Hra o trůny 2x08 - Princ ze Zimohradu

upraveno 20. května 2012 v 2. řada
Theon na Zimohradu přijímá návštěvu. Arya si žádá splacení posledního dluhu Jaqena a její žádost ho nepotěší. Robb je zrazen.

Tyrion a...

Číst celý článek zde
1235714

Komentáře

• upraveno 21. května 2012
    flanker.27: Yop... jenom říkám, že ten seriál není žádný zlo a Martin je velkej kluk, kterej snad ví, co dělá.
    Dneska to šlo, už jsem ten odklon od knih tak nějak překonal. A rozhodně to byl lepší díl, než přinejmenším poslední tři, i když občas se usmívám v momentech, který mají být emotivně silný, ale mě tak nějak nesedí, třeba proslov Talisy, to jsem nějak neskousl.
    Ad spekulace z informací jedna paní povídala: Je klidně možný, že to Martin nedopíše, v tom případě mi je celkem jedno, co si kdo domyslí za konec. A pokud ho seriál jen předběhne vůbec bych se nebál, seriál směřuje už teď leckdy jiným směrem než kniha, za dvě tři serie to budou dvě odlišný věci. A pochybuji, že by to Martin psal podle seriálu. Ale HLAVNĚ, celý to jsou jen doměnky a nepodložený řeči...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. května 2012
    svoa00 napsal(a):

flanker.27: Yop... jenom říkám, že ten seriál není žádný zlo a Martin je velkej kluk, kterej snad ví, co dělá.

Pokud jde o finance pak jistě :)
    Alek napsal(a):

jednak nevěřím, že se dočkáme nějaké 6. či 7. série... a i při takovém štěstí, je spousta jiných možností, jak to vyřešit.

Podla mna moze byt aj 12 serii, t.z. 12 rokov serialu, kedze knihy sa kvoli hutnosti deja a businessu daju rozdelit na polovicu. A za 10 rokov by to uz Martin mohol dopisat...
    Já bych každou knihu rozdělil aspoň na čtyři série. To si tenhle seriál rozhodně zaslouží. :-)
    sederik: Za dvě tři série, pokud budou, bude IMHO seriál věrnej předloze zhruba stejným způsobem jako teď a při adaptaci Hostiny/Tance bude ta jejich scénáristická iniciativa spíš zapotřebí, aby příběh dával smysl.
    Tak dnes mi v 8.dieli vadila len jedna vec a to prepustenie Jaimeho a uveznenie Catlyn.Preco mi to vadi je to,ze Karstark nema dovod na zradu Roba(aspon to tak vidim ja).Robb urobil maximum co mohol a verejne pred lordom Karstarkom odsudil chovanie svojej matky a nechal ju uveznit.Ak si dobre pamatam tak v knihe jej chybu ospravedlnoval ,pretoze od nej ocakaval pochopenie pre jeho svadbu s Jeyne.
    V kazdom pripade tento diel patril medzi tie viac vydarene.Citit tam zavan kniznej predlohy.Len som zvedavy ako poriesia Jaimeho ruku ,predpokladam,ze to nebude na Harrenove ale skor,kedze predpokladam,ze celu liniu s severanmi na Harrenove asi vystrihnu.
    Ježiši lidi, vy mě děsíte s těmi předpověďmi. Takhle před spaním, že se nestydíte!
    A jinak celkem povedený díl, ruka Taylora byla opět vidět. Jediná scéna, kdy jsem měla hysterický záchvat čtenáře, byla u Robba a Talisy, ale to jsem měla čekat.
    svoa00: Možná jo, možná ne. Jasně, že se musí držet hlavní linky, ale odklánět se podle mě budou víc. Na některý věci zadělali už teď, jiný půjdou jen těžko natočit. Řekl bych, že budou přibývat lidé co nebyli v knižní předloze.
    Já bych každou knihu rozdělil aspoň na čtyři série. To si tenhle seriál rozhodně zaslouží. :-)
    Zaručený způsob, jak to ukončit :-)
    Při vší povinné úctě lorde velitelui a s vědomím následků, to je krok stranou :)
    Jaké úctě? Jaké následky? Krok kam? Mám zase neblahé tušení, že jsem byl uražen :-))) Takže to mám chápat tak, že nemáte takovou představivost a má nastínit nějaké ty možnosti? Když já tak nerad vařím z vody :-)
    Alek napsal(a):

