Hra o trůny 2x08 - Princ ze Zimohradu

upraveno 20. května 2012 v 2. řada
1356714

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. května 2012
    Někdo/něco/s někým se mu líbí :)
  • upraveno 21. května 2012
    Nebudu nic prozrazovat - to by ode mne bylo skutečně hnusné i kdybych jen vyjmenovala změny fakta. Jen jich bude více než příliš :(
    Mne tankuje jen ta věc, že se tomu marzin poddává a na postavy, co v seriálu nebudou se vykašle :( Teď se vyžívá v tom, že je mediální hvězda :(
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. května 2012
    To je referát :(
    Výborný díl. Zatím nejlepší ze všech. Jaqen, Cat, Cersei, Ros, Aša/Yara... Opravdu dokonalost... Akorát Robb mě naštval, ale to už je jedno :D.
    Kolikokoli: Řekla bych, že o Robbovi tu ještě padne dost slov :D Ale překvapivě jsem ho neměla chuť zaškrtit, ačkoliv chvíle jeho slabosti se změnila na "Miluju ji". Asi je to tou Chaplinkou či co.
    A ono to pude, ne že ne!

Skvělý díl! Já toho Taylora miluju. A je velký problém, že ve třetí sérii bude mít jen jeden díl :-(

Příjezd Yary, skvěle natočen a zahrán, Yara hrála výborně - před železňáky tvrdá jako správná Aša, a pak zahrála i na správnou notičku v soukromí. Bronn a Tyrion opět rozehráli komickou scénku. Bolestínskej Ed hláškař jak má být. A Ros! Nemohl jsem se dočkat, až ji přivedou a modlil se aby to byla ona. Dinklage si opět říká o ocenění - už minule jeho nesmělost a dnes zuřivost a zároveň naivita u Šae - jak hloupě zamilovaný, zatímco v podtextu zněla jeho věta, že děvky si nekupuješ,ale pronajímáš. Stannis/Davos velmi dobře - sic se Davos snaží vtipkovat, Stannisem to nepohne.Qhorin je zpět na scéně.

Zapomněl bych na linku Robba - Cat dostalo co si zasloužila a co se týče Talisy - skvěle napsáno a natočeno, v průběhu jejich scny se mi ta chaplinka úplně proměnila a začala se mi i líbit - myslím v průběhu dialogu :-)

A tklivý závěr to završil s nádherným hudebním podkresem, který se neomrzí.

Já snad nemám výhrad... úžasný :-) No dobře, jednu výhradu mám, Daenerys bych z toho dílu vynechal - jo, s Jorahem pěkná scéna, ale to zasazení scény bylo trochu trapný.
    takže těším těším .)
    Alek: ano, Qhorin potěšil nejvíc :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 21. května 2012
    Snad pro ostatní moc nezvýšíme očekávání, to bych nerad. Takže ano, ta věta se synem Neda Starka je divná - i když Mancemu to bude jedno, měl je oba asi stejně rád a pochybuju, že ostatní divocí by mezi tím rozlišovali, Stark je prostě Stark, mrtvej Stark, dobrej Stark :-)
    Jakto, že Arya už odchází z Harenova? To nebude ani Lasičí polévka? :(
    upraveno 21. května 2012
    To bylo prohlášení "ztrácím chuť číst dál" (to jest 6. díl) nic víc za tím nehledej.
    Ano dozvěděla jsem se věci, které mne ani nezajímají, vyklopit to je k ničemu - každý, kdo tam byl to ví - co na tom. Vadí mi důsledky, ale nic s tím nenadělám. Jen se smiřuji s tím, že další čtení ztrácí smysl, i když to zřejmě číst budu pokud se to ke mně dostane. Zřejmě se stejnou "chutí" jako HP7....
    Však Jaqen může na Aryu bez problému čekat někde venku a tam to všechno vyřeší:-) A bez lasičí polévky se klidně obejdu. Aspoň, že připomněli Rorgeho, ať je jasné, proč ho Arya nemá ráda.

