Když více je méně

upraveno 17. dubna 2012 v Seriál Hra o trůny
Ač mám Martinovu ságu ve velké oblibě, zvěsti o tom, že se HBO rozhodlo pro její seriálovou adaptaci, mne neuvrhlo v nadšení, ale ve zděšení. Z 1. série jsem viděl pouze první díl, ze 2. první tři. To bude myslím stačit.

Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.

HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...

Číst celý článek zde
18911131441

Komentáře

• upraveno 19. dubna 2012
    Emilio Pentoský napsal(a):

Jarla napsal(a):

Tyna napsal(a):

I když že by pro ženskou bylo lepší vzít si Renlyho... Mno, možná v politicky korektní době :))
    To s Eddardem by to bylo horší, tam by šarm zřejmě nestačil, tam by bylo třeba hodně promyšlené taktiky.....
    Snadněji ovladatelný je už snad leda Shandor :-D
    dokonce když udělala jeho manželka ten kix s Trpaslíkem a vlastně vyvovalala válku, tak to vzal na sebe, neřekl Jamimu, "ty hlupu ženu mám nevím co tam robi za caviky" neshodil jí aby si zachranil kejhák ale řekl že jednala z jeho rozkazu

prostě super chlap
    Húú to i/y mi dalo zabrat.
    Ale k dotazu :-) Lépe se nad tím zamysli :-) Já neříkám, že bych ho nechtěla nebo nezvládla - já říkám, že by byla mnohem těžší práce s jeho manipulací do stavu, v jakém bych ho chtěla mít :-)) Není ovladatelný....na druhou stranu - s tím by nebyla žádná práce (taky žádná výzva a proto zas tak neláká, ale brala bych ho:-) ). Rozhodně bych neměla vůbec nic proti Jonovi a brala bych ho jako jedno ze společných děcek, zvlášť proto, že ten kluk za to stojí pro své charakterové vlastnosti.
    co se ti nelibi na Nedovi ?? Taký skvělý chlap, silný, odvážní, dobrý bojovník, vůdčí (i podle Roberta měl být králem on) čestný, věrný, loajální a přesto ne slepě ale kritický, rodinný typ, milující své poddané (když klidně mohl odejít tak se rozhodl ohrozit svůj život a bojovat se svými muži proti přesile) a dokáže držet tajemství před kýmkoli (viz Jon :D )
    Můj příspěvek hovořil o manipulovatelnosti určitého typu mužů. Robert a Shandor jsou pro to předurčeni, aby si s nima ženská dělala, co chce - záleží jen na tom, jestli je ta žena miluje a chce pro ně to nejlepší a nebo je zneužívá. S Tyrionem by to bylo horší, protože je velmi inteligentní, což platí i pro Dorana...ale oba bych rovněž brala :-)
    Ben Nevis napsal(a):

Heavy: První díl jsem viděla před rokem, tak snad se nepletu, ale tam se mi ta scéna líbila víc než v knize. Ukazovala bezmocnost mladé holky, která má hrubý první sex a nemůže s tím nic dělat. Sedělo mi to tam na dothraky víc.

to pozor, musím než souhlasit!! naprosto perfektní ukázka bezmocnosti...ostatně sexuální scény dany a droga mi přišli docela dost zvrušující obecně, oproti těm kdy malíček učí jak má ros dělat rukou jinou holku nebo (zase ros) poslouchá, a následně poučuje jinou lehkou děvu jak má hekat nasedlá na klientovi (první díl 2.série)
    Ben Nevis napsal(a):

V Tudorovcích hezky naznačili, že si Henry uvědomoval, že chyba neplodnosti bude v něm. Ale nechtěl si to připustit, a tak pořád hledal příčiny (třeba že si vzal ženu po bratrovi, což bible na jednom místě zakazuje).

Naopak, bible to tam, k mému údivu, má docela jasně, že si ženy po bratřích mají brát :) Tedy, ne že by to v tvém komentáři bylo důležité, takže sry za hnidopišismus. Jen pro úplnost.
    Anvil napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

V Tudorovcích hezky naznačili, že si Henry uvědomoval, že chyba neplodnosti bude v něm. Ale nechtěl si to připustit, a tak pořád hledal příčiny (třeba že si vzal ženu po bratrovi, což bible na jednom místě zakazuje).