Zaručený způsob, jak to ukončit :-)

Dr. Heavy - mám dojem, že Tě šerif prokoukl skrz naskrz :-D
    Už ve vás odbojářích čtu jak v knížce ;-)
    upraveno 21. května 2012
    Jaké úctě? Jaké následky? Krok kam? Mám zase neblahé tušení, že jsem byl uražen :-))) Takže to mám chápat tak, že nemáte takovou představivost a má nastínit nějaké ty možnosti? Když já tak nerad vařím z vody :-)
    Tak dlouho jsme krmeni tím, že seriál poběží dokud bude Martin psát. Samozřejmě dá-li sledovanost a nákup nosičů, to je priorita. Řekněme, že tedy sledovanost bude. Co bude následovat. Dvě sezóny Bouře, dvě sezóny Hostina+Tanec, to máme čtyři roky vystaráno. Teď otázka, co počít, možná Martinovi tak akorát dovanou Vichry, takže další sezóna. Ach co počíti teď? Máme seriál, /hypoteticky) máme sledovanost, nemáme předlohu. Padla? Pauza další 4 roky? Nemyslím, myslím, že jedeme dál. A to předpokládám dokončení Vichrů do 4 let (samozřejmě budu jen rád když to bude dřív).
    Podle mě velmi dobrý díl, hodně jsem se nasmál u všech scén s Tyrionem, hlavně když tam přišla Ros. :D Jinak jsem tady četl narážku, že Varys zhubl, možná že ano, ale nezdá se vám, že Horký koláč ztloustl, tomu se v tom zajetí daří. :D Scéna s Ashou a Theonem byla velmi podařená, stejně tak jako scéna na Pěsti Prvních lidí. Brienne byla skvělá - hlavně to její "In!". Ale scéna na Harrenově při říkání třetího jména mě docela zklamala, tedy byla dobrá, ale co mají v plánu udělat dál, jak Harrenov získají Starkové? Překvapila mě i nabídka Davosovi, že se stane pobočníkem krále na Železném trůnu, Stannis na to jde hopem. :D Už se nemůžu dočkat na další díl.
    flanker.27 napsal(a):

... Co bude následovat. Dvě sezóny Bouře, dvě sezóny Hostina+Tanec, to máme čtyři roky vystaráno. Teď otázka, co počít, možná Martinovi tak akorát dovanou Vichry, takže další sezóna. Ach co počíti teď? Máme seriál, /hypoteticky) máme sledovanost, nemáme předlohu. Padla? Pauza další 4 roky? Nemyslím, myslím, že jedeme dál. A to předpokládám dokončení Vichrů do 4 let (samozřejmě budu jen rád když to bude dřív).

Já jsem víc optimista a doufám, že mu to nebude trvat tak dlouho jako tanec - tzn. 4 roky by byly ok - rok už je fuč, 2 sezony Bouře, Tanec s Hostinou 2 sezony - po první vyjdou Vichry, takže máme 1 sezonu Tance fóra.. - pak bych tipnul o půl roku až rok delší pauzu, ptž jim bude trvat přepsat Vichry do seriálový formy, pak dvě sezony Vichrů a akorát bude vydán Sen... - takže vcelku ok...
    Otázka je, jestli za těch sto let, než to nastane si spíš pro nás nepřijdou Jiní?!
    :-)
    flanker.27 napsal(a):

... to máme čtyři roky vystaráno. Teď otázka, co počít, možná Martinovi tak akorát dovanou Vichry, takže další sezóna. Ach co počíti teď? Máme seriál, /hypoteticky) máme sledovanost, nemáme předlohu. Padla? Pauza další 4 roky? Nemyslím, myslím, že jedeme dál. A to předpokládám dokončení Vichrů do 4 let (samozřejmě budu jen rád když to bude dřív).

