Hra o trůny 2x08 - Princ ze Zimohradu

upraveno 20. května 2012 v 2. řada
Theon na Zimohradu přijímá návštěvu. Arya si žádá splacení posledního dluhu Jaqena a její žádost ho nepotěší. Robb je zrazen.

Tyrion a...

Číst celý článek zde
1356714

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. května 2012
    Někdo/něco/s někým se mu líbí :)
  • upraveno 21. května 2012
    Nebudu nic prozrazovat - to by ode mne bylo skutečně hnusné i kdybych jen vyjmenovala změny fakta. Jen jich bude více než příliš :(
    Mne tankuje jen ta věc, že se tomu marzin poddává a na postavy, co v seriálu nebudou se vykašle :( Teď se vyžívá v tom, že je mediální hvězda :(
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. května 2012
    Jarla napsal(a):

Mne tankuje jen ta věc, že se tomu marzin poddává a na postavy, co v seriálu nebudou se vykašle :( Teď se vyžívá v tom, že je mediální hvězda :(

Že by jasnovidka? :D Čajové lístky, karty, křišťálová koule...?
    To je referát :(
    Výborný díl. Zatím nejlepší ze všech. Jaqen, Cat, Cersei, Ros, Aša/Yara... Opravdu dokonalost... Akorát Robb mě naštval, ale to už je jedno :D.
    Kolikokoli: Řekla bych, že o Robbovi tu ještě padne dost slov :D Ale překvapivě jsem ho neměla chuť zaškrtit, ačkoliv chvíle jeho slabosti se změnila na "Miluju ji". Asi je to tou Chaplinkou či co.
    A ono to pude, ne že ne!

Skvělý díl! Já toho Taylora miluju. A je velký problém, že ve třetí sérii bude mít jen jeden díl :-(

Příjezd Yary, skvěle natočen a zahrán, Yara hrála výborně - před železňáky tvrdá jako správná Aša, a pak zahrála i na správnou notičku v soukromí. Bronn a Tyrion opět rozehráli komickou scénku. Bolestínskej Ed hláškař jak má být. A Ros! Nemohl jsem se dočkat, až ji přivedou a modlil se aby to byla ona. Dinklage si opět říká o ocenění - už minule jeho nesmělost a dnes zuřivost a zároveň naivita u Šae - jak hloupě zamilovaný, zatímco v podtextu zněla jeho věta, že děvky si nekupuješ,ale pronajímáš. Stannis/Davos velmi dobře - sic se Davos snaží vtipkovat, Stannisem to nepohne.Qhorin je zpět na scéně.

Zapomněl bych na linku Robba - Cat dostalo co si zasloužila a co se týče Talisy - skvěle napsáno a natočeno, v průběhu jejich scny se mi ta chaplinka úplně proměnila a začala se mi i líbit - myslím v průběhu dialogu :-)

A tklivý závěr to završil s nádherným hudebním podkresem, který se neomrzí.

Já snad nemám výhrad... úžasný :-) No dobře, jednu výhradu mám, Daenerys bych z toho dílu vynechal - jo, s Jorahem pěkná scéna, ale to zasazení scény bylo trochu trapný.
    2x8 Nebudu nic začerňovat, takže jestliže se chcete nechat epizodou překvapit, nečtěte dál.

Jestliže jsem měla připomínky k tomu, jak byla napsaná minulá epizoda, u osmýho dílu problém nemám. Atmosférou připomíná pátý díl a i přes připsaný scény a úpravy děje jsem v tom zase cítila Martina, celý to bylo o dialozích a emocích. Takže:

