Ten článek jsem nebyla schopná číst celý souvisle, protože místy jsem viděla rudě, zkusím to zítra znovu :anxious:
  • Mě serou feministky který pořád mluví o rovnoprávnosti ačkoliv potajmu prosazují matriarchát... Ono někdy taková feministka je šovinista přes kopírák (bez pindíka). Zabředlá ve svých názorech a "nikdo nemá pravdu než já".
  • @Dreamer Ale jo, já myslím, že v zásadě pochopila. Prostě to co prezentuje v tom článku, je naprostá absurdita. Jako jestli někdo fakt toto řeší a není schopen vychovat syny, aniž by jim měnil klasické vzorce z pohádek apod... to je na tom asi dost špatně. :roll:
  • Lara napsal(a):

@Dreamer Ale jo, já myslím, že v zásadě pochopila. Prostě to co prezentuje v tom článku, je naprostá absurdita. Jako jestli někdo fakt toto řeší a není schopen vychovat syny, aniž by jim měnil klasické vzorce z pohádek apod... to je na tom asi dost špatně. :roll:

přesně tak a ještě ke všemu przní klasiky :) pokud sejí nelíbí Němcová nebo Erben a jiní, je lepší nekupovat to vůbec a vymýšlet vlastní pohádky, než požadovat cenzuru. Co pak chudák kluk ve školce až přijde s tím, že si Karkulka pořídila flintu a odpráskla vlka sama, bylo by přeci tak ponižující, kdyby je s babičkou zachránil myslivec :wall:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik O to víc je třeba si vážit takovýchhle holek:

• upraveno 8. října 2015
    A vůbec, co je to za styl výchovy předkládat mladým mužům, že je pro ženu ponižující, když jí s něčím pomůže nebo když ji zachrání? Nedej bože kdyby se chuděra snad snížila k tomu, že si o pomoc řekne, lepší je být za hrdinku a dokázat, že pomoc nepotřebuju, neříkám, že je třeba si hrát na malomocnou, ale ono člověk nemá pořád sílu být na všechno sám a všechno zvládat levou zadní, to je rychlá cesta do hrobu navalit si všechno statečně na svá bedra (to se týká mužů i žen, ale přijde mi že ženské mají trošku víc tendenci do toho koloběhu spadnout a pak jsou zbytečně uštvané).
  • Taky jsem celou dobu čekala, že ten článek je nějaký vtip. Fascinuje mě to současné "umetání cestiček", aby to dětičky měly jednodušší. Bože, vždyť ty děcka nejsou blbé! Ostatně teď existuje hromada knih, kde jsou role genderově vyvážené (zrovna mě napadá Kosprd a Telecí, pořiďte si to @Hildegarda), tak proč do toho ještě tahat staré pohádky.
    P.S: A autorka zřejmě nezná Ladovy Nezbedné pohádky, tam jsou minimálně dvě statečné princezny.
  • Jéžiš, vy toho naděláte. Víte, kolikrát už se klasické pohádky upravovaly podle doby? Těm dětem je to stejně jedno, hlavně že všichni budou žít šťastně až do smrti =D
  • @brbr Citat nahlas po cesky...tak to by bola ina tragedia :)
    Ale mame u nas asi podobnu knizku s nazvom Mimi a Liza o kamaratstve dvoch dievcat, z ktorych jedno je slepe. Detom sa strasne paci.
  • @brbr: (Brutálně nekorektní pohádka moderní, vhodná pro děcka sedící v euro- džendr- a dalších pochybných institucí) Tak dlouho se umetá cestička až jednou dítě (a je jedno, zda ve dvou nebo třiceti letech) narazí na větev bez přítomnosti umetače a místo toho aby ji překročilo, tak o ní buď zakopne, nebo si s ní nebude vědět rady, tak si jen sedne a bude plakat. A čím větší nezvyk na překonávání překážek, tím větších rozměrů nabývá sebemenší klacík na cestičce... a proto dětičky chtějte aby před vámi stály problémy nyní, abyste se je naučili řešit dokud nad vámi bdí bystré oko rodiče...
  • @Hildegarda Hele, ale zrovna tuhle knížku překládám i já do našeho (punčocháče=štrample, kalhotky=gaťky, atd. :-).