No, hodne se resi, jestli nebude mezi poslednimi dvema knihami casovy skok. Tim padem by si Martin zajistil cas na dopsani :) Jestli on to nahodou nema promyslene lepe, nez si myslime :D
    8 díl byl takovej průměr...Hodně se mi líbil rozhovor mezi Tyrionem a Cersei , příjde mi že Lena Headey je díl od dílu lepší a lepší. Bronn zase rozesmál ,ale celkově mě královo přístaviště moc nebere. Jsem zvědavej jestli bude retěz nebo ne,v poslední scéně je Varys s Tyrionem na nějaky budove blízko vody a daleko od města a dělníci tam pořád tahaj kamení jakoby stavěli věže pro řetěz ještě je tam vidět nahoře na hradbách dvojice trebuchetů a nějakej škorpión...snad budou i vidět v akci. Jonovu linku vyřešily celkem nenásilně a setkání s Qhorinem a následnej rozhovor ,že musí udělat vše se mi zamlouval. Jediná hezká část u Robba byla krajina :D Nejsem si jistej ,ale nemá bejt útěk Jaimiho a Brienne na začátku bouře? Co se týče Ros ,tak doufam že jí popravěj :D Nakonec se mi líbilo jak tu již bylo zmíněno scéna s Yarou a Theonem.
    flanker.27 napsal(a):

Tak dlouho jsme krmeni tím, že seriál poběží dokud bude Martin psát. Samozřejmě dá-li sledovanost a nákup nosičů, to je priorita. Řekněme, že tedy sledovanost bude. Co bude následovat. Dvě sezóny Bouře, dvě sezóny Hostina+Tanec, to máme čtyři roky vystaráno. Teď otázka, co počít, možná Martinovi tak akorát dovanou Vichry, takže další sezóna. Ach co počíti teď? Máme seriál, /hypoteticky) máme sledovanost, nemáme předlohu. Padla? Pauza další 4 roky? Nemyslím, myslím, že jedeme dál. A to předpokládám dokončení Vichrů do 4 let (samozřejmě budu jen rád když to bude dřív).
    Fakt jsme tím krmeni? Já vždy slyšel podmínku, že pokud bude sledovanost, tedy objednávka HBO - proto je každý rok to čekání na potvrzení.

Tak tedy spekulujme, že to opravdu tak dobře půjde dál (i když já jsem k tomu velmi skeptický). Samozřejmě že ne padla, a ne čtyřletá pauza (ale roční klidně). To už se spíš nabízí flashbacková řada, nebo Potulný rytíř. Ale stejně tak by určitě ve hře byla varianta, že by byl do scénáristické práce povolán na plný úvazek GRRM. Stejně to už tou dobou bude mít napsaný a bude zaseknutý na pár kapitolách jako třeba v tance s Meereenským uzlem.
    Khadgar napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

... to máme čtyři roky vystaráno. Teď otázka, co počít, možná Martinovi tak akorát dovanou Vichry, takže další sezóna. Ach co počíti teď? Máme seriál, /hypoteticky) máme sledovanost, nemáme předlohu. Padla? Pauza další 4 roky? Nemyslím, myslím, že jedeme dál. A to předpokládám dokončení Vichrů do 4 let (samozřejmě budu jen rád když to bude dřív).