Naopak, bible to tam, k mému údivu, má docela jasně, že si ženy po bratřích mají brát :) Tedy, ne že by to v tvém komentáři bylo důležité, takže sry za hnidopišismus. Jen pro úplnost.
    Přesně tak :-) Jasně se tam píše, že se o ně mají postarat :-) Jindřich si Kateřinu dokonce vytrucoval a popravdě měl asi štěstí, že jeho tatík skonal, páč ten byl proti:-) Tam to byla napoprvé svatba z lásky, i když nebyla v mocenských zájmech a dokonce mohla být na škodu :-)
    Jarla napsal(a):

Anvil napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Přesně tak :-) Jasně se tam píše, že se o ně mají postarat :-) Jindřich si Kateřinu dokonce vytrucoval a popravdě měl asi štěstí, že jeho tatík skonal, páč ten byl proti:-) Tam to byla napoprvé svatba z lásky, i když nebyla v mocenských zájmech a dokonce mohla být na škodu :-)
    Tak já jsem toho názoru, že Jindřich první tři manželky miloval, i když vždycky jenom omezenou dobu. V seriálu z něj IMHO udělali většího kurevníka, než doopravdy byl.
    Takže, když jsem ten seriál vynechal, přišel jsem o něco? (jak tak sleduji vaše názory)
    Anvil napsal(a):

Takže, když jsem ten seriál vynechal, přišel jsem o něco? (jak tak sleduji vaše názory)

Netuším :-) Já to přece nesleduji - ani se nedívám na fotky herců, abych si nepokazila své vlastní představy popisů - už tak se mi tam motá těch pár, co jsem viděla...
    já třeba poněkud lituji, že jsem se dozvěděla tu trapnost o Stanisovi, kterou jsem ještě včera netušila...ale přežiju to :-)
    Jarla napsal(a):

Anvil napsal(a):

Netuším :-) Já to přece nesleduji - ani se nedívám na fotky herců, abych si nepokazila své vlastní představy popisů - už tak se mi tam motá těch pár, co jsem viděla...
    já třeba poněkud lituji, že jsem se dozvěděla tu trapnost o Stanisovi, kterou jsem ještě včera netušila...ale přežiju to :-)
    Já myslel Tudorovce, že jsem vynechal. :) Měl jsem to upřesnit. Seriálem (tentokrát Hrou o trůny, aby se to nepletlo) nějak závratně nadšen nejsem, ale mohlo to být, co si budem říkat, daleko horší. Za Stannise bych jim jednu vlepil.
    Aha tak Tudorovce jsem neviděla, ale zato jsem četla dost historie, takže by mi to vadilo ještě víc, páč historie jim "práva" neprodala :-D
    Za Stanise bych je kopala do hader kolem Dorthackých plání :-p
    Jarlo, co za seriály vůbec sleduješ? Koukám, že asi žádnej, protože všechny jsou strašný :D
    Jo, to je přesně důvod, proč "historické" seriály radši vynechávám.
    Nezdají se ti Dothracké pláně málo rozsáhlé? :D Já mám jeho knižní podobu dost rád.
    Ale no tak - sleduji Červeného trpaslíka (furt dokola), Big bang(jen orginál), Comeback.....hm teď zrovna zkoušíme Big Bena, protože Midsomer došel , nekrvavých detektivek je málo, Profesionály a Schimanského mám okoukané a Lynly nebo Cadfael nejde sehnat. A taky se mi líbilo Final Fantasy Unlimited. No a pak je přece halda dokumentů - třeba od Attenbourougha jeden lepší než druhý, Okna vesmíru dokořán, teď koukáme Mocné síly Země....
    Povšechně pravda na seriály nejsem zatížená, ale neboj, na filmy taky ne - já jsem čistokrevný knihomol :-)
    Anvil napsal(a):

Jo, to je přesně důvod, proč "historické" seriály radši vynechávám.
    Nezdají se ti Dothracké pláně málo rozsáhlé? :D Já mám jeho knižní podobu dost rád.

Doufám, že by mohly dosahovat aspoň rozměrů tajgy :-D
    Kecám, ještě Černá zmije a Tenká modrá linie (samozřejmě v orginále, protože překlad je děsivý). Aby bylo jasno - jsem fanda kvalitního dabingu, takže Červený trpaslík se mi líbí dabovaný mnohem víc než orginál. Jo a v poslední době jsme jukli na Stopařova průvodce po galaxii a taky dobré až na drobné nedostatky ve spojování scén.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. dubna 2012
    BTW když tenhle styl, tak doporučuju Galaxy Quest, snad nejlepší aprodie žánru jako takovýho a skvělý je, že člověk ty Star Treky apod. ani nemusí mít nějak zvlášť nakoukaný, aby člověk pochopil, z čeho si film utahuje.
    Anvil napsal(a):

Já myslel Tudorovce, že jsem vynechal. :) Měl jsem to upřesnit. Seriálem (tentokrát Hrou o trůny, aby se to nepletlo) nějak závratně nadšen nejsem, ale mohlo to být, co si budem říkat, daleko horší. Za Stannise bych jim jednu vlepil.

