Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1327328330332333581

Komentáře

• Z Parlamentních listů k současné situaci v Sýrii. Ta Partie nejspíš musela stát za to :-)
  • upraveno 6. října 2015
    http://www.novinky.cz/domaci/382590-michalakova-syny-zpet-neziska-rozhodly-norske-urady.html

Budu zlá a řeknu - kde je morální rozhořčení západoevropských zemí nad dalším podpobným postupem norské sociálky v řadě? Je mi jedno, jestli Michalákové je nebo není dobrá matka, natožpak dobrá matka v očích norských úřadů. Žádné zneužívání se nepotvrdilo a rodičovské schopnosti paní Michalákové měla posoudit česká sociálka. Očekávám bohužel, že přístup našich úřadů k tomu, aby malí čeští občané byli v zemi původu, bude spíš ke zblití a bude se skládát z dalšího dopisu.
  • @svoa00: Taky jsem něco takového četl (asi jinde) a rozhořčen jsem. Myslím, že správný krok by měl být recipročně zavřít dva občany Norska, nedovolit jim s kýmkoli kontakt a rodině oznámit, že byli označeni za nesvéprávné, jako s takovými s nimi bude nakládáno. A jakýkoli kontakt bude probíhat pouze přes určené prostředníky, ryze v jazyce českém. Nazdar hodiny.
    Osobně nevím, jak to vypadá v rodině paní Michalákové, fakt je, že jí nic prokázáno nebylo a dva občani ČR jsou již několikátý rok zadržováni v zahraničí.
  • Jitka napsal(a):

Jsem to nenapsala úplně, že se uleví rozpočtu při nákupu alkoholu, myslel

esteze tak, lebo vlozky ta vzdy vyjdu lacnejsie ako plienky :)
  • @svoa00: Tak už si populisti přihřívají polévku a někteří mluví o vyhoštění Norské velvyslankyně (houby, politicky korektně ji zbavit svéprávnosti a recipročně unést státním úřadem do nějaké léčebny by ji měli... :o)), tak očekávám, že veškerý výsledek bude skutek utek... schválně, jestli se bratři dostanou do ČR dříve než v 18ti.
    Přitom kdyby na to přišlo, tak myslím, že ČR nemá problém nabídnout Norům k adopci dost odložených dětí...
  • @Jay Ona Michaláková tím svým divným postupem a tím, že pořád žije v Norsku a do Česka jezdí asi jenom na placené rozhovory, vůbec nepomáhá svojí věcí a aktivitě českých úřadů. Ale odebrat matce děti na základě nepotvrzeného obvinění, trestat ji za zveřejnění, argumentovat přivyknutím dětí na pěstouny (nedávno jsem tu zmínila, že přesně tenhle argument padne) a co je vůbec nejhorší - dát dítě s cizím státním občanstvím k adopci, ačkoliv české úřady norská sociálka ujišťovala, že nic takového nehrozí - je fakt na soud. Divně by mě uspokojilo odškodnění pro oba kluky v řádu desítek milionů. A něco možná i pro biologickou rodinu v Česku, která je nejspíš už nikdy neuvidí a každopádně jim už nebude rozumět.
  • Tak vzhledem k tomu, že Michalákové pořád tlučou do hlavy, že to má řešit na úrovni norských soudů, tak se nedivím, že je pro ni jednodušší být dlouhodobě v Norsku. Teď jsem zas někde četla, že Štrasburgský soud pro lidská práva její stížnost zamítl. Už jenom čekám, kdy budou argumentovat, že rozvedená Michaláková netvoří úplnou rodinu, ačkoli je k tomu rozvodu donutili.
    Nedělám si iluze o ukončení diplomatických vztahů, tak by je mohl aspoň Zeman pomluvit, na to je dobrý :D

