Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1413414416418419581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Otázka je co Poláci? Přeci jen Varšava pokukovala po našem Těšínsku, v roce 1919 mezi Československou republiku a Polskem proběhla krátká válka. Právě kvůli Těšínsku se Poláci spřáhli s Adolfem, Těšínsko skutečně získali, ale o rok později o něj přišli.

Vrhli by se nás Poláci v případě války s Německem, nebo by je strach ze SSSR udržel stranou?
    @DanielSvatoš Maďarů bych se fakt nebál, jejich armáda stála za houby. Na ně by možná stačilo četnictvo a SOS :D
  • @Achileus pořád by to mohl být ale problém ale jak říkám ...na ně by se zase vrhlo Rumunsko a snad i Srbsko
    @flanker.27 No letectvo problém byl, ale na druhou stranu podívej jak naši piloti proháněli Němce nad Británií.
    Naše Avie byly dvojplošníky, ale měly skvělou stoupavost a všeobecně lépe manévrovaly než Messerschmity....

Já netvrdím, že bychom Němce rozdrtili a že by naše tanky dojely do Vídně a Berlína. Nepochybně bychom byli poraženi, ale Němci by nemohli hned pokračovat v evropské kampani, což by poskytlo čas Francii a Británii, nedělám si iluze, že by jim to bylo něco platné. Spíš bych věřil, že by Stalin pod dojmem německé slabosti napadl Polsko....

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To byl problém, že jediný spojenec, se kterým jsme měli hranici, bylo Rumunsko, a tuším přes ni vedla jen jediná železnice. Srbové chystali nějaké dobrovolnické prapory, otázka je, jak by se k nám dostaly, leda právě přes Rumunsko.
    Poláci... Dneska se velí adorovat Poláky, já mám ale dojem, že kdyby Hitler nebyl debil, mohl mít z Polska jednoho z nejvěrnějších spojenců. V roce 38 rozhodně.
    @flanker.27 Spíš se jako debilové chovali Poláci, kvůli pár dolům a jedné železnici se snažili dohodnout s Hitlerem, který se nijak netajil, že chce vymazat Polsko z mapy Evropy.

