Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Z celé té situace je mi smutno. Ne za Česko, ale za naše evropské západní sousedy, které jejich politici neposlouchají. Jejich představitelé nejsou schopní uhlídat, kdo z občanů odjel bojovat do Sýrie a vrátil se do země, nejsou schopní zastavit islamistické náboráře a nemají jakoukoliv představu, kolik teroristů a potencionálních teroristů přišlo s migranty (a že se to děje už není jenom teorie). A davy nedokumentovaných lidí proudí dál, Německo nemění politiku a ten hajzl Juncker dál mele kraviny. Takže se některé země podobně jako Izrael musí naučit žít s možností každodenního teroristického útoku (budu optimistka a řeknu, že další útok v Bruselu/Paříži/Berlíně/Stockholmu přijde až po tak ideální přiležitosti, jak odpravit dav bezvěrců, jako jsou Vánoce). Ale Izrael se na rozdíl od některých vrocholných evropských politiků aspoň otevřeně stará o bezpečnost vlastních lidí.
Pro zájemce o téma terorismu zajímavý rozhovor, bohužel teda natočený ještě před tím, co se stalo v Paříži.
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark-civilizace/16.5.2015/
Ve Francii bude za sedm měsíců EURO, to je teprve šťavnatý cíl
A tohle je docela síla:http://m.mojevideo.sk/3avn
Snad konečně pochopili, kdo je nepřítel č.1:http://islamskystat.ivcrn.cz/rusko-a-usa-se-dohodly-na-reseni-v-syrii-vse-se-odehraje-v-ruske-rezii-vymenou-za-odchod-asada/
http://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/2015/20151113_vyse_obeziva.html
Kazdopadne, vtipny je prvni komentar na idnesu :)
No, ono to vypadá z té tabulky, že to je cca 100mld každých 5 let, což je trochu rozdíl u nárůstu z 400 na 500 a ze 100 na 200 za půldekádu 1995-2000.
No a těch 6,8% je sice krásné zjednodušení, ale nevšimnul jsem si, že by reálně proběhla taková inflace...
Z jedné vody na čisto, že.. :D
Taktiež by na tie príspevky mohol niekto reagovať. ;-)
Oh, tak ono už nebude žádné amorální propichování člůnů na dohled ostrova, aby je museli blbí Evropani zachránit? Sakra. Hmm, tak se aktivisti a objekty konání dobra budou ohánět tím, jak je chudáky nahánějí zbraní do člunů jako praví nacisti do plynových komor. A samozřejmě se bude hodit pár čerstvých fotek vyplavených těl, kterých teď přibude. V rámci (trademark) "evropských hodnot" mají právo, aby se k nim země, které si vyberou, chovali jako k nesvéprávným dětem s tou výjimkou, že je nikam nemůže zavřít.
BTW Je milé vědět, že řecká ochrana hranic funguje tak skvěle, že není schopná zadržet nebo ideálně potopit ani lodě s pašeráky, co se vracejí do Turecka. Všechno zvládají (než do bude najednou jejich problém, až Německo zase změní názor).
Na druhou stranu, celé to "otočení a odplutí lodě" je jen ekonomický kalkul - co je asi tak pro pašeráky výhodnější a) zaplaťte a tady máte loď s motorem b) zaplaťte a my vás tam odvezeme a loď si necháme... a popravdě, kdybych byl pašerák, tak bych to řešil tak, že jeden z běženců mi ty peníze složí jako kauci a až se mi vrátí s člunem, tak mu je vrátím a podruhé vystoupí a jede gratis...
Takže dárky na vánoce jsou fajn když je to potřeba kvůli dětem, ale dárky rodičům,... ne... ostatně doporučuji jeden díl TBBT (tipuji vánoce 2008), tam vánoční dárky řešil Sheldon... a s jeho závěrem, že jde o předvánoční stres vybrat a koupit stejně drahý dárek jako přátelé - stejně buď budu naštvaný, že mi koupili levnější (a moc si mě necení), nebo koupí dražší (a bude to vypadat, že si jich necením já), což mě bude taky štvát... A s rodičema to stejně byl většinou jen kalkul, že dostanu něco dražší než dám... (a před těmi pěti lety jsem usoudil, že je mě to nedůstojné)... :o)
Podle mně se oplatí popřemýšlet jaké záliby mají a také sondovat o čem v poslední době říkali, že by jim to bodlo ("Ten deštník se pořád zasekáva, minule..." A o Vánocích pod stromečkem deštník).
Kdyby se sem nějakou náhodou dostali a podařilo se jim vyzkoumat, kdo se skrývá za touhle virtuální identitou :anxious:
Mimochodem, deštník konkrétně jsem mamce koupil skládací asi před pěti lety v říjnu - takový s umělohmotnými konci "žeber" - hrozně praktická věc, při silném větru se jen prohne a nezničí se... (ale nepamatuji kdo to vyráběl, ale deštník funguje stále...)
PS: Stres nebyl z toho, abych to stihl nakoupit, ale spíše z vymýšlení komu, co,... na nikoho nezapomenou a tak...
Marně přemýšlím, kam je výlet do BS (Bosna, Brusel, Bratislava, Brno-Střed, Banská Štiavnica...)... BSG bych věděl. :o)
Co se dárků týká, tak mi nic velkýho nekupujeme. Ale chci aby pod tím stromkem vždycky něco bylo. Ale hlavně to musí být nějakým způsobem účelný. Ale otec - to je největší děs... On si vždycky přeje abychom byli všichni zdraví a měli se rádi (taková sentimentalita je krásná, ale vůbec vám nijak nepomůže, protože GS kondro mu fakt kupovat nebudu :D )