Taky doufám, že až kluci vyrostou, tak poženou Barnevernet k soudu, ale to spíš zbožné přání. Po takové době je jasné, že mají vztahy v těch nových rodinách. A ty určitě dělají všechno pro to, aby na českou rodinu zapomněli. Ale aspoň za to rozdělení bratrů by je mohli pohnat.
  • JayJay
    upraveno 7. října 2015
    @svoa00: Já neříkám, že mi samotná matinka nepřijde přinejmenším zvláštní,... jen si myslím, že ČR by měla konat ve věci svých dvou nezletilých občanů, kteří byli organizovaně uneseny Norským úřadem. Takže tohle je (z pohledu rodiny) i na žalobu na český stát.
    Než vykázat, tak recipročně "zavřít" jejich velvyslance do "blázince" (no ne, to se přece dělá lidem, kteří trpí utkvělou představou, že jsou papež, Hitler, norský velvyslanec a tak... :o)), formálně jej zbavit svéprávnosti a určit mu úředníka, který by za něj jednal s Norskou stranou - ideálně někoho, kdo neumí norsky... (popravdě bych byl pro fešácký pobyt s ostrahou zamezující kontakt s kýmkoli) s Kafkovou knihou Proces (v Norštině) a s videem na němž by se pouštěla jednání v nichž se jej snaží dostat zpátky... myslíte, že by to Norové trpěli tři roky, nebo jak dlouho se tohle táhne?
  • Nedávno tu flanker zmiňoval, jak je to s důvěryhodností SOHR coby zdroje informací o dění v Sýrii :-)
  • Myslím že včera mluvila na radiožurnálu marxová-leninová a ta říkala (nemám jí rád, ale něco na tom bude), že ani prarodiče kluků, ani jejich teta vůbec nepožádaly norské úřady o svěření dětí do své péče. Že je aspoň takhle ty kluky mohli dostat do republiky a pak to řešit následně tady. Celá ta rodina je divná, ale tohle rozdělení a trestání matky za to že to celé medializovala je dost zvláštní.
  • @sfik: Na druhou stranu, jestliže jejich matka nebyla stíhána ani odsouzena a mohla vychovávat dítě svého nového manžela, tak nechápu, proč by měl žádat o výchovu někdo jiný z rodiny. A kdyby jako ano, tak předpokládám, že souška Leninová mohla uvést, kdy o této možnosti (a o její průchodnosti) informovaly českou stranu norské úřady (je-li to oficiální postoj Norska vůči Česku) případně kdy o této možnosti informovaly české úřady rodinu dětí (je-li to názor českých úřadů).
    Z této rady mám však pocit, že jelito je paní Marksová, která buď kryje sebe, nebo papouškuje krytí norské strany - Ono není nic jednoduššího než vynajít libovolnou variantu, která se nestala a nadhodit řečnickou otázku (která k ničemu není), proč ji nezkusili... (s otcem matky jsem někde viděl rozhovor a bylo to v tom smyslu, že on by udělal první a poslední, ale "Bernavernetjugend").
    Tohle je normální mezinárodní únos a jednat by měly české úřady.
    Stejěn tak mohla paní Marksová položit otázku, proč paní Michyláková není mezinárodně slavnou kosmonautkou/lékařkou/vědkyní/malířkou, někomu takovému by si přece dítě odebrat nedovolili... (taky na tom něco je, ale situaci to neřeší).
  • @sfik už samotné trestání za neprokázání vinny je dost zvláštní.
  • upraveno 7. října 2015
    jestliže jejich matka nebyla stíhána ani odsouzena a mohla vychovávat dítě svého nového manžela, tak nechápu, proč by měl žádat o výchovu někdo jiný z rodiny
    Přeseně proto, že by se měli vyprdnout na to, kdo má pravdu a udělat to "první poslední" tady víc než kdekoliv jinde platí že účel světí prostředky. Ale se zbytkem toho cos psal naprosto souhlasím. Každopádně jsem ohledně toho dost skeptický, ten slizký jabba the hrad pronesl pár siláckých řečí o vyhoštění, ale u toho zůstane. On se přeci nikam nejezdí učit o lidských právech a ekonomické zájmy a investice jsou u něj nade vše...
    Já vlastně ani nevím jak to u těch dětí je, oni mají dvojí občanství? České po rodičích a norské protože se tam narodili? Je to posraně zamotaný, Michálková je prostě divná ženská (což může být jen těžko důvod pro ty gestapáky nebo pro kohokoliv jiného) a gestapáci mlčí protože to je jejich nejlepší obrana, svést to na to, že mlčí v zájmu dětí.