-Catelyn opravdu udělala nepochopitelnou chybu a taky za to dostane sprda od Robba i Karstarka. Holt tady vypíchli to, že postavy zkrátka dělaj fatální chyby.
    -Skalisko byl výkřik do tmy. Musím vás zklamat, Robbova ženská je opravdu Talisa Maegyr, šlechtična z Volantisu. A nehledejte v tom nic složitějšího než to, že se do sebe zabouchnuli.
    -Yara/Aša si konečně získala moje sympatie a její scéna s Theonem je v tomhle díle možná ta nejlepší.
    -Ros konečně našla uplatnění. Třikrát díky scénáristům
    -Trochu mě zklamalo, že Tywin neměl jiný úmysly než si hrát se svým mazlíčkem. Smysl jeho scén s Aryou byl jenom ten, aby si ho oblíbila dost na to, aby ho nenechala hned zabít. Však toho taky hned lituje. Kdyby tak věděla, že právě bratrovi pomohla podepsat parte...
    -Cersei v tomhle díle nejspíš všechny potěší, takhle jí poznáváme, což?

IMHO zatím nejlepší díl série a to ten další napsal přímo Martin.
    takže těším těším .)
    Alek: ano, Qhorin potěšil nejvíc :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 21. května 2012
    Tyna napsal(a):

A další změněná drobnost "Přináším ti dar, syna Neda Starka?" ??? Divokým jeNed Stark ukradený, Jon je zajímal jako SYNOVEC Benjena Starka.

Ok, jsem hnidopich :-)

Tiež som sa divil, že prečo Ned, keď by ich malo viac zaujímať prepojenie s Benjenom...
    baltim napsal(a):

Říkám si, že je to asi nesmysl, ale napadlo mě, jak by všichni kecli na zadek, kdyby RW byla už na konci 2. série... Ale závěr S02 bude už tak hodně drsný, tohle by asi na diváky bylo moc... Na druhou stranu, když autoři přesunuli většinu dějové linky Robba do druhé série, tak by se to možná i trochu dalo pochopit. Co bude dělat Robb ve třetí sérii? Zbývá mu svatba s Jeyne, nějaké nesváry v táboře a pak vlastně už cesta na sever a tím RW... To by buď scénáristi museli vymýšlet víceméně novou linku nebo to šoupnout někam do S03e04...

Seriál sa netočí len okolo Robba akokoľvek skvelý herec Madden je, takže možno budú viac ukazovať z ostatných a len príležitostne pridajú Robba... A potom RW
    baltim napsal(a):

sarven napsal(a):

no bol by to fakt nezmysel. možno sa to nezdá, ale bol by to priveľký skok v deji. najskôr sa musí udiať A, až potom B. Nehovoriac, že medzi A a B je dôležité ešte dodať predstaviteľovi dostatok priestoru na to, aby "našiel riešenie" a aby vyzeral nesmrteľne ako všetci fantasy hrdinovia.

Proč by to byl tak převeliký skok? Je tedy otázkou, co se odehraje ve Skalisku.. Koneckonců tam může Robb padnout do léčky a být zraněn a následně ošetřován Jeyne atd. Aspoň by se tím trochu vrátili ke knižní lince...
    Vieš, tam nie je len časopriestor Robba, ak by zomrel už v druhej sérií, troška by ušla pointa niektorých scén z trojky, kde sa bere ohľad na to, že je živý. Čo takto Tywinove uisťovanie, že Robb bude mŕtvy ak by už dávno bol mŕtvy? Trochu odveci.
    Ben Nevis napsal(a):

Theon na Zimohradu přijímá návštěvu
    Malíček???
    :D Alebo možno Robert Baratheon, ktorý mu príde nadať, že zradil Neda :D Mňa by to už vôbec neprekvapilo... Veď Robert mal s Thorosom dobrý vzťah .D
    svoa00 napsal(a):

...Ros konečně našla uplatnění. Třikrát díky scénáristům...

