Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1333334336338339581

Komentáře

• Krásná slova Petra Robejška na čt24.. Všichni budou vyjadřovat nejhlubší soustrasti a ve chvíli kdy se bude mít něco změnit, se všichni společně předposerou. Naše vlastní principy nám svazují ruce, což tuhle válku činí nevyhratelnou. Takže si budeme muset trochu ušpinit ruce, uzavřít Schengen, postavit ploty. Do tohoto se Merkelové s Junkerem asi chtít nebude, takže buď EU se zhroutí nebo reformuje do něčeho funkčnějšího. Nebo se toho chopí nějakej Konvička a bude to horší. Otázka je kolik Paříží se do té doby bude muset udát a kolik těch pravých nevinných (nevinní jsou ti mrtví nemyslím nevinné uprchlíky) to bude muset odsrat...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. listopadu 2015
    Konvička? To je ten co napsal tu muslimskou kuchařku? =D

image
  • @Monte Karstark To je přesně on :D :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Dreamer Ve Francii je šest milionů Muslimů. Hledání pár radikálů mezi takto velkou skupinou, je hledání jehly v kupce sena
  • @Achileus Při těch útocích umřely i dvě sestry, Tunisanky, takže znova jsou oběti i mezi muslimy. Nevím, ve Francii by v téhle situaci určitě pomohlo motivovat muslimskou komunitu, aby lidi, co tohle dělají, sama netrpěla.

Z celé té situace je mi smutno. Ne za Česko, ale za naše evropské západní sousedy, které jejich politici neposlouchají. Jejich představitelé nejsou schopní uhlídat, kdo z občanů odjel bojovat do Sýrie a vrátil se do země, nejsou schopní zastavit islamistické náboráře a nemají jakoukoliv představu, kolik teroristů a potencionálních teroristů přišlo s migranty (a že se to děje už není jenom teorie). A davy nedokumentovaných lidí proudí dál, Německo nemění politiku a ten hajzl Juncker dál mele kraviny. Takže se některé země podobně jako Izrael musí naučit žít s možností každodenního teroristického útoku (budu optimistka a řeknu, že další útok v Bruselu/Paříži/Berlíně/Stockholmu přijde až po tak ideální přiležitosti, jak odpravit dav bezvěrců, jako jsou Vánoce). Ale Izrael se na rozdíl od některých vrocholných evropských politiků aspoň otevřeně stará o bezpečnost vlastních lidí.

Pro zájemce o téma terorismu zajímavý rozhovor, bohužel teda natočený ještě před tím, co se stalo v Paříži.

http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark-civilizace/16.5.2015/
    upraveno 15. listopadu 2015
    @svoa00 To je velký problém. Armáda, policie a kontrarozvědka sice upozorňují, že mezi migranty jsou bojovníci ISILu, ale kdo z politiků je poslouchá? Dost to připomíná situaci před 2. světovou....
    Ve Francii bude za sedm měsíců EURO, to je teprve šťavnatý cíl
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Přesně tak, bude Euro - kde nejspíš budu taky a i přes to všecko se stále těším - a kdo ví co se do té doby stane.
    upraveno 15. listopadu 2015
    @Benji Nejspíše další útok? Není otázka jestli, ale kdy a kde
  • @Achileus bezpečností opatření budou po útocích nejspíš velmi velmi přísná, místo konání Eura bude dost možná nejbezpečnější místo ve Francii. Další útoky bych čekala, až poté, co si všichni zapálí svíčku před ambasádou, sundají placky s Eiffelovkou, změní profilovky opět na ty normální bez trikolory a tak nějak ten průšvih vyšumí.
  • JayJay
    upraveno 16. listopadu 2015
    Zásadní problém je, že islám nemá žádnou autoritu jako je papež. Kdyby ano a kdyby po takových útocích takováto autorita polila teroristovy ostatky vepřovou krví, přihodila tři chcíplý psy, pak se to šouplo do kafilérky, nafilmovalo a zveřejnilo, dost možná by si se takové věci neopakovaly.
  • JayJay
    @Vena: Aniž bych tím chtěl znovu rozjíždět tu diskuzi, tak jen upozorním, že dnes vyšel na téma hotovosti v oběhu docela zajímavý článek , kterak nám ČNB tiskne a tiskne a tiskne (OK, vím, že tiskne Státní tiskárna cenin, ale to je podružné)...
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Jay Hm, zajimave. Co me stve je, ze idnes se vubec nestve se zdroji, chtel jsem si precist puvodni zdroj (kdyby v nem treba bylo vic informaci), ale na idnesu se clovek zdroje proste nedohleda, takze jsem si musel zdroj najit sam:
    http://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/2015/20151113_vyse_obeziva.html