No, hodne se resi, jestli nebude mezi poslednimi dvema knihami casovy skok. Tim padem by si Martin zajistil cas na dopsani :) Jestli on to nahodou nema promyslene lepe, nez si myslime :D
    Jo, za ty dlouhý roky, co už konec Písně uvidíme v seriálu, to nechá dopsat nějakou tu nulu, co obvykle píše knížky na motivy filmů nebo počítačových her :D
    1. já jen doufám v jednu maličkatou změnu oproti knize - nechání Jaqena Jaqenem (respektive - vůbec by mi nevadilo, kdyby si neměnil vzhled :D)
    2. chápu, že někomu se seriál nelíbí a chápu, když ho někdo kritizuje, co ale nechápu je, že ho někdo nevidí (2-3 díly se fakt nepočítají) a přesto na něj nadává všude kolem a co víc - leze do diskuzí, které jsou věnované seriálu a všechny ostatní téměř "ponižuje" (či sám sebe povyšuje, vyberte si sami) za to, že seriál sledují. Takže - pokud se vám to nelíbí, vaše chyba. Založte si téma "nesnáším seriál GoT" a nepruďte tady tím, jací jsme pitomci, že jsme skočili na špek nějakým blbcům, co točí seriál, který má s knížkou společný vlastně jen název, protože jedna postava z mnoha tam nemá každý oko jinak barevný, což je prostě největší dogma. Navíc seriál přece kazí i samotného autora, protože B&W mají nějaké nápady, které od nich určitě autor převezme a celé to podělá, protože zabije postavu Aryi, jelikož její herečka už dospěla a rozhodla se seriál opustit... Chce to trošku přemýšlet... Takže prosím... (snad ne sama za sebe)... přestaňte jako malá děcka řvát a běžte si povídat do jiných témat, která nejsou určená seriálu. Tímto konkrétně narážím na jistou uživatelku, která už to opravdu hodně přehání... Howgh.
    Na mně? :-)
    upraveno 21. května 2012
    Fakt jsme tím krmeni? Já vždy slyšel podmínku, že pokud bude sledovanost, tedy objednávka HBO - proto je každý rok to čekání na potvrzení.
    No, rozhodně je to opakovací ujišťovačka. Každopádně pokud by skutečně došlo k odvysílání cca 6 sezona popularita neklesala, dost bych se divil, že by nepokračovali. Potulní rytíři apod. by na fandys eirálu moc nezabíraly a pro stanici by to byl zbytečnej risk.
    Kolikokoli: Souhlas, jenom bych to nenapsala takhle natvrdo :D Nějak nechápu, proč se někdo obtěžuje takhle nesnášet nějakej seriál, asi se nudí.
    Kolikoli, neber si to tak..jak už jsem jednou napsala, jistá nejmenovaná uživatelka je prostě vtělením Ygritte (přestože to sama popírá;-) ), a aspoň je tu veselo ..
    Som pochopil, že tu mnohým seriál leží v žalúdku, ale tvrdiť, že preberie nejakú štafetu po knihe mi pripadá už paranoidné. Ja stále považujem GRRM hlavne za spisovateľa. A seriál len za príjemné spestrenie. Chápem, že minutáž série bude závisieť od sledovanosti, ale aj tak mám pocit, že tvorcovia do toho išli s predstavou konkrétneho bodu v existujúcich knihách, kam by to event. radi dotiahli. A pochybujem, že to vyjde na viac ako 4-5 sezón.
    Kolikokoli: Asi tuším koho myslíš, ono to není jen seriálové vlákno, někteří si myslí, že spolkli moudrost světa, a že existuje jen jedna pravda. Ale nenechal bych si kazit náladu, stejně tu je většina lidí co má rozum a dá se s nimi debatovat, proto sem chodím velmi rád. ;-)
    flanker.27 napsal(a):

No, rozhodně je to opakovací ujišťovačka. Každopádně pokud by skutečně došlo k odvysílání cca 6 sezona popularita neklesala, dost bych se divil, že by nepokračovali. Potulní rytíři apod. by na fandys eirálu moc nezabíraly a pro stanici by to byl zbytečnej risk.
    Ale z které strany? Ze strany fanoušků leda tak. Ze strany tvůrců určitě ne, ti jsou nejopatrnější ze všech.
    heavy_head: kdepak, tvé příspěvky, dokonce i ty "antiseriálové" jsou v pohodě a někdy i vtipné ;).
    Mně se tenhle díl líbil. Rozhodně oproti šestému a sedmému příjemné zlepšení.
    Tady Lorde Heavy Zmije vidíš ten rozdíl :-D No neříkala jsem to :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.