Plukovník Beck byl, ke škodě své vlasti a podstatné části Evropy, samolibý idiot, který si neviděl ani na špičku vlastního nosu. Já žasnu, ten člověk si opravdu neuvědomil kdo je po Rakousku a Československu na řadě. Místo, aby se snažil o nějakou dohodu s Československem tak se kamarádil s historickým nepřítelem Polska číslo 2
  • upraveno 24. května 2016
    s tou Francií to je docela hloupé a od nás Čechů to zní ještě více idiotsky
  • upraveno 25. května 2016
    Toto je úžasné :D ako Česi vždy videli problém v Nemcoch :D a my vždy v Maďaroch :D
  • JayJay
    upraveno 25. května 2016
  • @flanker.27: Čistírna? Milej zlatej, kdybys věděl, kolik stopařů už takto přišlo o svůj ručník... Ale ta blahá nevědomost v době, kdy jsi přesvědčený, že víš, kde je... :o)
    Ale třeba se jednou krom planety ztracených propisovaček najde i planeta zatoulaných ručníků (a někdo na jejich prodeji pekelně zbohatne)... Nu což, vyhýbej se zatím žravé Blátotlačce z Traalu.
    @Jay Jsem poučen a vím, že stačí zakrýt si oči. Je sice děsně žravá, ale taky strašně blbá... :)
  • @svoa00: No a pak můžeš najít i případy, kdy byl Němec v NSDAP a přesto to nebyl žádný fanatik - Říšského maršála Göringa zná snad každý, příběh jeho bratra moc ne a to Albert nemá moc daleko k Schindlerovi (Schindler ze Svitav NSDAP), Paul Thümmel (NSDAP, popraven Němci) . Takže ano, vztah obou skupin před válkou měl daleko k harmonii, ale VŽDY je to o lidech - to, že do koncentráků šli židi na základě víry je německé svinstvo, to že odsunuti byli všichni Němci je české svinstvo (menší v tom, že nešli na smrt i když některé excesy byly taky svinstvo pořádný), chování osvobozujících vojáků bylo prý taky občas svinstvo (zvláště RA se tu prý chovala víc jako na dobytém než osvobozeném území), a o zachování se Republiky vůči hrdinům ze západu po '48 škoda mluvit...
    Takže buď mluvme o LIDECH (a pak je svinstvo, že Schindler: Po válce proti němu bylo skutečně zavedeno trestní stíhání Mimořádným lidovým soudem v Ostravě a dodnes údajně figuruje na československém a polském seznamu válečných zločinců), ale nevyjadřujme se o událostech jako odsun. Nebo mluvme o událostech, ale pak je irelevantní, kdo co zažil, pokud se to té události přímo netýká - osobně mám názor, že odsun jako takový byl v principu morálně správný, leč provedení notně pokulhávalo a docházelo při něm k excesům (znásilnění a vraždy nevyjímaje), za které je naprosto na místě se omluvit.
  • @flanker.27: ... takže si myslí, že když nevidíte vy ji, nevidí ani ona vás. No jo, ale ten ručník je na zakrytí očí potřeba - zavřít oči ani je zakrýt rukou ovšem nestačí (RIP všichni stopaři, kteří to zkusili) - vyjdeme-li z premisy, že dotyčného by neměla vidět, tak totiž neuvidí, že má zavřené oči a neví tudíž, že ji nevidí a tedy přesto, že ji nevidí, ona jej vidět musí... Naopak při přehození ručníku onen ručník vidí (ale pouze ten ručník), a protože osoba pod ním ji nevidí, tak ona si myslí, že nevidí osobu pod ním... úplně jednoduchá logická konstrukce,... ale bez ručníku to nejde... :o)
  • @Jay To souhlasím. Taky vzájemné omluvy proběhly. Je mi samozřejmě líto lidí, co při odsunu umřeli, ale liberální bojovníci, co rádi všechno relativizují, by si měli dát dohromady jednoduché počty o tom, že alternativa by pro odsunuté Němce byla horší. Většinou skončili v Západním Německu. I kdyby nějakou náhodou mohli zůstat v Československu, tak by politické procesy po únoru 48 dosáhly úrovně, ze které by zčervenal i Stalin.
  • @svoa00: No, tyhle odkazy mi fakt nemusíš posílat, ta jména a osudy znám... :o) Navíc ono i to zjednodušení na "letce" je ode mě trochu zavádějící,... myslím, že o moc líp nedopadli tankisti od Dunkerque, či původní "tobrucké krysy" (Čechoslováci, kteří ubránili Tobruk při prvním Rommelovu útoku, byli vystřídáni Australany, kteří později neudrželi), prostě bojovali "za republiku" (na "nevhodné" straně) a republika jim po svém poděkovala... často hůř než trestala nepřítele proti kterým bojovali... i z toho pohledu mohou být dotčení za odsun rádi (za odsun jako takový, provedení je jiná otázka).
    upraveno 25. května 2016
    Němců po válce smělo zůstat asi 50 000. Třeba známý komik Felix Holzmann byl Němec, jeden z těch, kteří zůstali v republice.
    Mimochodem k tomu chování spojenců, nedávno vyšly knihy o počínání Američanů za války nejen v Německu, ale i ve Francii, podle kterých se nechovali o mnoho lépe než tolik propíraní Sověti:
    http://www.amazon.com/What-Soldiers-Do-American-France/dp/0226923118
    http://www.spiegel.de/international/germany/book-claims-us-soldiers-raped-190-000-german-women-post-wwii-a-1021298.html
  • @DonPadre to by som netvrdila. Nevravím, na oboch stranách sú extrémistické sily, ktoré podnecujú ľudí k nenávisti, ale pochybujem o tom, že bežný Maďar má nejaký problém so Slovákmi, a naopak. Ja osobne mám s nimi len dobré skúsenosti, častokrát lepšie ako so Slovákmi samotnými.
  • JayJay
    upraveno 25. května 2016
    @Ugla: Ad: "Oni právě všichni odsunuti nebyli." - No, samozřejmě ne všichni, výjimky se našly ve všech případech - ne všichni "židi šli do plynu", etc... Nicméně vycházelo se z presumpce viny a na to, aby někdo konkrétní "byl odsunu ušetřen" (bez ohledu na to, že to pro většinu skutečně byla výhra), nebylo myslím úplně jednoduché... opět připomínám, v zásadě si odsun zasloužili a kulhalo hlavně provedení.
    Sudety jako součást Říše... do kdy to tak prosím tě spojenci brali? Já myslel, že poválečné uspořádání bylo dáno nejpozději na Jaltě a v té době myslím, že po Sudetech moc osvoboditelů nepobíhalo.
    @flanker.27: No, nevím, ten jeden odkaz je jen recenze knihy, to druhé jednak cituje tvrdá data (kde se tvrdí, že excesy byly, ale byly to výjimky) a jednak domněnku feministky, že z dvaceti narozených dětí je jedno po znásilnění a že ze 100 znásilnění se narodí jedno dítě... takže ano, narodilo se cca 40.000 dětí s americkým rodičem (což může být pravda),... ale vykouzlit z toho téměř 200.000 znásilnění, to je docela hukot. (Tyjo, že já studoval matfyz, že jsem se radši rovnou nedal na aktivistické cucání z prstu... :o))
    Popravdě, ani jsem neměl na mysli tento druh "chování jak na dobytém území" - nepochybuji, že i na ruské straně excesy byly (a ano, můžu se domnívat, že jich bylo "více", ale to bude jen domněnka), ale řekněme "v pochopitelné míře". Rozdíl byl spíše v přístupu k majetku (on i ten otřepaný vtip s výrokem na Staromáku má základ) - ale popravdě, pochopitelné to je taky, když si člověk uvědomí, jak byla zásobovaná RA a jak západ...
    upraveno 25. května 2016
  • Truth, justice, freedom, reasonably priced love and hard boiled egg!
    Glorious 25th May
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.