Hlasování pro dámy

upraveno 5. září 2012 v Akce a hlasování
Milé dámy, slečny i panny ctnostné,
poněvadž chlapi již mají svůj kamrlík pro hlasování o největší koc v sáze, nadešel čas, abychom i my ohodnotily mužské osazenstvo příběhu Ice & fire.
Hodnotíme zde postavy knižní a né herce (pakliže neodpovídají dokonale popisu předlohy).
Napište komu dáváte přednost a proč, kdo Vás okouzlil a nebo naopak - s kým ani za zlaté prase v alobalu :-)
Klidně to rozdělujte na "partner pro život", "chlap na jedno vášnivé použití" , "ideální otec Vašich potomků"......jestli se všechno toto snoubí v jediném - Vaše štěstí :-)
Tak do toho ....
1246715

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. července 2011
    !!!
  • upraveno 18. července 2011
    No, není pochyb, že jako ideálního otce pro děti jedině Jaimeho Lannistera :))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. července 2011
    Monstra na zakázku eseró.
  • upraveno 18. července 2011
    CERSEI: Jako Cersei asi nemůžeš jinak, ale opravdu Ti připadá Joffrey jako vhodná kombinace alel:-)?
    Ten kluk dokázal vzbudit starosti i v Tywinovi.:-)
  • upraveno 24. srpna 2011
    Ja to mám tak zaujímavo pomiešané - kráska krasoň a zviera - Jaime a Sandor. Obaja majú taký nebezpečný šmrnc :D (U Jaimeho mal na to teda značný vplyv herec, čo ho hrá v seriáli, a u Sandora Sansa :))). Ale Jaime sa mi páčil v knihe aj po "polepšení", neviem ako to G.R.R. dokázal mne, starej cyničke, spraviť, ale hoci bežne "polepšené" postavy neznášam, u neho sa mi to páčilo.
    Ináč na manželstvo...čo ja viem, Ned? Čiste racionálne rozhodnutie, príťažlivá mi tá postava nepripadá.
    Vôbec ma neberú také tie mladé vtáčatká, Jon, Robb, Loras...
    Čímž jsme vyřešili tajemství skutečné Jonovy matky?
    Sethi, to nebyl dobrý nápad. Teď mě budou pronásledovat představy Tywina, který se vzdává malého Jona. Slib mi to, Nede! Zase by to hezky vyřešilo otázku, kdo zdědí Casterlyovu skálu. Že by to přece jen nebylo kvůli Joanně, proč se Tywin znovu neoženil?
    Vôbec ma neberú také tie mladé vtáčatká, Jon, Robb, Loras...
    To mě berou :-)

Tak jako partner by se mi líbil asi Oberyn, má charisma a je citově poměrně stálý. Navíc se mi obecně líbí ta Dornská nátura.

Jako jednorázovka? Mno, asi Jamie. Podle barvitých vzpomínek Cersei umí i něco jiného než do toho jen bušit jak hluchej do vrat. Ale jinak celkem kterýkoliv z těch koloušků. lze je ledacos naučit, když chtějí :-)

A otec dětí? No, já jsem taková romantická povaha, takže si křížení svých genů představuju s někým, koho miluju, aby ten harant byl spojení mě a jeho. Ale zkusím si to odmyslet. Asi Rhaegar. Děsně se mi líbí ta kombinCE stříbrných vlasů a fialových očí.
    Tyna, no teraz si rekapitulujem seriál a Robb sa mi vlastne celkom páči - ale opäť iba vďaka hercovi :)
    A súhlasím s Oberynom, večná škoda, že ho GRR tak rýchlo odpravil, minimálne vyzeral na zaujímavú postavu, ale cítila som v ňom potenciál aj v smere tohoto vlákna :)
  • upraveno 25. srpna 2011
    Tak jako partner by se mi líbil asi Oberyn
    S těmi jeho nemanželskými dcerami by to chtěla víc tolerance, než má Catelyn. :-)
    Catelyn je v tomhle trochu hysterka. Ellaria s písečnými hady v Tanci vychází dobře, dokonce říká, že její vlastní dcery své sestry zbožňují. Asi k tomu přispívá i to, že od chvíli, kdy byl Oberyn s ní, neměl už děti s žádnou jinou. Asi taky hraje roli ta uvolněnější atmosféra v Dorne. :-)
    Njn, Oberyn na mňa pôsobil ako nejaká rocková hviezda :) Damn you, Hora, pokazíš každú srandu!
    Rocková hvězda se smyslem pro zodpovědnost a rodinu. Stejně neodolatelná jako nepravděpodobná kombinace :-) Nejde po krku nemocnému bratrovi, s nasazením života mstí mrtvou sestru, jedna milenka mu vydrží 14 let, postará se se o své bastardy, zastánce ženských práv... Áááách :-)))

I když na mě je trochu věkovitý...
    I když na mě je trochu věkovitý...
    Muži nestárnou, muži zrají! Někteří jako víno, jiní jako sýr...