K tomu Benjenovi: v mém okolí na seriál kouká několik lidí a nikdo z nich knížky nečetl. Nikdo z nich si nějakýho Benjena ani nepamatuje. Všichni si pamatují, že v první řadě se chodící mrtvoly snažily zabít Medvěda, a tak si odchod Hlídky spojují s tím, že asi chtějí prozkoumat "wtf was that". Jako upřímně, je teda pravda, že jsem ještě nečetla Tanec s draky, ale já bych na Benjena taky zapomněla. Vždyť se tam od první knihy prostě neobjevil, ani žádný náznaky, že by třeba našli nějakou část jeho výstroje nebo tak. Nic. Jen si všichni říkali, že ho musí najít. A pak přišli důležitější věci. Je mi jasné, že Martin s ním má ještě velké plány, ale zatím ticho po pěšině.

Jinak jsem ale moc ráda, že se seriál zase přibližuje knížce. A Dany (ačkoliv jde o jednu z mých nejoblíbenějších postav) tam byla opravdu zbytečná.

A náhodou, mně se líbí, že pořád používají stejnou prostitutku (Rose). Je to daleko jednodušší to ukazovat na ní, než řešit, že Tyrion chodí tajnýma dveřma v bordelu kamsi, kde mu Varys schovává Šae. A aby to nevypadalo podeřele, tak v bordelu na něj čeká hodná, neznámá slečna. S Rose mají "historii" už od prvního dílu :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. května 2012
    Ještěže jsem takový skeptik. Jinak byste mě na dnešní díl hodně navnadili a kdyby mě pak zklamal, tak bych vás chodila strašit po nocích.
    upraveno 21. května 2012
    Potěšili mě, že trochu zmírnili tu Ašinu návštěvu. Ašina drobná slabost pro Theona, jako mladšího bratra, mě v knize vždycky těšila. V seriálu sice přijela proto, aby ho odvlekla před Balona, ale stejně s ním alespoň sestersky pohovořila. Nicméně, kdybych mělaříct, kdo nejméně odpovídá knižní předloze, byla by to Aša, dokonce se ani nejmenuje stejně. V knize pohledná sebevědomá břitce ironické holčina, v seriálu hnusná protivná osina v zadku.
    Mě by spíš zajmalo kde se má zaběhnout Král Severu
    vcelku dobrej díl... yara byla dneska rozhodně top. a ros s rozbitou držkou!! to i když vás ty komenty tady navnadí na dobrej díl, tohle je něco co rozhodně neomrzí :D cersei konečně správná mrcha :)) trochu sem doufala že už dneska bude dům neumírajících, tak nic no :/
    Hodně dobrý díl .. nejlepší z celého dílu bylo imo odhalení Brana a Rickona, plus za tím ještě ta hudba:). U Jona mi naopak přišlo trapný že kvůli němu umřely vrány z Qhorinovy skupiny. Jestli si to dobře pamatuju, tak se Robb vyspal s Jeyne až po tom, co se dozvěděl o smrti Brana a Rickona, takže je to hodně nešikovně provedené(podobně jak s Catelyn, ikdyž to její rozhodnutí se mi nelíbilo už v knize-asi proto, že jsem věděl že Sansu a Aryu zpátky nedostane, prostě to na Martina nesedí).Tyrionova hláška ''we should sail there immideately'' jednoznačně nejvtipnější z celého dílu :D.
    Pre mňa stále platí, že lepšiu časť strieda horšia...Mne 8. až tak nezapasovala. Rozbehlo sa to dobre s Yarou, celkom milé bolo aj kopanie latrín a celé dianie za Stenou.
    Ale...hoci Robbove sceny boli dobré, nie však dosť dobré na ospravedlnenie toho čo urobil. Tyrion dodávajuci guráž "svojej" milej pôsobil dosť chabo. A ešte ma trochu zaskočilo nemotorné nasadanie Brianne do člna :-) S príchodom do Domu Neumiarajúcich to tak naťahujú, až začínam mať pocit, že tam skutočne bude. Doteraz sa mi nechcelo veriť, že by sa to odhodlali natočiť. Hmmm, ak to bude v 9. a zveria to Marshallovi, tak mám ešte väčšiu obavu ako to dopadne.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.