Nás spíš doma štvou večerníčky. Na ČT dávají vždycky ten klasický krátký (teď třeba Maxipes Fík) a pak delší (Gumídci, Rychlá rota). Noa aktuálně už skoro dva měsíce je ten delší nějaká Princezna Sofie a předtím to byla Víla Zvonilka. Tak mi řekněte, jestli to není diskriminace chlapečků :twisted:
  • @brbr neni to diskriminace, i rakova makova panenka muze byt sex symbol :)
  • @Krisa: Ok, třeba já ČT nechytím (ale ani nekupuju blesk), takže z ČO neznám nic,... ale uznávám, že jsem nepoložil otázku tak, aby z ní byl zřejmý dotaz... Kolik těch kauz znáš natolik, že na klíčové slovo (jako "Michaláková") ti naskočí o co se vlastně jedná a to i přesto, že to pouštěli před rokem. Příklad - "Tonča a Hanča" myslím, že nejmíň 50% bude vědět, ale budou to vědět proto, že to byla sakra závažná zpráva, která proběhla všemi televizními stanicemi.
    A pomůže-li takové zprávě do většího povědomí nezištně nějaká celebrita, tak jen dobře. Nevím jak ty, ale myslím, že Hašek se zviditelnit nepotřebuje,... ale nevím, mě sporty v podobě čučení na šampionát nějak neberou...
  • @brbr mam jemneho tucha, kto je princezna Sofia, lebo ju ma na gatkach, co dostala na narodky a Zvonilku ma na tricku z druheho kolena...zeby som jej na ct prepla? :-k :-)
    Pozrela som program a dne mate iba Maxipsa Fika. To asi nebude chciet prepnut z Mase a Medveda ;)
  • @Dreamer: Bóža Němců: Dědeček.
    ... na zámku žil kníže (fuj, jak tam mohla v původní pohádce žít jen kněžna, no né?...), dědeček měl dvě čuby (Sultánku a Tyrlu) a každý rok za ním jezdil jeho vnuk Bóža (neurčitého pohlaví)...
  • @Jay ono u Němcové jde spíš o ty pohádky, co dětem nepředkládají, ten pravý genderově vyvážený pohled na věc a já mám pohádky od Němcové celkem ráda, i když Erbena mám o kousek radši :)
  • @Dreamer: Však si dělám legraci... Ostatně už jsem tu možná psal, že mě zamlada hrozně fascinovala pohádka o kohoutkovi a slepičce - kohout nenažranej sobec, slepička by pro něj udělal první a poslední, snaží se, běhá od čerta k ďáblu a nakonec je jí (i jemu, ale on se v té pohádce neřeší) to houby platné. To je náhodou džendr - korékt, ne? (akorát ten výchovný efekt jsem nepochopil) :o)
  • Slepička, aby něco dělala kvůli kohoutovi? Tak to prrr, takový sobec namyšlený, v upravené verzi by slepička odvážně dala kohoutovi sbohem a starala by se sama o sebe :)
  • Ale třeba taková Chytrá horákyně nijak předělávat nepotřebuje, podle mého názoru :D
  • JayJay
    upraveno 9. října 2015
    @Denebola: Tak třeba Macbeth stačí jen přejmenovat na Lady Macbeth - beztak tam hlavní roli má ona a ne on... Mě se asi nedaří nacházet správné příklady... :o)
    Nejlíp to vymyslel Star Trek - podívejme se jak vybírali kapitány
    TOS: Urostlý Kirk (postupně se zakulacoval, ale to neřešme)
    TNG: Stařeček Picard (tady řeš problematiku gerontů)
    DS9: Afro...?američan? (to nepoznám, ale černej je) Sisko
    Voy: babka Janewayová.
    No,... jen po další se čekalo, že tímhle tempem bude kapitánem opice a on normálně mladej běloch Archer... ale zase Ent se dějově odehrává dlouho před TOS, tak to je omlouvá, kolem roku 2150 bude lidstvo ještě hrozně genderově nekorektní... :o)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Dreamer na Grimmy nemají :-)
  • upraveno 9. října 2015
    http://tn.nova.cz/clanek/urednik-44-zil-cely-zivot-bez-mozku-nikdo-si-toho-nevsiml.html

ja viem, ze je to odo mna hnusne, ale tato veta ma polozila :)
    "Další testy ukázaly, že muž má kvůli tomu podprůměrné IQ 75, dokázal ale vést plnohodnotný život, je ženatý, má dvě děti a neexistence jeho mozku si nikdo nevšiml ani v práci."

Podotykam, ze ide o francuzskeho statneho uradnika...
  • upraveno 10. října 2015
    Dreamer napsal(a):

Slepička, aby něco dělala kvůli kohoutovi? Tak to prrr, takový sobec namyšlený, v upravené verzi by slepička odvážně dala kohoutovi sbohem a starala by se sama o sebe :)

Slepička by nasadila heimlicha a poučila kohoutka že nemá hltat.
  • Terezička napsal(a):

Slepička by nasadila heimlicha a poučila kohoutka že nemá hltat.

... že nemá hltat, jinak nasadí kravatu.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    V upravené verzi perníkové chaloupky by ježibaba byla pedofil a vlk v červené karkulce drogový dealer
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 12. října 2015
    @Achileus Nuž vlk v Čiapočke vlastne znázorňuje sexuálneho predátora/pedofila
  • @Gepeto: Gerontofil (napřed babičku) a pedofil v jednom... no to je kombinace. Na druhou stranu, nevíme, jaký měl vztah ke zralým ženám, takže jen měl možná poněkud "větší záběr"... :o)
  • Hildegarda napsal(a):

"Další testy ukázaly, že muž má kvůli tomu podprůměrné IQ 75, dokázal ale vést plnohodnotný život, je ženatý, má dvě děti a neexistence jeho mozku si nikdo nevšiml ani v práci."

Což ovšem dává nadávce "bezmozek" úplně nový rozměr =D
  • A kolik je tady pražských? Kdo jde na Signal? :)

signalfestival.com/2015/
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.