Kazdopadne, vtipny je prvni komentar na idnesu :)
    Jinými slovy ČNB se nám chlubí, že za jeden rok natiskla peníze za 32 miliard, čímž snížila jejich hodnotu o 6,8 %.
  • JayJay
    @Vena: Zdroj je tam odkazem na tebou citovaný článek (asi čtvrtá věta). :o)
    No, ono to vypadá z té tabulky, že to je cca 100mld každých 5 let, což je trochu rozdíl u nárůstu z 400 na 500 a ze 100 na 200 za půldekádu 1995-2000.
    No a těch 6,8% je sice krásné zjednodušení, ale nevšimnul jsem si, že by reálně proběhla taková inflace...
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Jay Bud tam nebyl, kdyz jsem se dival, nebo jsem ho prehledl :oops:
    No, ono to vypadá z té tabulky, že to je cca 100mld každých 5 let, což je trochu rozdíl u nárůstu z 400 na 500 a ze 100 na 200 za půldekádu 1995-2000.
    No myslim si, ze tak jako tak je to uplne jedno, jestli se za rok zvysi mnozstvi penez v obehu o 10, 100 nebo treba 1000 procent. Zalezji jenom na tom, jaky to ma efekt, a podle CPI inflace neprerostla za poslednich 5 let pres 4 procenta (http://www.tradingeconomics.com/czech-republic/inflation-cpi).
    No a těch 6,8% je sice krásné zjednodušení, ale nevšimnul jsem si, že by reálně proběhla taková inflace...
    No samozrejme, ze nevsiml. Tvrdit, ze se penize znehodnotili o 6,8% kvuli tomu, ze se jich za rok tolik vytisklo je naprosta blbost.
  • @Jay souhlasím, že jejich církvi, pokud se tomu tak dá říkat, chybí organizace a nějaká autorita, takhle si kdejaký magor může Islám vykládat, jak se mu hodí. Alespoň v Evropě by si mohli něco takového zvolit nebo vytvořit, samozřejmě ideálně pod kontrolou vrchních evropských představitelů, je třeba je nějak dostat pod pantofel :-P
  • v Evropě by si mohli něco takového zvolit nebo vytvořit, samozřejmě ideálně pod kontrolou vrchních evropských představitelů
    Norma na ideálního muslima.. úžasná představa. U okurek s tím nesouhlasím ale u těch aladinů by to mělo jen praktické dopady. :) Samozřejmě vůdčí postava chybí. Stejně by se ale islamisti mohli inspirovat schizmatem...
  • @sfik pevná ruka a striktně vymezené mantinely, odpovídající našim demokratickým hodnotám, by Muslimům jen prospěly, už by to konečně chtělo nějakou islámskou renesanci. Dokud ale budou házet beztrestně botama po našich prodavačkách (true story), dělat kolem sebe binec a připadat si u toho jako nedotknutelní pašové shlížející dolů na nás na špinavou havěť, moc nadějně to nevidím.
  • @Aviv
    image

Z jedné vody na čisto, že.. :D
  • sfik napsal(a):

@Aviv
    image

Z jedné vody na čisto, že.. :D

Sa snažím. :D
    Taktiež by na tie príspevky mohol niekto reagovať. ;-)
  • upraveno 19. listopadu 2015
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/386751-tureckym-paserakum-zrejme-dochazeji-cluny.html

