Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Vrhli by se nás Poláci v případě války s Německem, nebo by je strach ze SSSR udržel stranou?
@DanielSvatoš Maďarů bych se fakt nebál, jejich armáda stála za houby. Na ně by možná stačilo četnictvo a SOS :D
Naše Avie byly dvojplošníky, ale měly skvělou stoupavost a všeobecně lépe manévrovaly než Messerschmity....
Já netvrdím, že bychom Němce rozdrtili a že by naše tanky dojely do Vídně a Berlína. Nepochybně bychom byli poraženi, ale Němci by nemohli hned pokračovat v evropské kampani, což by poskytlo čas Francii a Británii, nedělám si iluze, že by jim to bylo něco platné. Spíš bych věřil, že by Stalin pod dojmem německé slabosti napadl Polsko....
Poláci... Dneska se velí adorovat Poláky, já mám ale dojem, že kdyby Hitler nebyl debil, mohl mít z Polska jednoho z nejvěrnějších spojenců. V roce 38 rozhodně.
Plukovník Beck byl, ke škodě své vlasti a podstatné části Evropy, samolibý idiot, který si neviděl ani na špičku vlastního nosu. Já žasnu, ten člověk si opravdu neuvědomil kdo je po Rakousku a Československu na řadě. Místo, aby se snažil o nějakou dohodu s Československem tak se kamarádil s historickým nepřítelem Polska číslo 2
no jo, GMO je zlo, pesticidy jsou mňam...
Ale třeba se jednou krom planety ztracených propisovaček najde i planeta zatoulaných ručníků (a někdo na jejich prodeji pekelně zbohatne)... Nu což, vyhýbej se zatím žravé Blátotlačce z Traalu.
Takže buď mluvme o LIDECH (a pak je svinstvo, že Schindler: Po válce proti němu bylo skutečně zavedeno trestní stíhání Mimořádným lidovým soudem v Ostravě a dodnes údajně figuruje na československém a polském seznamu válečných zločinců), ale nevyjadřujme se o událostech jako odsun. Nebo mluvme o událostech, ale pak je irelevantní, kdo co zažil, pokud se to té události přímo netýká - osobně mám názor, že odsun jako takový byl v principu morálně správný, leč provedení notně pokulhávalo a docházelo při něm k excesům (znásilnění a vraždy nevyjímaje), za které je naprosto na místě se omluvit.
Mimochodem k tomu chování spojenců, nedávno vyšly knihy o počínání Američanů za války nejen v Německu, ale i ve Francii, podle kterých se nechovali o mnoho lépe než tolik propíraní Sověti:
http://www.amazon.com/What-Soldiers-Do-American-France/dp/0226923118
http://www.spiegel.de/international/germany/book-claims-us-soldiers-raped-190-000-german-women-post-wwii-a-1021298.html
Sudety jako součást Říše... do kdy to tak prosím tě spojenci brali? Já myslel, že poválečné uspořádání bylo dáno nejpozději na Jaltě a v té době myslím, že po Sudetech moc osvoboditelů nepobíhalo.
@flanker.27: No, nevím, ten jeden odkaz je jen recenze knihy, to druhé jednak cituje tvrdá data (kde se tvrdí, že excesy byly, ale byly to výjimky) a jednak domněnku feministky, že z dvaceti narozených dětí je jedno po znásilnění a že ze 100 znásilnění se narodí jedno dítě... takže ano, narodilo se cca 40.000 dětí s americkým rodičem (což může být pravda),... ale vykouzlit z toho téměř 200.000 znásilnění, to je docela hukot. (Tyjo, že já studoval matfyz, že jsem se radši rovnou nedal na aktivistické cucání z prstu... :o))
Popravdě, ani jsem neměl na mysli tento druh "chování jak na dobytém území" - nepochybuji, že i na ruské straně excesy byly (a ano, můžu se domnívat, že jich bylo "více", ale to bude jen domněnka), ale řekněme "v pochopitelné míře". Rozdíl byl spíše v přístupu k majetku (on i ten otřepaný vtip s výrokem na Staromáku má základ) - ale popravdě, pochopitelné to je taky, když si člověk uvědomí, jak byla zásobovaná RA a jak západ...
Glorious 25th May