Jo a výše zmiňovaná soudružka také řekla něco ve smyslu, že "jestli už by nebylo lepší toho mladšího nechat u stávající pěstounské rodiny, když je na ní zvyklý" tak si člověk může o té pičce udělat obrázek :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Nevím, kdo autorka je, nevím, jak se k těm informacím dostala a taky nevím, jestli něco z toho je pravda...
    http://svobodneforum.cz/monika-le-fay-denis-a-david-michalakovi-budou-mit-klid/ (+ odkazy)
  • @Krisa Jestli je příbuzná s Morganou le Fay, tak jí nevěřím ani nos mezi očima! :)
  • @krisa
    Clanok je napisany dost jednostranne, o nejakej vyvazenej zurnalistike nemoze byt ani reci. Kazdopadne nemyslim si, ze o tej rodine vieme vsetko, predpokladam, ze vela veci bolo uradmi a matkou zamlcanymi, takze sudit nemam velmi chut. Pani M. a jej rodina vsak nevyzera ako z vrcholu Gaussovej krivky.
    @Hildegarda Souhlasím, že to je jednostranné. Nevím, co si o tom mám myslet, soudit kauzu taky nemohu (nevím o tom v podstatě nic), ale nechce se mi věřit, že by kdokoli odebral děti z rodiny jen tak (možná jsem naivní).
  • @sfik: S tou asi příbuzná není, ale co jsem od ní četl nějaké články, tak bych si o ní neopřel ani kolo.
    @sfik: Udělat první poslední je moc pěkná idea, ale co je to "první poslední"? Michaláková nějaký rok držela hubu a krok, byla omezována, ale jakž takž je mohla alespoň vídat. Když to medializovala má utrum úplně - jako popravdě, medializace by byla to první, co bych udělal. To poslední by nejspíše zahrnovalo "bez dětí můj život nemá cenu, tak jej pořádně "zeseru" rodinám zodpovědných pracovníků BN i kdyby to mělo být to poslední (a asi bych i doufal, že by bylo)... v porovnání s důvody, které měl Breivik je tohle legitimnější.
    Jinak v zájmu dětí - ano, v jejich zájmu může být zůstat u adoptivní rodiny, ale v jejich věku by se k tomu mohli být schopni vyjádřit nezávisle sami... a i tak je tu krásný precendens z Francie, kde vyměnili novorozeňata (a tam to bylo neúmyslné a myslím, že pro rodiče výrazně méně stresující).
  • @Jay Tak já to myslel tak, že první a poslední mohli udělat ti prarodiče, teta... Mohli zkrátka zažádat o svěření dětí do své péče, i když podporují matku. V podstatě by šlo jenom o to aby se děti dostaly z Norska, což je aktuálně největší problém.
    Michalákové nutně nemusí nikdo věřit, ani já ne, ale zase mám důvěru v české orgány natolik, že její mateřské schopnosti pohlídají domácí úřady. A ne nějaké tajemné bratrstvo se sídlem v Oslu..
    sfik napsal(a):

A ne nějaké tajemné bratrstvo se sídlem v Oslu..