Naštěstí Oberyn působil spíš jako ten vinný typ =)
    Koľko tam mal zhruba rokov?
    Hádala bych něco kolem čtyřiceti. To ani není moc.
    Na mě už je to dost. Pokud tedy nezraji s ním. Když ho Ellaria potkala, bylo mu tak třicet :-)
    Nó, pre mňa je to tak akurát :) Ináč práve prezerám deviantart a našla som tam veľa pekných fanartov našich obľúbených hrdinov, je tu niekde vlákno, kam by sa to dali postnúť odkazy, alebo radšej nie? :D
    upraveno 25. srpna 2011
    No, zase ho nepřeceňujte. Je zajímavý, ale doma bych ho chtěla asi jako... jako zmiji :)

- jedna milenka mu sice vydrží 14 let, ale zřejmě nebyla za tu dobu jediná (na druhou stranu jí asi další společnost vyhovovala)
    - postará se o své bastardy, to sice jo, ale víceméně tím, že je uzná za vlastní a přiveze je do rodinného sídla, kde se o výchovu starají jiní
    - zastánce ženských práv, s přimhouřeným okem budiž, ale je to spíš otázka Dornských zvyklostí - nemyslím si, že by dával svým dcerám a partnerce takový prostor, kdyby se narodil jinde a byl vychováván třeba jako Lannister nebo Arryn
    - navíc se mi trochu příčilo, když se distancoval od svých dcer ve stylu: "nemyslete si, že vám budu tahat z průšvihu, pokud se špatně provdáte". Kdo sakra jiný by měl pomoct, když ne otec ;o)
    upraveno 25. srpna 2011
    Shirley: Třeba do vlákna Fanouškovská tvorba.
    Na mě už je to dost.
    Tak jako na mě taky, co se partnerování týče. Nicméně se mi takoví líbí. Pokud jsou ten vinný typ, no =)
  • upraveno 26. srpna 2011
    Musím brát v úvahu jejich "stav" v knize? Třeba, že Jon Sníh složil přísahu, tím pádem vlastně není ani pro jedno? ;)
    Jestli ne, pak můj žebříček vypadá takto:
    chlap na jedno vášnivé použití - Jaime
    partner pro život - Jon Sníh (nebo Rob Stark)

V čem je Jon Sníh narozdíl od Roba romantický hrdina? Rob si vybral lásku nad přísahou a povinností, kdežto Jon si vybral povinnost místo lásky..

Já bych to viděl s otcovstvím Oberyna dost bledě. V Dorne zjevně vládne liberálnější tón - když jsme u toho, to v raně novověké Itálii taky - takže Oberynovo chování spíš odpovídá "normě". O "výchově" písečných zmijí radši nemluvit (zatím to vypadá, že rostly jako dříví v lese), ale on ani Doran výchovu své dědičky příliš nezvládl.

A ještě jedna věc: Ellaria Písek je sice bastard, ale z mocného rodu, takže by svatba takový skandál nebyla. Část písečných zmijí by byla legitimní a Doranovi by do mocenských hrátek přibylo pár dalších potenciálních nevěst (bastardy bude provdávat za bohaté a vlivné těžko). Ale Oberyn se prostě zřejmě oženit nechtěl. S nikým. Bez ohledu na to, jak by to mohlo pomoci spravedlnosti pro jeho oddaně zbožňovanou sestru.
    Mnjo, nechtěl si vzít žádnou, kterou nemiloval. Dvakrát aáááááách :-))) Manželství nemá být o tom, že si vezmete šílenou ženskou, kterou nenávidíte, abyste dosáhli odsouzení vraha své sestry, kterého ostatně poslal otec vaší budoucí ženy :-)

Čím víc o něm přemýšlím, tím víc se mi líbí.
    Musím brát v úvahu jejich "stav" v knize?
    Když budem brát ohled na stav v knize, je Jon výrazně použitelněší než Robb. A jamie nakonec taky složil slib celibátu a právě se nechází v životní fázi "zkusím neporušit alespoň jeden ze slibů, které jsem v životě dal"
    "nemyslete si, že vám budu tahat z průšvihu, pokud se špatně provdáte".
    Ať se přihlásí každý, kdo nikdy od rodičů neslyšel "tak dobře, tak si na tu školu jdi/si tam jeď/s tím klukem choď/ ty rovnátka nenos, ale opovaž se mi přijít brečet až..." :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. srpna 2011
    já se hlásím.... ale dopadlo to dobře

A kde že je to druhé hlasování??? Arya vs Sansa vs někdo další....
    upraveno 26. srpna 2011
    Taky se hlásím.
  • upraveno 28. srpna 2011
    Vy mi chcete říct, že vám to rodiče nikdy neřekli? Zvláštní, obecně mi to přijde jako nejpoužívanější rodičovská hláška hned po "dokud jsi pod mou střechou /tě živím, tak..." A ve svém věku jsem připravena obě hlášky používat zase já. :-)
  • upraveno 28. srpna 2011
    Já byla vždycky trapně hodné dítě. Obecně nesnáším konflikty, takže jsem většinou šla cestou nejmenšího odporu. Ona si to za mě vybrala mladší sestra ve dvojnásobné dávce =)
    upraveno 28. srpna 2011
    Jistě, slyšela jsem výroky jako: "tohle rozhodnutí tě bude jednou mrzet" nebo "uvidíš, že to časem obrečíš". Ale nikdy takovouhle výhrůžku, byť nemyšlenou úplně doslova.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.