Oh, tak ono už nebude žádné amorální propichování člůnů na dohled ostrova, aby je museli blbí Evropani zachránit? Sakra. Hmm, tak se aktivisti a objekty konání dobra budou ohánět tím, jak je chudáky nahánějí zbraní do člunů jako praví nacisti do plynových komor. A samozřejmě se bude hodit pár čerstvých fotek vyplavených těl, kterých teď přibude. V rámci (trademark) "evropských hodnot" mají právo, aby se k nim země, které si vyberou, chovali jako k nesvéprávným dětem s tou výjimkou, že je nikam nemůže zavřít.

BTW Je milé vědět, že řecká ochrana hranic funguje tak skvěle, že není schopná zadržet nebo ideálně potopit ani lodě s pašeráky, co se vracejí do Turecka. Všechno zvládají (než do bude najednou jejich problém, až Německo zase změní názor).
  • @svoa00: Toho bych se nebál - vždyť v tom článku píšou, že už jim dorazil kontejner nových plavidel... :o(
    Na druhou stranu, celé to "otočení a odplutí lodě" je jen ekonomický kalkul - co je asi tak pro pašeráky výhodnější a) zaplaťte a tady máte loď s motorem b) zaplaťte a my vás tam odvezeme a loď si necháme... a popravdě, kdybych byl pašerák, tak bych to řešil tak, že jeden z běženců mi ty peníze složí jako kauci a až se mi vrátí s člunem, tak mu je vrátím a podruhé vystoupí a jede gratis...

• Vykašlete se na uprchlíky na chvilku.. Radši mi řekněte co kupujete rodičům k Vánocům. Protože )kategorie "rodiče" je ta nejsložitější na výběr daru :)
  • @sfik: Nic. Asi před pěti lety jsem vyhlásil, že nic kupovat nebudu a nikdo ať nic nekupuje mě (což bylo zprvu bráno jako vtip, ale příští rok už všichni věděli, že to myslím vážně) a je to geniální řešení - já si pak ty vánoce užiju jako svátky a nestresuju se dárkama. Lepší je se prostě jen sejít pokecat, zahrát nějaké společenské hry, zamlsat nějaké dobroty a hotovo.
    Takže dárky na vánoce jsou fajn když je to potřeba kvůli dětem, ale dárky rodičům,... ne... ostatně doporučuji jeden díl TBBT (tipuji vánoce 2008), tam vánoční dárky řešil Sheldon... a s jeho závěrem, že jde o předvánoční stres vybrat a koupit stejně drahý dárek jako přátelé - stejně buď budu naštvaný, že mi koupili levnější (a moc si mě necení), nebo koupí dražší (a bude to vypadat, že si jich necením já), což mě bude taky štvát... A s rodičema to stejně byl většinou jen kalkul, že dostanu něco dražší než dám... (a před těmi pěti lety jsem usoudil, že je mě to nedůstojné)... :o)
  • AvivAviv
    upraveno 19. listopadu 2015
    No nevím, já moc po ceně nekoukám, spíš řeším zda se jim ten dárek bude líbit a zda jej mají jak využít. Moje dárky jsou spíš symbolické. A některé mám připraveny už polovinu roka před Vánoci, takže moc stresu není. A rodina mé kamarátky má takovej zvyk, že si k narozeninám a tak dávaj výlety (do Tater, do BS...).
    Podle mně se oplatí popřemýšlet jaké záliby mají a také sondovat o čem v poslední době říkali, že by jim to bodlo ("Ten deštník se pořád zasekáva, minule..." A o Vánocích pod stromečkem deštník).
  • Jay napsal(a):