že ona bude ,,Tá Tyrionova štetka" :D Som čakal... Každý to čakal...
    baltim napsal(a):

Myslím, že díl velmi dobrý. Těžko vybírat nejlepší scénu, těch hodně vydařených je řada... Ať už Tyrion s Bronnem a Varysem, Aša s Theonem, Robb s Cate, Jaime s Brienne, skvělej je Bolestínskej Ed, parádní je i Jaquen s Aryou a vcelku vydařená je i ta scéna Cersei s Tyrionem. Moc se mi líbil Stannis s Davosem. A mohl bych pokračovat třeba u dialogu Tyriona s Varysem na hradbách o božstvech :-). Ale jsou tam i slabší místa... A pořád nechápu, že kdykoliv se ve stanu Robba ukáže ta ženština, Bolton ukázněně mizí. Tu scénu, kdy se tam baví o zimohradu a Theonovi jsem trochu nepobral. Tedy ne tu samotnou scénu, ale fakt, že jakmile se tam objeví NeJeyne, je konec porady a Bolton jí ještě osloví "my lady".

Asi sa tiež díva do plameňov na sporáku a vedel, čo príde, ale to už by ju asi volal "Your Magistry" :D
    Krisa napsal(a):

Jarla napsal(a):

Že by jasnovidka? :D Čajové lístky, karty, křišťálová koule...?
    ...R'hllorove plamene.. :D

--------------------------------------------------------
    Ja sa už teším na túto epizodku, všetci ju akosi chvália :)))

BTW: Deti, toto mi nerobte, toľko komentárov, na ktoré mám nutkanie odpovedať a nakoniec ja vyzerám ako spamer s komentárom dlhým ako had :/
    Snad pro ostatní moc nezvýšíme očekávání, to bych nerad. Takže ano, ta věta se synem Neda Starka je divná - i když Mancemu to bude jedno, měl je oba asi stejně rád a pochybuju, že ostatní divocí by mezi tím rozlišovali, Stark je prostě Stark, mrtvej Stark, dobrej Stark :-)
    Alek napsal(a):

Snad pro ostatní moc nezvýšíme očekávání, to bych nerad. Takže ano, ta věta se synem Neda Starka je divná - i když Mancemu to bude jedno, měl je oba asi stejně rád a pochybuju, že ostatní divocí by mezi tím rozlišovali, Stark je prostě Stark, mrtvej Stark, dobrej Stark :-)

Kdo z běžných diváků si vzpomene, že se tam mihnul nějaký Benjen...
    Jak už jsme si všimli dříve, známé postavy přebírají roli těch neznámých.
    Jakto, že Arya už odchází z Harenova? To nebude ani Lasičí polévka? :(
    upraveno 21. května 2012
    Véfa: Ona odchádza už teraz? Tak to asi v poslednej epizode, čo bolo napísané, že Dany ide na zvláštne miesto asi fakt ide do Astaporu, kde tá slúžka povie Valar Morghulis a tam bude objasnená jeho definícia... :D
    Jarla napsal(a):

Nebudu nic prozrazovat - to by ode mne bylo skutečně hnusné i kdybych jen vyjmenovala změny fakta. Jen jich bude více než příliš :(

Tak zaloz nove tema a zmeny tam dej. Tyhle prohlaseni typu "ja neco vim, ale nereknu vam to" bych od dospely zensky, ktera se tu projevuje celkem sectele, fakt necekal.
    Ze by se Martin na nejake postavy v knizkach vykaslal, to neodpovida jeho prohlasenim. Muzeme o tom jenom spekulovat, ale rozhodne ne prohlasovat to za jistotu. Ale jestli vis jak presne planoval knizku dopsat, tak to se samozrejme omlouvam.

