Hlasování pro dámy

upraveno 5. září 2012 v Akce a hlasování
Milé dámy, slečny i panny ctnostné,
poněvadž chlapi již mají svůj kamrlík pro hlasování o největší koc v sáze, nadešel čas, abychom i my ohodnotily mužské osazenstvo příběhu Ice & fire.
Hodnotíme zde postavy knižní a né herce (pakliže neodpovídají dokonale popisu předlohy).
Napište komu dáváte přednost a proč, kdo Vás okouzlil a nebo naopak - s kým ani za zlaté prase v alobalu :-)
Klidně to rozdělujte na "partner pro život", "chlap na jedno vášnivé použití" , "ideální otec Vašich potomků"......jestli se všechno toto snoubí v jediném - Vaše štěstí :-)
Tak do toho ....
1356715

Komentáře

• upraveno 9. července 2011
    Jarlo: Hádám, že tvoje nejromantičtější oslovení manžela je: "Můj vítězi v pohlavním výběru" nebo "Ty moje úžasná kombinaci alel"
    nevado, zůstaň hloupá - sluší ti to :-))
    Chmure - a od kdy se vzdělání a inteligence vylučuje s romantikou ? :-)
    Vždyť má pravdu, to by pak nemohly mít ženy orgasmus ani s vibrátorem (pokud tedy nechceš tvrdit, že s ním chtějí mít dítě). :-)))
    :-))
    jarlo: Tvoje posedlost evolucí a přirozeným výběrem z Tebe dělá fanatičku...To že někdo něco napíše a Tobě to padne do tvého vzorce vidění světa, z toho ještě nedělá dogma...
    hmure - a od kdy se vzdělání a inteligence vylučuje s romantikou ? :-)
    Nevylučuje a jsem rád, že konečně vidíme Nevadu stejně:-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. července 2011
    Nepovažuju se za iracionálního vola, ale než chodit do postele přespříliš vybaven teorií (úplně to vidim - "hele, teď abys mě otěhotněl, musíš mi deset minut třít bradavky, pět minut masírovat poštěváček, pak vložit A do B a rychlostí íránského kulčíka ve třech polohách se uvolnit - no co tam stojíš jako opařenej, dělej"), tak to radši zůstanu hloupej spolu s Nevadou. :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. července 2011
    Pokusila jsem se si tu "konverzaci" představit. Dík :o)))
  • upraveno 10. července 2011
    Flankere - takhle ne :-))
    flanker: Hustej postup
    upraveno 10. července 2011
    Hustota musí bejt přiměřená, ani moc zahuštěný, ani moc řídký.
    Flankere: To máš popisuješ, jak se dělá pudink, ne? Sis spletl topic:-)))
    upraveno 10. července 2011
    Chmur doznává, že láska prochází žaludkem :)
    Nedostatek obojího - láska i jídlo - se projevuje jako hlad :-D
    Při sexu (orgasmu) i nacpání břicha se uvolňují podobné hormony štěstí..
  • upraveno 11. července 2011
    Hm...nechci rušit vaši diskuzi, ale abych přidala svůj názor. Pro mě existují jen Starkové...Robb nebo Ned..to je jedno, oba jsou naprosto ideální. :)
    upraveno 11. července 2011
    Známka vytříbeného vkusu :)
  • upraveno 12. července 2011
    Hmm, zajímavá debata:-D
    Hoši pro zábavu - Loras, Renly a Khal Dorgo (za předpokladu, že by vykopal z blízkého okolí veškeré obecenstvo).
    Chlap pro život - Jon (zajdy já ráda), navíc dle knihy nebude ani úplné "postelové" dřevo, takže ideál. Případně i Eddard, kterýžto, jestli se dobře pamatuju, není v knize ani zase příliš starý (když to vztáhnu k sobě).
    Tak na jednu noc, stáhněte mě třeba z kůže, ale Theon Greyjoy z doby prvního dílu. Ale Renly by taky nebyl k zahození.
    A na celý život Jon Sníh (o pár let starší) nebo Jorah Mormont (o pár let mladší). Koneckonců, ani Malíček by nebyl úplně vyloučený.
    Ale jako genetický materiál chci kombinaci Tyriona a Eddarda.
    To je možná Tywin, ne?:?-))
    Na jednu noc bych brala Jaimeho Lannistera. Bohužel nevím, jak by se vypořádal se svou nechutnou věrností vlastní sestře. :)))
    Pro život a rodinu jsou nej asi Starkové - Ned a Jon. I když povahově mi nejvíc vyhovuje další Lannister - Tyrion. Jako genetický materiál pro děti bych to s ním ovšem neriskla. :)))
  • upraveno 15. července 2011
    Svým způsobem... Koneckonců, Tywin byl jeden z nejmocnějších mužů v Západozemí. On nemohl za to, že jeho děti jsou cynický chlapík, postrádající smysl pro čest, ženská, posedlá touhou po moci, která neváhá vyspat se s kýmkoliv, s kým se jí to hodí, a trpaslík, po cestě k moci zakopává o vlastní soucit.
    Tak on zato jistě trochu vlastně hodně mohl. Jednak polovina jejich genů pochází od něj a jednak se jistě podílel na jejich osobnostním růstu nebo spíše pádu. Ale to neznamená, že to byl špatný manžel. Určitě svou ženu miloval, protože se i mnoho let po její smrti neoženil, i když by to pro něj jistě bylo výhodné.
    upraveno 15. července 2011
    Na vývoji charakterů svých dětí, hlavně Jaimeho a Cersei, má Tywin přímo obří zásluhu díky své povaze a jednání. Ovšemže za to mohl.
    Lannisterské geny mají jeho potomci navíc z obou stran, nezapomínejme, že se Tywin oženil se svou sestřenicí.

