Hlasování pro dámy
Milé dámy, slečny i panny ctnostné,
poněvadž chlapi již mají svůj kamrlík pro hlasování o největší koc v sáze, nadešel čas, abychom i my ohodnotily mužské osazenstvo příběhu Ice & fire.
Hodnotíme zde postavy knižní a né herce (pakliže neodpovídají dokonale popisu předlohy).
Napište komu dáváte přednost a proč, kdo Vás okouzlil a nebo naopak - s kým ani za zlaté prase v alobalu :-)
Klidně to rozdělujte na "partner pro život", "chlap na jedno vášnivé použití" , "ideální otec Vašich potomků"......jestli se všechno toto snoubí v jediném - Vaše štěstí :-)
Tak do toho ....
poněvadž chlapi již mají svůj kamrlík pro hlasování o největší koc v sáze, nadešel čas, abychom i my ohodnotily mužské osazenstvo příběhu Ice & fire.
Hodnotíme zde postavy knižní a né herce (pakliže neodpovídají dokonale popisu předlohy).
Napište komu dáváte přednost a proč, kdo Vás okouzlil a nebo naopak - s kým ani za zlaté prase v alobalu :-)
Klidně to rozdělujte na "partner pro život", "chlap na jedno vášnivé použití" , "ideální otec Vašich potomků"......jestli se všechno toto snoubí v jediném - Vaše štěstí :-)
Tak do toho ....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ten kluk dokázal vzbudit starosti i v Tywinovi.:-)
kráskakrasoň a zviera - Jaime a Sandor. Obaja majú taký nebezpečný šmrnc :D (U Jaimeho mal na to teda značný vplyv herec, čo ho hrá v seriáli, a u Sandora Sansa :))). Ale Jaime sa mi páčil v knihe aj po "polepšení", neviem ako to G.R.R. dokázal mne, starej cyničke, spraviť, ale hoci bežne "polepšené" postavy neznášam, u neho sa mi to páčilo.Ináč na manželstvo...čo ja viem, Ned? Čiste racionálne rozhodnutie, príťažlivá mi tá postava nepripadá.
Vôbec ma neberú také tie mladé vtáčatká, Jon, Robb, Loras...
Tak jako partner by se mi líbil asi Oberyn, má charisma a je citově poměrně stálý. Navíc se mi obecně líbí ta Dornská nátura.
Jako jednorázovka? Mno, asi Jamie. Podle barvitých vzpomínek Cersei umí i něco jiného než do toho jen bušit jak hluchej do vrat. Ale jinak celkem kterýkoliv z těch koloušků. lze je ledacos naučit, když chtějí :-)
A otec dětí? No, já jsem taková romantická povaha, takže si křížení svých genů představuju s někým, koho miluju, aby ten harant byl spojení mě a jeho. Ale zkusím si to odmyslet. Asi Rhaegar. Děsně se mi líbí ta kombinCE stříbrných vlasů a fialových očí.
A súhlasím s Oberynom, večná škoda, že ho GRR tak rýchlo odpravil, minimálne vyzeral na zaujímavú postavu, ale cítila som v ňom potenciál aj v smere tohoto vlákna :)
I když na mě je trochu věkovitý...
Naštěstí Oberyn působil spíš jako ten vinný typ =)
- jedna milenka mu sice vydrží 14 let, ale zřejmě nebyla za tu dobu jediná (na druhou stranu jí asi další společnost vyhovovala)
- postará se o své bastardy, to sice jo, ale víceméně tím, že je uzná za vlastní a přiveze je do rodinného sídla, kde se o výchovu starají jiní
- zastánce ženských práv, s přimhouřeným okem budiž, ale je to spíš otázka Dornských zvyklostí - nemyslím si, že by dával svým dcerám a partnerce takový prostor, kdyby se narodil jinde a byl vychováván třeba jako Lannister nebo Arryn
- navíc se mi trochu příčilo, když se distancoval od svých dcer ve stylu: "nemyslete si, že vám budu tahat z průšvihu, pokud se špatně provdáte". Kdo sakra jiný by měl pomoct, když ne otec ;o)
Jestli ne, pak můj žebříček vypadá takto:
chlap na jedno vášnivé použití - Jaime
partner pro život - Jon Sníh (nebo Rob Stark)
V čem je Jon Sníh narozdíl od Roba romantický hrdina? Rob si vybral lásku nad přísahou a povinností, kdežto Jon si vybral povinnost místo lásky..
A ještě jedna věc: Ellaria Písek je sice bastard, ale z mocného rodu, takže by svatba takový skandál nebyla. Část písečných zmijí by byla legitimní a Doranovi by do mocenských hrátek přibylo pár dalších potenciálních nevěst (bastardy bude provdávat za bohaté a vlivné těžko). Ale Oberyn se prostě zřejmě oženit nechtěl. S nikým. Bez ohledu na to, jak by to mohlo pomoci spravedlnosti pro jeho oddaně zbožňovanou sestru.
Čím víc o něm přemýšlím, tím víc se mi líbí.
A kde že je to druhé hlasování??? Arya vs Sansa vs někdo další....