Jinak dil celkem slusny. Od knizky uz to oddeluju bez problemu, takze si to uzivam. Pocitam, ze az vezmu do ruky Tanec, tak me nejaky serial vubec nebude tankovat.
    Ze tam asi nebude lasici polevka nevadi, ale musi prece jeste dojit k setkani Jaqena a Aryi, ne? Kvuli minci a dalsimu deji a hlavne kvuli zmene podoby. O to nas nemuzou pripravit :)
    To bylo prohlášení "ztrácím chuť číst dál" (to jest 6. díl) nic víc za tím nehledej.
    Ano dozvěděla jsem se věci, které mne ani nezajímají, vyklopit to je k ničemu - každý, kdo tam byl to ví - co na tom. Vadí mi důsledky, ale nic s tím nenadělám. Jen se smiřuji s tím, že další čtení ztrácí smysl, i když to zřejmě číst budu pokud se to ke mně dostane. Zřejmě se stejnou "chutí" jako HP7....
    Však Jaqen může na Aryu bez problému čekat někde venku a tam to všechno vyřeší:-) A bez lasičí polévky se klidně obejdu. Aspoň, že připomněli Rorgeho, ať je jasné, proč ho Arya nemá ráda.

K tomu Benjenovi: v mém okolí na seriál kouká několik lidí a nikdo z nich knížky nečetl. Nikdo z nich si nějakýho Benjena ani nepamatuje. Všichni si pamatují, že v první řadě se chodící mrtvoly snažily zabít Medvěda, a tak si odchod Hlídky spojují s tím, že asi chtějí prozkoumat "wtf was that". Jako upřímně, je teda pravda, že jsem ještě nečetla Tanec s draky, ale já bych na Benjena taky zapomněla. Vždyť se tam od první knihy prostě neobjevil, ani žádný náznaky, že by třeba našli nějakou část jeho výstroje nebo tak. Nic. Jen si všichni říkali, že ho musí najít. A pak přišli důležitější věci. Je mi jasné, že Martin s ním má ještě velké plány, ale zatím ticho po pěšině.

Jinak jsem ale moc ráda, že se seriál zase přibližuje knížce. A Dany (ačkoliv jde o jednu z mých nejoblíbenějších postav) tam byla opravdu zbytečná.

A náhodou, mně se líbí, že pořád používají stejnou prostitutku (Rose). Je to daleko jednodušší to ukazovat na ní, než řešit, že Tyrion chodí tajnýma dveřma v bordelu kamsi, kde mu Varys schovává Šae. A aby to nevypadalo podeřele, tak v bordelu na něj čeká hodná, neznámá slečna. S Rose mají "historii" už od prvního dílu :)
    Trailer na 9 epizodu. Blackwater
    Vyzera to dobre :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. května 2012
    Ještěže jsem takový skeptik. Jinak byste mě na dnešní díl hodně navnadili a kdyby mě pak zklamal, tak bych vás chodila strašit po nocích.
    Jarla napsal(a):

To bylo prohlášení "ztrácím chuť číst dál" (to jest 6. díl) nic víc za tím nehledej.
    Ano dozvěděla jsem se věci, které mne ani nezajímají, vyklopit to je k ničemu - každý, kdo tam byl to ví - co na tom. Vadí mi důsledky, ale nic s tím nenadělám. Jen se smiřuji s tím, že další čtení ztrácí smysl, i když to zřejmě číst budu pokud se to ke mně dostane. Zřejmě se stejnou "chutí" jako HP7....

¨Byli kde? na tom nataceni?
    upraveno 21. května 2012
    Nevada napsal(a):

Ještěže jsem takový skeptik. Jinak byste mě na dnešní díl hodně navnadili a kdyby mě pak zklamal, tak bych vás chodila strašit po nocích.