@sfik: Nic. Asi před pěti lety jsem vyhlásil, že nic kupovat nebudu a nikdo ať nic nekupuje mě (což bylo zprvu bráno jako vtip, ale příští rok už všichni věděli, že to myslím vážně) a je to geniální řešení - já si pak ty vánoce užiju jako svátky a nestresuju se dárkama. Lepší je se prostě jen sejít pokecat, zahrát nějaké společenské hry, zamlsat nějaké dobroty a hotovo.
    Takže dárky na vánoce jsou fajn když je to potřeba kvůli dětem, ale dárky rodičům,... ne... ostatně doporučuji jeden díl TBBT (tipuji vánoce 2008), tam vánoční dárky řešil Sheldon... a s jeho závěrem, že jde o předvánoční stres vybrat a koupit stejně drahý dárek jako přátelé - stejně buď budu naštvaný, že mi koupili levnější (a moc si mě necení), nebo koupí dražší (a bude to vypadat, že si jich necením já), což mě bude taky štvát... A s rodičema to stejně byl většinou jen kalkul, že dostanu něco dražší než dám... (a před těmi pěti lety jsem usoudil, že je mě to nedůstojné)... :o)

To mi pripomína jeden článok čo som čítala. V jednom úseku autor píše, že ten zhon za darčekmi a perfekcionistické sa piplanie je skôr kontraproduktívne a ľuďom to čím ďalej, tým viac vadí a pomohlo by viac sa sústrediť na to "byť spolu".
  • upraveno 19. listopadu 2015
    @sfik
    mámě nějakou pěknou knížku (Žítkovské bohyně) a náušnice nebo šátek, ale co tátovi, s tím si nikdy nevím rady, letos se asi skládáme na dubový soudek na pálenku :D

Kdyby se sem nějakou náhodou dostali a podařilo se jim vyzkoumat, kdo se skrývá za touhle virtuální identitou :anxious:
  • Dreamer napsal(a):

@sfik

mámě nějakou pěknou knížku (Žítkovské bohyně) a náušnice nebo šátek, ale co tátovi, s tím si nikdy nevím rady, letos se asi skládáme na dubový soudek na pálenku :D

Kdyby se sem nějakou náhodou dostali a podařilo se jim vyzkoumat, kdo se skrývá za touhle virtuální identitou :anxious:
    A co když nějakou náhodou se želvy naučí lítat a pak vymlátí všechny orly (Discworld forever)? :-D
  • JayJay
    upraveno 19. listopadu 2015
    @Aviv: A, tak to je druhá strana mince - když vím, že někdo něco "chce, ale ne zas tolik aby se rozhoupal si to koupit" a já mu chci udělat radost, tak to koupím a předám co nejdříve (abych nezapomněl, kde to je, on se nerozhoupal ke koupi, nerozmyslel si to a aby se těch deštníků nesešlo pod stromečkem 10... :o))
    Mimochodem, deštník konkrétně jsem mamce koupil skládací asi před pěti lety v říjnu - takový s umělohmotnými konci "žeber" - hrozně praktická věc, při silném větru se jen prohne a nezničí se... (ale nepamatuji kdo to vyráběl, ale deštník funguje stále...)
    PS: Stres nebyl z toho, abych to stihl nakoupit, ale spíše z vymýšlení komu, co,... na nikoho nezapomenou a tak...
    Marně přemýšlím, kam je výlet do BS (Bosna, Brusel, Bratislava, Brno-Střed, Banská Štiavnica...)... BSG bych věděl. :o)
  • Mámu už jsem vykoumal po tom co jsem šel do koupelny, všechno YvesKošér nebo jak se to píše.. má to ráda evidentně, takže si nechám poradit od těch dobrých žen v daném obchodě. Otcovi nemám páru. Možná něco od Fiskarsu na zahradu, ale to pak budu muset za trest používat já :D

Co se dárků týká, tak mi nic velkýho nekupujeme. Ale chci aby pod tím stromkem vždycky něco bylo. Ale hlavně to musí být nějakým způsobem účelný. Ale otec - to je největší děs... On si vždycky přeje abychom byli všichni zdraví a měli se rádi (taková sentimentalita je krásná, ale vůbec vám nijak nepomůže, protože GS kondro mu fakt kupovat nebudu :D )
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.