Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Budu zlá a řeknu - kde je morální rozhořčení západoevropských zemí nad dalším podpobným postupem norské sociálky v řadě? Je mi jedno, jestli Michalákové je nebo není dobrá matka, natožpak dobrá matka v očích norských úřadů. Žádné zneužívání se nepotvrdilo a rodičovské schopnosti paní Michalákové měla posoudit česká sociálka. Očekávám bohužel, že přístup našich úřadů k tomu, aby malí čeští občané byli v zemi původu, bude spíš ke zblití a bude se skládát z dalšího dopisu.
Osobně nevím, jak to vypadá v rodině paní Michalákové, fakt je, že jí nic prokázáno nebylo a dva občani ČR jsou již několikátý rok zadržováni v zahraničí.
Přitom kdyby na to přišlo, tak myslím, že ČR nemá problém nabídnout Norům k adopci dost odložených dětí...
Nedělám si iluze o ukončení diplomatických vztahů, tak by je mohl aspoň Zeman pomluvit, na to je dobrý :D
Taky doufám, že až kluci vyrostou, tak poženou Barnevernet k soudu, ale to spíš zbožné přání. Po takové době je jasné, že mají vztahy v těch nových rodinách. A ty určitě dělají všechno pro to, aby na českou rodinu zapomněli. Ale aspoň za to rozdělení bratrů by je mohli pohnat.
Než vykázat, tak recipročně "zavřít" jejich velvyslance do "blázince" (no ne, to se přece dělá lidem, kteří trpí utkvělou představou, že jsou papež, Hitler, norský velvyslanec a tak... :o)), formálně jej zbavit svéprávnosti a určit mu úředníka, který by za něj jednal s Norskou stranou - ideálně někoho, kdo neumí norsky... (popravdě bych byl pro fešácký pobyt s ostrahou zamezující kontakt s kýmkoli) s Kafkovou knihou Proces (v Norštině) a s videem na němž by se pouštěla jednání v nichž se jej snaží dostat zpátky... myslíte, že by to Norové trpěli tři roky, nebo jak dlouho se tohle táhne?
Z této rady mám však pocit, že jelito je paní Marksová, která buď kryje sebe, nebo papouškuje krytí norské strany - Ono není nic jednoduššího než vynajít libovolnou variantu, která se nestala a nadhodit řečnickou otázku (která k ničemu není), proč ji nezkusili... (s otcem matky jsem někde viděl rozhovor a bylo to v tom smyslu, že on by udělal první a poslední, ale "Bernavernetjugend").
Tohle je normální mezinárodní únos a jednat by měly české úřady.
Stejěn tak mohla paní Marksová položit otázku, proč paní Michyláková není mezinárodně slavnou kosmonautkou/lékařkou/vědkyní/malířkou, někomu takovému by si přece dítě odebrat nedovolili... (taky na tom něco je, ale situaci to neřeší).
Já vlastně ani nevím jak to u těch dětí je, oni mají dvojí občanství? České po rodičích a norské protože se tam narodili? Je to posraně zamotaný, Michálková je prostě divná ženská (což může být jen těžko důvod pro ty gestapáky nebo pro kohokoliv jiného) a gestapáci mlčí protože to je jejich nejlepší obrana, svést to na to, že mlčí v zájmu dětí.
Jo a výše zmiňovaná soudružka také řekla něco ve smyslu, že "jestli už by nebylo lepší toho mladšího nechat u stávající pěstounské rodiny, když je na ní zvyklý" tak si člověk může o té pičce udělat obrázek :)
http://svobodneforum.cz/monika-le-fay-denis-a-david-michalakovi-budou-mit-klid/ (+ odkazy)
Clanok je napisany dost jednostranne, o nejakej vyvazenej zurnalistike nemoze byt ani reci. Kazdopadne nemyslim si, ze o tej rodine vieme vsetko, predpokladam, ze vela veci bolo uradmi a matkou zamlcanymi, takze sudit nemam velmi chut. Pani M. a jej rodina vsak nevyzera ako z vrcholu Gaussovej krivky.
@sfik: Udělat první poslední je moc pěkná idea, ale co je to "první poslední"? Michaláková nějaký rok držela hubu a krok, byla omezována, ale jakž takž je mohla alespoň vídat. Když to medializovala má utrum úplně - jako popravdě, medializace by byla to první, co bych udělal. To poslední by nejspíše zahrnovalo "bez dětí můj život nemá cenu, tak jej pořádně "zeseru" rodinám zodpovědných pracovníků BN i kdyby to mělo být to poslední (a asi bych i doufal, že by bylo)... v porovnání s důvody, které měl Breivik je tohle legitimnější.
Jinak v zájmu dětí - ano, v jejich zájmu může být zůstat u adoptivní rodiny, ale v jejich věku by se k tomu mohli být schopni vyjádřit nezávisle sami... a i tak je tu krásný precendens z Francie, kde vyměnili novorozeňata (a tam to bylo neúmyslné a myslím, že pro rodiče výrazně méně stresující).
Michalákové nutně nemusí nikdo věřit, ani já ne, ale zase mám důvěru v české orgány natolik, že její mateřské schopnosti pohlídají domácí úřady. A ne nějaké tajemné bratrstvo se sídlem v Oslu..
## Právní kultura kontinentální Evropy preferuje zásadu ius sanguinis (právo krve), tedy vznik státního občanství podle pokrevní příbuznosti - podle státního občanství rodičů
## Právní kultura angloamerická preferuje zásadu ius soli (právo místa), tedy vznik státního občanství podle místa narození
Takže myslím, že ona je Češka, otec byl Čech, to, jestli se děti narodily když žili v Norsku není podstatné, ostatně, to, že mají české občanství se určitě řešilo, za to bych dal ruku do ohně, o tom, že mají (že měli v době vzniku kauzy) norské bych naopak pochyboval.
Jo, nechápu, proč s tím nešla ven ještě třeba o rok dřív, ale jak vidno, medializováno je to rok, české úřady na to serou (přece od našich úředníků nemůžeme chtít, aby pracovali, chudinkové), BN si dělá co chce nějaký populista si sem tam do Norů kopne, Norové se mu vysmějí a jede se dál...
- jeden polský otec najal profesionály, aby mu unesli dítě do Polska. Dcera prý přišla smutná do školy a on jí neměl rozrušovat zprávou, že umřela babička
- Slovák a Norka měli dítě, ale matka brzy po porodu přišla o sluch. Dostala se do hledáčku sociálky, která pak proti ní použila i to, že je ve stresu (ke kterému oni masivně přispívali)
Ale co jsem četla na internetu, tak to není zaměřené proti cizincům, Norové s tím úřadem válčí taky.
Což teda mně osobně přijde hrozně vtipné a nedůvěryhodné zároveň. Takový ten klasický výkřik,mám na všecko důkazy - ale v praxi je jaksi nikdo neviděl. Myslím, že by veškeré spekulace ohledně své osoby úplně jednoduše utla, kdyby prostě ty důkazy skutečně předložila.