Ale vždyť jsou zavázáni dodržovat "Úmluvu o právech dítěte" (nevím, jak se to přesně jmenuje) úplně stejně jako ČR...
  • @Krisa Ale asi by se měli řídit rozhodnutím policie, pokud je daná rodina policií vyšetřována a daná obvinění zůstanou nepodložená. Já rozhodně s Michalákovou nijak nesoucítím a pokud by měla být s dětmi, musí být pod drobnohledem úřadů. Ale pokud úřady Norska takto zachází s občany ČR (bez ohledu na dvojí státní příslušnost), tak je to mlčení naprosto neobhajitelné a nechápu že nevychází maximálně vstříc českým úřadům.
  • Možná jsem trochu natvrdlá, ale pokud se ty děti narodily v Norsku, byť českým rodičům, nemají náhodou norské občanství? Moc se v případu neorientuju, ale ty děti se tam narodily, oba rodiče tam žijí, jestli byli někdy na návštěvě v ČR netuším, tak proč se pořád řeší, že "Norsko ukradlo české občany", když to přeženu. (Tímto nějak nekomentuju, kdo je v právu, atd., jen mě to udivuje.)
  • @brbr spíš budou mít dvojí občanství, sám nevím :)
  • JayJay
    upraveno 7. října 2015
    @brbr: Našel jsem toto (nevím, kde se které dítě narodilo, ale podle toho, že ona i oni jsou Michalákovi, tak asi státní občanství mají v ČR) - myslím, že se provdala za Nora, ale až později (s ním mj. vychovávala jeho dítě z předchozího manželství, v době, kdy pro své děti byla "nezpůsobilá")...
    ## Právní kultura kontinentální Evropy preferuje zásadu ius sanguinis (právo krve), tedy vznik státního občanství podle pokrevní příbuznosti - podle státního občanství rodičů
    ## Právní kultura angloamerická preferuje zásadu ius soli (právo místa), tedy vznik státního občanství podle místa narození
    Takže myslím, že ona je Češka, otec byl Čech, to, jestli se děti narodily když žili v Norsku není podstatné, ostatně, to, že mají české občanství se určitě řešilo, za to bych dal ruku do ohně, o tom, že mají (že měli v době vzniku kauzy) norské bych naopak pochyboval.
  • @brbr pokud by neměli české občanství, pochybuji, že by to řešila naše vláda.
  • @sfik: První a poslední se mi nemění asi ani kdybych byl v pozici prarodiče,... nicméně mám pocit, že v době, kdy to nemedializovala, tak zřejmě pořád věřila, že se to vyřeší normálně (čemu ze začátku lze i věřit - jako jestli se něčemu nedivím, tak to, že dokud třeba byla obviněná/vyšetřovaná, tak snažit se mohlo být kontraproduktivní a v danu chvíli by postup BN měl mojí podporu), ale ve chvíli, kdy ji nežalovali/neodsoudili, tak je to trochu jiné kafe...
    Jo, nechápu, proč s tím nešla ven ještě třeba o rok dřív, ale jak vidno, medializováno je to rok, české úřady na to serou (přece od našich úředníků nemůžeme chtít, aby pracovali, chudinkové), BN si dělá co chce nějaký populista si sem tam do Norů kopne, Norové se mu vysmějí a jede se dál...
  • @brbr Před pár měsíci chtěl ten norský superúřad po Česku pasy těch kluků. Takže předpokládám, že ani dvojité občanství nemají. Otec byl mimochodem taky Čech. Bohužel ale jediné, čemu věřím, že by na ten úřad mohlo mít jakýkoliv efekt, je několik opravdu masivních pokut v rámci mezinárododního práva. Abych dokreslila zrůdnost toho systému:
    - jeden polský otec najal profesionály, aby mu unesli dítě do Polska. Dcera prý přišla smutná do školy a on jí neměl rozrušovat zprávou, že umřela babička
    - Slovák a Norka měli dítě, ale matka brzy po porodu přišla o sluch. Dostala se do hledáčku sociálky, která pak proti ní použila i to, že je ve stresu (ke kterému oni masivně přispívali)

Ale co jsem četla na internetu, tak to není zaměřené proti cizincům, Norové s tím úřadem válčí taky.
  • Krisa napsal(a):

Nevím, kdo autorka je, nevím, jak se k těm informacím dostala a taky nevím, jestli něco z toho je pravda...
    http://svobodneforum.cz/monika-le-fay-denis-a-david-michalakovi-budou-mit-klid/ (+ odkazy)

No, ona tam potom v diskusi reaguje (pod svým rodným jménem Elšíková) a mj. prohlašuje: Já mohu veškerá svá tvrzení ohledně této causy kdykoliv doložit, protože mám řadu důkazů.

Což teda mně osobně přijde hrozně vtipné a nedůvěryhodné zároveň. Takový ten klasický výkřik,mám na všecko důkazy - ale v praxi je jaksi nikdo neviděl. Myslím, že by veškeré spekulace ohledně své osoby úplně jednoduše utla, kdyby prostě ty důkazy skutečně předložila.
    @Lara Diskusi jsem nečetla (ani jsem si nevšimla, že tam nějaká je). Přiznávám, že ta citace je fakt blbá.
  • Ten článek mi přijde jen jako plivání jedu, nebo snaha urvat si kousek pozornosti pro sebe, když vystoupím proti davu, bez ohledu na pravdu, hlavně když budu vidět a budu se lišit. Tón článku je pavlačový až nechutný. Jak říká Lara, pokud by skutečně měla ony důkazy, co jí brání ve zveřejnění?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.