Hra o trůny 2x08 - Princ ze Zimohradu
Theon na Zimohradu přijímá návštěvu. Arya si žádá splacení posledního dluhu Jaqena a její žádost ho nepotěší. Robb je zrazen.
Tyrion a...
Číst celý článek zde
Tyrion a...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Mne tankuje jen ta věc, že se tomu marzin poddává a na postavy, co v seriálu nebudou se vykašle :( Teď se vyžívá v tom, že je mediální hvězda :(
Skvělý díl! Já toho Taylora miluju. A je velký problém, že ve třetí sérii bude mít jen jeden díl :-(
Příjezd Yary, skvěle natočen a zahrán, Yara hrála výborně - před železňáky tvrdá jako správná Aša, a pak zahrála i na správnou notičku v soukromí. Bronn a Tyrion opět rozehráli komickou scénku. Bolestínskej Ed hláškař jak má být. A Ros! Nemohl jsem se dočkat, až ji přivedou a modlil se aby to byla ona. Dinklage si opět říká o ocenění - už minule jeho nesmělost a dnes zuřivost a zároveň naivita u Šae - jak hloupě zamilovaný, zatímco v podtextu zněla jeho věta, že děvky si nekupuješ,ale pronajímáš. Stannis/Davos velmi dobře - sic se Davos snaží vtipkovat, Stannisem to nepohne.Qhorin je zpět na scéně.
Zapomněl bych na linku Robba - Cat dostalo co si zasloužila a co se týče Talisy - skvěle napsáno a natočeno, v průběhu jejich scny se mi ta chaplinka úplně proměnila a začala se mi i líbit - myslím v průběhu dialogu :-)
A tklivý závěr to završil s nádherným hudebním podkresem, který se neomrzí.
Já snad nemám výhrad... úžasný :-) No dobře, jednu výhradu mám, Daenerys bych z toho dílu vynechal - jo, s Jorahem pěkná scéna, ale to zasazení scény bylo trochu trapný.
Jestliže jsem měla připomínky k tomu, jak byla napsaná minulá epizoda, u osmýho dílu problém nemám. Atmosférou připomíná pátý díl a i přes připsaný scény a úpravy děje jsem v tom zase cítila Martina, celý to bylo o dialozích a emocích. Takže:
-Catelyn opravdu udělala nepochopitelnou chybu a taky za to dostane sprda od Robba i Karstarka. Holt tady vypíchli to, že postavy zkrátka dělaj fatální chyby.
-Skalisko byl výkřik do tmy. Musím vás zklamat, Robbova ženská je opravdu Talisa Maegyr, šlechtična z Volantisu. A nehledejte v tom nic složitějšího než to, že se do sebe zabouchnuli.
-Yara/Aša si konečně získala moje sympatie a její scéna s Theonem je v tomhle díle možná ta nejlepší.
-Ros konečně našla uplatnění. Třikrát díky scénáristům
-Trochu mě zklamalo, že Tywin neměl jiný úmysly než si hrát se svým mazlíčkem. Smysl jeho scén s Aryou byl jenom ten, aby si ho oblíbila dost na to, aby ho nenechala hned zabít. Však toho taky hned lituje. Kdyby tak věděla, že právě bratrovi pomohla podepsat parte...
-Cersei v tomhle díle nejspíš všechny potěší, takhle jí poznáváme, což?
IMHO zatím nejlepší díl série a to ten další napsal přímo Martin.
--------------------------------------------------------
Ja sa už teším na túto epizodku, všetci ju akosi chvália :)))
BTW: Deti, toto mi nerobte, toľko komentárov, na ktoré mám nutkanie odpovedať a nakoniec ja vyzerám ako spamer s komentárom dlhým ako had :/
Jak už jsme si všimli dříve, známé postavy přebírají roli těch neznámých.
Ze by se Martin na nejake postavy v knizkach vykaslal, to neodpovida jeho prohlasenim. Muzeme o tom jenom spekulovat, ale rozhodne ne prohlasovat to za jistotu. Ale jestli vis jak presne planoval knizku dopsat, tak to se samozrejme omlouvam.
Jinak dil celkem slusny. Od knizky uz to oddeluju bez problemu, takze si to uzivam. Pocitam, ze az vezmu do ruky Tanec, tak me nejaky serial vubec nebude tankovat.
Ze tam asi nebude lasici polevka nevadi, ale musi prece jeste dojit k setkani Jaqena a Aryi, ne? Kvuli minci a dalsimu deji a hlavne kvuli zmene podoby. O to nas nemuzou pripravit :)
Ano dozvěděla jsem se věci, které mne ani nezajímají, vyklopit to je k ničemu - každý, kdo tam byl to ví - co na tom. Vadí mi důsledky, ale nic s tím nenadělám. Jen se smiřuji s tím, že další čtení ztrácí smysl, i když to zřejmě číst budu pokud se to ke mně dostane. Zřejmě se stejnou "chutí" jako HP7....
K tomu Benjenovi: v mém okolí na seriál kouká několik lidí a nikdo z nich knížky nečetl. Nikdo z nich si nějakýho Benjena ani nepamatuje. Všichni si pamatují, že v první řadě se chodící mrtvoly snažily zabít Medvěda, a tak si odchod Hlídky spojují s tím, že asi chtějí prozkoumat "wtf was that". Jako upřímně, je teda pravda, že jsem ještě nečetla Tanec s draky, ale já bych na Benjena taky zapomněla. Vždyť se tam od první knihy prostě neobjevil, ani žádný náznaky, že by třeba našli nějakou část jeho výstroje nebo tak. Nic. Jen si všichni říkali, že ho musí najít. A pak přišli důležitější věci. Je mi jasné, že Martin s ním má ještě velké plány, ale zatím ticho po pěšině.
Jinak jsem ale moc ráda, že se seriál zase přibližuje knížce. A Dany (ačkoliv jde o jednu z mých nejoblíbenějších postav) tam byla opravdu zbytečná.
A náhodou, mně se líbí, že pořád používají stejnou prostitutku (Rose). Je to daleko jednodušší to ukazovat na ní, než řešit, že Tyrion chodí tajnýma dveřma v bordelu kamsi, kde mu Varys schovává Šae. A aby to nevypadalo podeřele, tak v bordelu na něj čeká hodná, neznámá slečna. S Rose mají "historii" už od prvního dílu :)
Vyzera to dobre :)
Ale...hoci Robbove sceny boli dobré, nie však dosť dobré na ospravedlnenie toho čo urobil. Tyrion dodávajuci guráž "svojej" milej pôsobil dosť chabo. A ešte ma trochu zaskočilo nemotorné nasadanie Brianne do člna :-) S príchodom do Domu Neumiarajúcich to tak naťahujú, až začínam mať pocit, že tam skutočne bude. Doteraz sa mi nechcelo veriť, že by sa to odhodlali natočiť. Hmmm, ak to bude v 9. a zveria to Marshallovi, tak mám ešte väčšiu obavu ako to dopadne.