S tím ženěním bych to viděla spíš naopak. Co by muže bohatého a mocného jako Tywin Lannister motivovalo se znovu ženit? Když pomineme touhu po dalším dědici, tak nic. V království je jen 6 dalších rodů, které se mu mohou rovnat postavením, z toho jen Starkové, Arrynové a možná Martellové jsou zároveň i rodem stejně starobylým jako vznešeným. A ani v jednom z těch rodů pro něj imho nebyla vhodná nevěsta.
    Nevado: Moc, spojence - a opět moc, další děti - potencionální šiřitelé moci...Co třeba Tyrellové? Mace má několik sester. Tyrellové se mocí, bohatstvím i vznešenosti Lannisterům takřka vyrovnají...
    upraveno 15. července 2011
    Tyrellové jsou na tom stejně jako Baratheoni a Tullyové. Mezi nejvyšší patří jen "krátkou" dobu. Pozvedl je až Aegon Dobyvatel a tak se vznešeností Lannisterům, natož Arrynům a Starkům rovnat nemůžou. Eddard si na takové věci nepotrpěl. Tywin evidentně ano.
    Moc a spojence? O tom by mohl vyprávět třeba takový Stannis Baratheon :o))
    Ale vážně - moc měl díky svému bohatství a funkci pobočníka - a zůstala mu, i když z té pozice odešel. Spojence nepotřeboval hodně dlouho, takže ani tady ho to nepálilo. Jistě, budeš(te) namítat, že mohl mít ještě větší moc. Ale jakou větší? Rodové území manželky by neovládal. Maximum vlivu si pojistil tím, že posadil dceru na trůn - a pracoval na tom usilovně a dlouho. A dovršil to tím, že si zavázal království velkou půjčkou. To je lepší než pět manželek ;o)
    A další děti? Má vnuka, který bude sedět na trůně. Navíc evidentně počítal s tím, že Jaime v královské gardě nezůstane a nakonec dostojí rodovým povinnostem. A po zkušenostech s Tyrionem víc dětí znamená větší riziko zklamání :o))
    I přesto by bylo výhodnější se oženit, protože by nic neztratil, ale naopak získal...Nemyslím si, že by Tywin Tyrelly neakceptoval...Víc dětí znamená, že nějaké přežije..viz. Starkové...
  • upraveno 17. července 2011
    Tohle mi nedělejte :-) Správně by to snad mělo být Tywin+Eddard=Tyrion - přeju hezké sny :-)
    upraveno 17. července 2011
    Zvrhlíku :o)))
    upraveno 17. července 2011
    Zkumavky dneska zvládnou ledasco :)
  • upraveno 17. července 2011
    Čímž jsme vyřešili tajemství skutečné Jonovy matky?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.