Tudorovci jsou fajn seriál na zkouškové apod. Fungují jako výborná zvuková kulisa, děj není nijak složitý, takže se dá sledovat "až v druhé řadě" a když chvíli nevnímáš, zpravidla to moc nechybí, ale dá se na to samozřejmě koukat i "naplno".
    Tedy za předpokladu, že Ti nedělá problém dělat dvě věci najednou. :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. dubna 2012
    Miss Utahraptor: Jenže na zkouškové je fajn skoro každý seriál :)))
    Krisa napsal(a):

Záleží jak to bereš. Třeba u Hry bych nemohla ani předstírat, že se učím. U Tudorovců jsem se celkem úspěšně zvládala i doopravdy učit. :)
    Seriál, pravda, mohl dopadnout hůř, ale, když odhlédnu od změn/krácení děje a přidávání/ubírání postav, tak v čem je jiný oproti knize, je taková lehounká potravinářská fastfoodová fólie, kterou je celý potažený. A asi to tak musí být, aby ho HBO byla schopna s určitým rozpočtem natočit a odvysílat v hlavním vysílacím čase, a ještě jí vydělal.
    Ale argumenty , že přece řádná porce tvrdého sexu a stříkající krev patří přece k tomu správnému drsnému "středověku" jsou stejně naivní jako dětské představy, že být dospělý znamená řídit auto, chodit si do automatu pro peníze a být vzhůru do půlnoci. Jak už tu někde dříve v jiném vláknu psala Tyna, středověk znamenal daleko více hladu, smradu, špíny a nemocí.
    upraveno 19. dubna 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Krisa napsal(a):

Záleží jak to bereš. Třeba u Hry bych nemohla ani předstírat, že se učím. U Tudorovců jsem se celkem úspěšně zvládala i doopravdy učit. :)
    No jo, já už to učení v poslední době ani nepředstírám :D
    Přesně tak. Představa, že "drsnost" spočívá v pohledu na krásné čisté mladé, často chirurgicky upravené, lidi, kteří divoce souloží, je poněkud dětinská.
    Krisa napsal(a):

No jo, já už to učení v poslední době ani nepředstírám :D

A to já zase taky ne. Zkouškový nám začíná "až" za měsíc. Fůra času. :DD
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. dubna 2012
    To je pravda, ale ľudia v ňom boli menej civilizovaní a mysleli na sex ako na zverstvo viac z pohľadu pudov zvieraťa než človeka. Ale rozhodne to nie je úplný stredovek, ja si stredovek nepredstavujem ako plný šedých eminencií (pár ich bolo, o tých ostatných ešte nevieme :D ), ale naozaj ako taký nudný čas biedy... Lenže potom kto by tú knihu čítal, kto by ten seriál pozeral...
    Tyna napsal(a):

Přesně tak. Představa, že "drsnost" spočívá v pohledu na krásné čisté mladé, často chirurgicky upravené, lidi, kteří divoce souloží, je poněkud dětinská.

Jo! Sadeho na ně! To by teprv bylo "drsný"! :D
    upraveno 19. dubna 2012
    Miss Utahraptor: Tak to já měla 1. předtermín už včera a musím říci, že přinutit se do toho aspoň dívat, bylo peklo!!!
    upraveno 19. dubna 2012
    Tyna napsal(a):

To je tiež pravda - tam žiadny nagélovaní fešíci a dlhovlasé krásky neboli, možno pár, ktorí mali exotické olejčeky :D
    Krisa: My měli mít dneska první zápočet (předmět končil dřív), jenže zrovna na ten jsem nemohla. Jinak u nás se spíš ještě řeší resty z minulého semestru. :DD
    Lord Gepeto napsal(a):

To je pravda, ale ľudia v ňom boli menej civilizovaní a mysleli na sex ako na zverstvo viac z pohľadu pudov zvieraťa než človeka. Ale rozhodne to nie je úplný stredovek, ja si stredovek nepredstavujem ako plný šedých eminencií (pár ich bolo, o tých ostatných ešte nevieme :D ), ale naozaj ako taký nudný čas biedy... Lenže potom kto by tú knihu čítal, kto by ten seriál pozeral...

Šedé eminence tu byly, jsou a budou v jakékoli době, místě, režimu a na jakémkoli civilizačním stupni :-)
    upraveno 19. dubna 2012
    Isca napsal(a):

Lord Gepeto napsal(a):

Šedé eminence tu byly, jsou a budou v jakékoli době, místě, režimu a na jakémkoli civilizačním stupni :-)
    hm... To je pravda...
    Miss Utahraptor napsal(a):

Krisa napsal(a):

Hm, já se snažím na medicíně... takže neučení by mě lehce zabilo :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.