Mňa by si nemohla, pretže ja viem, že... The Night id Dark and Full of Terrors.. A R'hllor ma ochraňuje :)))
    a pochybuju, že ostatní divocí by mezi tím rozlišovali, Stark je prostě Stark,
    To bych neřekla. Benjen stark je jeden z jejich nejnebezpečněších nepřátel, ned je jeho lůzrovský bratr, který žije na jihu, kleká před králem a ani to nedotáhl mezi vrány. :-)))))))
    Potěšili mě, že trochu zmírnili tu Ašinu návštěvu. Ašina drobná slabost pro Theona, jako mladšího bratra, mě v knize vždycky těšila. V seriálu sice přijela proto, aby ho odvlekla před Balona, ale stejně s ním alespoň sestersky pohovořila. Nicméně, kdybych mělaříct, kdo nejméně odpovídá knižní předloze, byla by to Aša, dokonce se ani nejmenuje stejně. V knize pohledná sebevědomá břitce ironické holčina, v seriálu hnusná protivná osina v zadku.
    To bych neřekla. Benjen stark je jeden z jejich nejnebezpečněších nepřátel, ned je jeho lůzrovský bratr, který žije na jihu, kleká před králem a ani to nedotáhl mezi vrány. :-)))))))
    No právě, oni ani nemají tušení, že těch hnusnejch Starků je víc :-)
    Nicméně, kdybych mělaříct, kdo nejméně odpovídá knižní předloze, byla by to Aša, dokonce se ani nejmenuje stejně. V knize pohledná sebevědomá břitce ironické holčina, v seriálu hnusná protivná osina v zadku.
    Šak hej, není divu, že jí přejmenovali. Podle mě to děljí napůl proto, že se chtějí více odchýlit od dané postavy a nechtějí tak zcela zničit postavu z knihy - místo ní si radši vymyslej jinou. Viz Alton a Cleos. Jeyne/Talisa - tam pořád ne zcela víme... A měli přejmenovat Šae, když jí chtěli překopat :-)
    Mě by spíš zajmalo kde se má zaběhnout Král Severu
    vcelku dobrej díl... yara byla dneska rozhodně top. a ros s rozbitou držkou!! to i když vás ty komenty tady navnadí na dobrej díl, tohle je něco co rozhodně neomrzí :D cersei konečně správná mrcha :)) trochu sem doufala že už dneska bude dům neumírajících, tak nic no :/
    Hodně dobrý díl .. nejlepší z celého dílu bylo imo odhalení Brana a Rickona, plus za tím ještě ta hudba:). U Jona mi naopak přišlo trapný že kvůli němu umřely vrány z Qhorinovy skupiny. Jestli si to dobře pamatuju, tak se Robb vyspal s Jeyne až po tom, co se dozvěděl o smrti Brana a Rickona, takže je to hodně nešikovně provedené(podobně jak s Catelyn, ikdyž to její rozhodnutí se mi nelíbilo už v knize-asi proto, že jsem věděl že Sansu a Aryu zpátky nedostane, prostě to na Martina nesedí).Tyrionova hláška ''we should sail there immideately'' jednoznačně nejvtipnější z celého dílu :D.
    Bych to co kastarkové v knize udělali neviděl jako zradu :)) spíš jednání v hněvu, pokus o spravedlnost, pomstu. Spíš bych to bral jako přečin, který by měl být potrestán, ale ne přimo jako zradu. Také bych Kastarka nepopravil, ale potrestal jinak. Třeba tím že bych ho poslal domů na jeho hrad, trestem by bylo to, že by se neúčasnil výpravy, vojsko bych si samozřejmě nechal. Další možnost, že bych ho zbavil titulu a dal bych ho nejblížšímu příbuznému a poslal ho domů. Přinejhorším ho poslal k černým, nechal si jeho vojska a jmenoval nového Lorda. Nemusel to skončit smrtí.
    Pre mňa stále platí, že lepšiu časť strieda horšia...Mne 8. až tak nezapasovala. Rozbehlo sa to dobre s Yarou, celkom milé bolo aj kopanie latrín a celé dianie za Stenou.
    Ale...hoci Robbove sceny boli dobré, nie však dosť dobré na ospravedlnenie toho čo urobil. Tyrion dodávajuci guráž "svojej" milej pôsobil dosť chabo. A ešte ma trochu zaskočilo nemotorné nasadanie Brianne do člna :-) S príchodom do Domu Neumiarajúcich to tak naťahujú, až začínam mať pocit, že tam skutočne bude. Doteraz sa mi nechcelo veriť, že by sa to odhodlali natočiť. Hmmm, ak to bude v 9. a zveria to Marshallovi, tak mám ešte väčšiu obavu ako to dopadne.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.